Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Висшето образование не е това което беше.Нищо не са те научили.
И ти бях казал да не купуваш жилище в кв. Левски, ако помниш. И ме послуша.
Ако искаш, ти реши задачата за колегите.
Last edited by Evgo; 26.01.2024, 17:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
А сега имаш ли приятелка, пич?
Аз съм учил доста дисциплини по въпроса - корпоративни финанси, пари и банки, количествени методи, но предпочитам да инвестирам в други активи.Last edited by nradev1111; 26.01.2024, 16:56.
Коментар
-
СУ, 2003 г. съм завършил магистър.
Все пак е анонимен форум.
Бях старателен студент и никога не съм ходил на повишителни.
Не каза имаш ли приятелка в момента?
Коментар
-
Аз съм учил доста дисциплини по въпроса - корпоративни финанси, пари и банки, количествени методи, но предпочитам да инвестирам в други активи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Дано разкарат варненския герой който се фукаше с новите попълнения
Коментар
-
Кой университет и каква специалност?И коя година си завършил?
Все пак е анонимен форум.
Бях старателен студент и никога не съм ходил на повишителни.
Не каза имаш ли приятелка в момента?
Коментар
-
Сектор Домакинства. През декември 2023 г. средният лихвен процент по кредитите за потребление в левове се повишава с 1.01 пр. п. до 9.60%, а годишният процент на разходите (ГПР) по тези кредити – с 1.05 пр. п. до 10.14%. При жилищните кредити в левове, средният лихвен процент остава на нивото от предходния месец 2.58%, а ГПР по тези кредити се понижава с 0.06 пр. п. до 2.86%.
Средният лихвен процент по другите кредити в левове спада с 0.17 пр. п. до 3.90%. Средният лихвен процент по другите кредити в левове на Работодатели и самонаети лица намалява с 0.25 пр. п. до 3.75%. През декември 2023 г. средният лихвен процент по овърдрафта в левове се увеличава с 0.11 пр. п. до 14.75%, а при кредитите по кредитни карти, извън безлихвен гратисен период, в левове – с 0.11 пр. п. до 20.93%.
Обемът на новия бизнес по кредитите за потребление в левове се понижава с 21.4% (165.3 млн. лв.) до 607.4 млн. лв., а този на предоговорените кредити и кредитите за рефинансиране – с 15.2% (19.6 млн. лв.) до 109.2 млн. лв. При жилищните кредити в левове обемът на новия бизнес се повишава с 0.2% (1.6 млн. лв.) до 754.8 млн. лв., а този на предоговорените кредити и кредитите за рефинансиране – с 2% (3.2 млн. лв.) до 164.2 млн. лв
https://bnb.bg/bnbweb/groups/public/...ress_a1_bg.pdfLast edited by unimog; 26.01.2024, 16:32.
Коментар
-
Аз съм учил доста дисциплини по въпроса - корпоративни финанси, пари и банки, количествени методи, но предпочитам да инвестирам в други активи.
Коментар
-
Е тука си прав.На тия бездарници ако си им клиент не си добре.Само кура ми нараства в чужди ръце.Целта на тия "звездни мениджъри",както ги нарича Бъфет ,е да те оскубят с дебели такси.
Коментар
-
Търговията с акции е като хазарт и дори професионалисти от луксозните офиси в центъра на София (да не цитирам отделите и институциите им) не разбират нещата и причиняват загуба на клиентите си.
Да не говорим, че тези професионалисти дори не са учили съответните дисциплини в следването си.
Коментар
-
Жена ми купува койни и акции през някаква платформа. Не знам какво прави точно, но се забавляват там в офиса.
Снощи я попитах "как е". Тя каза, че биткойна от 20 е станал на 40, купила нвидиа от която е с 20% отгоре и също е купила !!! бразилска петролна компания от където също е спечелила.
Става въпрос за малки суми. Не знам, но не мсля че е с повече от 1000 долара.Така.
Коментар
-
Търговията с акции е като хазарт и дори професионалисти от луксозните офиси в центъра на София (да не цитирам отделите и институциите им) не разбират нещата и причиняват загуба на клиентите си.
Да не говорим, че тези професионалисти дори не са учили съответните дисциплини в следването си.Целта на тия "звездни мениджъри",както ги нарича Бъфет ,е да те оскубят с дебели такси.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеВиждам, че се забавлявате добре.
Аз не бих купил никакви акции поради големия риск да си загубя парите.
Подкрепям Ратко, че трябва да се слушат съветите на Кавръков и Бъртрам, въпреки че те едва ли си инвестират парите както пишат,
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеВиждам, че се забавлявате добре.
Аз не бих купил никакви акции поради големия риск да си загубя парите.
Подкрепям Ратко, че трябва да се слушат съветите на Кавръков и Бъртрам, въпреки че те едва ли си инвестират парите както пишат,
Има го този момент при акциите. Както днес си 50% на плюс, така утре може да се събудиш и да видиш, че си 50% на минус.
Дали някой възрастен човек, който цял живот е бачкал, може да понесе една сутрин да се събуди, и да види как всичките му пари му са се стопили с 50 и повече %?!
Не всеки може да понесе такива психически удари и загуби. Особено хората на възраст. За тях силните емоционални натоварвания не са препоръчителни, защото може организмът им да не издържи на психическото напрежение.
То затова за тях има ниско-рискови инвестиции в тухли(имоти). Които дългосрочно са с много по-ниска доходност естествено... Но при тях рискът да си загубят парите е много по-малък...Last edited by Frosty; 26.01.2024, 16:01.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар