IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
    Много е кофти тази карантина, аз почвам да се чувствам много зле вече...

Очертава се да е за месеци, направо не си го представям!
    Сега е момента човек да седне пред компютъра и на спокойствие да си разработи печеливша търговска стратегия с ПМО, с която да експлоатира поствирусните пазари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
      Докато циганите с тяхната цигания, престъпност и безконтролност не бъдат оградени, наблюдавани и строго контролирани, положението няма да се оправи!
      Колкото оградиха Банско,хората се пръснаха из цялата страна.Шофьорът на автобуса от Русе дето умря работеше
      в Банско.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение

Трябва да се пазя човек, важно ми е, има хора който разчитат на мен не ми се разправя - иначе не съм в най рисковите групи
        Аз съм на 37, но и аз заради възрастните гледам да се пазя.
        Най-вече за тях мисля!

Ако беше само за мен, пак щях да гледам да не се събирам с хора, но нямаше да съм толкова стиктен колкото сега!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
          ........

Също така са призовани 65 хиляди пенсионирани медицински работници да се върнат на работа за овладяване на кризата.

https://nova.bg/news/view/2020/03/20...3%D1%81%D0%B0/
          Със сигурност ще увеличи бройката на жертвите с възрастните медицински работници, вкарани в обстановка на свръхзараза, поради големия брой болни събирани на едно място, дългите смени и стреса ще ги довършат от зараза, с която в друга обстановка биха се справили в голяма степен.

Стана като частната болница, приела Домусчиев и с наложената карантина на място. Работещите там не могат да напускат здравното заведение. Помисли колко от тях насила ще бъдат заразени?

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Айшето си идва с автобуса от Испания. Как ще й го обясниш?
            Ще видим какво ще стане!

Много е кофти тази карантина, аз почвам да се чувствам много зле вече...

Очертава се да е за месеци, направо не си го представям!

Коментар

• Докато циганите с тяхната цигания, престъпност и безконтролност не бъдат оградени, наблюдавани и строго контролирани, положението няма да се оправи!

Коментар

Ти на колко си години, та толкова те тресе за този вирус?
                Трябва да се пазя човек, важно ми е, има хора който разчитат на мен не ми се разправя - иначе не съм в най рисковите групи
                mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                  Съвсем си е ОК. Преди два дена мургавите ни сънародници ги затвориха в резерватите...
                  Явно не е достигнала до теб тази информация.
                  Тази не. Достигна, че като слизат по автогарите не ги преглеждат и ги пускат свободно да се връщат по родните места без 14 дневна карантина.

Коментар

Според мен личното здраве е и лична отговорност. Не споделям виждането за вменяване на опазване, на което през, насилствени мерки!
                    Айшето си идва с автобуса от Испания. Как ще й го обясниш?

Коментар

Във всяко европейско законодателство и всяка европейска конституция обаче има едни клаузи за опазване на обществения ред. И то при супер демократични общества. Между другото и тук в Испания споменът за диктатурата е пресен и се надигнаха гласове, че се ограничават прекалено правата и свободите на хората. Накрая се подходи разумно. Мерките остават. Даже има нови - затварят всички хотели. За мен пак закъсняха. Има и прекъсване на всякакви данъчни и администртивни срокове и всяка компания се старае максимално да улесни потребителите. Днес получих писмо от електрическата си компания, че при никакви случаи няма да се прекъсва електрозахранването, дори да са налице наплатени сметки. С другите комунални услуги ще е същото.

Обаче, връщайки се на повдигнатия от теб въпрос: как да опазим един безотговорен индивид да не сее зараза с поведението си? Уви, ти апелираш за едно много високо ниво. Ами няма го това ниво в голяма част от масите. Тогава дори развити демокрации налагат временни мерки за опазване на обществения ред и общественото здраве.
                      Според мен личното здраве е и лична отговорност. Не споделям виждането за вменяване на опазване, на което през, насилствени мерки!

Коментар

Според мен единственото, което не е добре е в българския случай контролът върху гетата
                        Съвсем си е ОК. Преди два дена мургавите ни сънародници ги затвориха в резерватите...
                        Явно не е достигнала до теб тази информация.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Италия въведе закъснялата сериозна карантина на цялата страна при +1450 дневни бройки на 8 Март.
                          Германия днес (+4528), Франция (+1617) и Испания (+2335).
                          Испания що годе има карантина на цялата страна, ама Германия и Франция само частична, и да видим първо тях до къде ще стигнат.
                          УК е назад седмица-две от тях трите.
                          В Холандия познати твърдят, че ще стане голям проблем породен от голямо безхаберие.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            Явно ги хвана и тях. Щом кралицата напуска потъващия кораб (Лондон), можеш да си представиш колко напечено е положението.

От утре Англия започва да прави по 25 000 теста на ден, и можеш да си представиш какви ужасяващи цифри ще видят всички след 2-3 дена.

https://nova.bg/news/view/2020/03/20...3%D1%81%D0%B0/
                            Аз си имам съставено мнение за тези хора. Не е тайна. Всяко самонадеяно поведение накрая носи своите последици...

Коментар

В Италия не спазват карантината. Живеят млади и стари заедно! Резултата е това! За мен всеки има отговорност към близките си възрастни! Въпрос на съзнание, а не на налагане, на насилствени репресивни мерки!
                              Във всяко европейско законодателство и всяка европейска конституция обаче има едни клаузи за опазване на обществения ред. И то при супер демократични общества. Между другото и тук в Испания споменът за диктатурата е пресен и се надигнаха гласове, че се ограничават прекалено правата и свободите на хората. Накрая се подходи разумно. Мерките остават. Даже има нови - затварят всички хотели. За мен пак закъсняха. Има и прекъсване на всякакви данъчни и администртивни срокове и всяка компания се старае максимално да улесни потребителите. Днес получих писмо от електрическата си компания, че при никакви случаи няма да се прекъсва електрозахранването, дори да са налице наплатени сметки. С другите комунални услуги ще е същото.

Обаче, връщайки се на повдигнатия от теб въпрос: как да опазим един безотговорен индивид да не сее зараза с поведението си? Уви, ти апелираш за едно много високо ниво. Ами няма го това ниво в голяма част от масите. Тогава дори развити демокрации налагат временни мерки за опазване на обществения ред и общественото здраве.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Аз пък си нямах друга работа и по съвет н а д-р Леля сложих една д..... превръзка в маската и после цял ден ходя ... ококорен
                                Направо си готов за екскурзия до зона 51
                                Наздраве, хер Начев!
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

X