Първоначално изпратено от Evgo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Има хора със солидни бизнеси и силни входящи потоци. Имат пари и купуват скъпи нови строителства в стъклени или модернистични блокове.
Такъв апартамент ще се изплати от наеми за 30, 40 и дори 50 г., предивид скъпите ремонт и обзавеждане.
Наскоро си говорих с една брокерка, с която работя. Има желание и смята, че ще може да продаде наш скъп имот (имение) в провинцията. Тя вече ми е продавала друг имот.
С моите пари от сделката + още от спестяванията ми смятам да купя един двустаен в София в хубав квартал и да не е панелен. Ще си печеля от наеми и ще си прибирам по 800-1000 лв месечно. Отделно ще си превозя обзавеждане от имението ни, тъй като мебелите са скъпи и качествени и така ще си спестя едно 10 000 лв от обзавеждането на двустаен с евтини мебели.
В противен случай губя, защото инфлацията гризе от депозита и има едно неизбежно "инфлиране на паричната маса за период от 20 г.".Last edited by nradev1111; 04.03.2025, 14:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
има го този момент, но пък в България доста се позапасихме с празни имоти в последните години (говоря общо за държавата)
кой от тук пишещите ще купува на 3000+ и защо?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
До приемането на еврото сме във Валутен борд и курсът е фиксиран.
Много хора, продавачи, подизпълнители и майстори ще си закръглят цените в посока нагоре и ще има леко поскъпване на почти всичко при приемането на еврото.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
едно рамо на тренда - какво толкова невиждано?
даже напротив очаквано, но чак такава глупост каквато е нашата не очаквах.
няма кой да ги обитава, но да строим
после да им плащаме данъци, да правим покриви, мазилки и тн
чудничко няма що
===2079===
Спред теб цените щяха да падат през 2025та с около 15%, от началото на годината обаче поскъпването е +15%
==2079===
Вече 10 години си 100% антииндикатор. Дори по теорията на вероятностите трябваше поне един път ей така на сляпо да уцелиш тренда. Усещаш ли как вече във всички теми стана за посмешище?
Коментар
-
колко много?
демографията е фактор
ти ще купиш ли?
Вероятно през 2017та си обяснявал, че никой няма да купува на 1500 евро на квадрат, а тя каква стана
Що се отнася до мен, ако имам необходимост, ще купя.В момента ми трябва бизнес имот и това ми е приоритет.Last edited by kinyalo; 04.03.2025, 13:55.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Toва е най-надценения пазар в цялата държава.по 1000 еуро на квадрат им искат, а заплатите най-ниски .Явно се надята на студентите за наемче да капе.Примерно във Видин заплтите са същите а цените са по 600 еуро на топ локейшън. По крайните кваратли даже са под 500 на офертна
Заплатите са зле, града е сбирщайн от който не е успял да се намърда в земеделието в Добруджа,
по-бедните и все по-малко украинци, панелни плъхове от Владиславово и контингента от Аспарухово, а като цени се движи с темпа на София.
Другото култово е Стара Гъзора, където целият град виси на няколкото хиляди бачкащи в Марици-те, ама иначе апартамента гони нива Гърция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
разбира се, че е фактор. Още от 2016та е все така
даже напротив очаквано, но чак такава глупост каквато е нашата не очаквах.
няма кой да ги обитава, но да строим
после да им плащаме данъци, да правим покриви, мазилки и тн
чудничко няма що
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
колко много?
демографията е фактор
ти ще купиш ли?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Въпреки това, цените на жилищата в града не спират да растат. Като в момента апартамент в широкия център на Благоевград струва колкото имотите край морето в Северна Гърция, предава БНТ.
https://petel.bg/m/572388Last edited by nradev1111; 04.03.2025, 14:20.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Много хора ще купуват на 3000+, както и много хора вече си купуват баничка за 3+ лв.
Всеки средно интелигентен човек ще се сети защо
демографията е фактор
ти ще купиш ли?
Коментар
-
има го този момент, но пък в България доста се позапасихме с празни имоти в последните години (говоря общо за държавата)
Всеки средно интелигентен човек ще се сети защо
- 2 Харесвания
Коментар
-
Такъв апартамент ще се изплати от наеми за 30, 40 и дори 50 г., предивид скъпите ремонт и обзавеждане.
Наскоро си говорих с една брокерка, с която работя. Има желание и смята, че ще може да продаде наш скъп имот (имение) в провинцията. Тя вече ми е продавала друг имот.
С моите пари от сделката + още от спестяванията ми смятам да купя един двустаен в София в хубав квартал и да не е панелен. Ще си печеля от наеми и ще си прибирам по 800-1000 лв месечно. Отделно ще си превозя обзавеждане от имението ни, тъй като мебелите са скъпи и качествени и така ще си спестя едно 10 000 лв от обзавеждането на двустаен с евтини мебели.
В противен случай губя, защото инфлацията гризе от депозита и има едно неизбежно "инфлиране на паричната маса за период от 20 г.".
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеПри новите реалности Брюксел предлага мащабен план за превъоръжаване на ЕС - Investor.bg
Това знаете ли какво означава за икономикките на Европа? Задаващото се печатане на Евро ще е колосално. А до какво ще доведе печатането?... и в последствие накъде ще отидат цените на имотите?
===2079===
Сегашните нива 2400 ще ни се струва страхотна оферта смао след 2 години...
Коментар
-
При новите реалности Брюксел предлага мащабен план за превъоръжаване на ЕС - Investor.bg
Това знаете ли какво означава за икономикките на Европа? Задаващото се печатане на Евро ще е колосално. А до какво ще доведе печатането?... и в последствие накъде ще отидат цените на имотите?
===2079===
Сегашните нива 2400 ще ни се струва страхотна оферта смао след 2 години...
Коментар
Коментар