Първоначално изпратено от Selena
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
-
Първоначално изпратено от cyclop Разгледай мнение
Каква "слава"? Какъв "енджой"? Какво се случва, вече наистина почвам да се обърквам? Общуването с една част от хората напоследък е толкова абсурдно? Все едно се прожектира някакъв филм в главите им, и те си го гледат, и си коментират по него?
- 1 like
Коментар
-
Каква "слава"? Какъв "енджой"? Какво се случва, вече наистина почвам да се обърквам? Общуването с една част от хората напоследък е толкова абсурдно? Все едно се прожектира някакъв филм в главите им, и те си го гледат, и си коментират по него?
Ся, аз не съм едноок, макар че еднооките били царе в царството на слепите, а и си имаме историята за воините на Самуил, но днес чета в инвестора:
Към 1 ноември 2020 г. от общия брой легла са заети 20 224 (41%), в това число от пациенти с COVID-19 – 2 309 (4,7%). Незаетите към тази дата легла за активно лечение са 28 641 (59%). В София свободните легла са 7309 от общо 11 997. Заетите легла са 4688, а хоспитализираните пациенти с COVID-19 са 512 към посочената дата.
Пък в същото време в официалният сайт на coronavirus.bg пише за 01.11, цитирам:
Пациентите с доказан COVID-19, настанени в лечебни заведения за болнична помощ, са 2612. От тях 166 се намират в интензивни структури.
Та интересно ми е кой лъже и защо? И какви са тези хоспитализирани пациенти, дето не заемат болнични легла? А де, кажи ми като на прост грую, че не ми е ясно.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеНаздраве
от сутринта кръкаш, смесила си ракията с кафе у термоса,
дезинфектанта работи вътрешно, външно се хилиш, няма стрес, имунитета на 100%, кръвта разредена, няма съсиреци, апетит има достатъчно.
Какъв Ковид, нали ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениепоне това моделче което аз съм си направил, е напълно възможно да издиша сериозно.
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВ общи линии обаче вече си нямам идея къде по кривата се намираме, Ако почнат да умират по над 250 човека на ден, върха на зарязавания най-вероятно вече ще е минат
Професорчето от Горна Джумая което преди месец прогнозира че сме във Втора вълна от началото на март,откровено се изложи.Още повече,че анализа му бил по някаква сегашна американска методика на тамошен професор.А всъщност Начина на прогнозиране е Един и е описан пак от американец счетоводител-инвалид преди 100 години и няма нужда от подмяна.Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
Коментар
-
България е слабо населена, с ниска гъстота на населението. Не е 16 милионен град като Ухан или 10 милиона гъсто населена провинция като Ломбардия. Най-голямата драма ще се получи в София, но и там ще е далеч по мащаби от това в най-сериозно засегнатите области.
Реално към момента има няколко области където до голяма степен пика е преминат Добрич, Смолян, Търговище и като гледам данните за смъртността може би в Кърджали сега е пик. Не се е получила някаква кой знае каква драма, В София ще е неприятно и продължително, но ще е далеч от драмите в Ухан или Ломбардия.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
При 30% положителни тестове, най-вероятно не ловят почти нищо като процент. Ако при 3% положителни се лови 1 на 10 при 30% е много по-малък дял, но си нямам идея какъв.
Реално е възможно и сега да е пика откъм заразени, защото при толкова бърз растеж на заразените, поне това моделче което аз съм си направил, е напълно възможно да издиша сериозно. Аз си сметях че ще откриват по 4000 при 1 милион общо заразени, но ако продължават да откриват по 1 на 10 А не мисля че това е реалността в момента, макар че и ми дава средно смъртни случаи на ден от 52 човека, което горе долу се връзва.
В общи линии обаче вече си нямам идея къде по кривата се намираме, Ако почнат да умират по над 250 човека на ден, върха на зарязавания най-вероятно вече ще е минат
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Но все пак имате вашите 2-3 седмици слава на апокалипсиса, така че енджой и след няколко седмица пак с подсмърчането - ма аз много се радвам, че не познах, но апокалипсиса иде след ден, месец, година и т.н.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Защо не спираш да пишеш в тази тема? Не разбирам? Аз не харесвам Биткойн примерно, но не седя непрекъснато в темата, да пиша каква измислица и лъжа е, и как ще си загубите парите накрая?
Но все пак имате вашите 2-3 седмици слава на апокалипсиса, така че енджой и след няколко седмица пак с подсмърчането - ма аз много се радвам, че не познах, но апокалипсиса иде след ден, месец, година и т.н.
П.С. Че биткойнът е шит спор няма, но това не пречи на някои хора, включително мои познати, да направят много пари от негоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
Горе долу следва модела. 4 милиона за Никулден. Каквото и да се направи оттук насетне няма спиране. Разбира се, процента на "нехванатите", безсимптомни или леко каращи ще расте много до 1 на 20 хванат. Просто защото няма толкова пср тестове и да искат не могат да направят по 200к теста на ден.
Сега идва момента на важното пазене, така и така ще се заразят всички, но поне да е с леко вирусно натоварване и леко изкарване на вируса.
Реално е възможно и сега да е пика откъм заразени, защото при толкова бърз растеж на заразените, поне това моделче което аз съм си направил, е напълно възможно да издиша сериозно. Аз си сметях че ще откриват по 4000 при 1 милион общо заразени, но ако продължават да откриват по 1 на 10 А не мисля че това е реалността в момента, макар че и ми дава средно смъртни случаи на ден от 52 човека, което горе долу се връзва.
В общи линии обаче вече си нямам идея къде по кривата се намираме, Ако почнат да умират по над 250 човека на ден, върха на зарязавания най-вероятно вече ще е минат
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
сериозно? а кой ще ги лекува, камериерките или пиколото?
не ти ли мяза на усвояване на пари това?
С две думи - ако не става с добро, ако не става и с пари, може да стане насила !!!
То същото важи и за цялата останала инфраструктура на страната, която може да се срине, ако хората се изпокрият по домовете и не искат да ходят на работа. Едно военно положение може да ги принуди да ходят на работа и да поддържат например енергийната система, транспорта, здравеопазването и т.н.Last edited by Mateev; 04.11.2020, 12:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВече заразените са над милион.
След две седмици ще са 3 милиона.
Сега идва момента на важното пазене, така и така ще се заразят всички, но поне да е с леко вирусно натоварване и леко изкарване на вируса.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеЦели вериги от 5-звездни хотели са готови да предоставят легловата си база за болни от коронавирус. Държавата одобрява идеята и е готова да заплати на 100% всички разходи, но предпочита хотелите да са с 2 или 3 звезди.
не ти ли мяза на усвояване на пари това?препоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар