IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
    А ето я верната дружина и квалитетното питие.
    Верна дружина планина повдига тарантулчо, та един покрив ли ще й се опре
    Привет на кръчмата от едно височко място покрай Юндола. Много хубаво мирише борът, въздухът е без сажди и като кристал, облаците и снегът са чисто бели, а небето си е чисто синьо ... местните обаче си и пийват ...
    Рано е още за наздраве, а като дойде време, мисля да спася "кожата" и изнеса към малко село
    ps. A вие и цялата кръчма, приятно си изкарвайте готините дни !
    Last edited by precakanoto; 23.12.2018, 10:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
      Добро утро Кръчма!

Светли и весели празници.
      Добро утро Дон Емилио - Като за добре дошъл. И Светли празници

Коментар

• Добро утро Кръчма!

Светли и весели празници.
        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

Да, да! Ние с него обичайно говорим на други места за разни финансови шашкънии и предполагам, че пред очите му е рухнала една монолитно сътворена от рациото и емоциите му фигура на моята скромна личност, която за всеобща изненада се оказала от папие маше

Много готина дума - бадън! Не можеш да си представиш, как по един магически начин пространството около мен буквално оживя. Звучи малко странно и претенциозно, но ще обясня. Единият дядо на баща бил чорбаджия от Плевенския край и както се полагало имал голяма изба. Долу се съхранявали виното и ракията в множество бъчви и бъчета, пък и множество всякакви други доволствия. Разбираемо, през дългите и жарки лета това било любимо място за игра на децата, за ужас на прадядо ми, но старецът бил благ и търпял.
          Имало някаква огромна бъчва - бадън, за чийто обем се носят непотвърдени легенди. Обаче, поради някаква повреда дълго време била неизползваема и служела за скришно място в игрите на децата. А понякога така се случвало, че изтормозеното от дивите игри на децата и любимо на всички дворно куче, също ходело да намери спокойствие и хладина вътре.
          Пък баща ми дори измислил някаква песничка, в която имало припев:
          Ей го Мечо в бадъня,
          светят му кат вълк очите!

Видя ли, какво може да направи един бадън!?

Козята пикня на Траков отприщи в мен спомените за Вийон, а твоят бадън ме накара да усещам уханието на стара бъчва - фин кисело плодов аромат, пропито дърво, елегантна плесен и всичко това в съпровод на детска песен !
          Уникално!

Назраве!

Мрънкалото си хареса думичката "полендак", на теб "бадън" ти допадна. Баща ми използва тази дума понякога. Чудно, в хабитата никога не сме допускали да живеят турци, а в езика ни има много турцизми.
          Наздраве, хер Нечев!
          Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
            Тези мерилки са достаъчни да обяснят пянството на един народ. Очи тъмнеят, глава се люшка, уста проклинат цяла вселена!
            Свърши ли с редакциите? Може и още нещо да изтриеш, с хер Начев ще почакаме
            Наздраве!
            Мечо

Коментар

• Тези мерилки са достаъчни да обяснят пянството на един народ. Очи тъмнеят, глава се люшка, уста проклинат цяла вселена!

Last edited by pepe1234; 22.12.2018, 23:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                Хер Начев, Пепето е гастролиращ у Кръчмата. Нит на знай, нит познава дълбоката ни душевност. Смятам, може да започнем да се вързваме на приказките му кога изпие с нас поне едно 50 литрово буренце с ракия и поне един 200 литров бадън с червено вино.
                Наздраве!

П.П. За сеферите няма го открехваме
                Да, да! Ние с него обичайно говорим на други места за разни финансови шашкънии и предполагам, че пред очите му е рухнала една монолитно сътворена от рациото и емоциите му фигура на моята скромна личност, която за всеобща изненада се оказала от папие маше

Много готина дума - бадън! Не можеш да си представиш, как по един магически начин пространството около мен буквално оживя. Звучи малко странно и претенциозно, но ще обясня. Единият дядо на баща бил чорбаджия от Плевенския край и както се полагало имал голяма изба. Долу се съхранявали виното и ракията в множество бъчви и бъчета, пък и множество всякакви други доволствия. Разбираемо, през дългите и жарки лета това било любимо място за игра на децата, за ужас на прадядо ми, но старецът бил благ и търпял.
                Имало някаква огромна бъчва - бадън, за чийто обем се носят непотвърдени легенди. Обаче, поради някаква повреда дълго време била неизползваема и служела за скришно място в игрите на децата. А понякога така се случвало, че изтормозеното от дивите игри на децата и любимо на всички дворно куче, също ходело да намери спокойствие и хладина вътре.
                Пък баща ми дори измислил някаква песничка, в която имало припев:
                Ей го Мечо в бадъня,
                светят му кат вълк очите!

Видя ли, какво може да направи един бадън!?

Козята пикня на Траков отприщи в мен спомените за Вийон, а твоят бадън ме накара да усещам уханието на стара бъчва - фин кисело плодов аромат, пропито дърво, елегантна плесен и всичко това в съпровод на детска песен !
                Уникално!

Назраве!

Last edited by nachev; 22.12.2018, 20:43.

Коментар

Що, бе?! Какво толкова казах? Прям, открит, съзидателен ) Само да му се радваш на такъв!
                  Малко съм си цапардосан, но лоша дума в кръчмата никому не съм казал, дори на пияна глава.
                  Пък и в съответствие с нашата историческа традиция, кръчмата е място и за радост, но и за тъга!
                  В механата
                  Хер Начев, Пепето е гастролиращ у Кръчмата. Нит на знай, нит познава дълбоката ни душевност. Смятам, може да започнем да се вързваме на приказките му кога изпие с нас поне едно 50 литрово буренце с ракия и поне един 200 литров бадън с червено вино.
                  Наздраве!

П.П. За сеферите няма го открехваме
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение

Начев, земи се стегни малко. Какви са тия глупости? Хвани по-здраво тая мотика, че копането на градинката тебе чака и никой друг...
                    Що, бе?! Какво толкова казах? Прям, открит, съзидателен ) Само да му се радваш на такъв!
                    Малко съм си цапардосан, но лоша дума в кръчмата никому не съм казал, дори на пияна глава.
                    Пък и в съответствие с нашата историческа традиция, кръчмата е място и за радост, но и за тъга!
                    В механата
                    Last edited by nachev; 22.12.2018, 19:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Чужденеция за теб! Там да даваш ценни указания. При мен се пие и се говорят глупости и простотии. А който не може една простотия да изръси, просто си мълчи чинопочитателно. Наздраве за широките души!
                      П,п, Но щом си готова да готвиш, Преци да те качва на буса и пристигате. Той ще кове покрив, ти ще бъркаш манджи, а аз ще ви пея за развеселяване и изправяне на косми.
                      Чи кво ми пречи да ти давам ценни указания как да си пиеш пиенето!?
                      Наздраве!
                      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Е как ще се прежалиш.

А сетих се , туй е щот по принцип си свикнала да забъркваш разни неща у казана.
                        Обичам да готвя.
                        Наздраве, Събев!
                        Мечо

Коментар

Боже, Преци, как добре те разбирам!

Вече ми се прииска да убедим Траков да бутнем поне едно покривно ъгълче, та после да идем да го дигнем - по-красиво, по-съвършено.

Така се случи през последната година, че през лятото беше смислено да затворя сергията тук, която така или иначе показваше склонност към анихилиране на пари и да се оттегля в планината на размисли, алкохолен пост (прости ми Господи) и тежък физически труд. Празните и прочее приказки въобще не ми липсваха и това не беше чак толкова изненадващо. Изненадата дойде оттам, че за миг дори си помислих, че мога някак да се оправя и без музика и натрапчиво слово. Е, туй последното беше пратено от рогатия! И аз захвърлих твърде рано в живота си като някои наши другари мереното слово и претенциозно го обявих за лигаво и маниерно.
                          Едва на стари години си дадох сметка, че практикуването на музика (донякъде и слушането) и съпреживяването на мерено слово, пък и на друго изкуство, разкопава и разкрива едни непозирани хоризонти и измерения, че и трептения в душата. Да де, ама вече беше доста късно!

По някое време констатирах изненадващи промени в себе си. Намаляването на количеството на тестостерона, което ние крайно неудовлетворително и само при извънредни обстоятелства признаваме, води със себе си едни смущаващи последици. Мускулната маса от раменете и гърдите започва да се смъква и се преобразува в нещо вероятно сходно на пихтиеобразните вещества, за които говори Вийон, пък и се събира на неподходящи места. Обаче, след това усилно лято с мен започна да се случва обратният процес. И някак ръцете ми се уплътниха, втвърдиха, май и гласът стана по-дебел (. В София някои метросъщества започнаха да бягат от мен, че се страхуваха за ръцете си.

В ден кат однешния, в който така или иначе ми се иска някой да подаде най-голямото корито, че да с е изповръщам възможно най-обилно и дълбоко символично, много се чудя за разни неща ...

Наздраве, Best Saxophone Songs (Kenny G)

Начев, земи се стегни малко. Какви са тия глупости? Хвани по-здраво тая мотика, че копането на градинката тебе чака и никой друг...
                          Last edited by pepe1234; 22.12.2018, 14:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Е как ще се прежалиш.

Ха-ха, ще сготви гумени галошки, стара мазилка, дъски прогнили, ръждясали пирони и за капак капак от кофа. Наздраве за кулинарните импровизации!

Коментар

• А ето я верната дружина и квалитетното питие.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Констатирам една малък недостиг в работната схема - липса на организатор, който да ви напътства компетентно, да дава мъдри съвети, ценни указания и да трови живота на Арахната. Може и да ви готви обяда, но масата сами ще си я слагате и вдигате, т.е. мисля си да взема да се включа в ремонтната група.
                                Наздраве!
                                Е как ще се прежалиш.

Коментар

X