IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от zlobil Разгледай мнение
    Да попитам за страничен поглед и съвет, като един колега малко по долу:

Замислил съм се за строеж на къща (имам РС вече от година и половина, но се помотвам, че КСС-то много боли, но продължава да се качва докато аз умувам).

Банката може да даде без проблем към 70%. Мога и да се напъна и платя без заем, ама оставам съвсем без кеш. Кой според вас е по правилния ход или нещо соломоновско по средата?

П.с. Най кофти условието в задачата обаче е: локацията е такава (мн.дълбока провинция) че къщата ще е вечно непродаваема сигурно и с 80% дисконт, абе много "пасивен пасив"

Обаче ситуацията е и такава, че следващите 10-20-30г. живи здрави, ще си живея в нея….
    Чакам някой риск мениджър да се включи и даде мнение и акъл за което благодаря предварително
    Строежа е свързан не само с пари, а и много нерви (колегата bertram не е наясно понеже не е строил и къщичка за птици).

Ако локацията е зле, по-добре купи или наеми нещо, ако има предлагане.

Коментар

Замислил съм се за строеж на къща (имам РС вече от година и половина, но се помотвам, че КСС-то много боли, но продължава да се качва докато аз умувам).

Банката може да даде без проблем към 70%. Мога и да се напъна и платя без заем, ама оставам съвсем без кеш. Кой според вас е по правилния ход или нещо соломоновско по средата?

П.с. Най кофти условието в задачата обаче е: локацията е такава (мн.дълбока провинция) че къщата ще е вечно непродаваема сигурно и с 80% дисконт, абе много "пасивен пасив"

Обаче ситуацията е и такава, че следващите 10-20-30г. живи здрави, ще си живея в нея….
      Чакам някой риск мениджър да се включи и даде мнение и акъл за което благодаря предварително
      Ние имаме такава къща в дълбоката провинция, мъча се да я продавам от 8 години. В нея е инвестирано много и ми гълта пари всяка година. Не те съветвам да се впускаш в такова начинание.

Отиди на екскурзия в чужбина да видиш свят и малко да се успокоиш, Ако трябва плати и на елитна компаньонка, да се почувстваш мъж.

Обикновено мъжете, които правят грандиозни проекти, имат дефицит в панталоните.

Коментар

щом можеш да се понапънеш и да минеш без кредит - значи имаш някакви относително ликвидни средства (те така казват много хора)

нищо не ти пречи да вземеш кредит, но да си договориш адекватни условия и опции да го изплащаш предварително без да ставаш роб на банката (да те ощави с големи такси или там техните си схеми с лихвите) - за това си има кредитни консултанти и ако теглиш кредит е добре да се консултираш с професионалист.

ако къщата е вдън горите тилилейски - направи си нещо бюджетно и си гледй кефа, а не да строиш хеопсова пирамида, която няма кой да ти плати после.

ПП не съм риск мениджър, а и тук такива не пишат
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Викаш да се чака ,който има нужда от имотец ще го вземе по тънко. Като Кольо , на картинка си взе и му е в рамка , дълги години вече.
          ти прочете ли поста, който си коментирал... къде пише да се чака и какво да се чака ?
          виждам, че още не си надраснал момента с 'шумата' , а само 'шумата' е понаместена - няма лошо.

дали ще е НИ, дали ще е акция, дали ще е ЦМ или облигация - имаш 3 важни неща - доходност, ликвидност и риск.
          кой в какво и колко ще набие 'кеша' е въпрос на лична преценка и съобразяване с икономическите реалности.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
            https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...73404706962449

В психиатрията вече искат 5к на картинка в Хаджито.
            ​​​​
            ​​​
            Струва ми се прекалено и не знам кой ще даде тези пари за апартамента от обявата точно там.

Коментар

• https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...73404706962449

В психиатрията вече искат 5к на картинка в Хаджито.
              ​​​​
              ​​​

Коментар

• Да попитам за страничен поглед и съвет, като един колега малко по долу:

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

накратко :

когато Европейската и САЩ икономиките имаха нормални ръстове, а инфлацията беше в нормите.

в момента ръстовете (особено в ЕС) са имагинерни, а дълговете се трупат.
                  фалитите на малки и средни предприятия се увеличават, а някои големи започват да се клатят.

това на фона на експлозия от популизъм и в ЕС и в САЩ

Китай и те не са цъфнали, но предвид, че са с друга форма на управление не ги броя.
                  Ето ти текста на писмото което трябва да напишеш: Банка ДСК - Жилищни и ипотечни кредити 2017 (стари)

Коментар

накратко :

когато Европейската и САЩ икономиките имаха нормални ръстове, а инфлацията беше в нормите.

фалитите на малки и средни предприятия се увеличават, а някои големи започват да се клатят.

Китай и те не са цъфнали, но предвид, че са с друга форма на управление не ги броя.
                    препрати този линк на Колето: Как се купува апартамент на зелено: Всичко за покупка на имот на зелено от експертите

Коментар

накратко :

Викаш да се чака ,който има нужда от имотец ще го вземе по тънко. Като Кольо , на картинка си взе и му е в рамка , дълги години вече.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Частното си е частно, държавните са превърнати в свърталища на всякакви наркомани и утайки, отделно предлагат и транспорт.
                        Ти си учил в държавно, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Аз не мога да си обясня, защото хората купуват, когато даден актив прави връх след връх?
                          Защо, когато има "примоции" примерно за олио, има бутане с лакти, че и до бой се стига, а когато има "примоция" на биткон, злато, акции, повечето разпродават?
                          Ефект на стадото.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Не подценявай българина. Купува злато като за последно. Ако погледнеш в тавекса няма налична нито една златна монета от 1 унция.

Събота бях в Мол Сердика и ми направи впечатление, че масово хората си даваха лична карта и си изкаха фактура. Та недей да обощаваш, че само недекларирани пари се вкарват в злато.
                            Аз не мога да си обясня, защото хората купуват, когато даден актив прави връх след връх?
                            Защо, когато има "примоции" примерно за олио, има бутане с лакти, че и до бой се стига, а когато има "примоция" на биткон, злато, акции, повечето разпродават?

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Както ти сам беше казвал, преди 30, 20 и дори 15 г. хората нямаха пари и монетките в БНБ залежаваха и тези в търговските банки също много не се продаваха. Хората купуваха златни бижута за децата си за бал и за сватба и то по 1 нещо обикновено. И наистина имаше истерия за монети и дори и сега има.

Аз съм забелзъл, че много хубаво се продават златни български монети по 1,55 гр. Преди струваха по 70-100 лв, а сега се продават и за 500 лв.
                              беше забелязал — Речник на българския език

Коментар

• https://www.standartnews.com/biznes/...as-588345.html
                                Лоша новина за наемателите на жилища у нас

Повишението на наемите през 2024 г. в София, Пловдив и Варна е между 13% и 16% през 2024 г.

===2079===

Става неспокойно на перона. ДеЦките стават все по-голям хит.

Коментар

Working...
                                X