Първоначално изпратено от Lelq
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)
Collapse
X
-
https://m.youtube.com/watch?v=VJ5mPzdfV14
Да досадя , като истинска лелкаМа ми е много любимо
Топли , цветни сънища на всички !
С пожари и морета
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
Тянка някак си по я влече паленето на листата ... и други такивата пожари.
Наздраве, 4i40!Щото , освен ако не си обграден от огън , Д-то ти е на студа .
Обаче ми е любима водата ! Огън бързо се пали и бързо изгаря, особено с некачествен материал, като шума . А водата е друго . Тя е всичко ! Може да е топла и гальовна , плитка и дълбока , съграждаща и рушаща , даваща и отнемаща живот , буйна и спокойна , красива и страшна , тъмна и блестяща , празна и изпълнена с живот .....и т.н. И най -важното , може да е всичко това и още много - едновременно и има памет !
Наздраве, tnm !
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Есетрите - в смисъла на казаното - НЕ СА "риба и рибни продукти"... Те са супер-деликатес! Говоря за:чигата, моруната, пъстругата...
Пъстругата е един от тия супер-продукти... Много се ловеше от румънските рибари, които, в някакви кризисни времена - я разменяха за български алкохол, цигари и кафе..., а също и за... нафта /дизелово гориво/...
Пъстругите, в светло-кафеникав цвят, които тия рибари вадеха с мрежите си от Дунава - бяха с размери, над метър и диаметър на тялото - над 20 сантиметра... Това е почти изчезнал вид в река Дунав...
От своя страна, НЯКОИ габровци винаги са харесвали дунавската риба, може би, защото не са можели да си я позволят... Сомът - също е една от рядко присъстващите на трапезата им риби...
Наздраве , Кръчма !
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение
За трушията ставаше въпрос. А зелките са с различна големина. Аз слагам на 20 кила зеле (към 14-15 зелки) в бидон 40 л. 1 кг морска сол. Тая година я разтворих предварително в гореща вода. Сложих и стотина грама захар. Отворих също тефтера на некоя си Баба Кака Веща Зловеща и взех баянето за осоляване на атрибути и завиране на разни витал-сокове. Добре че й отмъкнах тефтеря, та сега не може пакости да прави. Що била повтарачка в школата за вещи жени. Ине знае как се лошотии скрояват.
Коментар
� -
Пак си се заврял под масата и фнимаваш да не те очука градушката.
Наздраве, Мрънкало!
П.П. Мразим водка, мразим риба и рибни продукти - също.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Есетрите - в смисъла на казаното - НЕ СА "риба и рибни продукти"... Те са супер-деликатес! Говоря за:чигата, моруната, пъстругата...
Пъстругата е един от тия супер-продукти... Много се ловеше от румънските рибари, които, в някакви кризисни времена - я разменяха за български алкохол, цигари и кафе..., а също и за... нафта /дизелово гориво/...
Пъстругите, в светло-кафеникав цвят, които тия рибари вадеха с мрежите си от Дунава - бяха с размери, над метър и диаметър на тялото - над 20 сантиметра... Това е почти изчезнал вид в река Дунав...
От своя страна, НЯКОИ габровци винаги са харесвали дунавската риба, може би, защото не са можели да си я позволят... Сомът - също е една от рядко присъстващите на трапезата им риби...
Та, за теб може да е деликатес ..., то и за китайците запъртъците на пачите яйца също са такива. Въпрос на вкус. Аз не обичам риба.
П.П. Когато знаеш, че някой не заслужава да отговаряш на коментарите му, но го правиш - първият път може да се приеме за грешка. Повториш ли, вече се брои за глупост. Аз може да съм всичко друго, но глупава - в никакъв случай. Считай, че това е последният ми отговор към теб.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
� -
Пак си се заврял под масата и фнимаваш да не те очука градушката.
Наздраве, Мрънкало!
П.П. Мразим водка, мразим риба и рибни продукти - също.
Коментар
� -
Какво имаш, ергенофобия ли? Ми недей така, Чичи ше вземе избега от лелката, само да се фобираш към него и престанеш се прицелваш в некои събирателни му зони. Наздраве, Дрънфобке!
Наздраве, Мрънкало!
П.П. Мразим водка, мразим риба и рибни продукти - също.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
� -
Да, бе!!! Забравяш дето имам ергофобия. Май без време искаш да ме пратиш да ползвам квалифицирани медицински услуги.
Наздраве, Мрънкало!
Last edited by Trakatrak; 11.11.2019, 19:50.
Коментар
� -
Пред теб има само две възможности - да работиш или да се трудиш? И това на фона на къщните занимания - чистене, пране, готвене, ремонт на дома колата. Наздраве, Дрънработливке!
Наздраве, Мрънкало!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Добро утро !
Начии, върнах се от вилата, пих една голяма ракия (30 гр ) и като прочетох на Тянка поста, ме обзеха едни такива помисли , дето Бокачо в "Декамерон" не е посмял да напише.....
Не го знам тоз извратеняк кво е преразказвал, но аз цял ден събирах и горях листа, клони и храсталаци и сега си помечтах как Тянка ще размаха греблото и мотиката...
Наздраве !
Коментар
� -
Друго си е човек да има възможност за избор.
Наздраве, Мрънкало!
Коментар
� -
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
Добро утро !
Начии, върнах се от вилата, пих една голяма ракия (30 гр ) и като прочетох на Тянка поста, ме обзеха едни такива помисли , дето Бокачо в "Декамерон" не е посмял да напише.....
Не го знам тоз извратеняк кво е преразказвал, но аз цял ден събирах и горях листа, клони и храсталаци и сега си помечтах как Тянка ще размаха греблото и мотиката...
Наздраве !
Наздраве, 4i40!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
� -
Не се и надявам да лежа. Сигурно ще вися на някой кръст, ще гледам небето и ще шептя "Защо ме изостави?" Все пак това е само една от многото възможности. Наздраве, Дрънпилатке!
Наздраве, Мрънкало!Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
�
Коментар