IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение

Ми не знам, чувам Пеевски дарява на Пирогов...
    Ти да видиш
    Изредиха по ТВто разни хора, ама все за Пирогов, а накрая обявиха, че на Александровска и требват 259К за апарати. Щото не искаха ония под условие....
    И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Грешката ти е, че приравняваш фиатните пари към благата!

Тези трилиони, са просто вкарани цифри в компютър и натиснат Ентер!

Това дори не е и заем, защото купувача, може да бъде вече само ФЕД! Като казвам, че не е заем, имам предвид, че дори и един принципно невъзвращаем кредит, с оглед на задлъжнялостта на страните, които ще ги дават, няма да бъде посрещнат от банки, посредством парите на спестителите, зад които мога да стоят, евентуално изработени блага. В дадената ситуация посрещачи могат да бъдат единствено ЕЦБ и ФЕД!

На същия принцип, Венецуела само последния месец, съм убеден, че е вкарала над 10 трилиона в икономиката си!
      Общото към момента, между Венецуала и САЩ, е че и на двете места няма тоалетна хартия!

Само до 2-3 години обаче, общите неща ще станат много повече! Същото се отнася и за Европа!
      Имам предвид парите, които започват да влизат в икономиката с директните плащания на много правителства като помощ за гражданите и редица мерки финансови и фискални за компаниите. Количествените облекчения са обречени, но може да се разтегли тайминга им.
      Впрочем, на места помощите за хората ще си е живо тестване на Базовия доход.

Примерът с Венецуела не е удачен, дори само заради блокадата й към всякакъв тип ресурси

Коментар

• Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнение
        Така и така нямат какво да направят, мисля си, дали се водят вече преговори с ВБ-Ч за данъчна амнистия.... Зер, извънредно положение - хем ще си оправи и ритнитопковците, хем на бая хора ще се спаси живота, пък и като започне наново може и да се облажат някои други. Иначе кво е една барцилонска съборетина....
        Ми не знам, чувам Пеевски дарява на Пирогов...
        Ти да видиш

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Дявол си ти!
          Искаш да м е вкараш в политически разговор.
          Не си затваряме очите, но очевидно не успяваме да ааргументираме достатъчно убедителна позиция, която да формира желание за промяна в голяма група от хора.
          Не си вярваме достатъчно, не виждаме смислени алтернативи.

По повод на конкретния ти апел - само си представи една картина, гротеска, на протестиращи хора, които се притесняват да се приближат един до друг и да с и подадат ръка.

Освен това, жизненият ми опит ме е научил недвусмислено, че като се "хване за зеленото" и желанието на българина за революция се изпарява. Тази година прозорецът затвори през февруари
          На коронски дистанции с теб няма да стоя.
          Проблемите ни, на всички са общи и в забързаното ежедневие все ги неглижирахме...
          Докато не ги срещнем в сянката на косача.
          п.п. Не говоря за революции. Тези горе не стават, но слушат..., когото трябва!

и това ще мине..., но вече няма да сме същите хора.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            Начев , Не само съм съгласнас, но и всеки здрав разум
            Дето се казва, няма какво да добавя!
            Много се разбираме с теб!

Айде, лека!
            Аз отивам да спя, пък ти имаш поне час повече за лудуване

Коментар

• Така и така нямат какво да направят, мисля си, дали се водят вече преговори с ВБ-Ч за данъчна амнистия.... Зер, извънредно положение - хем ще си оправи и ритнитопковците, хем на бая хора ще се спаси живота, пък и като започне наново може и да се облажат някои други. Иначе кво е една барцилонска съборетина....
              И това ще мине ...

Коментар

• Начев , Не само съм съгласнас, но и всеки здрав разум не допуска смяна на правителство в този момент. Налудничаво е някой да мисли, че при затворени и най-вече до безумие наплашени хора е възможна, каквато и да е съпротива на управлението!
                Но нека не си затваряме очите и запазим критичността си, преди да е обявена и тя за фалшива новина и карантинирана.
                Своеволията ще нарастват и е необхимо запазване на обществената бдителност.

Точно, както проф. д-р Коста Костов им каза - "Мишоци, ...вместо да творите наказателни закони, запретнете ръкавите и помагайте безкористистно, апостолски..." https://www.24chasa.bg/novini/article/8324634

Коментар

Разбирам те, че се опитваш да изключиш "политиката", но там е заровено кучето...
                  И аз, като Груйчи, съм емоционален в изказа си. От зодията е... Другата седмица съм рожденник.
                  Един въпрос и спирам: Докога да си затваряме очите?
                  Дявол си ти!
                  Искаш да м е вкараш в политически разговор.
                  Не си затваряме очите, но очевидно не успяваме да ааргументираме достатъчно убедителна позиция, която да формира желание за промяна в голяма група от хора.
                  Не си вярваме достатъчно, не виждаме смислени алтернативи.

По повод на конкретния ти апел - само си представи една картина, гротеска, на протестиращи хора, които се притесняват да се приближат един до друг и да с и подадат ръка.

Освен това, жизненият ми опит ме е научил недвусмислено, че като се "хване за зеленото" и желанието на българина за революция се изпарява. Тази година прозорецът затвори през февруари

Коментар

Да, много критики отнесе Рюте за подхода му за колективно отхвърляне на вируса, т.е. да се достигне до колективен имунитет, но училищата ги затвориха преди седмица, в неделя вече не издържаха на натиска и почти всичко останало се карантинира, без крайностите, предприети в Бг
                    Ейййййй ...... ай, бакалъм!
                    Най накрая и аз разбрах, че пишеш от Холандия!

Споко, Сънинка!
                    Идеално знам, че на такава провокация от моя страна, напълно резонно се отговаря: No Comment!
                    Все едно си ми отговорила

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
                      За никого не е тайна какво е моето отношение към "партията" гепп, не ми е приятно да посоча, че от години имаме сериозни различия, спорове и разминавания с иначе уважавани от мен колеги (като инвеститори и финансови анализатори, че дори и личности) във форума, заради тяхното толеране на това напълно неприемливо обществено явление.

Обаче, Маверик, в създалата с е обстановка и при съобразяване на редица важни фактори - особено външни, които традиционно играят огромна роля в позициите и политиката н а страната, няма налични условия за бърза и градивна промяна.

И аз бих искал драмата със заразата да отмине бързо, НС да се саморазпусне и да насрочи избори за ново ВНС, което бързо да приеме нова Конституция и процесът да рестартира, но това е дълбоко нереалистично.

С огромни усилия успяхме в изминалите седмици да вкараме дискусията и тона в тази тема в приемлива и неконфликтна тоналност.
                      В последна сметка - всичко е политика и ти си напълно прав в това, но като колега, който вече има натрупан значителен стаж във форума, много добре знаеш, че намесим ли политика, нормалната приказка приключва.
                      Днес отново засичам голямо количество непремерени приказки и квалификации.

Исках много да уважа реакцията ти на моя постинг, но и също настоятелно да предложа, ако считаш за приемливо, разбира се, да опитаме да бъдам по-сдържани в оценките и в избора на темите. Ето на - пиша ти тези неща и вече си давам сметка, че не трябваше да зачеквам темата с хаоса и разнобоя при управляващите по повод борбата с ковида.

Изглежда полезната информационна помощ е най-смисленото занимание тук?!

Само мнение!

Поздрави!

Разбирам те, че се опитваш да изключиш "политиката", но там е заровено кучето...
                      И аз, като Груйчи, съм емоционален в изказа си. От зодията е... Другата седмица съм рожденник.
                      Един въпрос и спирам: Докога да си затваряме очите?

Коментар

Депутати решиха да не се освобождават кредитополучателите от вноски по кредитите. Само от лихвите са опростени за месец...
                        Така се трепе електорат...
                        А вие си вярвайте, че ви спасяват...
                        Безплатното сирене е само в капана за мишки

Маргарет Тачър.

Коментар

И все пак, трилиони се подготвят и вече на места милиарди директно се вкарват в икономиката и се осигурява най-уязвимата част на населението
                          Грешката ти е, че приравняваш фиатните пари към благата!

Тези трилиони, са просто вкарани цифри в компютър и натиснат Ентер!

Това дори не е и заем, защото купувача, може да бъде вече само ФЕД! Като казвам, че не е заем, имам предвид, че дори и един принципно невъзвращаем кредит, с оглед на задлъжнялостта на страните, които ще ги дават, няма да бъде посрещнат от банки, посредством парите на спестителите, зад които мога да стоят, евентуално изработени блага. В дадената ситуация посрещачи могат да бъдат единствено ЕЦБ и ФЕД!

На същия принцип, Венецуела само последния месец, съм убеден, че е вкарала над 10 трилиона в икономиката си!
                          Общото към момента, между Венецуала и САЩ, е че и на двете места няма тоалетна хартия!

Само до 2-3 години обаче, общите неща ще станат много повече! Същото се отнася и за Европа!

Коментар

• Депутати решиха да не се освобождават кредитополучателите от вноски по кредитите. Само от лихвите са опростени за месец...
                            Така се трепе електорат...
                            А вие си вярвайте, че ви спасяват...

Коментар

През заразата стигаме до лекарството...
                              !
                              За никого не е тайна какво е моето отношение към "партията" гепп, не ми е приятно да посоча, че от години имаме сериозни различия, спорове и разминавания с иначе уважавани от мен колеги (като инвеститори и финансови анализатори, че дори и личности) във форума, заради тяхното толеране на това напълно неприемливо обществено явление.

Обаче, Маверик, в създалата с е обстановка и при съобразяване на редица важни фактори - особено външни, които традиционно играят огромна роля в позициите и политиката н а страната, няма налични условия за бърза и градивна промяна.

И аз бих искал драмата със заразата да отмине бързо, НС да се саморазпусне и да насрочи избори за ново ВНС, което бързо да приеме нова Конституция и процесът да рестартира, но това е дълбоко нереалистично.

С огромни усилия успяхме в изминалите седмици да вкараме дискусията и тона в тази тема в приемлива и неконфликтна тоналност.
                              В последна сметка - всичко е политика и ти си напълно прав в това, но като колега, който вече има натрупан значителен стаж във форума, много добре знаеш, че намесим ли политика, нормалната приказка приключва.
                              Днес отново засичам голямо количество непремерени приказки и квалификации.

Исках много да уважа реакцията ти на моя постинг, но и също настоятелно да предложа, ако считаш за приемливо, разбира се, да опитаме да бъдам по-сдържани в оценките и в избора на темите. Ето на - пиша ти тези неща и вече си давам сметка, че не трябваше да зачеквам темата с хаоса и разнобоя при управляващите по повод борбата с ковида.

Изглежда полезната информационна помощ е най-смисленото занимание тук?!

Само мнение!

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Големият враг на българският народ са парламента и правителството а не вирусът.Зад вирусът е Бог и за който е предназначен ще го намери,няма къде да се скрие
                                Така е пеше и вместо да тестват хората МАСОВО и да изолират болните само, познатите им и контактните сами ще си стоят по домовете.
                                Демек да ЛЕКУВАТ или поне да правят усилия
                                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Working...
                                X