Че мерките са прекомерни - прекомерни са. Но същото е и в цяла Европа, абсолютно същото. В Италия от вчера вече не можеш и кола да ползваш, ако нямаш голяма нужда. То, все едно пък не можеш и в къщи да си я свършиш работата. Ако се задръсти канализацията, хората ще хукнат с колите, разбираемо е. Така че бизнесът си е мъртъв и с мерките у нас, и без тях. Колкото до фризьорите - брадите ни няма да спрат да растат.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Викаш, трябва хората да си живеят в стрес и мизерия, да не свикват на хубавото? Я ходи в Белене ма булка, тук е лесно да опъваш локумите
и не може в белене тя .
тя е в испания ама и в германия а част от нея е и в щвейцария. тя е навсекъде саму не и в лулин
бухахахахахахахахах
мерси
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Оф, мислех да се въздържа, но то вече не се търпи тая апокалиптика - а ти ще застанеш ли с нещо зад думите си, че тук ще стане като в Ухан и Италия?
А мерките от вчера са дебилни, за това не споря.
- 6 Харесвания
Коментар
-
В светлината на новите мерки за ограничаване на заразата с коронавируса пак ми дойде на акъла какво каза бай Пешо преди около месец за пророчеството на Севрюкова: " ...прибирайте се дома, щото скоро и това няма да можете". Тогава се имаше предвид чужбината, а сега отидохме на още по-хард вариант.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение
Уникално е как за има няма 20-30 години си отгледахме поколения от инфантилни индивиди без критично мислене и без всякакъв контакт с реалността.
Още по-уникално е че такива индивиди в момента взимат съдбоносни решения.
Убеден съм че меките карантини из западния свят няма да имат друг резулат освен сгромолясване на икономиката. Дори с темповете на разпространение на Италия, на епидемията ще са необходими повече от 12 месеца за достигане на стаден имунитет. Предостатъчно време за да фалират всички авиолинии и хотелски вериги. И огромен брой малки бизнеси.
Единственото което доказано работи е китайският модел - замразяване на 95% от всички дейности за два месеца, на места с невисока плътност на населението може и един да е достатъчен.
Ама това с работещия градски транспорт, разходките в парковете, отворените супермаркети и кацащите самолети е несериозно. Какво може да последва след 14 дневна пролетна ваканция при тези условия? В най-добрия случай леко забавяне. И след това какво?
Някой от Груйчовците има ли план, който може да опише математически и който ще доведе до прекъсване на експоненциалната фаза? Или планът, както обикновено, се ограничава до наздравици и псувни в кръчмата?
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеНе искам да споря с невежеството, нито да ви обиждам така, както вие ме обиждате. Това е под достойнството ми. Започвам обаче да си мисля, че мерките все още не са достатъчно драстични именно защото в обществото има такива екземпляри като вас, които явно насилствено трябва да бъдат озаптени.
Отново напускам тази каруцарска тема - явно съм сбъркал мястото, където може да се води разумен диалог..
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
На война, като на война ...
Вече има други, много по-важни приоритети от това дали на някого му е цъфнала фиданката или му е подрязана лозата. Аз все още не мога да повярвам, че сред нас има хора, които разсъждават толкова дребнаво и егоистично. Това е феномен, който ще влезе в учебниците по история и психология.Last edited by marketleverage; 21.03.2020, 11:54.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Оф, мислех да се въздържа, но то вече не се търпи тая апокалиптика - а ти ще застанеш ли с нещо зад думите си, че тук ще стане като в Ухан и Италия? Щото за такива шибани долни лъжи също си подсъдим, усещаш ли се? Това, че Радостта и оня изрод прекрасен Годжито (щото така му викаха и на Кашчей Безсмъртни, понеже и той ги страхуваше в детските приказки, а нямаше как да кажат нещо лошо за него, че щеше да ги изяде) се мъчат всячески да вкарат полицейщината и произвола, не означава, че тук все още няма умни и мислещи хора, които ще се опълчат.
Та ако ти си математик, аз съм петицата по Борис Три, щото ако имаше поне малко математически познания, щеше сам да сметнеш колко смешен е този грип, особено за сметка на това какви икономически щети ще нанесе. Защото вече към 20% от бизнеса не работи, а от останалите 80% половината са с намален капацитет с някакви смешки като работа от вкъщи, докато две деца ти висят на главата и не можеш да свършиш нищо реално. Ма нищо, умрели цели трима, уау, ужас, безумна цифра, цели трима пенсионера, всичките с хронични болести, и дай да затворим държавата!!! И когато утре пенсиите трябва или да се намалят с 20% (щото пара няма, няма откъде да дойде), или да се тегли нов кредит, дето да го плащат внуците и децата ни, как ще оправдаеш това? Как? Или не ти пука?
Матеев, ти си разумен човек, но странно приемаш, че лекарят от ГОряховица е "прост" хирург, ерго не може да се изказва за сегашния грип, обаче на Прерасния дето също е "прост" се вярва с пълна сила и се слуша като Символ верую - нещо двоен аршин ли виждам, какво ли? Благодарение на този шапкар се наложи да евакуирам децата си спешно от село, щото иначе нямаше да мога да изляза от София, тъй като това, че имам собственост тук или там не ми дава разрешение да напускам София, а пък командировките са забранени и дела няма - е, какво мога да направя, да не обичам този Прекрасен човек?
Е, честита 1984, както каза и тракчето - като ви говорех на по-меките тук (оставям настрана няколко хардлайнера катобиткойн куина хикса, пишман математика, пирамидалния с неговото перпетуум мобилен, практичния, вСелена и разни други аналогови емигранти плюс матеев, ма той вече е благоприличен, та и аз пазя тон спрямо него), вие си траехте ми се смеехте, е, сега вече всички ще плачем. Честито! За всички ще перефразирам един велик стих, писан за нацистите - всяка прилика и разлика не е случайна:
Когато Радостта и Прерасния затвориха Банско, аз не протестирах - не бях алчен хотелиер, хак да им е
Когато Радостта и Прерасния затвориха София, аз не протестирах - бах ги в шибаните гешефтари-шопи, хак да им е,
Когато Радостта и Прерасния затвориха фризьоските салони и баровете, аз не протестирах - не бях ковра или пройдоха, хак да им е
Когато Радостта и Прерасния затвориха мен, вече нямаше кой да протестира
Е, наздраве, никой не е застрахован!
как пък един не пропусна от черните . абе ученото си е учено .
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнениеНе искам да споря с невежеството, нито да ви обиждам така, както вие ме обиждате. Това е под достойнството ми. Започвам обаче да си мисля, че мерките все още не са достатъчно драстични именно защото в обществото има такива екземпляри като вас, които явно насилствено трябва да бъдат озаптени.
Отново напускам тази каруцарска тема - явно съм сбъркал мястото, където може да се води разумен диалог.
ходи си купи диплома за контролиране на нервите.
половината форум мое уроци да ти преподава по темата ама нали си най-великия даже и не се заслушваш какви ги говориш (пишеш)Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 3 Харесвания
Коментар
-
Не искам да споря с невежеството, нито да ви обиждам така, както вие ме обиждате. Това е под достойнството ми. Започвам обаче да си мисля, че мерките все още не са достатъчно драстични именно защото в обществото има такива екземпляри като вас, които явно насилствено трябва да бъдат озаптени.
Отново напускам тази каруцарска тема - явно съм сбъркал мястото, където може да се води разумен диалог.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Този явно е решил да става политик. Лъже повече от тях, прилага техните приьоми повече от тях, и така се опитва да убеди слепите в своята правота. Гражданското общество обаче не е сляпо, и му се връзват само разни разглезени мамини синчета, за които малкото им отнета свобода е по-важна от многото човешки животи, заложени на карта.
Винаги съм казвал, че умния човек се учи от грешките на другите. Вече имаме Ухан, имаме Италия и още поне 10 други западни държави, лидерите на които явно трудно се учат, и това тяхно невежество доведе до много човешки жертви. Трябва ли и ние да повторим техните грешки? Трябва ли и ние да започнем да ограничаваме права и свободи чак тогава, когато се свършат катафалките, и се наложи да помолим НАТО да ни прати камиони за извозване на труповете?
за ИИ - информациони идиоти ще пише и в уикипедая.
Коментар
-
На война, като на война ...
Вече има други, много по-важни приоритети от това дали на някого му е цъфнала фиданката или му е подрязана лозата. Аз все още не мога да повярвам, че сред нас има хора, които разсъждават толкова дребнаво и егоистично. Това е феномен, който ще влезе в учебниците по история и психология.
Няма нищо по полезно за хората е да бъдат сред природата, по вилите, селата и т.н., където всякакви мерки прилагани срещу разпространението на вируса са многократно по-ефективни.
Част от профилактиката и лечението на всяко заболяване е позитивното мислене и оптимизма в душата.
Четох, че дъртите китайци по на 100 г са оздравяли, защото не са се предали и са вярвали в излекуването си.
Матеев, не три, а пет магистратури да СИ ПЛАТИШ, МОГА ЛИЧНО ДА ТИ КАЖА, ЧЕ СИ ВРЕДЕН ЗА ТЕМАТА !!!
пп Аз продължавам да си мисля, че има огромна далавара в това раздухване на проблема... Стотици милиони ще загубят активите си , стотици ще забогатеят...
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Викаш, трябва хората да си живеят в стрес и мизерия, да не свикват на хубавото? Я ходи в Белене ма булка, тук е лесно да опъваш локумите
Ти си глупав човек. Мъчно ми е за теб, но няма да ти отделям повече време.
Ако споделям опит тук то е първо, защото близките ми са в България и не ми е безразлично какво се случва с тях и второ, защото ако си по-напреднал в процеса знаеш повече. Засега от мен толкоз.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Big Brother 666 Разгледай мнениеКратко резюме на клипа . При разпознаване в описанията , моля не псувайте , а се замислете .
Честита първа пролет! Пролет пукна, ние не…но за болните от ИИ не е съвсем сигурно….
1. Глупост, ИИ, веригата на оковите, изкуствени идиоти. Главното клише на соца за празните рафтове.
2. #5G антени като причина за ковид19
3. Колониалната капиталистическа държава с неолиберална идеология за „по-малко държава” ли трябва да реши всичко това?
4. Защо тогава измират в Северна Италия (отново)
5. Репресиите на властта: вечерен час, ВМРО за затваряне на сайтове и съдебна отговорност, Йордан Цонев
6. Държавен резерв: 5 питания от Корнелия Нинова и едно ухилване-отговор „секретно е” от Даниел Кирилов. "Генерал Годжи" мига, скляпа и рецитира патетично с гробовен глас като карикатурен "Конник на Апокалипсиса".
7. Може ли наличната колониална администрация да обяви, да приложи и да обезпечи едно Извънредно положение с цялата отговорност на една държава към гражданите си? Какво не може и няма да направи тя?
Винаги съм казвал, че умния човек се учи от грешките на другите. Вече имаме Ухан, имаме Италия и още поне 10 други западни държави, лидерите на които явно трудно се учат, и това тяхно невежество доведе до много човешки жертви. Трябва ли и ние да повторим техните грешки? Трябва ли и ние да започнем да ограничаваме права и свободи чак тогава, когато се свършат катафалките, и се наложи да помолим НАТО да ни прати камиони за извозване на труповете?
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар