IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• След като един обичаен ежедневен процент на положителни тестове е 4-5%, то не виждам ама никаква причина да не смятам, че 4-5% от населението е положително /което не мисля, че означава "заразено"/, което ще рече 300-350 000 души. Болниците обаче са празни, а смъртни случаи - няма и хиляда за повече 6 месеца. Математически това прави под 0.003% смъртност или просто аз съм профан и не разбирам

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Това звучи налудничаво.
      Щабът ти кавза че има по 200 нови случая и може би ловят по 1 на всеки 8 заразени - това означава че новите случаи са всъщност 1600 до 2000 на ден. Щабът ти казва че изолират контактните лица. Как точно ги изолират като ловят по само 1 на всеки 8. За една седмица те реално изпускат по 10000 човека, за един месец 40000 човека. Всеки да има контакти само с по двама души и вече са изпуснали 80000 човека. Общо карантинираните в България към момента са 9000 или почти 10 пъти по-малко от потенциално заразените. Това е само за последниня месец.

Коментар

• Първоначално изпратено от Асо Пика Разгледай мнение

Разбира се и така трябва да бъде - трол чете писанията само на други тролове колеги
        Кат глеам си регнат от 2005 год ми това е преди 15 години бе Една трета от съзнателния си живот си го прекарал в тоя форум !?!?!?
        Кво да си помисли човек за някой дето 15 год живее в форум ?? Ти нямаш ли семейство, жена и деца ??
        Ти си знаеш, тук си от 90 дена и въпреки че не се сещам и за един твой пост, вече си имал над 400 поста

Коментар

• https://www.facebook.com/cabronaviru...48222308650907

Ама ха
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Като не ти харесва не ги чети. Аз не чета писанията на много хора
            Разбира се и така трябва да бъде - трол чете писанията само на други тролове колеги
            Кат глеам си регнат от 2005 год ми това е преди 15 години бе Една трета от съзнателния си живот си го прекарал в тоя форум !?!?!?
            Кво да си помисли човек за някой дето 15 год живее в форум ?? Ти нямаш ли семейство, жена и деца ??

Коментар

Е то и аз им нямам вяра. Ако използвам само данните от тях, то в България няма никакъв проблем
              Това звучи налудничаво.

Коментар

Напротив, понякога доста ми харесва. Въпросът е, че май не си съвсем честен - не ги правиш само за себе си, а и за всички нас.

Коментар

Аз не мога да гадая сектата на ковидидиотите маскирана като Щаб какво ще каже като бройка затова ще се въздържа.Щото ти ще сравняваш казаното от мен с казаното от тях.Аз на тия им вярвам колкото на дръта циганка дето врачува на Женския пазар..До един са кариеристи и измамници.Живея както винаги съм живял с малко завишена хигиена и не се интересувам от ковидидиоти
                  Е то и аз им нямам вяра. Ако използвам само данните от тях, то в България няма никакъв проблем

Коментар

• Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
                    Ако си правеше прогнози "за себе си", нямаше да държиш да ги публикуваш из форума ежедневно.

Коментар

• Ако си правеше прогнози "за себе си", нямаше да държиш да ги публикуваш из форума ежедневно.

Коментар

Дай ти някаква прогноза, с бройки и срок. Може пък и да познаеш. Но по-вероятно не.
                        Аз не мога да гадая сектата на ковидидиотите маскирана като Щаб какво ще каже като бройка затова ще се въздържа.Щото ти ще сравняваш казаното от мен с казаното от тях.Аз на тия им вярвам колкото на дръта циганка дето врачува на Женския пазар..До един са кариеристи и измамници.Живея както винаги съм живял с малко завишена хигиена и не се интересувам от ковидидиоти

Коментар

• Аз лично си правя прогнози за мен, за да мога да преценя момента, в който нещата вече ще бъдат изтървани и трябва да съм по-внимателен. Да мога да си преценя с каква скорост се развива, кога може да се очаква че ще премине, кога може да се очаква че ще бъдат наложени някакви мерки. И в момента, в който реалността не отговаря на прогнозата ми, значи е време да си ревизирам прогнозата. Например лятото очаквах по-голямо заразяване, някъде около 1.3 да е R0 а то се задържа около 1.12. Тази малка разлика премества пика от началото на ноември, чак към края на март. В общи линии при всички случаи ако смъртните случаи среднодневно на седмица преминат 30 следващите три месеца ще са много неприятни.
                          https://covid19.healthdata.org/bulga...aths&tab=trend

Коментар

• При такъв чудовищен хаос от официално представяна дезинформация, всеки нормален човек ще се въздържи от каквито и да е прогнози.

Ето малко от Уикипедия за Когнитивния дисонанс.

"Когнитивният дисонанс е описан в книгата на Фестингър „Когато пророчеството не се сбъдне“ (When Prophecy Fails), публикувана през 1956 г. В нея той описва динамиката на убежденията и поведението на членове на последователи на култ към НЛО.Когато се оказва, че в предварително обявения ден Земята не е нападната от извънземни, много малка част от членовете на култа признават заблудата си, докато по-голямата част започват да вярват, че извънземните са отменили нападението заради тяхната вяра и действията, които са извършили, като така са спасили човечеството от гибел. Така Фестингър описва ситуация, в която индивидът е повече склонен да „напасне“ реалността към убежденията си, отколкото да приеме нови факти, които им противоречат."

Приликата с реални лица и събития може би не е случайна.
                            Last edited by perin; 06.10.2020, 15:37.

Коментар

Ние знаем че си оплескал работата и не само с вирусчето....
                              Дай ти някаква прогноза, с бройки и срок. Може пък и да познаеш. Но по-вероятно не.

Коментар

Чакайте малко, стискайте палци да съм сбъркал всичко, а не само разположението във времето. Защото това че не е станало на края на септември, все още не значи че няма да се случи. Болните в болница си вървят нагоре, и вече са рекордно високи, това означава че до седмица и тези в интензивното ще са рекордно много, процента на положителните тестове е притеснително висок - това означава, че реално не се тества достатъчно. Ако не се тества достатъчно, не могат да се изолират заразените, ако не се изолират заразените масовото заразяване се ускорява.
                                Ние знаем че си оплескал работата и не само с вирусчето....

Коментар

Working...
                                X