If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ето нещо и от мен Късо евро 1.3329 стоп 1.3360 таргет 1.3285
между впрочем на 4 часа май имаме глава и рамене но може и да бъркам. Успех.
Имаме,но е малко крива за сега :-) трябват ни още 3-4 свещи да я донарисуваме.
Аз честно казано мисля че няма да мине тази формация Но все пак от тук трябва да имаме още едно слизане в зоната 1.3280-50. Като цяло сме в горната граница на рейндж който поне аз виждам на малките графики. Да видим дали ще ми мине позицията. Успех.
Мно-о-о-о-ого са велики американците.Пазара им дава индикация за рецесия., "страхливите" продават акции, но тълпата яко купува ли, купува....Мисля, че на Насдак100 скоро ще видим тест на дъната от тази година.Само мотаят рибките да отнасят плувката за лонг....
Не знам за дъното но според мен по вроятен е нов тест на върха.
Днешните данни бяха малко неочаквани но могат да се обяснат с лошото време в Североизточните, Северозападните и Централните части на САЩ през поголямата част от Февруари.
Ако ги разгледаш територялно ще забележиш, че именно там имаме най- голям спад в продажбите на нови домове. В Югозапада даже имаме ръст в продажбите.
Между другото индексите вървят на горе заради очакваните дествия на ФЕД в посока намаляването на лихвата. Пазара се е фокусирал върху това, какво да го правиш.
Мно-о-о-о-ого са велики американците.Пазара им дава индикация за рецесия., "страхливите" продават акции, но тълпата яко купува ли, купува....Мисля, че на Насдак100 скоро ще видим тест на дъната от тази година.Само мотаят рибките да отнасят плувката за лонг....
Класика! Сети се 2002/04 година... Все още е рисковано да се продава на късо, че е коварна там ситуацията... (чисто технически това - фундамент не гледам)...
За утре удобните нива за дълги в еур са 3310 и евентуално 3280/90. Личното ми мнение е, към всяка къса да се подхожда много внимателно. Особенно от тези, които играят без стопове.
[quote="шакам отново там.Вчера стигнах до извода, че точното нива за шорт е 232,67, а то вече беше.Сега ще си го чакам с лимит.[/quote]
sloжи един ордер продава на 235.34 ,до четжъртък е готов,
кросовете на йената бръмчат на горе ,абаче в четвъртък ще ги спрат.
лека на всички!
Под фундамент нямам предвид само нoвините,защото те показват измененията на различни тенденции,а политиката на правителствата,интересите,конюктурните цикли и т.н. и т.н.
Аз съм много зелен още,но виждам вече как ясно си личат нещата на графиката.
GL GT
Аз съм напълно съгласен че новините, които получаваме като икономически календар въобще не се припокриват с фундамент. в момента уча банково дело, а тепърва ми предстоят инвестиции и международни финанси и може би, когато осъзная тези две огромни бумаги ще започна да се интересувам от отигравания на база фундамент. Иначе без да обиждам никой тук и макар да са ми интересни повечето постове , които се мъчат да тълкуват дадена политика или решение ми се струват повече като теория на общия лаф но това сигурно се дължи на факта , че в десет реда е трудно да изкажеш точно това , което мислиш и да посочиш всичките си аргументи. За мен най важното нещо е ММ дори и от най губещата позиция можеш да излезеш достатъчно сух ако си достатъчно дисциплиниран и устойчив психически, но аз не разбирам нищо от това, защото все още съм на демо вече от една година а там е по-различно. Успех
Не реализирах нещо повече от скока на паунда, щото си имах други грижи и не наблюдавах директно шоуто.На Насдак100 се поколебах дали да затворя 1/2 на 1775, но реших да си чакам дългосрочните цели:1700 и 1650.Взех едни 35п. от шорта на паунд-йена.
На "Варчев" хванах 100п.на паунд-йена от ъп, но после рано затворих шорта от 232,55.Ще го шакам отново там.Вчера стигнах до извода, че точното нива за шорт е 232,67, а то вече беше.Сега ще си го чакам с лимит.
Как сте бандюги чопнахте ли нещичко. Засега плана от неделя върви Предвид факта че вторниците не са много волатилни и имайки предвид че днес движението дойде поради доста слабите данни за хАмериката и не на последно място плана от неделя...с тези предпоставки мога да заключа че утре ще е рейндж и може да имаме малко по-високи стойности от днес в зоната може би към 1.3360 и надолу към 1.33 което доста добре ще покаже положението в момента на пазара...лутаница...нагоре ли сме или надоле (предвид данните от миналата седмица и последното връхче на 1.3411) Това е на база на сизброените предпоставки...по-късно ще погледна положението относно волатилността, моделчето ми хехе и като цяло положението...едно е ясно...ауда продължава да е водещ...интересно докога, все пак става все по изкушаващо за ловците на върхове, аз ще влезна с малка къса на 0.8120 като проба и след това ще обмислям още. А с този пробив днес се получи онзи модел...как му беше името...б2 или 2б нещо такова...мислех че зоната 0.80 ще следва да бъде ключово ниво и ще бъде пробвано в скоро време, но с днешното дъно на 0.8029 то става ключов фактор в късата търговия в двойката пробив там ще е доста силен знак че 0.80 може да падне...но да не гледаме толкова далеч напред
Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.
Коментар
�
Форекс Форексов
Първоначално изпратено от $tambeto
На мен в последно време много започна да ми харесва играта по фундаментални показатели за търговия в рамките на деня,с 2 думи за скалпиране,не съм наблегнал още на това но ще задълбоча експеримента.Знам че фундамента се използва за анализ на дългосрочното състояние на пазара ама на мен друго ми идва на идея
Правим к'вото правим, все на скалпинг го избиваме, така е ... :lol:
Под фундамент нямам предвид само нoвините,защото те показват измененията на различни тенденции,а политиката на правителствата,интересите,конюктурните цикли и т.н. и т.н.
Аз съм много зелен още,но виждам вече как ясно си личат нещата на графиката.
GL GT
Моето лично мнение е че фундамента е за съвсем друг тип играчи движения от по стотина пипа, които са най често обсъждани тук имат потенциал да се сбъднат чисто технически. А пък и мога да коментирам фундамент едва след като изчета още доста книжки и с много още опит. За сега се уча чисто технически да търгувам и дори да направят атентат в белия дом няма да се мъча да го тълкувам(защото нямам ясна представа как ще се отрази върху цената) , а ще чакам за технически сигнал
Успех и повече зарали във форума
Мисля,че технически анализ е най-добре да се използва за търсене на добри нива на вход и изход,но фундамент не трябва да се изпуска в никой случай от поглед,защото той дава силата на движенията.
На мнение съм,че двете трябва да се използват заедно иначе увисва във въздуха анализът.
Всеки сам си преценя :-) аз лично така съм го практикувал до сега и така смятам и да продължа
На мен в последно време много започна да ми харесва играта по фундаментални показатели за търговия в рамките на деня,с 2 думи за скалпиране,не съм наблегнал още на това но ще задълбоча експеримента.Знам че фундамента се използва за анализ на дългосрочното състояние на пазара ама на мен друго ми идва на идея
Коментар