Първоначално изпратено от maverik
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Коронавирусът ще прерастне ли в пандемия?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Грешката ти е, че приравняваш фиатните пари към благата!
Тези трилиони, са просто вкарани цифри в компютър и натиснат Ентер!
Това дори не е и заем, защото купувача, може да бъде вече само ФЕД! Като казвам, че не е заем, имам предвид, че дори и един принципно невъзвращаем кредит, с оглед на задлъжнялостта на страните, които ще ги дават, няма да бъде посрещнат от банки, посредством парите на спестителите, зад които мога да стоят, евентуално изработени блага. В дадената ситуация посрещачи могат да бъдат единствено ЕЦБ и ФЕД!
На същия принцип, Венецуела само последния месец, съм убеден, че е вкарала над 10 трилиона в икономиката си!
Общото към момента, между Венецуала и САЩ, е че и на двете места няма тоалетна хартия!
Само до 2-3 години обаче, общите неща ще станат много повече! Същото се отнася и за Европа!
Впрочем, на места помощите за хората ще си е живо тестване на Базовия доход.
Примерът с Венецуела не е удачен, дори само заради блокадата й към всякакъв тип ресурси
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Вълчо-34 Разгледай мнениеТака и така нямат какво да направят, мисля си, дали се водят вече преговори с ВБ-Ч за данъчна амнистия.... Зер, извънредно положение - хем ще си оправи и ритнитопковците, хем на бая хора ще се спаси живота, пък и като започне наново може и да се облажат някои други. Иначе кво е една барцилонска съборетина....
Ти да видиш
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение
Дявол си ти!
Искаш да м е вкараш в политически разговор.
Не си затваряме очите, но очевидно не успяваме да ааргументираме достатъчно убедителна позиция, която да формира желание за промяна в голяма група от хора.
Не си вярваме достатъчно, не виждаме смислени алтернативи.
По повод на конкретния ти апел - само си представи една картина, гротеска, на протестиращи хора, които се притесняват да се приближат един до друг и да с и подадат ръка.
Освен това, жизненият ми опит ме е научил недвусмислено, че като се "хване за зеленото" и желанието на българина за революция се изпарява. Тази година прозорецът затвори през февруари
Проблемите ни, на всички са общи и в забързаното ежедневие все ги неглижирахме...
Докато не ги срещнем в сянката на косача.
п.п. Не говоря за революции. Тези горе не стават, но слушат..., когото трябва!
и това ще мине..., но вече няма да сме същите хора.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнениеНачев, Не само съм съгласнас, но и всеки здрав разум
Много се разбираме с теб!
Айде, лека!
Аз отивам да спя, пък ти имаш поне час повече за лудуване
- 1 like
Коментар
-
Така и така нямат какво да направят, мисля си, дали се водят вече преговори с ВБ-Ч за данъчна амнистия.... Зер, извънредно положение - хем ще си оправи и ритнитопковците, хем на бая хора ще се спаси живота, пък и като започне наново може и да се облажат някои други. Иначе кво е една барцилонска съборетина....И това ще мине ...
- 1 like
Коментар
-
Начев, Не само съм съгласнас, но и всеки здрав разум не допуска смяна на правителство в този момент. Налудничаво е някой да мисли, че при затворени и най-вече до безумие наплашени хора е възможна, каквато и да е съпротива на управлението!
Но нека не си затваряме очите и запазим критичността си, преди да е обявена и тя за фалшива новина и карантинирана.
Своеволията ще нарастват и е необхимо запазване на обществената бдителност.
Точно, както проф. д-р Коста Костов им каза - "Мишоци, ...вместо да творите наказателни закони, запретнете ръкавите и помагайте безкористистно, апостолски..." https://www.24chasa.bg/novini/article/8324634
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
Разбирам те, че се опитваш да изключиш "политиката", но там е заровено кучето...
И аз, като Груйчи, съм емоционален в изказа си. От зодията е... Другата седмица съм рожденник.
Един въпрос и спирам: Докога да си затваряме очите?
Искаш да м е вкараш в политически разговор.
Не си затваряме очите, но очевидно не успяваме да ааргументираме достатъчно убедителна позиция, която да формира желание за промяна в голяма група от хора.
Не си вярваме достатъчно, не виждаме смислени алтернативи.
По повод на конкретния ти апел - само си представи една картина, гротеска, на протестиращи хора, които се притесняват да се приближат един до друг и да с и подадат ръка.
Освен това, жизненият ми опит ме е научил недвусмислено, че като се "хване за зеленото" и желанието на българина за революция се изпарява. Тази година прозорецът затвори през февруари
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
Да, много критики отнесе Рюте за подхода му за колективно отхвърляне на вируса, т.е. да се достигне до колективен имунитет, но училищата ги затвориха преди седмица, в неделя вече не издържаха на натиска и почти всичко останало се карантинира, без крайностите, предприети в Бг
Най накрая и аз разбрах, че пишеш от Холандия!
Споко, Сънинка!
Идеално знам, че на такава провокация от моя страна, напълно резонно се отговаря: No Comment!
Все едно си ми отговорила
Коментар
-
Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнениеЗа никого не е тайна какво е моето отношение към "партията" гепп, не ми е приятно да посоча, че от години имаме сериозни различия, спорове и разминавания с иначе уважавани от мен колеги (като инвеститори и финансови анализатори, че дори и личности) във форума, заради тяхното толеране на това напълно неприемливо обществено явление.
Обаче, Маверик, в създалата с е обстановка и при съобразяване на редица важни фактори - особено външни, които традиционно играят огромна роля в позициите и политиката н а страната, няма налични условия за бърза и градивна промяна.
И аз бих искал драмата със заразата да отмине бързо, НС да се саморазпусне и да насрочи избори за ново ВНС, което бързо да приеме нова Конституция и процесът да рестартира, но това е дълбоко нереалистично.
С огромни усилия успяхме в изминалите седмици да вкараме дискусията и тона в тази тема в приемлива и неконфликтна тоналност.
В последна сметка - всичко е политика и ти си напълно прав в това, но като колега, който вече има натрупан значителен стаж във форума, много добре знаеш, че намесим ли политика, нормалната приказка приключва.
Днес отново засичам голямо количество непремерени приказки и квалификации.
Исках много да уважа реакцията ти на моя постинг, но и също настоятелно да предложа, ако считаш за приемливо, разбира се, да опитаме да бъдам по-сдържани в оценките и в избора на темите. Ето на - пиша ти тези неща и вече си давам сметка, че не трябваше да зачеквам темата с хаоса и разнобоя при управляващите по повод борбата с ковида.
Изглежда полезната информационна помощ е най-смисленото занимание тук?!
Само мнение!
Поздрави!
И аз, като Груйчи, съм емоционален в изказа си. От зодията е... Другата седмица съм рожденник.
Един въпрос и спирам: Докога да си затваряме очите?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнениеДепутати решиха да не се освобождават кредитополучателите от вноски по кредитите. Само от лихвите са опростени за месец...
Така се трепе електорат...
А вие си вярвайте, че ви спасяват...
Маргарет Тачър.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
И все пак, трилиони се подготвят и вече на места милиарди директно се вкарват в икономиката и се осигурява най-уязвимата част на населението
Тези трилиони, са просто вкарани цифри в компютър и натиснат Ентер!
Това дори не е и заем, защото купувача, може да бъде вече само ФЕД! Като казвам, че не е заем, имам предвид, че дори и един принципно невъзвращаем кредит, с оглед на задлъжнялостта на страните, които ще ги дават, няма да бъде посрещнат от банки, посредством парите на спестителите, зад които мога да стоят, евентуално изработени блага. В дадената ситуация посрещачи могат да бъдат единствено ЕЦБ и ФЕД!
На същия принцип, Венецуела само последния месец, съм убеден, че е вкарала над 10 трилиона в икономиката си!
Общото към момента, между Венецуала и САЩ, е че и на двете места няма тоалетна хартия!
Само до 2-3 години обаче, общите неща ще станат много повече! Същото се отнася и за Европа!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от maverik Разгледай мнение
През заразата стигаме до лекарството...
!
Обаче, Маверик, в създалата с е обстановка и при съобразяване на редица важни фактори - особено външни, които традиционно играят огромна роля в позициите и политиката н а страната, няма налични условия за бърза и градивна промяна.
И аз бих искал драмата със заразата да отмине бързо, НС да се саморазпусне и да насрочи избори за ново ВНС, което бързо да приеме нова Конституция и процесът да рестартира, но това е дълбоко нереалистично.
С огромни усилия успяхме в изминалите седмици да вкараме дискусията и тона в тази тема в приемлива и неконфликтна тоналност.
В последна сметка - всичко е политика и ти си напълно прав в това, но като колега, който вече има натрупан значителен стаж във форума, много добре знаеш, че намесим ли политика, нормалната приказка приключва.
Днес отново засичам голямо количество непремерени приказки и квалификации.
Исках много да уважа реакцията ти на моя постинг, но и също настоятелно да предложа, ако считаш за приемливо, разбира се, да опитаме да бъдам по-сдържани в оценките и в избора на темите. Ето на - пиша ти тези неща и вече си давам сметка, че не трябваше да зачеквам темата с хаоса и разнобоя при управляващите по повод борбата с ковида.
Изглежда полезната информационна помощ е най-смисленото занимание тук?!
Само мнение!
Поздрави!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Големият враг на българският народ са парламента и правителството а не вирусът.Зад вирусът е Бог и за който е предназначен ще го намери,няма къде да се скрие
Демек да ЛЕКУВАТ или поне да правят усилияНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар