Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеАми сега кака Корни,и ПП Кирчо и Асенчо ще вдигнат максималния осигурителен праг и на тези дето имат големи заплати ще им дойде двоен инфлация+повече данъци,че дори и троен ако мръднат лихвите и имат кредити...
Не и първата година.
Но ако успеят да вдигнат още малко събираемостта и изсветлят останалите професии - дори само това хич няма да е малко! На таквиз кат' ричиту алибегов 'ептен ще му се стъжни..........
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеТочно това ти е грешката.
Пояснявам:
Ти мислиш, че щом част от цените скачат и всичко останало ще расте!
Няма такова нещо.
Има 'еластични' и 'нееластични' продукти - такива от които можеш да се лишиш и такива, от които не можеш.
Немалко заплати в Бг, вече достигнаха европейските нива (мениджърски, Ит-та...) и прочее.
Пред тях не виждам вече сериозен мегдан за растеж.
Второ - пред заплатите, пред които няма мегдан за растеж (а те са повечето според мен)
инфлацията изземва свободния ресурс и намалява възможностите за покупки/
p.s.
Факт е, че 2021 очаквах спад; факт е, че не стана така!
Но не си мислете, че лошото е зад нас и само розово предстои!
Апропо - нито ипотеки ме вълнуват, нито нива на наеми......
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Те така с уволненията и брокерастите, затова четем статийки за +10% и после шараните тук си мислят че някой ще им даде тия цени
къде ще е
или пак ще купуваш някой бивш писоар с потребителскиLast edited by ratten; 10.12.2021, 22:13.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Евго, долавям некво съжаление, а в конкретният случай не виждам що. Каки с които кварталните гамени са вършели работа не е добре да те интересуват. Жинътя в едно с тъщините общи части е дългосрочна инвестиция и е добре да е купена на зиленю или поне скоро след Акт16. Амортизирани ексгаменки мое да фърфят само в Лулин, и в такъв апарт не искам да стъпвам....:камо ли да живея в него -) Масовото строителство рядко е качествено :-)
Старите строителства са просторни, планирани добре, само ремонт им трябва.
А каките след 35г са си малко втора категория, правят много номера, както съм се убедил и са с комплекс на стара мома.
А пък младичките са диви и са от дигиталното поколение,
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Варуфакис нали им каза,че ако кажат обратното ще ги уволнят,така че това не е критерий
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеЕдва сега може да има леки притеснения за цените и имотите. Но в условия на зверско поскъпване на всичко и строителни материали, и енергия...заеби надницата, нея я игнорираме....не ми се вярва за ище поне 4 години да има светлинка. А нивата са вече без значение. Поне за мен. 10% или 20% надолу не ме устройват. За Сф и толкова няма да има. А и 20 да има парата вече тече за други разходи...имот...забрави. Забрави и ти. Само се моли наемите да са тези като днес.
Пояснявам:
Ти мислиш, че щом част от цените скачат и всичко останало ще расте!
Няма такова нещо.
Има 'еластични' и 'нееластични' продукти - такива от които можеш да се лишиш и такива, от които не можеш.
Немалко заплати в Бг, вече достигнаха европейските нива (мениджърски, Ит-та...) и прочее.
Пред тях не виждам вече сериозен мегдан за растеж.
Второ - пред заплатите, пред които няма мегдан за растеж (а те са повечето според мен)
инфлацията изземва свободния ресурс и намалява възможностите за покупки/
p.s.
Факт е, че 2021 очаквах спад; факт е, че не стана така!
Но не си мислете, че лошото е зад нас и само розово предстои!
Апропо - нито ипотеки ме вълнуват, нито нива на наеми......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеХах, пропуснал съм го това, мерси за линка.
То е ясно, че там където има дим....... има и огИн.....
Но ми стана още по-смешно от това:
По отношение на имотите Христов обясни, че го притеснява 2008 г. да се ползва като отправна точка за сравнения, защото тогава сме видели не просто балон, а чудовищен балон!
Христов, а и другите галфони го видяха балона едва СЛЕД като гръмна, а не преди!
Никакви анализатори не са, те са просто "констататори".
Само констатират, след като се е случило!
С нищо по-различни от Пена и Вуте след като изгледат новините по бичивиту.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеКацат веднага.
(bank run)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеМно'о ясно, няма сами да отрежат клона на който стоят, я!
Да не се забравя все пак, че "банка и муха се убиват с вес'ник".
Една не на място казана реплика и..............Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеВаруфакис нали им каза,че ако кажат обратното ще ги уволнят,така че това не е критерий
Да не се забравя все пак, че "банка и муха се убиват с вес'ник".
Една не на място казана реплика и..............
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Варуфакис нали им каза,че ако кажат обратното ще ги уволнят,така че това не е критерийОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
И понижителите вече 8 години и повече прогнозират спад. Анализатори. Доста добри, оказа се.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеБрокери прогнозират: Жилищата поскъпват с 10% догодина
https://www.monitor.bg/bg/a/view/bro...ogodina-292619Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 1 like
Коментар
Коментар