If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Аз също съм на тази вълна, но взех да се оглеждам за сглогяеми къщи към 100м2.
Не ми харесват на мен. Дървената конструкция с това ОСБ което слагат пълно с химикали да не го ядат гадините не ми се нрави, а металните лесно ръждясват ако не са проектирани и изпълнени както трябва. И също не са много по-евтини от монолит, да не кажа, че почти същото излиза. И двата типа не стават за 2 етажа понеже издават шум и също го предават много добре. Тези с трупите също не са оферта, говорих с един съсед руснак, каза че при тях горе в тайгата от много време правят такива къщи но имат особености, долните трупи са от специално дърво с гъста смола да не гние(името се загуби в превода) и каза че много слягали. Тоест ако да кажем направиш тавани 3м след 10г може и да са на 2.50. Това образно казано не знам дали чак толкова слягат. Иначе са супер ако ще даваш под наем имат си особен чар, но не бих живял в такава. Макар това да не съм го забелязал по Банско от тези които ги правят тук, трябва да мина през едното заведение да се загледам как е.
Имам едни познати правят по някаква финландска технология и са добри, но струват доста повече от монолит. И в края на деня каквото и да си говорим дървото за фасада не е ок - изисква много поддръжка особено изложено на преки слънчеви лъчи - през 1-2 години макс лакиране. Абе знаеш за кaкво говоря.
Да се върнем на темата малко. Имам планове да строя къща, големия въпрос е да я финансирам ли като продам малко активир - биткойни или да тегля кредит?
От една страна много мразя да се занимавам с банки, от друга койните на следващия цикъл ще са 500К+ ако нещо сериозно не се обърка. От трета страна обаче ситуацията в света не е много спокойна, което от една страна е аргумент да взема заем понеже очаквам още повече печатане за покриване на дългове и за въоражаване, както и че може да се окажем руска република пак след 3-5г. с толкова слаб ЕС , пълно с ДС-та навсякъде и глупав про-руски материал.
Ако обаче не продам, ще трябва да си седя на тях за 4-5г. и в същото време да изплащам кредит. Ако нещо се обърка ще трябва да го покривам като продавам активи на ниска цена.
Аз също съм на тази вълна, но взех да се оглеждам за сглогяеми къщи към 100м2.
Да се върнем на темата малко. Имам планове да строя къща, големия въпрос е да я финансирам ли като продам малко активир - биткойни или да тегля кредит?
От една страна много мразя да се занимавам с банки, от друга койните на следващия цикъл ще са 500К+ ако нещо сериозно не се обърка. От трета страна обаче ситуацията в света не е много спокойна, което от една страна е аргумент да взема заем понеже очаквам още повече печатане за покриване на дългове и за въоражаване, както и че може да се окажем руска република пак след 3-5г. с толкова слаб ЕС , пълно с ДС-та навсякъде и глупав про-руски материал.
Ако обаче не продам, ще трябва да си седя на тях за 4-5г. и в същото време да изплащам кредит. Ако нещо се обърка ще трябва да го покривам като продавам активи на ниска цена.
Много удобен период си си избрал за развиване на теории. Купувал ли си злато 2000-та? Я виж от 2010 до 2025 какви са разликите в доходността на S&P 500 с реинвестирани дивиденти и златото. Защото това е много по-реалистичен период за сравнение.
Не развивам теории, но като чуя изказвания за "полуидиоти" за златото което е актив на хиляди години ми става смешно. Златото не е панацея но със сигруност е един от най-ниско рисковите инструменти със своите особености като всеки друг.
модераторите: къде спите? Има си тема за златото и е редно съответните коментари да бъдат преместени там. А триете коментарите на БОНИ, които са 100% по темата. ЗАЩО?
оф, поредното адептче с жълто по устата - младеж, аз съм сред хората, които много преди Крумчо да се появи в този форум за кратко, съм писал и брисал за златото и имам злато на средна под 500 долара - налично, физическо. И кво? Всъщност бяхме 2-3, които прокламирахме златото - Форекс мастъра беше другият, но той повярва в койните (и депозитите), а аз - не, и престана да пише тук, ако не е с друг ник. Та хайде без малоумни и прибързани лафчета и малко уважение към ветераните, ако може
С такива приказки уважение няма да получиш, уважението се заслужава не се дава даром. Особено всяко мнение като ти е пълно с определения какво очакваш? Кажи сега пак как Крум диктува на идиотите в централните банки какво да правят.
оф, поредното адептче с жълто по устата - младеж, аз съм сред хората, които много преди Крумчо да се появи в този форум за кратко, съм писал и брисал за златото и имам злато на средна под 500 долара - налично, физическо. И кво? Всъщност бяхме 2-3, които прокламирахме златото - Форекс мастъра беше другият, но той повярва в койните (и депозитите), а аз - не, и престана да пише тук, ако не е с друг ник. Та хайде без малоумни и прибързани лафчета и малко уважение към ветераните, ако може
Да вземем друг пример.
В периода 2012 -2016 г. в панелните комплекси в София (Люлин, Надежда, Обеля, кв. Левски) имаше двустайни апартаменти (65 кв.м. по нотар акт) за 30-32 000 евро. Днес такъв апартамент в същите квартали върви по 130 000 евро. При тази инвестиция имаме по-голямо покачване отколкото при златото и е носила наем повече от 10 г.
Избрал съм квартали, където цените са ниски и понякога е трудно да се намери читав наемател.
Да връзват му се всички централни банки, хедж фондове и кой ли още не. Всичките са полуидиоти с недакларирани пари, не като нас тук във форума милардери от инвестиции. А златото като му отвориш една графика и кога и да си го купил все си загубил пари. Големите инвеститори бухат в модерни и сигурни инструменти като S&P500 които ако вземем 2000-2015 правят цели 140% а златото супер зле със около 320%
Много удобен период си си избрал за развиване на теории. Купувал ли си злато 2000-та? Я виж от 2010 до 2025 какви са разликите в доходността на S&P 500 с реинвестирани дивиденти и златото. Защото това е много по-реалистичен период за сравнение.
Да връзват му се всички централни банки, хедж фондове и кой ли още не. Всичките са полуидиоти с недакларирани пари, не като нас тук във форума милардери от инвестиции. А златото като му отвориш една графика и кога и да си го купил все си загубил пари. Големите инвеститори бухат в модерни и сигурни инструменти като S&P500 които ако вземем 2000-2015 правят цели 140% а златото супер зле със около 320%
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Колкото до Крум - тотално аут ъф спейс, който си говори едно и също - каквото и да се случи, то златото ще се качва. Ами добре, щом е казал, кой му спори - да, може и да му се върже някой полуидиот с недекларирани пари, желаещ да ги смени за кюлчета, и дотам
Коментар