IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Тъпо парче Разгледай мнение
    Да, таксата я има, ама да речем, че на хартия работата трябва да е повече от "за 2 лв".
    Иначе медицинските са ясни - 15-20лв за 5 печата и никакъв труд по специалността На толкова оценявам и профилактичния ако се правеше
    Те получават ПАРИ за теб, когато не ходиш! Защо смяташ, че ако се извършва профилактичен преглед, това би следвало да се плаща като някаква добавка?

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
      Къде си видял безплатен профилактичен преглед? Има си "потребителска" такса дори и да си отишъл само за него!
      При джипитата безплатно няма!
      Да, таксата я има, ама да речем, че на хартия работата трябва да е повече от "за 2 лв".
      Иначе медицинските са ясни - 15-20лв за 5 печата и никакъв труд по специалността На толкова оценявам и профилактичния ако се правеше

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Къде си видял безплатен профилактичен преглед? Има си "потребителска" такса дори и да си отишъл само за него!

Да добавя - медицинско за работа - 15-20 лв , медицинско за шофьорска книжка - 25-30 лв .
        Преди месец подновявах книжка - сам си попълних бланката от книжарницита и я занесох да ми сложат печат и да ми вземат парите .

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Няма градски легенди всичко си е факти. Има си почивчици, кинти за изписване на конкретно лекарство, коктейли-презентации и други благинки.
          Абсолютно, и аз го потвърждавам - имах една бивша, която с това се занимаваше - като вкарат някое ново лекарство/добавка, да направи семЕнар на съответните ѝ заприходени джипи-та в някой от скъпасрските хотели тип Арте във Велинград, катарино в Банско и някога Риу в Правец, преди да стане леш. И тя си правеше отлични кинти де. Така че джипитата са поселдните хора у нас, дето могат да се оплачат от нещо, ма на, един път ще потрябват и ще се скрият като мишки
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Няма градски легенди всичко си е факти. Има си почивчици, кинти за изписване на конкретно лекарство, коктейли-презентации и други благинки.
            Да сте чували за лични ИТ-та? А за лични учители?
            Напротив дори банките дето оперират с трилиони са аутсорснали съпорта в страна от третия свят в най-добрия случай БГ. А тука манго цървуланко личен лекар ще има !?!?!
            Не че не е само на книга, ама се плаща като за личен
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
              Някой чел ли е нещо, какво ще правят с тези, дето са го прекарали? Както е тръгнало, ние ще сме първата държава в света със стаден имунитет. Много тъпо би било ако продължат да ни искат пср тестове за щяло и нещяло.

Всичко ми се нарежда, сега е пика следващия месец, после е пика на починалите декември и януари, после предизборно герб се бият в гърдите как сме сборили ковида първи в света. Вече започнаха да подават и законодателни високи топки на вмро, та и те да вържат процента (детските на децата, ветото за македония, закон за личен фалит).
              Като измрат пенсионерите БСП ще остане без електорална подкрепа.

Коментар

Груец, имаш плюс. Това с личните лекари си беше пълна простотия с неясна цел (или с ясна - да е*ат мамата на поликлиниките). Все едно ще знаят от "какво боледуват" 2000-те им клиенти, след като дори картоните вече не се пазят. Когато "възникваха" личните лекари, спомняте ли си какъв спам имаше по пощите и какъв лов за "клиенти" беше? Щото сега получават по 2 кинта на месец (може и повече да е вече) от клиент, който я отиде веднъж, я - не, през годината. Единия профилактичен преглед ти е безплатен, който е такава пунта мара, че няма накъде. За другите простотии с кешбека от лекарства, шано болнични и т.н. - надявам се, че са градски легенди, но май не са.
                И сега - скатавка до откат...

Коментар

• Някой чел ли е нещо, какво ще правят с тези, дето са го прекарали? Както е тръгнало, ние ще сме първата държава в света със стаден имунитет. Много тъпо би било ако продължат да ни искат пср тестове за щяло и нещяло.

Всичко ми се нарежда, сега е пика следващия месец, после е пика на починалите декември и януари, после предизборно герб се бият в гърдите как сме сборили ковида първи в света. Вече започнаха да подават и законодателни високи топки на вмро, та и те да вържат процента (детските на децата, ветото за македония, закон за личен фалит).

Коментар

Груец, имаш плюс. Това с личните лекари си беше пълна простотия с неясна цел (или с ясна - да е*ат мамата на поликлиниките). Все едно ще знаят от "какво боледуват" 2000-те им клиенти, след като дори картоните вече не се пазят. Когато "възникваха" личните лекари, спомняте ли си какъв спам имаше по пощите и какъв лов за "клиенти" беше? Щото сега получават по 2 кинта на месец (може и повече да е вече) от клиент, който я отиде веднъж, я - не, през годината. Единия профилактичен преглед ти е безплатен, който е такава пунта мара, че няма накъде. За другите простотии с кешбека от лекарства, шано болнични и т.н. - надявам се, че са градски легенди, но май не са.

Коментар

• Не разбирам, защо само се заяждате, а не си чакате търпеливо реда,
                      търсейки си за всеки случай болнично легло?

Коментар

• Груец, имаш плюс. Това с личните лекари си беше пълна простотия с неясна цел (или с ясна - да е*ат мамата на поликлиниките). Все едно ще знаят от "какво боледуват" 2000-те им клиенти, след като дори картоните вече не се пазят. Когато "възникваха" личните лекари, спомняте ли си какъв спам имаше по пощите и какъв лов за "клиенти" беше? Щото сега получават по 2 кинта на месец (може и повече да е вече) от клиент, който я отиде веднъж, я - не, през годината. Единия профилактичен преглед ти е безплатен, който е такава пунта мара, че няма накъде. За другите простотии с кешбека от лекарства, шано болнични и т.н. - надявам се, че са градски легенди, но май не са.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение

А неверващите се бутат на опашки пред баничарниците. Ако знаеха за какво иде реч - нямаше да се бутат, но не знаят.
                          За какво иде реч бе, колега?
                          За нещо, което е 5-7 пъти по-лошо и смъртоносно от грип....

За какво иде реч, за някаква чума или...???

Стига глупави драми!

Коментар

Ами така работят нещата.

Нарича се реципрочност - заложена ни е някак си в разбиранията за справедливост и честност.

Ако някой не носи маска, въпреки че 1000 пъти е повторено, аз имам право да бягам от него като от чумав, щото не ми се рискува.

Същото е и с тъпоумните опити да се ходи на работа ако има леки симптоми, ако па нямаш обоняние и вкус - смятай за какво говорим. Колегите дето вярват във вируса и се пазят ще го заобикалят от 20 метра.

Не случайно и лекарските кабинети затвориха щото знаят за какво иде реч - ако се заразят повечето Джи-Пи-та и те не знаят какво ще правят. Затова се пазят. А неверващите се бутат на опашки пред баничарниците. Ако знаеха за какво иде реч - нямаше да се бутат, но не знаят.
                            Баси глупостите, честно. Ми нали затова са се клели бре, да помагат на хората, а не да ми се крият като шушумиги от първия грип. Това е все едно да има война и командирът на полка да забегне при жена си, щото знаел за какво иде реч. Ма в такъв момент командирчето просто ще го разстрелят като изменник, пък тук ще им пляскам на кириливита джипита, че бягали. Баси цървулите! Това не се отнася за лекарите - те си заслужат тройно увеличение, но в системата винаги е така - дребните тарикатчета (джипита), дето си дръгнат макарите в момента (моята се тагна от Катарино, поне така ми каза жената, през уикенда), вземат по 5 бона чиста пара, а лекарите (обикновените) я се разпишат на 2 бона, я не. Ай сиктир - били се пазели, миндили прости!

П.С. Аз при джипи съм ходил 2 пъти за последните 20 години - трябваше ми здравна книжка или нещо от сорта, ако имам проблем (а такъв съм имал 3 пъти за 20 години - бъбреци), отивам в Токуда или Софиямед и си плащам като пич, нищо че се осигурвявам на максимума и т.н. Хрантутници скапани
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

То - добре, ама работата стана много шашава. Някак си приехме автоцензурата да не кихаме, кашляме и подсмърчаме. Който се изтърве - заминава в изолатора. Нека приемем, че е налице възможно лек вариант на пандемия, която да грози човечеството. Но рефлексите, които избуяха, са достойни по-скоро за времето свършека на света. Тази диспропорция ще остави много дълбок отпечатък. Реагирахме, сякаш в първата брачна нощ, когато сме светнали нощната лампа за отмора, до нас се е оказала тъщата.
                              Ами така работят нещата.

Нарича се реципрочност - заложена ни е някак си в разбиранията за справедливост и честност.

Ако някой не носи маска, въпреки че 1000 пъти е повторено, аз имам право да бягам от него като от чумав, щото не ми се рискува.

Същото е и с тъпоумните опити да се ходи на работа ако има леки симптоми, ако па нямаш обоняние и вкус - смятай за какво говорим. Колегите дето вярват във вируса и се пазят ще го заобикалят от 20 метра.

Не случайно и лекарските кабинети затвориха щото знаят за какво иде реч - ако се заразят повечето Джи-Пи-та и те не знаят какво ще правят. Затова се пазят. А неверващите се бутат на опашки пред баничарниците. Ако знаеха за какво иде реч - нямаше да се бутат, но не знаят.

Коментар

Ми направи бе. Някой пречи ли ти?

И тези горните не се предават от човек на човек, а се свеждат до лична отговорност на индивида към неговото лично здраве.

Лично на мен хич не ми пука кой с какви боклуци и мазнотии се тъпче, че да хваща диабет, кръвно и запушени кръвоносни съдове.

Ако иска да рупа зарзават и нито диабет, нито запушени кръвоносни съдове, нито рак ще има.

Ако искаш да даваш личен пример хващай моркова и рупай.
                                Няма безсмъртни

Коментар

Working...
                                X