IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Моите приятели с най-големи възможности са с две деца - съответно в частно училище и частна градина. Децата са топ, а самите родители, въпреки, че са ми приятели, си имат особености и кофти черти в характера.

Разбира се, винаги може да е съвпадение или просто децата да са имали късмет, но среда, възпитание, уважение, ценности, знание - дотук частното кърти.
    Частното си е частно, държавните са превърнати в свърталища на всякакви наркомани и утайки, отделно предлагат и транспорт.

Коментар

• Моля придържайте се към темата

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ми не е точно така - намирал съм ценни монети на неактуализирани цени именно в такива забутани банкови офисчета. А и докато имаше истерията за монети преди 2-3 години, пак през познати в банки съм си вземал монети от БНБ, вместо да вися като луд на студа по 10 часа Банките са необходимото зло, а и те нищо не ти натрапват, сам ходиш при тях, щото искаш да по-по-най Въпросът ми е защо банките не продават злато, като е чак такава далавера, та се налагат такива като Крумчо с едно апартаментче да се правят на сарафи и да ми обясняват колко били велики
        Както ти сам беше казвал, преди 30, 20 и дори 15 г. хората нямаха пари и монетките в БНБ залежаваха и тези в търговските банки също много не се продаваха. Хората купуваха златни бижута за децата си за бал и за сватба и то по 1 нещо обикновено. И наистина имаше истерия за монети и дори и сега има.

Аз съм забелзал, че много хубаво се продават златни български монети по 1,55 гр. Преди струваха по 70-100 лв, а сега се продават и за 500 лв.
        Last edited by Evgo; 18.02.2025, 13:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

груец,

банка да ти продава злато е като лихвар да ти дава безлихвен (истински безлихвен) кредит

може, но така ще ти го продаде, че ще ти излезе солено солено
          Ми не е точно така - намирал съм ценни монети на неактуализирани цени именно в такива забутани банкови офисчета. А и докато имаше истерията за монети преди 2-3 години, пак през познати в банки съм си вземал монети от БНБ, вместо да вися като луд на студа по 10 часа Банките са необходимото зло, а и те нищо не ти натрапват, сам ходиш при тях, щото искаш да по-по-най Въпросът ми е защо банките не продават злато, като е чак такава далавера, та се налагат такива като Крумчо с едно апартаментче да се правят на сарафи и да ми обясняват колко били велики
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Ясно, пореденият случайно хванал вълната при койните, който се мисли за инвеститор. Крум е същият - хвана вълната и толкова. Докъде и как ще продължи тази вълна, никой не знае. В един момент може пак да върне сериозно, просто защото златото няма как да е алтернатива, тъй като масата залто не е в нашите хора, а в разни амуджи и тъмнозелени, и тогава Крумчо пак ще си е същият лапнишаран, какъвто е бил. Справка - виж колко банки предлагат злато и се замисли защо

Колкото до кредита ти - всичко може и не е драма и на гол терен да ти отпуснат кредит. Но си има условия и хора, с които се прави - като тръгнеш уроблешката със заявката "ама аз съм велик инвеститор, имам цял биткойн", ще получиш само едно потупване по рамото. Ако попоташ културно, предполагам, че дори в този форум ще се намерят хора, които да те упътят какво и как
            груец,

банка да ти продава злато е като лихвар да ти дава безлихвен (истински безлихвен) кредит

може, но така ще ти го продаде, че ще ти излезе солено солено
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

И кога точно световното положение не е било осрано?
              накратко :

когато Европейската и САЩ икономиките имаха нормални ръстове, а инфлацията беше в нормите.

в момента ръстовете (особено в ЕС) са имагинерни, а дълговете се трупат.
              фалитите на малки и средни предприятия се увеличават, а някои големи започват да се клатят.

това на фона на експлозия от популизъм и в ЕС и в САЩ

Китай и те не са цъфнали, но предвид, че са с друга форма на управление не ги броя.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

С такива приказки уважение няма да получиш, уважението се заслужава не се дава даром. Особено всяко мнение като ти е пълно с определения какво очакваш? Кажи сега пак как Крум диктува на идиотите в централните банки какво да правят.
                Ясно, пореденият случайно хванал вълната при койните, който се мисли за инвеститор. Крум е същият - хвана вълната и толкова. Докъде и как ще продължи тази вълна, никой не знае. В един момент може пак да върне сериозно, просто защото златото няма как да е алтернатива, тъй като масата залто не е в нашите хора, а в разни амуджи и тъмнозелени, и тогава Крумчо пак ще си е същият лапнишаран, какъвто е бил. Справка - виж колко банки предлагат злато и се замисли защо

Колкото до кредита ти - всичко може и не е драма и на гол терен да ти отпуснат кредит. Но си има условия и хора, с които се прави - като тръгнеш уроблешката със заявката "ама аз съм велик инвеститор, имам цял биткойн", ще получиш само едно потупване по рамото. Ако попоташ културно, предполагам, че дори в този форум ще се намерят хора, които да те упътят какво и как
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Крум нипричём. Осира се световното положение. На изток дебил, на запад тоже. Положението е губернаторско.

Относно терзанията на pw да се обади на бонка и да тегли кредит. Ще му олекне
                  И кога точно световното положение не е било осрано?

Коментар

Като си плащаш не са толкова много разправиите, главния проблем е да знаеш преди да започнеш точно кое и как ще е. И да познаваш 1-2 души на правилните места. Един път участвах в такава авантюра и банката(пощенска) финансира купувача на акт 14.
                    Не ме тревожи банката - на първо четене банкерката каза че ще ми дадат пари с разрешение за строеж, проект и оферта от фирма, има и какво друго да ипотекирам. Не сме говорили детайли обаче предполагам, че ще има врътки с учредяване на ипотека на парцела и на акт 14 на сградата или някакви такива глупости, понеже не съм споменавал ипотека на друг имот. Проблем за финансиране няма да има. Имам и активи да финансирам строежа сам, но не съм сигурен, че е правилното решение и тук е основното колебание дали да ползвам банката или да се зануля и всичко да се премести в имоти. Идеята е да стане максимално бързо, след като решим какво искаме, иначе ако не си давам зор може да не се занимавам нито с банката нито с продаване.
                    Kъде е парцела ,колко е голям и колко му е пазарната цена?Парцелчета извън София не се тачат много от банките.Един приятел не му дадоха с парцел в покрайнините на София та се набута с потребителски
                    Last edited by nradev1111; 18.02.2025, 02:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение

Ако не продадеш ставаш нещо като форекс спекулант.Разправиятя с банката е бял кахър спрямо разправиите по строежа на къщата. И трябва да имаш какво да ипотекираш.Непостроена къща банката не взема за обезпечение
                      Като си плащаш не са толкова много разправиите, главния проблем е да знаеш преди да започнеш точно кое и как ще е. И да познаваш 1-2 души на правилните места. Един път участвах в такава авантюра и банката(пощенска) финансира купувача на акт 14.
                      Не ме тревожи банката - на първо четене банкерката каза че ще ми дадат пари с разрешение за строеж, проект и оферта от фирма, има и какво друго да ипотекирам. Не сме говорили детайли обаче предполагам, че ще има врътки с учредяване на ипотека на парцела и на акт 14 на сградата или някакви такива глупости, понеже не съм споменавал ипотека на друг имот. Проблем за финансиране няма да има. Имам и активи да финансирам строежа сам, но не съм сигурен, че е правилното решение и тук е основното колебание дали да ползвам банката или да се зануля и всичко да се премести в имоти. Идеята е да стане максимално бързо, след като решим какво искаме, иначе ако не си давам зор може да не се занимавам нито с банката нито с продаване.

Коментар

Да се върнем на темата малко. Имам планове да строя къща, големия въпрос е да я финансирам ли като продам малко активир - биткойни или да тегля кредит?
                        От една страна много мразя да се занимавам с банки, от друга койните на следващия цикъл ще са 500К+ ако нещо сериозно не се обърка. От трета страна обаче ситуацията в света не е много спокойна, което от една страна е аргумент да взема заем понеже очаквам още повече печатане за покриване на дългове и за въоражаване, както и че може да се окажем руска република пак след 3-5г. с толкова слаб ЕС , пълно с ДС-та навсякъде и глупав про-руски материал.

Ако обаче не продам, ще трябва да си седя на тях за 4-5г. и в същото време да изплащам кредит. Ако нещо се обърка ще трябва да го покривам като продавам активи на ниска цена.
                        Ако не продадеш ставаш нещо като форекс спекулант.Разправиятя с банката е бял кахър спрямо разправиите по строежа на къщата. И трябва да имаш какво да ипотекираш.Непостроена къща банката не взема за обезпечение
                        Last edited by nradev1111; 18.02.2025, 01:08.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Тва да знаеш е спекула. Некой купи на Дебнещия на Замаушка апарта, нагласи го и го лъзга сега на тази цена.
                          Супер лукс а отоплението на климатици.А цената като в в МанхатънИ бонус асансьор на 96 години.За плюс се изтъква че не се плаша данък сгрди ххехехеех.Даваш милион и половина и спестяваш 100 лв на година
                          Last edited by nradev1111; 18.02.2025, 02:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение

Крум печели когато хората са уплашени и купуват злато. Не бъдете шарани
                            Крум нипричём. Осира се световното положение. На изток дебил, на запад тоже. Положението е губернаторско.

Относно терзанията на pw да се обади на бонка и да тегли кредит. Ще му олекне

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
                              Продава 2-СТАЕН в град София, Център - 80 кв.м / 750000 EUR :: imot.bg Обява

9375 на м2

Жонката даваше 1500

Пита се в задачата: с колко % трябва да паднат имотите за да дойде този на желаната от гастарчо цена?
                              Тва да знаеш е спекула. Некой купи на Дебнещия на Замаушка апарта, нагласи го и го лъзга сега на тази цена.
                              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение

Аз също съм на тази вълна, но взех да се оглеждам за сглогяеми къщи към 100м2.
                                Не ми харесват на мен. Дървената конструкция с това ОСБ което слагат пълно с химикали да не го ядат гадините не ми се нрави, а металните лесно ръждясват ако не са проектирани и изпълнени както трябва. И също не са много по-евтини от монолит, да не кажа, че почти същото излиза. И двата типа не стават за 2 етажа понеже издават шум и също го предават много добре. Тези с трупите също не са оферта, говорих с един съсед руснак, каза че при тях горе в тайгата от много време правят такива къщи но имат особености, долните трупи са от специално дърво с гъста смола да не гние(името се загуби в превода) и каза че много слягали. Тоест ако да кажем направиш тавани 3м след 10г може и да са на 2.50. Това образно казано не знам дали чак толкова слягат. Иначе са супер ако ще даваш под наем имат си особен чар, но не бих живял в такава. Макар това да не съм го забелязал по Банско от тези които ги правят тук, трябва да мина през едното заведение да се загледам как е.

Имам едни познати правят по някаква финландска технология и са добри, но струват доста повече от монолит. И в края на деня каквото и да си говорим дървото за фасада не е ок - изисква много поддръжка особено изложено на преки слънчеви лъчи - през 1-2 години макс лакиране. Абе знаеш за кaкво говоря.

Я покажи къде какво гледаш, да цъкам и аз малко.
                                Last edited by pwise; 17.02.2025, 18:41.

Коментар

Working...
                                X