IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Coronavirus pandemic:

From 0 to 125,000 cases: 14 weeks

From 125,000 to 282,000 cases: 9 days

По данни на Световната здравна организация (СЗО) тютюнопушенето убива половината от пушачите, като годишно това са над 8 милиона души по света.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

На война, като на война ...

Вече има други, много по-важни приоритети от това дали на някого му е цъфнала фиданката или му е подрязана лозата. Аз все още не мога да повярвам, че сред нас има хора, които разсъждават толкова дребнаво и егоистично. Това е феномен, който ще влезе в учебниците по история и психология.
      Матеев, уж сред народа живееш, а не познаваш народа си. Измъчени от безснежна зима и паника, хората пак само чакат да се хванат за зелено, за пръстта, за слънцето и чистия въздух. Добре че идва застудяване, та засега се задържат нещата. Но такъв режим да се задържи месец и става трагедия. Предполагам след седмица ще го отменят. А ти си стой у бункера.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
        На база какви познания и компетенции, ще вземат решения гражданите? Това беше въпроса.
        На базата на това, че правото на свободен избор е най-висшето право! Дори отвъд риск за смърт или каквато и да е друга трагедия!

Съмнявам се обаче да може да го разбереш това като ти гледам мисленето!

Ако има право на свободен избор, ти също ще имаш правото да направиш своя!

Не мога да приема обче, че ти ли друг би следвало да налагат решения, без да сме наясно, че те са подкрепени от 51%!

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156

колкото от твоята хуйня толкова и от твоето мнение има полза. Толкова и наклон ще ми дадеш.
          Че що да се мъча с теб, като криво дърво не се оправя? Рекли са хората "бий магаре - по-магаре", прави са. А, за "мойта хуйня" се видя, че не си дорасъл. Съответно, мнението на недорасли що да ме вълнува!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
            Гражданите би следвало да решават, кое как би трябвало да се случва!
            На база какви познания и компетенции, ще вземат решения гражданите? Това беше въпроса.

П.С. Нека оставим хората, които знаят какво правят да си свършат работата.
            А за демокрация, ще си говорим когато пак отворят кръчмите...
            Last edited by Ender; 21.03.2020, 13:07.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение

Още по-уникално е че такива индивиди в момента взимат съдбоносни решения.

Убеден съм че меките карантини из западния свят няма да имат друг резулат освен сгромолясване на икономиката. Дори с темповете на разпространение на Италия, на епидемията ще са необходими повече от 12 месеца за достигане на стаден имунитет. Предостатъчно време за да фалират всички авиолинии и хотелски вериги. И огромен брой малки бизнеси.

Единственото което доказано работи е китайският модел - замразяване на 95% от всички дейности за два месеца, на места с невисока плътност на населението може и един да е достатъчен.

Ама това с работещия градски транспорт, разходките в парковете, отворените супермаркети и кацащите самолети е несериозно. Какво може да последва след 14 дневна пролетна ваканция при тези условия? В най-добрия случай леко забавяне. И след това какво?

Някой от Груйчовците има ли план, който може да опише математически и който ще доведе до прекъсване на експоненциалната фаза? Или планът, както обикновено, се ограничава до наздравици и псувни в кръчмата?
              Още ли не разбра, че такъв вирус не може да се спре. Позабавя се с карантина, после пак се връща. А разумната карантина е всеки да се пази и старците да си седят дома. Другото е арест на социума и нахлупване на качулка да не може да вижда какво става и да се противи. Това е нов тоталитаризъм.
              Да напомням ли как Равновеско май беше, вещаеше милиони измрели след няколко месеца. И докато той вещаеше, властите пропуснаха гастерите да се приберат с болестта и да инфектират общностите. Що тогава полицаите не бяха по КПП-тата и летищата да профилактират приходящите? Изпуснаха ги из държавата и сега я затварят. Колкото до наздравиците в кръчмата, много смисъл и мъдрост има в тях, защото сплотяват и дават широта. А сега се превръщаме в атомизирано, самозадънило се, разпаднало се стадо. Разбити от противоречия и разнородност на интересите. Рецепта за разтуряне на обединението. Да не припомням кякво пише отгоре на Народното събрание.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
                И на каква база сте способни да направите оценка, че определена мярка е прекомерна?
                Прекомерно е само това, че форумите се напълниха с "квалифицирани епидемиолози".
                Нали не ни забраняваш да имаме мнение! Държавата, това са гражданите! Държавата не може да бъде субект извън гражданите!
                Гражданите би следвало да решават, кое как би трябвало да се случва!
                Форума е някаква мини извадка на това, как работи демократичния процес, където се срещат различни мнения и крайното решение, което би следвало да е продукт на тези, които са поне 51% от масата!

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
                  Свидетели сме на престъпна манипулация. Какви са целите й? - Отстраняване на конкуренцията в условия на настъпваща глобална икономическа криза. Поставяне под военно-полицейски контрол на обществото. Демонтиране на демократичните институти и практики. Игнориране на сдруженията на гражданите и на общественото мнение. Всичко това може да се случи временно, уж за малко, но то така се почва.Докато се усетим сума бизнес проекти ще угаснат и безработните от тях ще бъдат всмукани в едрите бизнеси където има недостиг на работна ръка. Вулгарното социално инженерство отново е въздигнато като основен политически инструмент.
                  Ти, Траков, си един много качествен подстрекател, който пакостливо дърпа другарчетата си за езика, ама аз изцеждам сетни сили и ще направя всичко възможно да се стискам и съпротивлявам, че ако се скъса бента, мога да бастисам темата и да удавя форума.
                  Спомням си, моята мила дружка Танъмка, колчем ме усетеше в такива помисли, викаше с ужасен глас и енергично размахвайки ръце, опитваше да предпази опиянената и разбираемо иммобилизирана Кръчма:
                  Пайййййййй се! Начев ще пльоска чаршаф!

Въздържам се!

Съзрях и отселекционирах обаче думата "манипулация", което ме наведе на една мисъл.
                  Скоро беше, някак случайно попаднах по една от програмите на БНТ на едно от предаванията на Керев - вътре нямаше нищо за УФО (щото аз съм изтъкнат уфолог), а ме привлече именно думата манипулация.
                  Този половин час оценявам като незагубено време, прекарано в компанията на приятна и умна жена.

Противно на очакванията, материалът е доста богат и обхваща тематика - от древни практики за упражняване на власт, та се стигне до Ковида, но като се премине през нашето личностно и социално унищожаване.

Коментар

• Китай се бил справил с вируса.....
                    Китай не е държава, това е концлагер, маскиран като такава!

Коментар

• И на каква база сте способни да направите оценка, че определена мярка е прекомерна?
                      Прекомерно е само това, че форумите се напълниха с "квалифицирани епидемиолози".

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                        Че мерките са прекомерни - прекомерни са. Но същото е и в цяла Европа, абсолютно същото. В Италия от вчера вече не можеш и кола да ползваш, ако нямаш голяма нужда. То, все едно пък не можеш и в къщи да си я свършиш работата. Ако се задръсти канализацията, хората ще хукнат с колите, разбираемо е. Така че бизнесът си е мъртъв и с мерките у нас, и без тях. Колкото до фризьорите - брадите ни няма да спрат да растат.
                        Правилно и неправилно! Това, че някъде другаде някой си също е прекомерен, не трябва да ни интересува!

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
                          Значи, в началото си помислих - край на глобализма. Но всъщност еврогейците "отиграват" ситуацията в своя полза. Целта на глобализма е 90% от населението на социал. Жилища, заплащане....... "на всеки му според потребностите". Мислех, че това ще дойде 2029. На Фон Лайнен и е писнало от избори и от електорат. Повдига и се. С тия пари, дето ги иска за "зелена сделка" ще си пазаруват организации, медии ...... всеки знае как се играе монополи. Целта е вечна и безпрекословна власт. Сега с короната става много по-лесно. След епидемията винаги може да се напише, че има 120 болни и 3 умрели. Няма нужда да е вярно, ама не можеш да кажеш обратното - фейк и в затвора. Вчера го приеха.
                          Откровенна тирания!

Това е!

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Оф, мислех да се въздържа, но то вече не се търпи тая апокалиптика - а ти ще застанеш ли с нещо зад думите си, че тук ще стане като в Ухан и Италия? Щото за такива шибани долни лъжи също си подсъдим, усещаш ли се? Това, че Радостта и оня изрод прекрасен Годжито (щото така му викаха и на Кашчей Безсмъртни, понеже и той ги страхуваше в детските приказки, а нямаше как да кажат нещо лошо за него, че щеше да ги изяде) се мъчат всячески да вкарат полицейщината и произвола, не означава, че тук все още няма умни и мислещи хора, които ще се опълчат.

Та ако ти си математик, аз съм петицата по Борис Три, щото ако имаше поне малко математически познания, щеше сам да сметнеш колко смешен е този грип, особено за сметка на това какви икономически щети ще нанесе. Защото вече към 20% от бизнеса не работи, а от останалите 80% половината са с намален капацитет с някакви смешки като работа от вкъщи, докато две деца ти висят на главата и не можеш да свършиш нищо реално. Ма нищо, умрели цели трима, уау, ужас, безумна цифра, цели трима пенсионера, всичките с хронични болести, и дай да затворим държавата!!! И когато утре пенсиите трябва или да се намалят с 20% (щото пара няма, няма откъде да дойде), или да се тегли нов кредит, дето да го плащат внуците и децата ни, как ще оправдаеш това? Как? Или не ти пука?

Матеев, ти си разумен човек, но странно приемаш, че лекарят от ГОряховица е "прост" хирург, ерго не може да се изказва за сегашния грип, обаче на Прерасния дето също е "прост" се вярва с пълна сила и се слуша като Символ верую - нещо двоен аршин ли виждам, какво ли? Благодарение на този шапкар се наложи да евакуирам децата си спешно от село, щото иначе нямаше да мога да изляза от София, тъй като това, че имам собственост тук или там не ми дава разрешение да напускам София, а пък командировките са забранени и дела няма - е, какво мога да направя, да не обичам този Прекрасен човек?

Е, честита 1984, както каза и тракчето - като ви говорех на по-меките тук (оставям настрана няколко хардлайнера като биткойн куина хикса, пишман математика, пирамидалния с неговото перпетуум мобилен, практичния, вСелена и разни други аналогови емигранти плюс матеев, ма той вече е благоприличен, та и аз пазя тон спрямо него), вие си траехте ми се смеехте, е, сега вече всички ще плачем. Честито! За всички ще перефразирам един велик стих, писан за нацистите - всяка прилика и разлика не е случайна:

Когато Радостта и Прерасния затвориха Банско, аз не протестирах - не бях алчен хотелиер, хак да им е
                            Когато Радостта и Прерасния затвориха София, аз не протестирах - бах ги в шибаните гешефтари-шопи, хак да им е,
                            Когато Радостта и Прерасния затвориха фризьоските салони и баровете, аз не протестирах - не бях ковра или пройдоха, хак да им е
                            Когато Радостта и Прерасния затвориха мен, вече нямаше кой да протестира

Е, наздраве, никой не е застрахован!
                            Та от кога стана такъв ,,Либераст,,.
                            Ама не си само ти. Като гледам най- големите консерви най-много опищеха форума с изключение на Аналога.
                            Last edited by Todor Sabev; 21.03.2020, 12:36.

Коментар

• Значи, в началото си помислих - край на глобализма. Но всъщност еврогейците "отиграват" ситуацията в своя полза. Целта на глобализма е 90% от населението на социал. Жилища, заплащане....... "на всеки му според потребностите". Мислех, че това ще дойде 2029. На Фон Лайнен и е писнало от избори и от електорат. Повдига и се. С тия пари, дето ги иска за "зелена сделка" ще си пазаруват организации, медии ...... всеки знае как се играе монополи. Целта е вечна и безпрекословна власт. Сега с короната става много по-лесно. След епидемията винаги може да се напише, че има 120 болни и 3 умрели. Няма нужда да е вярно, ама не можеш да кажеш обратното - фейк и в затвора. Вчера го приеха.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Ау най умния пак обиден.
                                ходи си купи диплома за контролиране на нервите.
                                половината форум мое уроци да ти преподава по темата ама нали си най-великия даже и не се заслушваш какви ги говориш (пишеш)
                                Хоботов, а ний тук, на теб се възхищаваме. Мдам. Колко твои „лекции” видяхме, прочетохме, и като да сме се осаферили даже. Аз викам даже не само да му се смееш най-умния”, ами направо, да идеш, да го набиеш. И жалба,до ИнвеТора да пуснеш с/у него, дека ти тъмнее на небосклона.
                                Лично аз, от неприязънта на таквизи Вееелики умове като тебе и FMZK, 'ногу са респектирвам.
                                Last edited by Pyramid; 21.03.2020, 13:01.

Коментар

Working...
                                X