Първоначално изпратено от marketleverage
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от marketleverage Разгледай мнение
Мацката за която знам се прибра от ексурзия в италия в началото на март и беше в 14 дневна карантина (не пуснала и майка си и леля си да дойдат да я видят - само през прозореца са си говорили още една седмица за всеки случай) не е имала симптоми или нещо
това за тези двамата и мен ми е неясно дано не са под карантина със истински съмнения че целия самолет може да пламне / пламнал
Ако се опитват да го клатят на ръба на закона ще е грубо и и аз няма да подкрепя това... Ама все пак нека всеки прояви малко отговорност и към другите и за всеки случай да е социално дистанциран ...
от ФБ
Vladimir Karolev
19 hrs ·
Добър вечер приятели.
Във връзка с прессъобщението на Софийската Районна Прокуратура (СРП) и неговото отразяване в медиите, искам да заявя следното.
Бяха ми предявени две обвинения и бях освободен под парична гаранция.
Първото е, че в нарушение на Заповед на Министъра на Здравеопазването съм преминал през КПП Ярема. Според тази заповед “неотложно пътуване” е пътуване, свързано с полагане на труд. Документът удостоверяващ спазването от моя страна на тази заповед е свален от сайта на МВР и надлежно попълнен и оформен, бе представен от мен на длъжностните лица на пропускателния пункт, които след щателен преглед на декларацията ми позволиха да продължа пътуването.
Второто обвинение е, че чрез пост във Фейсбук съм изразил лично мнение, че въведената мярка е неефективна, тъй като с правилно попълнена декларация всеки може да напусне София (което хиляди работещи хора правят всеки ден), като по този начин съм подал заблуждаващи знаци за тревога.
Останалите обстоятелства подробно описани в прессъобщението на СРП и отразени в десетки традиционни и онлайн медии не фигурират в предяваните ми две обвинения, посочени по-горе и следователно не отговарят на обективната действителност.
Твърдението на СГП, че “Служител на СДВР е осъществил връзка чрез мобилен телефон с лицето, като при проведения разговор е установено, че същото се намира на територията на гр. Разлог и категорично отказва да се яви пред органите на МВР” също не отговаря на фактите. Проведох разговор с човек, който се представи, че е от сектор Разследване в СДВР. Казах истината - че съм в собствен апартамент в комплекс 3 Планини и че в Разлог може да ме разпитат. Точно това и се случи след около 3 часа.
Няма да коментирам повече повдигнатите срещу мен две обвинения докато не приключат всички правно-процесуални действия по случая.
Хубава вечер и ви поздравявам с китайската мъдрост “в сблъсъка между потока и скалата, потокът побеждава не със сила, а с постоянство” А снимката е от Черни връх от лятото на 2018
- 1 like
Коментар
-
Ами те ги проверяват вкъщи тези дето са под карантина знам че като е кацнал на 11ти (ако на обяд) трябва да си седи на адреса който е посочил до 25ти
Иначе сам си е казал че е в Разлог
Иначе ако беше разумен щеше да седи и време отгоре за всеки случай че не знае дали не го кара свръх леко и тогава да сее нагоре надолу като мацката за която споменах вчера ...
това за тези двамата и мен ми е неясно дано не са под карантина със истински съмнения че целия самолет може да пламне / пламнал
Ако се опитват да го клатят на ръба на закона ще е грубо и и аз няма да подкрепя това... Ама все пак нека всеки прояви малко отговорност и към другите и за всеки случай да е социално дистанциран ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Вярно е ...Отплеснахме се...Сефте,на чист български...
Никога не съм харесвал особено думата "позитивен"....Предпочитам - спокоен....
Груев,ама нали някой трябва да защитава и Генералгоджи,иначе във форума ще се леят само едни монолози...Скука...
Ей сега се сетих,защо понякога си си мислил,че едва ли не съм някакъв гербаджия....Случвало се е ,когата изцяло го награбите Баце,аз да опонирам и да кажа - "Е,не е баш така...Много сте крайни" И ти от там си си мислил - Ей,тоя е някаква герберска калинка под прикритие...А аз просто понякога обиичам да се застъпвам за "по-слабите"...Малко майтап,за резведряване на обстановката...
Биди здрав и ти,е ще продължим да си спорим за решенията на Генералгоджи.....Сигурно още със следващия пост...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
Е той аятолаха оня ден вика че вируса бил направен специално да таргетира иранския генотип. Аз съм чувал да ни изкарват роднини и с персите та и ние мое да намажем
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
E, де, ти лично го прие, а не беше това целта. Моите предци по това време не са били в София - едните са били в Плевенско и Търновско, другите са били в Македония. Прапрадядо ми от едната страна е бил в обоза, който е помагал при боевете на Шипка (т.е. не е бил на самия връх, а някъде откъм Габровско - прекалено млад е бил и не го приели в Опълчението, нищо че изминал 300 км пеша, за да отиде и да бъде доброволец. Съшият е имал съседи турци, които били заможни - нито те са пострадали след Освобождението, нито него са го закачали преди това), а от другата - пак прапрадядо ми е бил четник в четата на Сандански (семейната традиция говори, че бил байрактар, но аз не намерих стабилни доказателства за тази теза). Аз не съм достоен да им бърша краката на тези хора, но пък и никога не съм се насирал от страх, каквото и да се е явявали срещу мен. Апропо, всички мъже в рода ми са дълголетници, освен този дядо, дето е бил на Шипка. Дори нямам починали преки родни през войните, доколкото ми е известно, а абсол'тно всички са били на фронта, като почнеш от 1885, та стигнеш до Стражин-Страцин и Драва Соболч.
Ма да не отплесвам, темата е за друго. Бъди здрав и позитивен (упс, тая думичка май звучи лошо сега), т.е. положително настроен - напрежението и паниката винаги са лош съветник дори и за олигофрени като мен
Никога не съм харесвал особено думата "позитивен"....Предпочитам - спокоен....
Груев,ама нали някой трябва да защитава и Генералгоджи,иначе във форума ще се леят само едни монолози...Скука...
Ей сега се сетих,защо понякога си си мислил,че едва ли не съм някакъв гербаджия....Случвало се е ,когата изцяло го награбите Баце,аз да опонирам и да кажа - "Е,не е баш така...Много сте крайни" И ти от там си си мислил - Ей,тоя е някаква герберска калинка под прикритие...А аз просто понякога обиичам да се застъпвам за "по-слабите"...Малко майтап,за резведряване на обстановката...
Биди здрав и ти,е ще продължим да си спорим за решенията на Генералгоджи.....Сигурно още със следващия пост...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
Значи все пак има ясно изразена генетична обусловеност.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zalmoxis Разгледай мнение
Извинявам се, че се намесвам в чужд разговор, но нали затова сме във форум
Съгласен съм с изказаното мнение. Тези който се надсмиват и неглижират са още във фазата на отричането. Други, за разлика от тях, поради навременната информираност и подготовка сме вече психически привикнали към новата ситуация и проблема. Един вид с едни гърди напред сме. Това разбира се не трябва да ни кара да сваляме гарда. Ранното осмисляне и приемане на променената реалност, води до по-бързо адаптиране към последващите промени и запазване на психичното здраве.
Поздрави и успех!Last edited by Trakatrak; 26.03.2020, 18:07.
Коментар
-
Ами те ги проверяват вкъщи тези дето са под карантина знам че като е кацнал на 11ти (ако на обяд) трябва да си седи на адреса който е посочил до 25ти
..
Ти изглежда си млад, това е повод за завист, не за подценяване, та дано знаеш какво е "да ти сложат капа".
При излизане на новината за неговите неволи, прочетох следното:
Владимир Каролев, който вчера наруши карантината, и пътува от София до Разлог и Банско, е пристигнал от Лондон на 11 март. В самолета от Лондон, в който е пътувал икономистът, е имало двама пътници, поставени под карантина заради коронавирус, научи DarikNews.
Съвсем друго би било ако се заяви, че поради самото обстоятелство, че пристига от чужбина и е пресякъл държавна граница и в съответствие с правила и законодателство, подлежи на карантиниране. Никой н е каза точно това, а не мога да съм сигурен относно правилата, които са важели към дата 11.03.
Коментар
-
това е интересно - въпроса за нас нали ни изкарваха със междини гени межу западно евразииски и средиземноморски гени на последните проучвания който имаше
Дали ще сме близо до франция и италия и испания или до германия
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеАко позволиш, след като отразя, че ако почерпиш, ще ти сложа +, "смъртност от болест" следва да е едно простичко уравнение, независимо от това дали е след края, на периоди или ежедневно - натрупването на величините ще води към едно. Аз лично се замислям, защо не се намери някой да съобщава точно тестуваните и резултатите от СЪОТВЕТНОТО изследване. Не ми се вярва, че не го следи някой. Ако нямат тези данни ... не са добре нещата. Та тези числа, като се наслагват с Ум/Положителни (умишлено не използвам "заразени") могат да представят една реалистична картина, която във времето ще бъде все по-близо до окончателния бъдещ резултат. Наздраве! Пардон, тук не трябва да се наздрависваме....
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
Знам ,че си много запознат....Ако позволиш,все пак и аз да кажа две-три думи,като обикновен селяк и потомък на обикновени селяци, малко да се позащитя.....Цялата ми рода ,от всичките ми възможни страни,от най-дъртия та до бебето, са преки или косвени участници в Априлското въстание...И не,не са били богаташи...Били са обикновени селяци......Вие в Софето - града голяма по това време,какво точно правехте ,че не се сещам.....Чакахте Ботьова, да дойде да ви тропа на джамовете, да си покажете носовете навън,че сте се били изпокрили ,като мишки и без корона- пандемия....Е ,Ботьова не успя да дойде,завалията.......
Ма да не отплесвам, темата е за друго. Бъди здрав и позитивен (упс, тая думичка май звучи лошо сега), т.е. положително настроен - напрежението и паниката винаги са лош съветник дори и за олигофрени като менNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Проф. Рачев говори живо, увлекателно, почти поетично за звяра
Проф. Георги Рачев: Природата има няколко сериозни антидота срещу този особен вирус
В секцията на Myth busters на WHO вече отдавна стои, че
COVID-19 virus can be transmitted in areas with hot and humid climates
Тъй че - айде да иде бат Райко, да огрее и изсуши и да ни отървава.
Перничани вече имат рилска вода.
Коментар
Коментар