Първоначално изпратено от Тъпо парче
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеКъде си видял безплатен профилактичен преглед? Има си "потребителска" такса дори и да си отишъл само за него!
При джипитата безплатно няма!
Иначе медицинските са ясни - 15-20лв за 5 печата и никакъв труд по специалносттаНа толкова оценявам и профилактичния ако се правеше
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Къде си видял безплатен профилактичен преглед? Има си "потребителска" такса дори и да си отишъл само за него!
Да добавя - медицинско за работа - 15-20 лв , медицинско за шофьорска книжка - 25-30 лв .
Преди месец подновявах книжка - сам си попълних бланката от книжарницита и я занесох да ми сложат печат и да ми вземат парите .
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Няма градски легенди всичко си е факти. Има си почивчици, кинти за изписване на конкретно лекарство, коктейли-презентации и други благинки.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Няма градски легенди всичко си е факти. Има си почивчици, кинти за изписване на конкретно лекарство, коктейли-презентации и други благинки.
Напротив дори банките дето оперират с трилиони са аутсорснали съпорта в страна от третия свят в най-добрия случай БГ. А тука манго цървуланко личен лекар ще има !?!?!
Не че не е само на книга, ама се плаща като за личенНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнениеНякой чел ли е нещо, какво ще правят с тези, дето са го прекарали? Както е тръгнало, ние ще сме първата държава в света със стаден имунитет. Много тъпо би било ако продължат да ни искат пср тестове за щяло и нещяло.
Всичко ми се нарежда, сега е пика следващия месец, после е пика на починалите декември и януари, после предизборно герб се бият в гърдите как сме сборили ковида първи в света. Вече започнаха да подават и законодателни високи топки на вмро, та и те да вържат процента (детските на децата, ветото за македония, закон за личен фалит).
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеГруец, имаш плюс. Това с личните лекари си беше пълна простотия с неясна цел (или с ясна - да е*ат мамата на поликлиниките). Все едно ще знаят от "какво боледуват" 2000-те им клиенти, след като дори картоните вече не се пазят. Когато "възникваха" личните лекари, спомняте ли си какъв спам имаше по пощите и какъв лов за "клиенти" беше? Щото сега получават по 2 кинта на месец (може и повече да е вече) от клиент, който я отиде веднъж, я - не, през годината. Единия профилактичен преглед ти е безплатен, който е такава пунта мара, че няма накъде. За другите простотии с кешбека от лекарства, шано болнични и т.н. - надявам се, че са градски легенди, но май не са.
И сега - скатавка до откат...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Някой чел ли е нещо, какво ще правят с тези, дето са го прекарали? Както е тръгнало, ние ще сме първата държава в света със стаден имунитет. Много тъпо би било ако продължат да ни искат пср тестове за щяло и нещяло.
Всичко ми се нарежда, сега е пика следващия месец, после е пика на починалите декември и януари, после предизборно герб се бият в гърдите как сме сборили ковида първи в света. Вече започнаха да подават и законодателни високи топки на вмро, та и те да вържат процента (детските на децата, ветото за македония, закон за личен фалит).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнениеГруец, имаш плюс. Това с личните лекари си беше пълна простотия с неясна цел (или с ясна - да е*ат мамата на поликлиниките). Все едно ще знаят от "какво боледуват" 2000-те им клиенти, след като дори картоните вече не се пазят. Когато "възникваха" личните лекари, спомняте ли си какъв спам имаше по пощите и какъв лов за "клиенти" беше? Щото сега получават по 2 кинта на месец (може и повече да е вече) от клиент, който я отиде веднъж, я - не, през годината. Единия профилактичен преглед ти е безплатен, който е такава пунта мара, че няма накъде. За другите простотии с кешбека от лекарства, шано болнични и т.н. - надявам се, че са градски легенди, но май не са.
- 1 like
Коментар
-
Груец, имаш плюс. Това с личните лекари си беше пълна простотия с неясна цел (или с ясна - да е*ат мамата на поликлиниките). Все едно ще знаят от "какво боледуват" 2000-те им клиенти, след като дори картоните вече не се пазят. Когато "възникваха" личните лекари, спомняте ли си какъв спам имаше по пощите и какъв лов за "клиенти" беше? Щото сега получават по 2 кинта на месец (може и повече да е вече) от клиент, който я отиде веднъж, я - не, през годината. Единия профилактичен преглед ти е безплатен, който е такава пунта мара, че няма накъде. За другите простотии с кешбека от лекарства, шано болнични и т.н. - надявам се, че са градски легенди, но май не са.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
А неверващите се бутат на опашки пред баничарниците. Ако знаеха за какво иде реч - нямаше да се бутат, но не знаят.
За нещо, което е 5-7 пъти по-лошо и смъртоносно от грип....
За какво иде реч, за някаква чума или...???
Стига глупави драми!
Коментар
-
Ами така работят нещата.
Нарича се реципрочност - заложена ни е някак си в разбиранията за справедливост и честност.
Ако някой не носи маска, въпреки че 1000 пъти е повторено, аз имам право да бягам от него като от чумав, щото не ми се рискува.
Същото е и с тъпоумните опити да се ходи на работа ако има леки симптоми, ако па нямаш обоняние и вкус - смятай за какво говорим. Колегите дето вярват във вируса и се пазят ще го заобикалят от 20 метра.
Не случайно и лекарските кабинети затвориха щото знаят за какво иде реч - ако се заразят повечето Джи-Пи-та и те не знаят какво ще правят. Затова се пазят. А неверващите се бутат на опашки пред баничарниците. Ако знаеха за какво иде реч - нямаше да се бутат, но не знаят.
П.С. Аз при джипи съм ходил 2 пъти за последните 20 години - трябваше ми здравна книжка или нещо от сорта, ако имам проблем (а такъв съм имал 3 пъти за 20 години - бъбреци), отивам в Токуда или Софиямед и си плащам като пич, нищо че се осигурвявам на максимума и т.н. Хрантутници скапаниNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
То - добре, ама работата стана много шашава. Някак си приехме автоцензурата да не кихаме, кашляме и подсмърчаме. Който се изтърве - заминава в изолатора. Нека приемем, че е налице възможно лек вариант на пандемия, която да грози човечеството. Но рефлексите, които избуяха, са достойни по-скоро за времето свършека на света. Тази диспропорция ще остави много дълбок отпечатък. Реагирахме, сякаш в първата брачна нощ, когато сме светнали нощната лампа за отмора, до нас се е оказала тъщата.
Нарича се реципрочност - заложена ни е някак си в разбиранията за справедливост и честност.
Ако някой не носи маска, въпреки че 1000 пъти е повторено, аз имам право да бягам от него като от чумав, щото не ми се рискува.
Същото е и с тъпоумните опити да се ходи на работа ако има леки симптоми, ако па нямаш обоняние и вкус - смятай за какво говорим. Колегите дето вярват във вируса и се пазят ще го заобикалят от 20 метра.
Не случайно и лекарските кабинети затвориха щото знаят за какво иде реч - ако се заразят повечето Джи-Пи-та и те не знаят какво ще правят. Затова се пазят. А неверващите се бутат на опашки пред баничарниците. Ако знаеха за какво иде реч - нямаше да се бутат, но не знаят.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ми направи бе. Някой пречи ли ти?
И тези горните не се предават от човек на човек, а се свеждат до лична отговорност на индивида към неговото лично здраве.
Лично на мен хич не ми пука кой с какви боклуци и мазнотии се тъпче, че да хваща диабет, кръвно и запушени кръвоносни съдове.
Ако иска да рупа зарзават и нито диабет, нито запушени кръвоносни съдове, нито рак ще има.
Ако искаш да даваш личен пример хващай моркова и рупай.
Коментар
Коментар