IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

То нема платформа за отиграване на пандемията , та требва да се пънем през индекси и злато. Хубаво че ,, Равновесие,, е тук да да ми дава посоката поне в известна степен.
    Има начин за почти пряко отиграване на пандемията - къси и или дълги транспортни индекси или опции върху тях. Но това си е почти пълен хазарт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
      Тошо, ако не беше Ковид кризата щеше да видиш злато на $2000, ама друг път

Не ми казвай, че 2017 си предвидил Ковид през 2020

То нема платформа за отиграване на пандемията , та требва да се пънем през индекси и злато. Хубаво че ,, Равновесие,, е тук да да ми дава посоката поне в известна степен.
      Last edited by Todor Sabev; 04.10.2020, 19:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от R1a1 Разгледай мнение

Казват, че вече е добре. Ако въобще е бил зле, де.
        Зависи кой го казва. А нормалното протичане на вируса е ту да си добре ту не. Реално има три смъртоносни точки, с първата се сблъсква сега - когато вируса още се разпространява. Но повечето хора загиват от втората - която се получава около 10 дена след първото влошаване, тогава собствения имунен отговор, ако е много силен предизвиква цитокинна буря. Реално трябва да минат поне две седмици от първото влошаване, че човек да е горе долу сигурен че най-лошото е минало. След това идва опасността от инсулти и инфаркти, която може да продължи и месеци, заради съсиреците, които вируса предизвиква. Но предполагам че лекарите на Тръмп ще успеят да го оправят ако премине през първите две фази.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

До изборите има месец - а той следващите две седмици основно ще се чуди ще живее или не.
          Казват, че вече е добре. Ако въобще е бил зле, де.

Коментар

Аз нямам нужда от лекарство за нещо, по-слабо и от грипа.

А чичо Тръмп прави добър пропагандистки ход: болен или не, като излезе утре "оздравял", ще е на бял кон.
            До изборите има месец - а той следващите две седмици основно ще се чуди ще живее или не.

Коментар

И Тръмп така, пък и останалите издигнати републиканци. Само където той има достъп до ремдесивир и сигурно цяло крило на болницата е запазено за него
              Аз нямам нужда от лекарство за нещо, по-слабо и от грипа.

А чичо Тръмп прави добър пропагандистки ход: болен или не, като излезе утре "оздравял", ще е на бял кон.

Коментар

Нося една от месеци в джоба (маската сега е по-важна от личните документи) и от месеци не я слагам нито в метрото, нито в надземния транспорт, нито в големите вериги за храна.
                Досега не съм имал проблем, освен некъде април месец, когато два пъти полицаи в метрото ме "подсетиха" да я сложа.

А в по-малките магазини поискат ли ми тъпите путки да я сложа, врътвам се и излизам, и влизам в следващия, където не ми я искат.

Така се оправям. Готов съм и на глоба от 300 лева.
                И Тръмп така, пък и останалите издигнати републиканци. Само където той има достъп до ремдесивир и сигурно цяло крило на болницата е запазено за него

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                  Абе вие как се оправяте с намордниците. Постоянно ги забравям и си губя времето, да се връщам за тях.
                  Навсякъде държа намордници и пак няма голяма файда
                  Нося една от месеци в джоба (маската сега е по-важна от личните документи) и от месеци не я слагам нито в метрото, нито в надземния транспорт, нито в големите вериги за храна.
                  Досега не съм имал проблем, освен некъде април месец, когато два пъти полицаи в метрото ме "подсетиха" да я сложа.

А в по-малките магазини поискат ли ми тъпите путки да я сложа, врътвам се и излизам, и влизам в следващия, където не ми я искат.

Така се оправям. Готов съм и на глоба от 300 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

Има нервност при пазарите, което е нормално предвид високите проценти възстановяване, но като цяло показват че V образното възстановяване ще продължи, както и че Ковид не го намират за проблем щом са на исторически високи нива или близо.
                    V образното възстановяване още не е започнало. Към момента има само лоши резултати, които не са толкова лоши колкото са очаквали. Пазарите залагат на започване на възстановяването през 2021. Това може да се случи, ако има ваксина, но може и да не се случи, ако ковид продължи да държи активността ниска, а ваксина няма. същевременно пазарите залагат че централните банки ще продължат политиката си на безумно ниски лихви, а правителствата политиката си на яки харчове. Всичко от това може също да не се случи. Дори само едно от тези неща да не стане, и ще има як спад на пазарите. Краткосрочен, но як. С основна идея, да се види кой ще фалира. Защото ако тези неща не станат, може да има и доста компании в СП 500 които да не успеят да я добутат до фазата на възстановяването. Като се види кой ще оцелее и кой ще умре - което обикновено е на 3 месеца разстояние, и пазарите пак ще почнат да растат.Това след спада.

Коментар

Щом така мислиш. Аз мисля различно, и за сега пазара мисли като мен.
                      Има нервност при пазарите, което е нормално предвид високите проценти възстановяване, но като цяло показват че V образното възстановяване ще продължи, както и че Ковид не го намират за проблем щом са на исторически високи нива или близо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение

Корона вирусите са сред нас от панти века, на толкова месеци откакто ги мерим се доказа, че не е проблем за болничните капацитети. Нито в Китай, нито другаде. Китай дори избързаха да сгънат болницата рано рано и вече водят света с няколко обиколки по икономическа трансформация.
                        Щом така мислиш. Аз мисля различно, и за сега пазара мисли като мен.

Коментар

• Слагаш една маска в чантата и излизаш само с тази чанта, дори да не ти пасва на тоалета, лейди Прецаканото

Освен това, не забравяй, че "в България пандемия няма"

И също, че аз се излекувах без лекарства, само с витамини и единствените последици са леки увреждания на белия дроб, ама пак имам дишане на 100%, защото сигур съм имал 120% преди това. Карам велоергуметър почти всеки ден

Та така...

Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                          Абе вие как се оправяте с намордниците. Постоянно ги забравям и си губя времето, да се връщам за тях.
                          Навсякъде държа намордници и пак няма голяма файда
                          Last edited by Money; 04.10.2020, 18:41.

Коментар

• Тошо, ако не беше Ковид кризата щеше да видиш злато на $2000, ама друг път

Не ми казвай, че 2017 си предвидил Ковид през 2020

Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Равновесие чекаше злато двеста долара и нещо обърка корелациите американски бондове злато.

Коментар

• Мерси!

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Аз държа към 40% ETF за high yield в долари и държавни облигации на развиващи се пазари и двата вида за последната година дават към 5% дивидент, който се изплаща месечно. И двата са с малка дюрация, на развиващите се пазари е към 5 години, на високорисковите под 2 години. High yield се движи като акциите - но с по-малки колебания, а на развиващите се пазари е малко по-хаотично. Харесва ми че ми дават всеки месец кинти. Но ако вземе да се сгъне СП с 40 или 50% ще ги прехвърля парите натам. Но към момента не виждам причина за големи дългосрочни спадове. Има вероятност пак да стане едно яко колебание като през март - ако нещата с ваксината се осерат, а сега тази втора вълна на заразяване вземе че наистина затрудни отново болничните системи. Но тази волатилност пак ще е временна - и ще е момент пак за влизане яко в акции.

Коментар

Аз държа към 40% ETF за high yield в долари и държавни облигации на развиващи се пазари и двата вида за последната година дават към 5% дивидент, който се изплаща месечно. И двата са с малка дюрация, на развиващите се пазари е към 5 години, на високорисковите под 2 години. High yield се движи като акциите - но с по-малки колебания, а на развиващите се пазари е малко по-хаотично. Харесва ми че ми дават всеки месец кинти. Но ако вземе да се сгъне СП с 40 или 50% ще ги прехвърля парите натам. Но към момента не виждам причина за големи дългосрочни спадове. Има вероятност пак да стане едно яко колебание като през март - ако нещата с ваксината се осерат, а сега тази втора вълна на заразяване вземе че наистина затрудни отново болничните системи. Но тази волатилност пак ще е временна - и ще е момент пак за влизане яко в акции.
                                Корона вирусите са сред нас от панти века, на толкова месеци откакто ги мерим се доказа, че не е проблем за болничните капацитети. Нито в Китай, нито другаде. Китай дори избързаха да сгънат болницата рано рано и вече водят света с няколко обиколки по икономическа трансформация.

Коментар

Working...
                                X