Първоначално изпратено от Tepix
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ми не е точно така - намирал съм ценни монети на неактуализирани цени именно в такива забутани банкови офисчета. А и докато имаше истерията за монети преди 2-3 години, пак през познати в банки съм си вземал монети от БНБ, вместо да вися като луд на студа по 10 часаБанките са необходимото зло, а и те нищо не ти натрапват, сам ходиш при тях, щото искаш да по-по-най
Въпросът ми е защо банките не продават злато, като е чак такава далавера, та се налагат такива като Крумчо с едно апартаментче да се правят на сарафи и да ми обясняват колко били велики
Аз съм забелзал, че много хубаво се продават златни български монети по 1,55 гр. Преди струваха по 70-100 лв, а сега се продават и за 500 лв.Last edited by Evgo; 18.02.2025, 13:16.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
груец,
банка да ти продава злато е като лихвар да ти дава безлихвен (истински безлихвен) кредит
може, но така ще ти го продаде, че ще ти излезе солено солено
Банките са необходимото зло, а и те нищо не ти натрапват, сам ходиш при тях, щото искаш да по-по-най
Въпросът ми е защо банките не продават злато, като е чак такава далавера, та се налагат такива като Крумчо с едно апартаментче да се правят на сарафи и да ми обясняват колко били велики
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Ясно, пореденият случайно хванал вълната при койните, който се мисли за инвеститор. Крум е същият - хвана вълната и толкова. Докъде и как ще продължи тази вълна, никой не знае. В един момент може пак да върне сериозно, просто защото златото няма как да е алтернатива, тъй като масата залто не е в нашите хора, а в разни амуджи и тъмнозелени, и тогава Крумчо пак ще си е същият лапнишаран, какъвто е бил. Справка - виж колко банки предлагат злато и се замисли защо
Колкото до кредита ти - всичко може и не е драма и на гол терен да ти отпуснат кредит. Но си има условия и хора, с които се прави - като тръгнеш уроблешката със заявката "ама аз съм велик инвеститор, имам цял биткойн", ще получиш само едно потупване по рамото. Ако попоташ културно, предполагам, че дори в този форум ще се намерят хора, които да те упътят какво и как
банка да ти продава злато е като лихвар да ти дава безлихвен (истински безлихвен) кредит
може, но така ще ти го продаде, че ще ти излезе солено солено
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
И кога точно световното положение не е било осрано?
когато Европейската и САЩ икономиките имаха нормални ръстове, а инфлацията беше в нормите.
в момента ръстовете (особено в ЕС) са имагинерни, а дълговете се трупат.
фалитите на малки и средни предприятия се увеличават, а някои големи започват да се клатят.
това на фона на експлозия от популизъм и в ЕС и в САЩ
Китай и те не са цъфнали, но предвид, че са с друга форма на управление не ги броя.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
С такива приказки уважение няма да получиш, уважението се заслужава не се дава даром. Особено всяко мнение като ти е пълно с определения какво очакваш? Кажи сега пак как Крум диктува на идиотите в централните банки какво да правят.
Колкото до кредита ти - всичко може и не е драма и на гол терен да ти отпуснат кредит. Но си има условия и хора, с които се прави - като тръгнеш уроблешката със заявката "ама аз съм велик инвеститор, имам цял биткойн", ще получиш само едно потупване по рамото. Ако попоташ културно, предполагам, че дори в този форум ще се намерят хора, които да те упътят какво и какNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение
Крум нипричём. Осира се световното положение. На изток дебил, на запад тоже. Положението е губернаторско.
Относно терзанията на pw да се обади на бонка и да тегли кредит. Ще му олекне
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Като си плащаш не са толкова много разправиите, главния проблем е да знаеш преди да започнеш точно кое и как ще е. И да познаваш 1-2 души на правилните места. Един път участвах в такава авантюра и банката(пощенска) финансира купувача на акт 14.
Не ме тревожи банката - на първо четене банкерката каза че ще ми дадат пари с разрешение за строеж, проект и оферта от фирма, има и какво друго да ипотекирам. Не сме говорили детайли обаче предполагам, че ще има врътки с учредяване на ипотека на парцела и на акт 14 на сградата или някакви такива глупости, понеже не съм споменавал ипотека на друг имот. Проблем за финансиране няма да има. Имам и активи да финансирам строежа сам, но не съм сигурен, че е правилното решение и тук е основното колебание дали да ползвам банката или да се зануля и всичко да се премести в имоти. Идеята е да стане максимално бързо, след като решим какво искаме, иначе ако не си давам зор може да не се занимавам нито с банката нито с продаване.Last edited by nradev1111; 18.02.2025, 02:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Ако не продадеш ставаш нещо като форекс спекулант.Разправиятя с банката е бял кахър спрямо разправиите по строежа на къщата. И трябва да имаш какво да ипотекираш.Непостроена къща банката не взема за обезпечение
Не ме тревожи банката - на първо четене банкерката каза че ще ми дадат пари с разрешение за строеж, проект и оферта от фирма, има и какво друго да ипотекирам. Не сме говорили детайли обаче предполагам, че ще има врътки с учредяване на ипотека на парцела и на акт 14 на сградата или някакви такива глупости, понеже не съм споменавал ипотека на друг имот. Проблем за финансиране няма да има. Имам и активи да финансирам строежа сам, но не съм сигурен, че е правилното решение и тук е основното колебание дали да ползвам банката или да се зануля и всичко да се премести в имоти. Идеята е да стане максимално бързо, след като решим какво искаме, иначе ако не си давам зор може да не се занимавам нито с банката нито с продаване.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеДа се върнем на темата малко. Имам планове да строя къща, големия въпрос е да я финансирам ли като продам малко активир - биткойни или да тегля кредит?
От една страна много мразя да се занимавам с банки, от друга койните на следващия цикъл ще са 500К+ ако нещо сериозно не се обърка. От трета страна обаче ситуацията в света не е много спокойна, което от една страна е аргумент да взема заем понеже очаквам още повече печатане за покриване на дългове и за въоражаване, както и че може да се окажем руска република пак след 3-5г. с толкова слаб ЕС , пълно с ДС-та навсякъде и глупав про-руски материал.
Ако обаче не продам, ще трябва да си седя на тях за 4-5г. и в същото време да изплащам кредит. Ако нещо се обърка ще трябва да го покривам като продавам активи на ниска цена.Разправиятя с банката е бял кахър спрямо разправиите по строежа на къщата. И трябва да имаш какво да ипотекираш.Непостроена къща банката не взема за обезпечение
Last edited by nradev1111; 18.02.2025, 01:08.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Тва да знаеш е спекула. Некой купи на Дебнещия на Замаушка апарта, нагласи го и го лъзга сега на тази цена.А цената като в в Манхатън
И бонус асансьор на 96 години.За плюс се изтъква че не се плаша данък сгрди ххехехеех.Даваш милион и половина и спестяваш 100 лв на година
Last edited by nradev1111; 18.02.2025, 02:10.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kinyalo Разгледай мнение
Крум печели когато хората са уплашени и купуват злато. Не бъдете шарани
Относно терзанията на pw да се обади на бонка и да тегли кредит. Ще му олекне
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнениеПродава 2-СТАЕН в град София, Център - 80 кв.м / 750000 EUR :: imot.bg Обява
9375 на м2
Жонката даваше 1500
Пита се в задачата: с колко % трябва да паднат имотите за да дойде този на желаната от гастарчо цена?Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Аз също съм на тази вълна, но взех да се оглеждам за сглогяеми къщи към 100м2.
Имам едни познати правят по някаква финландска технология и са добри, но струват доста повече от монолит. И в края на деня каквото и да си говорим дървото за фасада не е ок - изисква много поддръжка особено изложено на преки слънчеви лъчи - през 1-2 години макс лакиране. Абе знаеш за кaкво говоря.
Я покажи къде какво гледаш, да цъкам и аз малко.Last edited by pwise; 17.02.2025, 18:41.
Коментар
Коментар