IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Lelq Разгледай мнение

И аз обичам пожари . С часове мога да гледам , като хипнотизирана играта на огънят , усещайки топлината и опасността ... в лицето . Щото , освен ако не си обграден от огън , Д-то ти е на студа .
    Обаче ми е любима водата ! Огън бързо се пали и бързо изгаря, особено с некачествен материал, като шума . А водата е друго . Тя е всичко ! Може да е топла и гальовна , плитка и дълбока , съграждаща и рушаща , даваща и отнемаща живот , буйна и спокойна , красива и страшна , тъмна и блестяща , празна и изпълнена с живот .....и т.н. И най -важното , може да е всичко това и още много - едновременно и има памет !
    Наздраве, tnm !
    Штъ праим пожарникарка!

Коментар

• https://m.youtube.com/watch?v=VJ5mPzdfV14

Да досадя , като истинска лелка Ма ми е много любимо
      Топли , цветни сънища на всички !
      С пожари и морета

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Тянка някак си по я влече паленето на листата ... и други такивата пожари.
        Наздраве, 4i40!
        И аз обичам пожари . С часове мога да гледам , като хипнотизирана играта на огънят , усещайки топлината и опасността ... в лицето . Щото , освен ако не си обграден от огън , Д-то ти е на студа .
        Обаче ми е любима водата ! Огън бързо се пали и бързо изгаря, особено с некачествен материал, като шума . А водата е друго . Тя е всичко ! Може да е топла и гальовна , плитка и дълбока , съграждаща и рушаща , даваща и отнемаща живот , буйна и спокойна , красива и страшна , тъмна и блестяща , празна и изпълнена с живот .....и т.н. И най -важното , може да е всичко това и още много - едновременно и има памет !
        Наздраве, tnm !

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Есетрите - в смисъла на казаното - НЕ СА "риба и рибни продукти"... Те са супер-деликатес! Говоря за:чигата, моруната, пъстругата...

Пъстругата е един от тия супер-продукти... Много се ловеше от румънските рибари, които, в някакви кризисни времена - я разменяха за български алкохол, цигари и кафе..., а също и за... нафта /дизелово гориво/...

Пъстругите, в светло-кафеникав цвят, които тия рибари вадеха с мрежите си от Дунава - бяха с размери, над метър и диаметър на тялото - над 20 сантиметра... Това е почти изчезнал вид в река Дунав...

От своя страна, НЯКОИ габровци винаги са харесвали дунавската риба, може би, защото не са можели да си я позволят... Сомът - също е една от рядко присъстващите на трапезата им риби...
          Аз пък , кат по-проста , освен супер деликатесите , обичам и риба и рибни продукти . Особено морските . Вкусът и ароматът им е различен от сладководните . По- богат и наситен . Предполагам се дължи освен на Менделеевата таблица и на размера на водният басейн . Къде е река , къде океан . Несравнимо ! Друго си е да не се чувстваш ограничен , а свободен . Качеството на живот е по-добро , от там и вкуса

Наздраве , Кръчма !

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

За трушията ставаше въпрос. А зелките са с различна големина. Аз слагам на 20 кила зеле (към 14-15 зелки) в бидон 40 л. 1 кг морска сол. Тая година я разтворих предварително в гореща вода. Сложих и стотина грама захар. Отворих също тефтера на некоя си Баба Кака Веща Зловеща и взех баянето за осоляване на атрибути и завиране на разни витал-сокове. Добре че й отмъкнах тефтеря, та сега не може пакости да прави. Що била повтарачка в школата за вещи жени. Ине знае как се лошотии скрояват.
            На вещите-зловещи , баби -каки , вяра да нямаш ! Особено на повтарачките . Кой знае какво е записала в тефтеря за витал-соковете и вместо завиране , да стане газиране . И за осоляването на атрибутите , внимавай ! Те са много важни ! Да се надяваме да не мумифицираш зелките , че после с кво ще хапваме свинските джоланчета , по рецепта на хер nachev ?

Коментар

Пак си се заврял под масата и фнимаваш да не те очука градушката.
              Наздраве, Мрънкало!

П.П. Мразим водка, мразим риба и рибни продукти - също.
              Пиршество за душата! Кака не сака сельодка с водка. Насам, насам, за нас има, пък и нейния дял ще изядем.

Коментар

• Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение

Есетрите - в смисъла на казаното - НЕ СА "риба и рибни продукти"... Те са супер-деликатес! Говоря за:чигата, моруната, пъстругата...

Пъстругата е един от тия супер-продукти... Много се ловеше от румънските рибари, които, в някакви кризисни времена - я разменяха за български алкохол, цигари и кафе..., а също и за... нафта /дизелово гориво/...

Пъстругите, в светло-кафеникав цвят, които тия рибари вадеха с мрежите си от Дунава - бяха с размери, над метър и диаметър на тялото - над 20 сантиметра... Това е почти изчезнал вид в река Дунав...

От своя страна, НЯКОИ габровци винаги са харесвали дунавската риба, може би, защото не са можели да си я позволят... Сомът - също е една от рядко присъстващите на трапезата им риби...
                Благодаря за пояснението, но ще си позволя да вметна, че по хидробиология и ихтиология съм доста в час. Запозната съм със систематиката, морфологията и анатомията на ихтиофауната.. Конкретно изброените от теб риби се водят хрущялни, тъй като скелетът им е почти изцяло изграден от хрущял, а не от кости. Това показва древният им произход.

Та, за теб може да е деликатес ..., то и за китайците запъртъците на пачите яйца също са такива. Въпрос на вкус. Аз не обичам риба.

П.П. Когато знаеш, че някой не заслужава да отговаряш на коментарите му, но го правиш - първият път може да се приеме за грешка. Повториш ли, вече се брои за глупост. Аз може да съм всичко друго, но глупава - в никакъв случай. Считай, че това е последният ми отговор към теб.
                Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                Мечо

Коментар

Наздраве, Мрънкало!

Коментар

Какво имаш, ергенофобия ли? Ми недей така, Чичи ше вземе избега от лелката, само да се фобираш към него и престанеш се прицелваш в некои събирателни му зони. Наздраве, Дрънфобке!

Наздраве, Мрънкало!

Мечо

Коментар

Да, бе!!! Забравяш дето имам ергофобия. Май без време искаш да ме пратиш да ползвам квалифицирани медицински услуги.
                      Наздраве, Мрънкало!
                      Какво имаш, ергенофобия ли? Ми недей така, Чичи ше вземе избега от лелката, само да се фобираш към него и престанеш се прицелваш в некои събирателни му зони. Наздраве, Дрънфобке!

Last edited by Trakatrak; 11.11.2019, 19:50.

Коментар

Пред теб има само две възможности - да работиш или да се трудиш? И това на фона на къщните занимания - чистене, пране, готвене, ремонт на дома колата. Наздраве, Дрънработливке!
                        Да, бе!!! Забравяш дето имам ергофобия. Май без време искаш да ме пратиш да ползвам квалифицирани медицински услуги.
                        Наздраве, Мрънкало!
                        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Добро утро !

Начии, върнах се от вилата, пих една голяма ракия (30 гр ) и като прочетох на Тянка поста, ме обзеха едни такива помисли , дето Бокачо в "Декамерон" не е посмял да напише.....
                          Не го знам тоз извратеняк кво е преразказвал, но аз цял ден събирах и горях листа, клони и храсталаци и сега си помечтах как Тянка ще размаха греблото и мотиката...

Наздраве !
                          На Кака възложи да ниже листя на конец за новогодишна украса. И си представяй как се олежавате под тях по време на пости. И не ти дава.... да запалиш листята.

Коментар

Друго си е човек да има възможност за избор.
                            Наздраве, Мрънкало!
                            Пред теб има само две възможности - да работиш или да се трудиш? И това на фона на къщните занимания - чистене, пране, готвене, ремонт на дома колата. Наздраве, Дрънработливке!

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Добро утро !

Начии, върнах се от вилата, пих една голяма ракия (30 гр ) и като прочетох на Тянка поста, ме обзеха едни такива помисли , дето Бокачо в "Декамерон" не е посмял да напише.....
                              Не го знам тоз извратеняк кво е преразказвал, но аз цял ден събирах и горях листа, клони и храсталаци и сега си помечтах как Тянка ще размаха греблото и мотиката...

Наздраве !
                              Тянка някак си по я влече паленето на листата ... и други такивата пожари.
                              Наздраве, 4i40!
                              Мечо

Коментар

Не се и надявам да лежа. Сигурно ще вися на някой кръст, ще гледам небето и ще шептя "Защо ме изостави?" Все пак това е само една от многото възможности. Наздраве, Дрънпилатке!
                                Друго си е човек да има възможност за избор.
                                Наздраве, Мрънкало!
                                Мечо

Коментар

X