If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Много е кофти тази карантина, аз почвам да се чувствам много зле вече...
Очертава се да е за месеци, направо не си го представям!
Сега е момента човек да седне пред компютъра и на спокойствие да си разработи печеливша търговска стратегия с ПМО, с която да експлоатира поствирусните пазари.
Със сигурност ще увеличи бройката на жертвите с възрастните медицински работници, вкарани в обстановка на свръхзараза, поради големия брой болни събирани на едно място, дългите смени и стреса ще ги довършат от зараза, с която в друга обстановка биха се справили в голяма степен.
Стана като частната болница, приела Домусчиев и с наложената карантина на място. Работещите там не могат да напускат здравното заведение. Помисли колко от тях насила ще бъдат заразени?
Във всяко европейско законодателство и всяка европейска конституция обаче има едни клаузи за опазване на обществения ред. И то при супер демократични общества. Между другото и тук в Испания споменът за диктатурата е пресен и се надигнаха гласове, че се ограничават прекалено правата и свободите на хората. Накрая се подходи разумно. Мерките остават. Даже има нови - затварят всички хотели. За мен пак закъсняха. Има и прекъсване на всякакви данъчни и администртивни срокове и всяка компания се старае максимално да улесни потребителите. Днес получих писмо от електрическата си компания, че при никакви случаи няма да се прекъсва електрозахранването, дори да са налице наплатени сметки. С другите комунални услуги ще е същото.
Обаче, връщайки се на повдигнатия от теб въпрос: как да опазим един безотговорен индивид да не сее зараза с поведението си? Уви, ти апелираш за едно много високо ниво. Ами няма го това ниво в голяма част от масите. Тогава дори развити демокрации налагат временни мерки за опазване на обществения ред и общественото здраве.
Според мен личното здраве е и лична отговорност. Не споделям виждането за вменяване на опазване, на което през, насилствени мерки!
Италия въведе закъснялата сериозна карантина на цялата страна при +1450 дневни бройки на 8 Март.
Германия днес (+4528), Франция (+1617) и Испания (+2335).
Испания що годе има карантина на цялата страна, ама Германия и Франция само частична, и да видим първо тях до къде ще стигнат.
УК е назад седмица-две от тях трите.
В Холандия познати твърдят, че ще стане голям проблем породен от голямо безхаберие.
В Италия не спазват карантината. Живеят млади и стари заедно! Резултата е това! За мен всеки има отговорност към близките си възрастни! Въпрос на съзнание, а не на налагане, на насилствени репресивни мерки!
Във всяко европейско законодателство и всяка европейска конституция обаче има едни клаузи за опазване на обществения ред. И то при супер демократични общества. Между другото и тук в Испания споменът за диктатурата е пресен и се надигнаха гласове, че се ограничават прекалено правата и свободите на хората. Накрая се подходи разумно. Мерките остават. Даже има нови - затварят всички хотели. За мен пак закъсняха. Има и прекъсване на всякакви данъчни и администртивни срокове и всяка компания се старае максимално да улесни потребителите. Днес получих писмо от електрическата си компания, че при никакви случаи няма да се прекъсва електрозахранването, дори да са налице наплатени сметки. С другите комунални услуги ще е същото.
Обаче, връщайки се на повдигнатия от теб въпрос: как да опазим един безотговорен индивид да не сее зараза с поведението си? Уви, ти апелираш за едно много високо ниво. Ами няма го това ниво в голяма част от масите. Тогава дори развити демокрации налагат временни мерки за опазване на обществения ред и общественото здраве.
Коментар