IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Я как работела шефката на Народното събрание? Нещо да имате да се изкажете гербаджиии............

Скандал между Цецка Цачева и Виктор Вълков, „Монтерей” обграден от полиция

http://www.afera.bg/index.php?option...=7885&Itemid=1

Дата: 20-11-2009 12:29
    Читатели : 434

Шефката на парламента Цецка Цачева незнайно защо избрала заведението „Монтерей” за да даде сбирка на общинари. В същото време обаче небеизвестният кръг „Монтерей” си имал запланувана регулярна сбирка със запазена маса. Заради Цецка обаче на „монтерейци” им бил развален рахатлъка.
    Възниква грандиозен скандал между говорителят на кръга „Монтерей” Виктор Вълков и г-жа Цецка от ГЕРБ. Междувременно Цачева извиква полиция и целият ресторант е обграден, като че ли има пет трупа на пода.
    Мненията изразени в този форум са лични и не прадставляват препоръки за покупко- проджаби на финанс

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706
      ssonyy и мейси, вече мога да се опитам да заспя, но едно ме тревожи: Слага си или сваля слушалките Президента ни? Това си е доста политически въпрос. Как мислите?
      Според мен ги слага - за да чуе превода от Бат Бойко !
      Нищо не препоръчвам!

Коментар

• “София ленд“ ще се застроява
        20 ноември 2009 / СЕГА
        На територията на бившия увеселителен парк “София ленд“ ще изникнат поредните високи сгради, след като вчера Столичният общински съвет прие Общия устройствен план на града след разгорещен дебат между мнозинството и групата на БСП.
        Новият градоустройствен план променя предназначението на територията на “София ленд“ и отваря врати пред инвеститорите да застроят 60%.
        “На мен не ми харесва в Борисовата градина на място, отредено за спортни площадки, да се строят 30-етажни сгради, а в същото време говорим, че няма места, където децата да се забавляват“, обобщи позицията на групата на БСП Георги Кадиев.
        Предложението на БСП теренът да остане за спорт и атракции не се прие благодарение на съветниците от ГЕРБ, които гласуваха “въздържал се“. “Това бе един елегантен начин на мнозинството да се измъкне“, коментира Кадиев. Преди обсъждането той се опита да отложи изцяло обсъждането на плана за понеделник, когато новоизбраният кмет Йорданка Фандъкова ще положи клетва пред СОС. Мнозинството обаче отхвърли и това предложение. БСП излезе с декларация, в която освен заради застрояването на парка протестира и срещу отреждането на 800 дка в Казичене за гробищен парк.
        Аргументите на левите съветници са, че така се спира развитието на района, а проучвания са показали, че там има високи подпочвени води. “Защо не направим гробищен парк на отровените земи на “Кремиковци“, протестира Кадиев. “Отношението ни към гробищата не трябва да бъде като към сметища“, отговори главният архитект Петър Диков. Единствено левите съветници протестираха и срещу намерението части от Западния парк да бъдат заделени за ниско строителство. Критики имаше и за забавянето в подготовката на историческия център за влизане в културното наследство на ЮНЕСКО.

Коментар

• много добре казано от Димитрина.

А на инфантила Станишев ще му трябват още 10 години да разбере какво значи да си лидер и мъж на място. Какво значи да можеш да поемеш отговорност не само на думи....

мек мек та чак лигав ...
          би и мейси аз на ваше място щях да си търся нова партия и нова работа.

хубав ден
          това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Привет на всички, които милеят за левия спектър, включително и тези, които не си го признават.

Опасната нищета на БСП лидерите

Не е нормално, но е факт - 20 години след 10 ноември в българската политика няма опозиция и това е много опасно.

БСП само номинално е опозиционна парламентарна партия, но реално не е способна да проведе и елементарна акция. Нищетата й блесна с пълна сила тази седмица в парламента около обсъждането на бюджета за 2010-а.

Депутатите социалисти направо проспаха заседанието - пропуснаха да вземат думата и да говорят по същество. Така не просто “най-добрият бюджет в ЕС” (по скромните думи на финансовия министър Дянков) бе приет с мнозинството на ГЕРБ, сините, “Атака” и РЗС, но и Бойко Борисов нанесе поредния си пропаганден удар - обяви, че червените си траят, защото нямат какво против да кажат.

За сметка на мълчанието и отсъствието си в пленарната зала соцдепутатите и лично лидерът на БСП успяха да се покажат смешни из кулоарите и медиите, затъвайки в противоречиви и даже откровено глупави обяснения защо не са взели думата. Били чакали първо да се изкажат от управляващата партия, председателката Цачева нещо нарушила процедурата, ама то всъщност нямало смисъл от изказвания (по странното умозаключение на Сергей Станишев). Тези увъртания продължиха няколко дни и само засилиха тягостното чувство, че управляващата партия и присъдружните й играят на празна врата.

Така е от юли насам. За 4 месеца шефовете на БСП и соцдепутатите не успяха да произведат нито една обоснована и смислена критика срещу политиката на Бойко Борисов, правителството, ГЕРБ.

Сигурно някакви много важни дела са им пречили да прочетат управленската програма. Ако я бяха прочели, можеха поне да кажат, че прилича на конспект от лекция какво трябва да съдържа подобен документ. Но министрите не са сколасали да развият конспекта. Сигурно и някаква амнезия е обхванала червените шефове, та са забравили, че във всяка държава - включително и в българската доскоро - най-важният парламентарен дебат е за бюджета. Всяка уважаваща себе си опозиция се готви старателно не само да развенчае политиката на управляващите, но и да покаже, че има по-добри идеи.

Да речем, че в парламента нещо се е объркало в процедурата, та БСП наистина не са се вредили за речи. За бюджета обаче се говореше седмици наред само с констатации от сорта, че е лош, че е заплаха за социално слабите и че не стимулира икономическия растеж. Рядко някой от соцдепутатите аргументираше критиките си. Мнозина импровизираха твърде артистично.

Запитани например защо смятат, че намаляването на осигуровките с 2% не стимулира реалната икономика, стреснато започваха да твърдят, че работодателите ще си купят със спестените пари коли, а няма да ги дадат на работниците или да ги вложат в бизнеса си. Това напомня тезите на един депутат, който преди се явяваше икономически съветник на кабинета “Станишев” и съвсем сериозно в интервю за “24 часа” заявяваше, че няма смисъл да се намаляват осигуровките, защото те стимулирали откриването на нови работни места, а при криза никой не наемал нови хора... Интересна мисъл и вярна само ако осигуровки се плащат при постъпване на работа, а не всеки месец.

За да не се подготвят да анализират бюджета, подготвен от управляващите, шефовете на БСП вероятно са имали по-важни задачи - като например няколко пъти да избират партийно Изпълнително бюро, защото при предишното гласуване имало манипулации. Което само доказва в какво жалко състояние е изпаднала върхушката на БСП. Похвално е обаче, че лидерът й все пак успя да отдели време, за да разгроми писмено Борисов.

За 4 месеца премиерът и министрите не съумяха да отговорят достойно, убедително и запомнящо се на нито една от нападките за злоупотреби и безсмислени харчове на предишното правителство и оставиха усещането, че Бойко Борисов е прав да ги нарича престъпници. Но Станишев най-после се засегназа някакви тениски с надписи за 100-годишнината на Независимостта и посвети публицистична статия в тяхна защита, публикувана на сайта на БСП. Учудващо е да се вълнуваш от заяждане за някакви тениски, минало почти незабелязано за публиката, вместо да напишеш анализ за бюджета, но всеки лидер има право да определи приоритетите си.

Тук, разбира се, е мястото за дежурното оправдание на слабите политици - че те имат много умни съображения и идеи, но медиите не ги отразяват. Вярно, медиите често вървят след победителите, но пък е и крайно време политиците, особено ако са искали да стават журналисти като млади, да научат, че да дадеш пресконференция не е достатъчно, за да влезеш в новините. Трябва и да кажеш нещо ново, умно и съществено за хората.

Точно липсата на умно и съществено за електората опозиционно действие е опасно. Борисов и подкрепящите го партии засега се оказват самодостатъчни и саморегулиращи се. Финансовото министерство предлага по-висок акциз върху алкохола, Борисов го спира, за да не поскъпне пиячката на народа. Дянков реже добавките за близнаци, социалното министерство кахърно съобщава, премиерът веднага ги връща. ДСБ и Иван Костов се възползват от правото си на присъдружна партия и уреждат повече пари за здравеопазване. И т.н.

Механизмът “правителство на малцинството без опозиция”работи горе-долу добре поне на популистко ниво, защото Бойко Борисов все още се старае да чува. Колко дълго ще продължи това и може ли да се разчита само на неговия безкористен устрем да работи за народа?

Може и да може, но не е доказано за няколко хилядолетия и затова в нормалната демокрация има управляващи и опозиция. Колкото по-силна и градивна е опозицията, толкова по-внимателни и старателни са управляващите. Иначе идва тоталитаризъм.

Станишев вероятно е прав, като казва: “Целта е БСП да бъде маргинализирана, за да се създаде безпроблемна среда за съществуване на едно тоталитарно правителство, което е репресивно и което няма какво друго да предостави на българските граждани като реален продукт от управлението” (“Труд”, 9 ноември). Хленчещите прозрения обаче не стигат. Трябва и нещо да направи.

БСП не може да бъде “маргинализирана” отвън, а само от липсата на лидерство вътре. Както не беше маргинализирана след безспорния крах на предишното социалистическо управление през 1995-1997 г. Тогава конгресът смени ръководството й и то започна да произвежда опозиционна политика. Сега конгресът остави лидера, той си избра съратници в политбюро (макар и от втория път) и вече само от него зависи дали ще се обяснява за тениски и секретни доклади, или ще види смисъл да каже нещо по същество за “реалния продукт на управлението”.

Ако това не стане, може би наистина ще се създаде онази партия “ляв ГЕРБ”, за която Станишев говори като за конспирация на някакви враждебни сили. Ще се появи не като заговор срещу БСП, а като нормална обществена потребност от опозиция, която да контролира и възпира управляващите.

И тук всъщност е най-опасното. Колко ли лява може да бъде партия, родена в икономическа криза, която ще доведе до още по-голяма безработица и обедняване през следващите поне една-две години?

Димитрана АЛЕКСАНДРОВА

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM
              От Днес.бг
              Командира наклепа Сокола пред Генерала
              Въпрос с повишена трудност-Като прочетете заглавието-Каква е политическата насоченост на Инвестора
              С жълта. Като вестник "Шок".
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• От Днес.бг
                Командира наклепа Сокола пред Генерала
                Въпрос с повишена трудност-Като прочетете заглавието-Каква е политическата насоченост на Инвестора
                http://milom.blog.bg/

Коментар

• ssonyy и мейси, вече мога да се опитам да заспя, но едно ме тревожи: Слага си или сваля слушалките Президента ни? Това си е доста политически въпрос. Как мислите?

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси
                    Хайде честито европейци!Европа си има президент!

Херман ван Ромпей е новият лидер на ЕС
                    Честито - да!
                    Аз бях за Тонито ,ама тея думи не са лишени от логика :

Бившият британски премиер Тони Блеър, който до неотдавна бе сочен за фаворит, се намира на шеста позиция. Напоследък в Брюксел се разпространи схващането, че първият президент на ЕС трябва да бъде личност, която може да постигне компромис и да обедини всички европейски лидери. Освен това желателно е той да бъде представител на някоя от по-малките страни членки, посочва ИТАР-ТАСС.
                    Нищо не препоръчвам!

Коментар

• Хайде честито европейци!Европа си има президент!

Херман ван Ромпей е новият лидер на ЕС
                      Обединена Европа вече си има президент. И външен министър. Ура!

Политическите лидери на страните-членки успяха да се разберат и с влизането в сила на Лисабонския договор от 1 декември европрезидент ще бъде белгийският премиер Херман ван Ромпей. Той беше и фаворитът.

Върховен представител за външната политика пък ще бъде британският еврокомисар по търговията Катрин Аштън. Кандидатурата й изскочи в последния момент, но се оказа достатъчно силна, за да бъде печеливша.
                      http://www.dnes.bg/world/2009/11/19/...rezident.81073
                      [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• [quote="be_google"]Явно крайнодесния талибан и финансов министър посегна и на хората на свободното слово!!! Как?! Четете по-долу! :-)
                        минфина се саморазправя с нас, използвайки властта!!!
                        Дянков - върви си с мир в световната банка в щатите!

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков обвини журналистa на Дарик и водещ на обзорно-политическото предаване „Седмицата" Кирил Вълчев в неплащане на осигуровки. В интервю, взето за декемврийския брой на списание „Правен свят", собственост на Дарик радио, вицепремиерът и министър на финансите на Република България Симеон Дянков обвини директно журналиста Кирил Вълчев в неплащане на осигуровки. Ето какво си говориха двамата:

Кирил Вълчев: Защо увеличавате двойно прага за самоосигуряващите се? Така се губи всякакъв ефект от намаляването на процента, с който се осигуряваш?

Симеон Дянков: Казва кой?

Кирил Вълчев: Аз ви казвам, аз самият се самоосигурявам.

Симеон Дянков: Колко получавате, каква ви е заплатата?

Кирил Вълчев: Накрая на всяка година стигам до максимума и си внасям всъщност максимума, но сега вие ще ме накарате да внасям текущо през годината два пъти повече.

Симеон Дянков: Да, защото криете доходи.

Кирил Вълчев: Не, аз не крия.

Симеон Дянков: Ама ние за вас знаем, че криете доходи.

Кирил Вълчев: За кои нас?

Симеон Дянков: За вас конкретно знаем, че криете доходи.

Кирил Вълчев: Откъде знаете?

Симеон Дянков: Ами знам. Добре, на мен това интервю не ми харесва по начина, по който говорите и си тръгвам.

Дали това е практика на г-н Дянков да проучва журналистите, с които предстои да се види и даде интервю? За съжаление попадна на неподходящия човек, тъй като аз не крия доходи и от много години се осигурявам върху максималния доход. Не зная как да тълкувам думите на г-н Дянков, може би като заплаха към мен, не знам какво иска да ми каже. Наистина съм озадачен, заяви Кирил Вълчев.

Хер Флик сам не плаща здравни осигуровки ,а държи сметка на други.Егаси безочливото човече.
                        meche_cveti93-мейси,
                        Горя от нетърпение да видя как ще накараш циганското гето да си изчисти тоновете боклуци .....
                        Знаеш ли едно време какъв парк ...беше ... Лебедово езеро и всеки ден съм играл футбол там като ученик и до късните часове сме стояли .... А сега се ослушвам някой да не ме ограби.... посред бял ден.
                        meche_cveti93 защо си мислиш,че няма начин.Има си закони в тая държава и на база на тях няма не искам ,няма не мога,няма недей.Друг е въпросът ,че управляващите за 20год не го прилагат спрямо циганите.Причината,че същите са им електорат.А и не мисля,че само те хвърлят боклуци.Ами селяндурите ви де станаха софиянци малко ли си хвърлят кесиите с боклук през балконите?Тях също могат да се подлагат на тая пробация.Просто няма политическа воля за ред в държавата ни.Ей го най -големият проблем според мен.
                        [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Всяка столица в света има голям парк и всички се стремят да го запазят, а ние искаме да унищожим нещо красиво и нужно за пречистване на въздуха от замърсяването.Относно това че нямало кой да го почиства и облагороди не е вярно има и аз ще ти кажа кой е начинът .Всеки който е хванат в нарушение било каране с превишена скорост ,неправилно паркирване и ред други леки нарушения освен с глоба ще изтърпява и ПРОБАЦИЯ робация която ще се изразява в почистване ,облагородяване и ред др.неща .Продължителността на пробационните мерки са от 6м. до 3 г., и се определят от съд.В Америка е така и не е зле тая идея.
                          мейси,
                          Горя от нетърпение да видя как ще накараш циганското гето да си изчисти тоновете боклуци .....
                          Знаеш ли едно време какъв парк ...беше ... Лебедово езеро и всеки ден съм играл футбол там като ученик и до късните часове сме стояли .... А сега се ослушвам някой да не ме ограби.... посред бял ден.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                            Софиянци не давайте в парковете ви да се строи,независимо кой е на власт.В София ленд и Западен парк все пак ще се строи.Одобрени са планове за строителството на офис сгради
                            мейси,
                            За Западен парк се разминаваме ... там освен наркоманчета и цигани и хвърлен боклук ... друго няма.
                            Трябва да се почисти и облагороди , а това няма как да стане без да се даде под аренда ... дадена част от него.
                            Всяка столица в света има голям парк и всички се стремят да го запазят, а ние искаме да унищожим нещо красиво и нужно за пречистване на въздуха от замърсяването.Относно това че нямало кой да го почиства и облагороди не е вярно има и аз ще ти кажа кой е начинът .Всеки който е хванат в нарушение било каране с превишена скорост ,неправилно паркирване и ред други леки нарушения освен с глоба ще изтърпява и ПРОБАЦИЯ , която ще се изразява в почистване ,облагородяване и ред др.неща .Продължителността на пробационните мерки са от 6м. до 3 г., и се определят от съд.В Америка е така и не е зле тая идея.Тук също е залегната но няма налагане

Коментар

• Явно крайнодесния талибан и финансов министър посегна и на хората на свободното слово!!! Как?! Четете по-долу! :-)
                              минфина се саморазправя с нас, използвайки властта!!!
                              Дянков - върви си с мир в световната банка в щатите!

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков обвини журналистa на Дарик и водещ на обзорно-политическото предаване „Седмицата" Кирил Вълчев в неплащане на осигуровки. В интервю, взето за декемврийския брой на списание „Правен свят", собственост на Дарик радио, вицепремиерът и министър на финансите на Република България Симеон Дянков обвини директно журналиста Кирил Вълчев в неплащане на осигуровки. Ето какво си говориха двамата:

Кирил Вълчев: Защо увеличавате двойно прага за самоосигуряващите се? Така се губи всякакъв ефект от намаляването на процента, с който се осигуряваш?

Симеон Дянков: Казва кой?

Кирил Вълчев: Аз ви казвам, аз самият се самоосигурявам.

Симеон Дянков: Колко получавате, каква ви е заплатата?

Кирил Вълчев: Накрая на всяка година стигам до максимума и си внасям всъщност максимума, но сега вие ще ме накарате да внасям текущо през годината два пъти повече.

Симеон Дянков: Да, защото криете доходи.

Кирил Вълчев: Не, аз не крия.

Симеон Дянков: Ама ние за вас знаем, че криете доходи.

Кирил Вълчев: За кои нас?

Симеон Дянков: За вас конкретно знаем, че криете доходи.

Кирил Вълчев: Откъде знаете?

Симеон Дянков: Ами знам. Добре, на мен това интервю не ми харесва по начина, по който говорите и си тръгвам.

Дали това е практика на г-н Дянков да проучва журналистите, с които предстои да се види и даде интервю? За съжаление попадна на неподходящия човек, тъй като аз не крия доходи и от много години се осигурявам върху максималния доход. Не зная как да тълкувам думите на г-н Дянков, може би като заплаха към мен, не знам какво иска да ми каже. Наистина съм озадачен, заяви Кирил Вълчев.

Първоначално изпратено от мейси
                              Първоначално изпратено от be_google
                              айдеее, цяла България ще плаща за некадърното дясно управление на София!!!

Очаква се утре Еврокомисията да приеме решение за първото си дело срещу България в Съда на европейските общности.
                              източник7 http://money.ibox.bg/news/id_679580060
                              То ще бъде заведено заради неразрешените проблеми със софийския боклук, съобщава кореспондентът на БНР в Брюксел.

Експертите от дирекция „Околна среда" на ЕК са стигнали до извода, че проблемите със софийския боклук няма как да бъдат решени в кратки срокове, затова те няма да отлагат повече наказателните мерки.

Страната ни получи първо писмено предупреждение за управлението на отпадъците през октомври 2007, а второто и последно предупреждение беше изпратено точно преди година - през ноември 2008 година.
                              Е то се очакваше от ЕК да почне наказателна процедура за софийският боклук и заводът де го няма още изграден.За този проблем бе намекнато на 26.10.09 в предаването на германската обществено-правна телевизия Европамагазин .Същият излъчи репортаж на журналистката Лурдес Пикарета за проблема със софийския боклук.За частни фирми които печелят луди пари от бизнеса с отпадъците, а проблемът в България все по-често се свързва с наличието на корупция - се казва още в репортажа на АРД, за който бившият кмет и настоящ премиер Борисов отказал да даде интервю, за което по назад бях писала.Така ,че нищо ново . В ЗАКЛЮЧЕНИЕ ЧЕТА ,ЧЕ САНКЦИЯТА ЗА ТОВА Е
                              изчислена според тежестта и продължителността на нарушението и БВП плюс глоби между 30 и 50 хил. на ден до напълно отстраняване.
                              Предлагам ако я наложат да я плащат тия политици които са виновни от джоба си .

пп Кога ли ще прочета такова новина ?Италия съди виновниците за кризата с боклукатоест България съди ................................
                              http://www.segabg.com/online/article...d=4&id=0000701
                              източник - дарикфинанс.бг

Коментар

• Софиянци не давайте в парковете ви да се строи,независимо кой е на власт.В София ленд и Западен парк все пак ще се строи.Одобрени са планове за строителството на офис сгради
                                мейси,
                                За Западен парк се разминаваме ... там освен наркоманчета и цигани и хвърлен боклук ... друго няма.
                                Трябва да се почисти и облагороди , а това няма как да стане без да се даде под аренда ... дадена част от него.

Коментар

X