IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Много неща изпускам. Просто няма как да ги знам.

Едните са свързани с това до колко хората се пазят, какъв процент не се пазят. Това е голяма неизвестна. И предполагам основно заради това че повечето хора се пазят имахме бавно развитие през лятото. Сега когато децата тръгнаха на училище, вече пазенето става невъзможно, защото е извън контрол.

Второто нещо е какво точно прави държавата. Карантинира ли всички контактни - защото изглежда че не го прави, поне последните месеци, не е нормално март да има 30000 карантинирани при стотина открити слуая, а сега при 5000 заразени да има само 9000 карантинирани. Изследва ли ги по за вируса, защото и това не изглежда че го прави. Към момента изглежда че държавата тотално е изпуснала контрола върху ситуацията. Предполагам и заради протестите, реално не може да наложи по-строги мерки. Но поне може рязко да вдигне броя на тестовете и броя на карантинираните, това им е под контрол. Но те не го правят.
    Налегни си задника най накрая

Коментар

Щабът ти кавза че има по 200 нови случая и може би ловят по 1 на всеки 8 заразени - това означава че новите случаи са всъщност 1600 до 2000 на ден. Щабът ти казва че изолират контактните лица. Как точно ги изолират като ловят по само 1 на всеки 8. За една седмица те реално изпускат по 10000 човека, за един месец 40000 човека. Всеки да има контакти само с по двама души и вече са изпуснали 80000 човека. Общо карантинираните в България към момента са 9000 или почти 10 пъти по-малко от потенциално заразените. Това е само за последниня месец.
      Не съм садист и не ме интересува какво говорят щабните абдали алчни за постове и кариера Не допускам в душата си подобни мекерета

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение

тези сметки ги правиш от април досега с няколко поправки
        не разбра ли, че нещо ти бяга в сметките?
        и в крайна сметка не ти ли омръзна да се излагаш с подобни сметки?
        и остави мохабеда , ма то " радвайте се че не стана"...
        не ми се влиза в полемика с казионните дежурни тук, влизам в цитат щото явно твоя случай е различен, и не ми е ясно какъв?
        Много неща изпускам. Просто няма как да ги знам.

Едните са свързани с това до колко хората се пазят, какъв процент не се пазят. Това е голяма неизвестна. И предполагам основно заради това че повечето хора се пазят имахме бавно развитие през лятото. Сега когато децата тръгнаха на училище, вече пазенето става невъзможно, защото е извън контрол.

Второто нещо е какво точно прави държавата. Карантинира ли всички контактни - защото изглежда че не го прави, поне последните месеци, не е нормално март да има 30000 карантинирани при стотина открити слуая, а сега при 5000 заразени да има само 9000 карантинирани. Изследва ли ги по за вируса, защото и това не изглежда че го прави. Към момента изглежда че държавата тотално е изпуснала контрола върху ситуацията. Предполагам и заради протестите, реално не може да наложи по-строги мерки. Но поне може рязко да вдигне броя на тестовете и броя на карантинираните, това им е под контрол. Но те не го правят.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бай Сачо Разгледай мнение
          Да затварят чалготеките час по-скоро!
          тука ли си бил?
          какво стана на 20-ти септември?
          препоръка е

Коментар

• Да затварят чалготеките час по-скоро!

Коментар

• Лошото е, че хоспитализираните също са на рекорд от 971 човека. А най-лошото е тенденцията към увеличаване

Радвам се, че загубих баса за 500-те заболели на ден и Грую сега пие уиски , но не се радвам, че 500 на ден ще ги стигнем скоро

Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

добре, със или без симптоми са, на легло ли са?

мисля, че освен тези тестове трябва да започнат да се правят и тестове за антитела.
              да не се окаже, че 50% вече са го 'преболедували" и не са разбрали.

Коментар

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
                436 нови случая на вируса от 5431 теста за ден, предполагам, пак не е много нали?
                добре, със или без симптоми са, на легло ли са?

мисля, че освен тези тестове трябва да започнат да се правят и тестове за антитела.
                да не се окаже, че 50% вече са го 'преболедували" и не са разбрали.
                препоръка е

Коментар

• 436 нови случая на вируса от 5431 теста за ден, предполагам, пак не е много нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

Нещо си се объркал. НОЩ казват бройката на новозаразените.

В тази бройка която съобщават не включват тестовете дали си се излекувал или не.
                    като Член на нощ, бихте могли да изявите инициатива информацията спускана от информационния портал да бъде поне една идея по-синтезирана
                    Защото в момента за да се направят някои извлечения от информационния портал е нужен калкулатор
                    хората се объркват, а и не всеки има калкулатор вкъщи!
                    не че останалите портали не я вършат тази работа с калкулатора, но все пак е добре да черпим информация от извора!

Коментар

Щабът ти кавза че има по 200 нови случая и може би ловят по 1 на всеки 8 заразени - това означава че новите случаи са всъщност 1600 до 2000 на ден. Щабът ти казва че изолират контактните лица. Как точно ги изолират като ловят по само 1 на всеки 8. За една седмица те реално изпускат по 10000 човека, за един месец 40000 човека. Всеки да има контакти само с по двама души и вече са изпуснали 80000 човека. Общо карантинираните в България към момента са 9000 или почти 10 пъти по-малко от потенциално заразените. Това е само за последниня месец.
                      тези сметки ги правиш от април досега с няколко поправки
                      не разбра ли, че нещо ти бяга в сметките?
                      и в крайна сметка не ти ли омръзна да се излагаш с подобни сметки?
                      и остави мохабеда , ма то " радвайте се че не стана"...
                      не ми се влиза в полемика с казионните дежурни тук, влизам в цитат щото явно твоя случай е различен, и не ми е ясно какъв?

Коментар

• Не съм чувал за тези произволни извадки с под 1% положителни.

Коментар

• Естествено, че не са.
                          Как иначе ще се контролира масата?!?

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Тестовете не са случайни.....
                          Last edited by COVID-19; 06.10.2020, 23:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от perin Разгледай мнение
                            След като един обичаен ежедневен процент на положителни тестове е 4-5%, то не виждам ама никаква причина да не смятам, че 4-5% от населението е положително /което не мисля, че означава "заразено"/, което ще рече 300-350 000 души. Болниците обаче са празни, а смъртни случаи - няма и хиляда за повече 6 месеца. Математически това прави под 0.003% смъртност или просто аз съм профан и не разбирам
                            Тестовете не са случайни. Това напълно изключва възможността да се прави връзка между рпоцента на положителните тестове и заразените хора в цялата популация. Реално една част са си болни хора, които биват тествани. Направиха няколко случаини извадки и там се оказа че процента на изкаралите вируса е под 1%. Сега няма да е по-различен процента. Процентът на положителните тестове всъщност това показва, до колко се тества достатъчно. Ако са под 1% значи се тества много, съответно се откриват по-голям от случаите. Ако е под 3% в общи линии има и доста случайни. При 5% вече са силно недостътатъчно - откриват се само малка част от заразените. А при 20% реално се тестват почти само хора влизащи в болница и бройката на заразените напълно не съответства на реалната.

Коментар

• Свиркай на габровския дезинфектант и обявявайте тревога I-ва степен. Да не забравите сирените..., за достоверност.

"Щабът ти кавза..." Кой е тоя, "щаба"...?!?
                              Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение

Коментар

Защото това че не е станало на края на септември, все още не значи че няма да се случи.
                                Moже през фвруари-март да има завишени бройки, поради студеното време, липсата на вит Д и плодове/зеленчуци, зимното обездвижване, повишен стрес (икономически, политически), обезсилена имунна система, прекарани настинки и грипове,
                                Ама може и пак да си стоим на 50-150 бройки дневно, цяла зима, не се знае.
                                Но, гаранция, липсата на профилактични прегледи сега, ще се отрази зле следващите години.
                                И новините за Ковида, да не са в началните заглавия, че хора се депресират.

Коментар

Working...
                                X