IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръчма "Виртуалната кръчма" (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение

Аз за всичко ставам, ма ти що реши, че ще лежиш в мое присъствие!?!?!?
    Наздраве, Мрънкало!
    Добро утро !

Начии, върнах се от вилата, пих една голяма ракия (30 гр ) и като прочетох на Тянка поста, ме обзеха едни такива помисли , дето Бокачо в "Декамерон" не е посмял да напише.....
    Не го знам тоз извратеняк кво е преразказвал, но аз цял ден събирах и горях листа, клони и храсталаци и сега си помечтах как Тянка ще размаха греблото и мотиката...

Наздраве !

Коментар

Наздраве, Мрънкало!
      Не се и надявам да лежа. Сигурно ще вися на някой кръст, ще гледам небето и ще шептя "Защо ме изостави?" Все пак това е само една от многото възможности. Наздраве, Дрънпилатке!

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak Разгледай мнение

Прескочи до там, де изгрява слънцето, да ти издадат сертификат. Питай ги, за килимче ставаш ли или само за дюшек.
        Наздраве, Мрънкало!
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

И колко е точното количество? - На око ли?
          На литър вода се слагат 35-40 грама сол.
          Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Една пълна супена лъжица на зелка .

Не на око, на вкус ...
            За трушията ставаше въпрос. А зелките са с различна големина. Аз слагам на 20 кила зеле (към 14-15 зелки) в бидон 40 л. 1 кг морска сол. Тая година я разтворих предварително в гореща вода. Сложих и стотина грама захар. Отворих също тефтера на некоя си Баба Кака Веща Зловеща и взех баянето за осоляване на атрибути и завиране на разни витал-сокове. Добре че й отмъкнах тефтеря, та сега не може пакости да прави. Що била повтарачка в школата за вещи жени. Ине знае как се лошотии скрояват.

Коментар

Една пълна супена лъжица на зелка .

Не на око, на вкус ...

Коментар

• Божеее, божке ле....
                Така съм изнервен от простотии, че само една мъничка японка с една дълга "чаена церемония" може да ме оправи...
                А вие си продължавайте с киселото зеле.....

Наздраве и приятна топла вечер !

Коментар

Да, специално за това ги суша

П.П. На простата туршия аспирин не й трябва. Достатъчно е да сложиш точното количество сол.

Коментар

Пак не си разбрал. По излежаване на кълка онаа Кака има седми дан.
                    Наздраве!
                    Прескочи до там, де изгрява слънцето, да ти издадат сертификат. Питай ги, за килимче ставаш ли или само за дюшек.

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Ама тея листа ги сушиш специално за киселото зеле ли.

Понеже мислим да сложим в една тенжера туршия с карфиол , моркови , чушки и други такива я кажете рецепта за туршията . Ще я държа в хладилника не стилизирана. Понеже ще малко да стабилизирам ли примерно с аспирин или само че я развалим.
                      Нещо като за глезльовци.
                      Да, специално за това ги суша

П.П. На простата туршия аспирин не й трябва. Достатъчно е да сложиш точното количество сол.

Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

Понеже мислим да сложим в една тенжера туршия с карфиол , моркови , чушки и други такива я кажете рецепта за туршията . Ще я държа в хладилника не стилизирана. Понеже ще малко да стабилизирам ли примерно с аспирин или само че я развалим.
                        Нещо като за глезльовци.
                        Никво стабилизиране. На студено нищо й няма, но трябва да я претакаш.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение

Направо сложи и литър ракия и го пий на коктеил...

пп Кой ги мисли тез рецепти, не знам ..Класиката е зеле и морска сол. Другото е глезотия.
                          Царевицата газира сока, дюлята го консервира. Лук и моркови като туршия. Ябълките ги не знам за какво са. Хрян също за консервант, но дразни стомаха. Разни семена слагат да не става пяна. Червено зеленце или ряпа за цвят на сока.

Коментар

Неее, онаа с черен колан по излежаване на кълка.
                            Пак не си разбрал. По излежаване на кълка онаа Кака има седми дан.
                            Наздраве!
                            Мечо

Коментар

Не супа, бре!!!

Аз слагам листа от вишна. Променя аромата на армеята.

Нещо като за глезльовци.
                              Last edited by Todor Sabev; 08.11.2019, 16:33.

Коментар

Коя Кака!? Тая с черен колан по редене на икебана ли?
                                Наздраве!
                                Неее, онаа с черен колан по излежаване на кълка.

Коментар

Working...
                                X