IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Алекс бе как да спазвам добрият тон.Отиват хората нощна смяна и научават че утре не могат да се приберат по домовете си щот нямат бележка.Звънят на 112 препращат ги в РЗИ там нищо не знаят.Звънят на националния телефон дава постоянно заето.Това е ГЕРБ в цялият му интелектуален блясъм и мощ.Как да не ги псуваш бе човек.малоумници е меко казано.За мен и теб няма Правителствена болница няма обслужване по домовете на родата няма лекарста за родителите ни няма храна.Какво да им се радвам ли?Ми през къра и ше ме фанат за предната работа.Айде да видим има ли толкова полиция че да блокират страната.Само по телевизиите всяват паника и истерии.Тия са изпаднали в паника и не ги слушат главите.Аз им казвам че тоя вирус за когото е пратен ще го намери ако ще в пещерата да се скрие.Дано тая гад ни отърве най накрая от тия бездарници

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Всичко около поведението на Гешев е лесно обяснимо. Той ежедневно получава информация за криминалната хроника в страната, която информация по понятни причини той няма как да я съобщи на всеослушание. Видимо обаче е обезпокоен от тази информация, още повече че народното събрание криминализира и нарушаването на карантината.

На фона на това ако заразените растат с бързи темпове, новоизлюпените "престъпници" вероятно растат с още по-големи темпове. Вероятно вече са стотици, и всичките тях Гешев трябва да ги тикне зад решетките. И като професионалист сигурно се притеснява, че няма толкова много свободни места по затворите.

Та това е моето обяснение за неговата толкова голяма активност - човека получава информация, която няма как да я сподели с нас, но тази информация силно го притеснява в професионален план. Тази информация обаче се споделя с властимащите, и затова те толкова лесно се съгласяват с неговите предложения.
      Ми той и за БарцИлона получи, ама действия...?!?!

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Годжи ми разправя и други небивалици.Заразява се член на семейството с тая гад да не дава Господ и си стои дома под карантина понеже нямал по сериозни оплаквания.Кухня баня тоалетна с другите членове а те ходят на работа и на пазар...И никой не го пита защо така
        Те тука са им пробойните. Просто не могат ги приберат в карантинни центрове, че после ще ги съдят. Но затварят милионни градове. То и това едва ле ще стане.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
          Напълно разбирам и подкрепям тревогата на колегите, които оценяват настоящото положение като изключително сериозно.
          Допълнителни съображения в тази посока донесе прочитането на един материал днес, в който се обясняваше, че при изследвания на излекувани от ковид пациенти в Китай, лекарите открили в белите дробове едни нетипични петна. Виталният капацитет (май се викаше жизнена вместимост - едно вереме в младите години редовно съм бил подлаган на това изследване) на дробовете също бил видимо понижен.

И все пак, в нашата страна се случва нещо смущаващо.
          Одеве бях пуснал една поредица от медийни изяви на Гешев, които се опитах да подредя по хронологичен ред и се забелязва една странна и трайна тенденция - мерки, блокада на град, цигански гета, засилени мероприятия ... всичко, за което той настойчиво се произнася и ден-два след това нещата се случват.

Тази вечер гледах неговото интервю пред журналисти на К1 БНТ. Отразено беше също одеве в последния линк.

Активното вземане на отношение буди изненада. В какво точно качество и поради какви причини той се бърка в процесите?
          Очевидно е, че той лично и неговите пиар-и също са си задали този въпрос и той се беше опитал да даде някакво обяснение в аванс, но аргументите му никак не бяха силни.
          Тези дни, вика той, постоянно ми се обаждат доктори от цялата страна и настояват за по-крути мерки!
          Как точно бихме могли да си представим, че докторите знаят личния телефон на Гешев и си позволяват да му звънят с толкова агресивни и безапелационни искания?!? По силата на какви мотиви и аргументи един висш управленец и държавник, но без абсолютно никаква специфична експертиза, ще уважава подобни, по същество напълно анонимни и непредставителни искания.
          Дори не искам да влизам в хипотеза, как докторите звънят на оператор/секретарка и настояват да споделят "нещо важно" с Главния.

Не пледирам да се чуе и уважи мнението на доц. Мангъров и други доктори, които изказват противни становища. Имам странното усещане, че при мнението на Мангъров има някакъв личен елемент, но това ми го казват някои микроследи от жизнен опит, не мога да го докажа по никакъв начин.

Има и още един деликатен момент. Всички тези напъни от страна на ГП представляват прескачане на Изпълнителната власт и Щаба, всяват съмнение и недоверие в населението по отношение на компетентността и правилността на мерките, които се разпореждат от министрите (по предложение на Щаба). Не е необходимо да изтъквам, че особено обидно това би трябвало да бъде директно за лицата Кунчев, Кантарджиев, Мутафчийски и ... Борисов! Защо ГП си позволява това?!

Има един още по-деликатен момент! Всички тези напъни от страна на ГП представляват един опит за оказване на натиск върху Народното Събрание, доколкото в рамките на въведеното извънредно положение, болшинството от ползваните мерки се случват н а основание на гласуваното в момента извънредно законодателство.

Започнах по-горе с думата смущаващо, но тя вече ми се струва твърде мека.

Всичко изказано в мнението е строго субективно и не ангажира никого. Нямам нито правото, нито позициите да изисквам или настоявам за действия или бездействия!

Може да се изненадате, но в главата ми има още два пъти по толкова текст, с който бих могъл да развия тезата (като за форум, де) и поставя още много, вкл. неудобни реторични въпроси, но на този етап се въздържам.
          Има нещо гнило в Дания ... бедний ми Йорик!
          Така де, онзи ден излезе и каза за Банско...
          Днес София...,
          Да не поствам тук мнения на юристи за мястото му....
          Та е ясно, че пилот в самолета няма...
          На дистанционно управление сме...
          Хора, вкарват ни в матрицата, а немалка част си мислят и ни убеждават, че това е Спасение...

Коментар

• Наркоманите също са изключително опасни за разпространението на вируса.

Коментар

• н
              Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

За какво безхаберие става въпрос?
              До много скоро практически никакви мерки. Работещи ресторанти, заведения. Чак сега се сетиха да затворят училищата.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                Напълно разбирам и подкрепям тревогата на колегите, които оценяват настоящото положение като изключително сериозно.
                Допълнителни съображения в тази посока донесе прочитането на един материал днес, в който се обясняваше, че при изследвания на излекувани от ковид пациенти в Китай, лекарите открили в белите дробове едни нетипични петна. Виталният капацитет (май се викаше жизнена вместимост - едно вереме в младите години редовно съм бил подлаган на това изследване) на дробовете също бил видимо понижен.

Одеве бях пуснал една поредица от медийни изяви на Гешев, които се опитах да подредя по хронологичен ред и се забелязва една странна и трайна тенденция - мерки, блокада на град, цигански гета, засилени мероприятия ... всичко, за което той настойчиво се произнася и ден-два след това нещата се случват.

Тази вечер гледах неговото интервю пред журналисти на К1 БНТ. Отразено беше също одеве в последния линк.

Активното вземане на отношение буди изненада. В какво точно качество и поради какви причини той се бърка в процесите?
                Очевидно е, че той лично и неговите пиар-и също са си задали този въпрос и той се беше опитал да даде някакво обяснение в аванс, но аргументите му никак не бяха силни.
                Тези дни, вика той, постоянно ми се обаждат доктори от цялата страна и настояват за по-крути мерки!
                Как точно бихме могли да си представим, че докторите знаят личния телефон на Гешев и си позволяват да му звънят с толкова агресивни и безапелационни искания?!? По силата на какви мотиви и аргументи един висш управленец и държавник, но без абсолютно никаква специфична експертиза, ще уважава подобни, по същество напълно анонимни и непредставителни искания.
                Дори не искам да влизам в хипотеза, как докторите звънят на оператор/секретарка и настояват да споделят "нещо важно" с Главния.

Не пледирам да се чуе и уважи мнението на доц. Мангъров и други доктори, които изказват противни становища. Имам странното усещане, че при мнението на Мангъров има някакъв личен елемент, но това ми го казват някои микроследи от жизнен опит, не мога да го докажа по никакъв начин.

Има и още един деликатен момент. Всички тези напъни от страна на ГП представляват прескачане на Изпълнителната власт и Щаба, всяват съмнение и недоверие в населението по отношение на компетентността и правилността на мерките, които се разпореждат от министрите (по предложение на Щаба). Не е необходимо да изтъквам, че особено обидно това би трябвало да бъде директно за лицата Кунчев, Кантарджиев, Мутафчийски и ... Борисов! Защо ГП си позволява това?!

Има един още по-деликатен момент! Всички тези напъни от страна на ГП представляват един опит за оказване на натиск върху Народното Събрание, доколкото в рамките на въведеното извънредно положение, болшинството от ползваните мерки се случват н а основание на гласуваното в момента извънредно законодателство.

Всичко изказано в мнението е строго субективно и не ангажира никого. Нямам нито правото, нито позициите да изисквам или настоявам за действия или бездействия!

Може да се изненадате, но в главата ми има още два пъти по толкова текст, с който бих могъл да развия тезата (като за форум, де) и поставя още много, вкл. неудобни реторични въпроси, но на този етап се въздържам.
                Всичко около поведението на Гешев е лесно обяснимо. Той ежедневно получава информация за криминалната хроника в страната, която информация по понятни причини той няма как да я съобщи на всеослушание. Видимо обаче е обезпокоен от тази информация, още повече че народното събрание криминализира и нарушаването на карантината.

На фона на това ако заразените растат с бързи темпове, новоизлюпените "престъпници" вероятно растат с още по-големи темпове. Вероятно вече са стотици, и всичките тях Гешев трябва да ги тикне зад решетките. И като професионалист сигурно се притеснява, че няма толкова много свободни места по затворите.

Та това е моето обяснение за неговата толкова голяма активност - човека получава информация, която няма как да я сподели с нас, но тази информация силно го притеснява в професионален план. Тази информация обаче се споделя с властимащите, и затова те толкова лесно се съгласяват с неговите предложения.
                Last edited by Mateev; 20.03.2020, 22:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

В Холандия познати твърдят, че ще стане голям проблем породен от голямо безхаберие.
                  За какво безхаберие става въпрос?

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Не могат да блокират всичко.Качвам се на колелото и си маам до градо как си сакам
                    В самото начало беше възможно да сложат 3-4 града под карантина,но вече се съмнявам ,че ще спрат заразата.

Коментар

• Прегърнете промяната! Всичко ще бъде наред!

Коментар

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

Ма баш така си е.
                        Годжи, сутринта го питат: Защо не проверявате пристигащите, как и къде отиват, с какво се придвижват?
                        Отговор: Ами хората някак трябва да се приберат в домовете си...
                        Годжи ми разправя и други небивалици.Заразява се член на семейството с тая гад да не дава Господ и си стои дома под карантина понеже нямал по сериозни оплаквания.Кухня баня тоалетна с другите членове а те ходят на работа и на пазар...И никой не го пита защо така

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                          Колкото оградиха Банско,хората се пръснаха из цялата страна.Шофьорът на автобуса от Русе дето умря работеше
                          в Банско.
                          Не могат да блокират всичко.Качвам се на колелото и си маам до градо как си сакам

Коментар

Тази не. Достигна, че като слизат по автогарите не ги преглеждат и ги пускат свободно да се връщат по родните места без 14 дневна карантина.
                            Ма баш така си е.
                            Годжи, сутринта го питат: Защо не проверявате пристигащите, как и къде отиват, с какво се придвижват?
                            Отговор: Ами хората някак трябва да се приберат в домовете си...

Коментар

• Напълно разбирам и подкрепям тревогата на колегите, които оценяват настоящото положение като изключително сериозно.

Коментар

Тази не. Достигна, че като слизат по автогарите не ги преглеждат и ги пускат свободно да се връщат по родните места без 14 дневна карантина.
                                Днес даваха репортаж, че снимат едно от гетата с дрон, на който има инсталирана термокамера. Общо взето, някои хора искаха да се похвалят колко са на "ти" с новите технологии.
                                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                                Мечо

Коментар

Working...
                                X