Първоначално изпратено от Evgo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Ако човек продаде малко физическо злато (скрап, не монети) в Тавекс или при Крум, възниква ли задължение за деклариране в годишната данъчна декларация?
Ако не ти вземат данните, не възниква нищо.За сериозни неща изисквай фактури. И си ги пази.
Last edited by Selena2024; 30.08.2024, 15:54.
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнениеЛичи си, че доста хора не са продавали злато или сребро. Разбира се, че се иска лична карта.
Аз съм си продавал преди скрап - сребро, 2 сребърни юбилейни монети и 2 лота с монети (сплав) и не са ми искали данните и не съм декларирал нищо.Last edited by Evgo; 30.08.2024, 15:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Ако човек продаде малко физическо злато (скрап, не монети) в Тавекс или при Крум, възниква ли задължение за деклариране в годишната данъчна декларация?
Ако не ти вземат данните, не възниква нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
НАП ич не могат да се занимвават с такива дребни спекуланти изкарали 1000-2000лв от злато.Не е икономически оправдано.Ревизии има само в главата на Бонвивана
Ако не ти вземат данните, не възниква нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Не са ти актуални нито знанията, нито практиката, чиче. Светът се променя, а ти си останАл 15г. назад.
Корав сприхав деди излезе радльо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Не са ти актуални нито знанията, нито практиката, чиче. Светът се променя, а ти си останАл 15г. назад.Last edited by nradev1111; 30.08.2024, 14:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Колега ти сигурен ли си че знаеш какво е ревизия на ФЛ и как се прави.Ревизия на ФЛ е по скоро изключение.НАП си имат достаъчно фирми по ДДС .Или требе да караш Майбах и да си декларирал малки доходи или да има сигнал.Мен за 2 години като ревизор не са ми възложили нито една ревизия на ФЛ
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеПари на пазара има. Кредитите са евтини. На многохора бизнесът им върви. Купувачи има. Нормално е цените да са високи.
https://fakti.bg/imoti/908530-novoto...vijimite-imoti
а идва време за превалутиране
банките знаят и много промениха условията за внасяне на пари по сметка
само наш господин балкански чака да падне имотиту, че да захлюпи и той накраяпрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Точно така, и флагва. Един познат (моряк) изгоря само заради една кола - среден клас, и то на лизинг. Друг познат се оплака, че му почукали на вратата заради покупка на жилище, обърни внимание - с кредит, при това, за не толкова голяма сума - около 250 000 лв.препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Пари на пазара има. Кредитите са евтини. На многохора бизнесът им върви. Купувачи има. Нормално е цените да са високи.
https://fakti.bg/imoti/908530-novoto...vijimite-imoti
Коментар
-
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Тц, не следят, а правят ревизии. Има система, която следи автоматично.. В нея има заложени маркери. Ако по някое ЕГН има приходи от наложени платежи и приходи от лицензираните търговци на благородни метали, които заедно с куриерите всяка година предоставят данни, и няма подадена декл. светваш в червено.
Съответно се очаква ревизия:-)))
Разбира се за 500-1000 лв получени суми за година няма да светне системата, но положението се затяга и скоро време и праговете се свалят.Last edited by nradev1111; 30.08.2024, 12:45.
Коментар
-
Информирай се. От 2-3 години НАП създадоха изцяло нов отдел, който само това следи. Наложени платежи, доходи от продажба и т.н. за ФЛ.
Повярвай ми, работят много усилено:-)Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Информирай се. От 2-3 години НАП създадоха изцяло нов отдел, който само това следи. Наложени платежи, доходи от продажба и т.н. за ФЛ.
Повярвай ми, работят много усилено:-)
Коментар
Коментар