Нали ако пуснат усилено кадровата армия тази война ще ескалира още в самото си начало, после те имат навика да вземат властта в държавата ако се случи война и следващите 10 години режима там ще е военен.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Ами всъщност има логика - пазиш войниците, които някога са хващали пушка за евентуален крах на войната, а в Украйна пускаш бедняци, мюсюлмани, затворници, идеалисти за Русия от Лондон до Сеул, кредитни длъжници, дръпнати сибирци и всякаква друга сган. Да, загубите ти са чудовищни, но пък златните руски 10 милиони са седят в градовете-витрини, а редовната руска армия си бъркат в носовете или в другите си места, чакайки 30 заплати при пенсиониране на 45 и 50 дни отпуска.
Дори и на мястото на якутите и чеченците да бяха руски мъже,пак нямаше да се бият по-добре,щото не са кадрова армия.
Просто се показа, че руската армия е парадна и изобщо не е подготвена за война. С изключение на елитните части,ама те първи дадоха фира.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Викаш по-добре на фронта да се бият мобилизирани чичовци, които нито имат сили ,нито умения, вместо кадровата армия .Или да вкарват в боя затворници, които изобщо не са надеждни войници. Ти много прости ги изкара руските военни ръководители и Путин лично.
Естествено, че са принудени да мобилизират такива,щото голяма част от кадровата армия е избита и тежко ранена.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Не питаш със сериозна желание да научиш нещо (доказвал си ги неведнъж) но, пак ще опитам: в такава огромна страна,армията е донякъде локализирана по човешки ресурс и на централни доволствие по въоръжение и вещево. Ротират личния състав но, не преиграват и не смятат да се "докарват" пред когото и да е и поддържат регламентирана от ГЩ численост и въоръжение във всички райони на дислокация. Горното, не позволява по-големи размъквания на хора и, затова, а също с цел цялостно повишаване на БГ, ВГК е взел решение че, доколкото по-важен от човешкия фактор няма, е редно да мобилизира 1/3[%] от М-резерва. А от грешки, никой никога и никъде, не е застрахован.
Естествено, че са принудени да мобилизират такива,щото голяма част от кадровата армия е избита и тежко ранена.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Ако съм пропуснал да ти го река преди, сега ти казвам: Имаш талант са стенд-ъп комедиант. Опитай.
- иронията и малко пиперливите ми коментари се котират доста по-добре в писмен вид. А и сарказъм се играе най-трудно.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
След една година твоя Путлер ще е в адския казан,
а Навални ще е президент на Русия
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
Знаем, знаем... милиарди полски, немски и френски войници са на територията на Украйна, няколко хиляди бяха пленени в Азовстал, само да намерят папка и химикалка и им почват разпитите.
Въпроса е, защо 7 месеца руснаците не намират химикалка? Или телефон, та да ги снимат тия "натовци в Украйна". Пък телефони си имат - даже ги ползват наведнъж и не когато трябва...
Казвал съм го и преди - ако наистина НАТО воюваше в Украйна срещу Русия, наистина щеше да има тридневна операция. Само че третия ден щеше да е пред Василий Блажени.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Vergil1975 Разгледай мнение
Тогава защо се наложи мобилизация, която не е популярна сред населението?А ще има и втора вълна.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеГолям брой добре обучени чужденци действат във въоръжените сили на Украйна в Сватовско направление. Това съобщи пред чужди медии командирът на доброволческия отряд на специалните части на Троя с позивна Алабай.
„В района на Новоселовски има много войници, които не говорят украински. Използват оръжия, произведени в НАТО“, каза той.
Въпроса е, защо 7 месеца руснаците не намират химикалка? Или телефон, та да ги снимат тия "натовци в Украйна". Пък телефони си имат - даже ги ползват наведнъж и не когато трябва...
Казвал съм го и преди - ако наистина НАТО воюваше в Украйна срещу Русия, наистина щеше да има тридневна операция. Само че третия ден щеше да е пред Василий Блажени.
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
Насра се да лъжеш ....
Няма ли поне веднъж хей така заради идеята да кажеш истината?
Доколкото разбирам искаш да си играйкаме, а? Само да ти кажа че си далеч от нивото ми, разбира се ти може да смяташ че си нагоре от нивото ми
Коментар
� -
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнениеГолям брой добре обучени чужденци действат във въоръжените сили на Украйна в Сватовско направление. Това съобщи пред чужди медии командирът на доброволческия отряд на специалните части на Троя с позивна Алабай.
„В района на Новоселовски има много войници, които не говорят украински. Използват оръжия, произведени в НАТО“, каза той.
Няма ли поне веднъж хей така заради идеята да кажеш истината?
- 1 like
Коментар
� -
Голям брой добре обучени чужденци действат във въоръжените сили на Украйна в Сватовско направление. Това съобщи пред чужди медии командирът на доброволческия отряд на специалните части на Троя с позивна Алабай.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Лъжко, лъжкоооооо. Аз не знам дали лъже путин, но ти че лъжеш е несъмнено и доказано
Няма по-лъжлива отрепка от тебе в този форум.
- 2 Харесвания
Коментар
�
Коментар