IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
    Стигнахме на почетното 3 място по смъртност в Ес,вече ще се борим за първото с което ще останем в историята.
    Това пък как го измисли?
    Аз ви виждам на 20-то място в Европа по "Deaths/1M pop" тук :
    # Country Total
    Cases
    Total
    Deaths
    Total
    Recovered
    Active
    Cases
    Tot Cases
    /1M pop
    Deaths/
    1M pop
    Population
    1 Belgium 545,787 15,025 34,249 496,513 47,014 1,294 11,609,038
    4 Spain 1,542,467 42,039 N/A N/A 32,986 899 46,761,777
    5 Italy 1,308,528 47,870 498,987 761,671 21,655 792 60,427,404
    6 UK 1,453,256 53,775 N/A N/A 21,364 791 68,023,153
    7 France 2,065,138 46,698 145,391 1,873,049 31,611 715 65,329,229
    8 Ireland 69,058 2,006 23,364 43,688 13,926 405 4,958,866
    19 Luxembourg 29,243 254 19,231 9,758 46,429 403 629,848
    20 Bulgaria 110,536 2,530 32,480 75,526 15,955 365 6,928,076
    21 Hungary 161,461 3,472 36,345 121,644 16,730 360 9,650,844
    Last edited by barbaron; 19.11.2020, 20:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
      Гросс, това е въпрос на счетоводно записване! Примерно във Виетнам не умират хич, моля не споменавай мерки, че ще е смешно за всеки който има идея как е във Виетнам!
      Пролетта във Виетнам имаше много сериозни мерки и се спазваха, който не ги спазваше - бой. И тогава бяха много добре. Сега не знам как са.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
        Ха ха - я кажи кое не е вярно ...
        МЕРКИ ИМА ЛИ СЕГА? ИМА МАЛОУМИЯ И СЛАВА БОГУ ЧЕ НЯМА МЕРКИ
        И СЕГА НЯМА 100К С ФАЛШИВИТЕ БОЛНИ
        ЗА ПРОЛЕТТА СЕ ОТНАСЯ.
        И СЕГА НЯМА РАЗЛИКА В ОБЩАТА СМЪРТНОСТ ЗА ГОДИНАТА. ИМА ЗА 3 СЕДМИЦИ ПОВЕЧЕ КОЛКОТО И ПРИ ВСЕКИ ГРИП.
        1% болни. Малко сметки 1% от 7млн = ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ГИ ВОДЯТ БОЛНИ И В МОМЕНТА ВЪПРЕКИ ВСИЧКИТЕ ИЗМАМИ.
        РАЗБОЛЯВА МИНИМАЛНА БРОЙКА - ДРУГИТЕ САМО ГИ ВОДЯТ БОЛНИ
        2-РА ГРИПНА - ЗА МИНАЛАТА ЗИМА 2019-2020 САМО В БГ ИМАШЕ ТАКАВА ИЗМИСЛЕНА 2-РА ВЪЛНА ОТ ГРИП
        Аз, bota156 декларирам следното:

Не ми трябват вашите мерки, слава богу че ги няма.

Ако ме хване грипчето КОВИД-19,
        • не ми давайте кислород
        • и не ме качвайте по стълбите,
        • а ме оставете на тротоара
        • за да си пукна спокойно.
        Подпис: йудегркгтгфк лгйдгехйр

Коментар

• Гросс, това е въпрос на счетоводно записване! Примерно във Виетнам не умират хич, моля не споменавай мерки, че ще е смешно за всеки който има идея как е във Виетнам!

А за кризата, здравната:

"Според Кристин Лагард Европейската централна банка (ЕЦБ) не може нито да фалира, нито да остане без пари. Това важало, дори ако тя генерира нетна загуба с покупките на облигации за милиарди евро, каза председателят на банката по време на изслушване на Икономическата и паричната комисия на Европейския парламент.

"Като единствен емитент на евро Евросистемата винаги ще може да генерира допълнителна ликвидност, ако е необходимо", каза тя в отговор на въпрос на евродепутат.

„Освен това всякакви финансови загуби, в случай че настъпят, няма да повлияят на способността ни да търсим и поддържаме ценова стабилност", гарантира Лагард."

ФЕД, ЯЦБ, КЦБ и т.н. ще Ви кажат същото, та така!

Коментар

• Стигнахме на почетното 3 място по смъртност в Ес,вече ще се борим за първото с което ще останем в историята.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Апропо, никой не коментира това датско изследване, в което те черно на бяло си казват, с достатъчно завъртане след това де, за да са политкоректни, че маските са абсолютен булшит и ползата от тях е нулева - 1,8% от участниците в проучването, които са носили маски, са заразени накрая, сравнено с 2,1% от тези, които не са носили маска.

........................................
              В нашите училища има друга мода....
              Отива детето с една маска а се връща с друга....
              Майката е учудена - Кво стана с твоята ?
              - Аааа, ние си ги менкаме....

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Темата е почти нормална днес, сега трябва да се чудя къде да си намеря дневната доза крейзинес
                Психиатрията се премести в темата за Алтерко...

Коментар

• Темата е почти нормална днес, сега трябва да се чудя къде да си намеря дневната доза крейзинес

Коментар

• Първоначално изпратено от arbeitmachtfrei Разгледай мнение
                    абе не е баш грип, ще го разберете от собствен опит, спокойно. докато дойдат въпросните ваксини, дето няма да си ги сложите, ще го изкарат всички на територията (без тия по пещерите). дано убие възможно най-малко хора. предвид какви дебели се оказахме в повечето "западни" страни, вече се съмнявам, че щеше да има друга реакция ако това беше супер смъртосно.

за системата с джипитата, дето се коментираше по-рано, аз съм напълно съгласен, че трябва да се премахне. не само не вършат работа, но те и нямат умения. трябва да се върнат в болничната помощ и да си припомнят туй-онуй.
                    Туй-онуй, туй-онуй - хайде да не се отплесвам повече в римите.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Аааа, комши, не съм влязъл в меланхолия, винаги съм гледал бодро на нещата, но да видя човек да лежи така на стълбите в болнично заведение, за да чака прием и да си умре там - това ми дойде в повече. Сега ще го припишат пак на вируса, него ще обвинят, макар, че човекът си е бил пътник, ама преди това Господ си е имал ангажименти и си е тръгнал по-рано. А, че става въпрос за елементарна човещина в случая, това удобно ще го пропуснат да хване гората. Защото - да го бяха върнали в къщи с отказ за прием, нямаше да е така укоримо както това невиждано зрелище. Ние сме се обезчовечили, без да разберем как и кога, някъде по трасето към по-високи цивилизационни норми. Не креватите, не носачите, не кадрите - човещината изчезна. Трябвало реформи, щели да разследват случая - щуротиите на административната немощ. Българинът трябва да спре да ходи на доктор, освен ако не види, че вече краставицата му не връзва.
                      +1000

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Азар, умен човек е Айнщайн, няма спор в това!
                        Обаче, има разни житейски ситуации, в което да постъпиш "правилно" и да се изправиш срещу злото, не носи със себе си нищо.
                        Обратното - добрите намерения и благородната цел могат да се превърнат в своята противоположност.
                        Аз съм доста удачен пример за това. В един момент всички линии на търпимост бяха преминати, заложих много, дадох много и реших, че не мога повече да наблюдавам. Нищо не стана!
                        На този етап - аз и съмишлениците ми, търпим ярко крушение.
                        Стоя в ъгъла като наказан, в отбора на тиквениците.
                        Гледат те като паднал от Марс.
                        Гадно е чувството. Дори предупредих Груев, в качеството му на стар приятел, да не идна в този отбор, щото е гадно.
                        Борбата когато е в името на идеал, не би следвало да зависи от това, дали би било лесно или трудно! Колкото по-трудно е толкова по-висша е каузата!

Живота е просто една игра! В тази игра, за да вървиш напред на следващи нива, е необходимо ти да имаш готовността на първо място да спечелиш една битка(игра) психически! Чак след това са мускулите, парите, пистолетите, компютрите или атомните бомби...

Ефектът на "пеперудата" е валиден и понякога размахът на нейните крила, не е необходимо да може да изпепели цяла танкова бригада, а просто да доведе до малка промяна в обстоятелствата, които обстоятелства в съчетание с другия принцип на доминото, да доведат да значими последици!

Да се изправиш срещу 2ма е драма, защото привидно битката е неравностойна. Да се изправиш срещу 100 или 1 милион е вече просто статистика!
                        Понякога така се получава, че ако ти не си готово да се изправиш да спечелиш срещу 100, ти няма как и да спечелиш и 1 срещу 1!

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Аааа, комши, не съм влязъл в меланхолия, винаги съм гледал бодро на нещата, но да видя човек да лежи така на стълбите в болнично заведение, за да чака прием и да си умре там - това ми дойде в повече. Сега ще го припишат пак на вируса, него ще обвинят, макар, че човекът си е бил пътник, ама преди това Господ си е имал ангажименти и си е тръгнал по-рано. А, че става въпрос за елементарна човещина в случая, това удобно ще го пропуснат да хване гората. Защото - да го бяха върнали в къщи с отказ за прием, нямаше да е така укоримо както това невиждано зрелище. Ние сме се обезчовечили, без да разберем как и кога, някъде по трасето към по-високи цивилизационни норми. Не креватите, не носачите, не кадрите - човещината изчезна. Трябвало реформи, щели да разследват случая - щуротиите на административната немощ. Българинът трябва да спре да ходи на доктор, освен ако не види, че вече краставицата му не връзва.
                          Не си ходил в болница, явно. Покрай раждането на децата, преди 5 години, най-редовно ходехме в болница "Сердика" за контролни прегледи на гинеколога, който иначе обгрижваше жената в "Надежда" - уникален човек, нямам какво друго да кажа за него. Та не за него иде реч, просто, докато чакахме в един коридор с бъдещите родилки, около нас минаваха всякакви болни - е, няма такова пренебрежително и крайно меркантилно отношение, като на бялата мафия. Но това е друга тема, не искам да влизам в нея, че, както казва начев, ставам в отбора на тиквениците...

Апропо, никой не коментира това датско изследване, в което те черно на бяло си казват, с достатъчно завъртане след това де, за да са политкоректни, че маските са абсолютен булшит и ползата от тях е нулева - 1,8% от участниците в проучването, които са носили маски, са заразени накрая, сравнено с 2,1% от тези, които не са носили маска.

Our results suggest that the recommendation to wear a surgical mask when outside the home among others did not reduce, at conventional levels of statistical significance, the incidence of SARS-CoV-2 infection in mask wearers in a setting where social distancing and other public health measures were in effect, mask recommendations were not among those measures, and community use of masks was uncommon.

С две думи - пунта мара е този парцал на лицето, да не говорим, че масата са със самоделни парцалетки от плат, които пък хептен никаква полза няма. Ето и цялото изследване на ингилизки - https://www.acpjournals.org/doi/10.7326/M20-6817
                          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• абе не е баш грип, ще го разберете от собствен опит, спокойно. докато дойдат въпросните ваксини, дето няма да си ги сложите, ще го изкарат всички на територията (без тия по пещерите). дано убие възможно най-малко хора. предвид какви дебели се оказахме в повечето "западни" страни, вече се съмнявам, че щеше да има друга реакция ако това беше супер смъртосно.

за системата с джипитата, дето се коментираше по-рано, аз съм напълно съгласен, че трябва да се премахне. не само не вършат работа, но те и нямат умения. трябва да се върнат в болничната помощ и да си припомнят туй-онуй.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                              Много бисери е изръсил bota156 във форума
                              Мислех, че се е гръмнал вече от срам
                              • проф. Монтанари: "От коронавирус в Италия са умрели само 3-ма души. Ще приключи с това
                              • И защо въвеждат мерки за контролиране - карантина, маски, миене на ръце, дезинфекция
                              • Къде видя 100к заболели че да ни трябват 2000 лекари? Имаме си 400 болници. Поне 200 са излишни.
                              • Е то в България няма нито един от коронавирус за 1 месец. В наше село умря един човек за тоя месец. Не от корона...
                              • да го напишеш на глътналия бастуна матейко. НЯМА РАЗЛИКА В ОБЩАТА СМЪРТНОСТ.
                              • Интересното е че НЯМА БОЛНИ - само 1%.
                              • Добре че вируса не разболява хората, че досега да сме измрели всичките.
                              • БОЛНИ СА САМО сериозни и критични случаи които ги водят в уърдметъра. За България са 43.
                              • ха ха. Преброи ли труповете в гетата? Аз казах че няма и двуцифрено число починали да има.
                              • Там е работата че 3-ма умрели дневно от рак/хобб го направиха политически проблем. Не ние, така наречения шТАБ....
                              • Никъде не видях 2-ра грипна вълна по света...
                              • ИМА САМО 300 тежко болни.

Ти чак сега ли разбра, че е психически болен?
                              Аз го знам това поне от 3 години. Всичките негови постинги са такива - лъжи, измислици и комплексарщина на квадрат.

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                                Много бисери е изръсил bota156 във форума
                                Мислех, че се е гръмнал вече от срам
                                • проф. Монтанари: "От коронавирус в Италия са умрели само 3-ма души. Ще приключи с това
                                • И защо въвеждат мерки за контролиране - карантина, маски, миене на ръце, дезинфекция
                                • Къде видя 100к заболели че да ни трябват 2000 лекари? Имаме си 400 болници. Поне 200 са излишни.
                                • Е то в България няма нито един от коронавирус за 1 месец. В наше село умря един човек за тоя месец. Не от корона...
                                • да го напишеш на глътналия бастуна матейко. НЯМА РАЗЛИКА В ОБЩАТА СМЪРТНОСТ.
                                • Интересното е че НЯМА БОЛНИ - само 1%.
                                • Добре че вируса не разболява хората, че досега да сме измрели всичките.
                                • БОЛНИ СА САМО сериозни и критични случаи които ги водят в уърдметъра. За България са 43.
                                • ха ха. Преброи ли труповете в гетата? Аз казах че няма и двуцифрено число починали да има.
                                • Там е работата че 3-ма умрели дневно от рак/хобб го направиха политически проблем. Не ние, така наречения шТАБ....
                                • Никъде не видях 2-ра грипна вълна по света...
                                • ИМА САМО 300 тежко болни.

Ха ха - я кажи кое не е вярно ...
                                МЕРКИ ИМА ЛИ СЕГА? ИМА МАЛОУМИЯ И СЛАВА БОГУ ЧЕ НЯМА МЕРКИ
                                И СЕГА НЯМА 100К С ФАЛШИВИТЕ БОЛНИ
                                ЗА ПРОЛЕТТА СЕ ОТНАСЯ.
                                И СЕГА НЯМА РАЗЛИКА В ОБЩАТА СМЪРТНОСТ ЗА ГОДИНАТА. ИМА ЗА 3 СЕДМИЦИ ПОВЕЧЕ КОЛКОТО И ПРИ ВСЕКИ ГРИП.
                                1% болни. Малко сметки 1% от 7млн = ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО ГИ ВОДЯТ БОЛНИ И В МОМЕНТА ВЪПРЕКИ ВСИЧКИТЕ ИЗМАМИ.
                                РАЗБОЛЯВА МИНИМАЛНА БРОЙКА - ДРУГИТЕ САМО ГИ ВОДЯТ БОЛНИ
                                2-РА ГРИПНА - ЗА МИНАЛАТА ЗИМА 2019-2020 САМО В БГ ИМАШЕ ТАКАВА ИЗМИСЛЕНА 2-РА ВЪЛНА ОТ ГРИП
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X