На засадение на Управителния съвет на Монбат АД-София, което се проведе на 28.03.2007 год. е прието решение да бъде увеличен капитала на дъщерното дружество на Монбат АД-София - Monbat PLC D.O.O., гр. Инджия , Сърбия до 2 085 000 евро. Монбат АД-София притежава 100% от капитала на Monbat PLC D.O.O., гр. Инджия , Сърбия. Капиталът ще бъде увеличен с парична вноска.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
2007-03-28 - Други новини.....
В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Монбат АД-София /MONBAT/:
Приетите на 05.03.2007 г. в гр. Добрич решения на Общо събрание на акционерите на „БАТ Холдинг" АД, гр. Добрич са вписани в Търговския регистър на Добрички Окръжен съд с решение N 787 от 27.03.2007., а именно:
- Промяна в състава на Съвета на директорите на „БАТ Холдинг" АД, гр. Добрич
- Промяна в капитала - увеличаване на капитала на дружеството на 400 000 лева чрез издаване на нови 350 000 броя акции при условията на чл. 195. във връзка с чл. 194, ал. 4 от ТЗ, които да бъдат записани и платени от Монбат АД
- Приемане на нов устав.
Като членове на СД на "БАТ Холдинг" АД, гр. Добрич са вписани Иван Петров Карагеоргиев, Станислава Павлова Павлова и Петър Христов Петров.
Иван Петров Карагеоргиев и Петър Христов Петров са членове на УС на Монбат АД.
В следствие на увеличение на капитала на "БАТ Холдинг" АД на 400 000 лева, чрез издаване на нови 350 000 броя акции акционерното участие на Монбат АД е нарастнало от 33 500 броя акции или 67% на 383 500 броя акции или 95.87% от капитала на дружеството.
Коментар
� -
Monbatsan, мисля че прекалено много се шашкаш и надценяваш конкурентните възможности на Енерсис. Щом Монбат печели пазарен дял на тяхна територия (в Европа), защо си мислиш че ще им се даде толкова лесно в БГ (макар че тукашния пазар е с по-малко значение за продажбите)? Освен това, не забравяй че тази инвестиция на Енерсис в БГ по думите на г-н Бобоков дори може да е от полза за Монбат. В смисъл че по този начин се вдига имиджа на България като производител и доставчик на акумулатори за европейския пазар. Така че е твърде вероятно плюсовете да са повече от минусите.
superlud, казваш акциите в БГ са надценени. Признавам в масовия случай е точно така. Но нали работата на добрия инвеститор/спекулант е точно тази след купищата плява да открие златното зрънце което ще му помогне да бие индексите "като коте у дирек". Мисля че тази акция е точно такава и не бива да я вкарваш под общ знаменател с другите. Един пример: Днес МСН обявява че се надява на 15% ръст на приходите т.г. и "изпреварващ" ръст на печалбата (да предположим двойно - 30%). На база на тези очаквания МСН се търгува при Р/Е 31! (при това след значителен спад напоследък)
Монбат очаква ръст на приходите т.г. с 41% и ръст на печалбата с 97%!!! Т.е. три пъти по-високи показатели от МСН. При това Монбат се търгува при Р/Е 23! Оставям коментара на вас.
Цената Abritus много добре се аргументира защо сега е такава - чужденчетата са супер щастливи да си приберат 30% печалба за 3 месеца, макар че продават акция с потенциал да поскъпне още три пъти по толкова до края на годината.
Така виждам аз нещата. Вярно не съм безпристрастен, 42% от портфейла ми е в тази акция, т.е. направо съм затънал до гуша в акции на Монбат, нещо което рядко си позволявам. Само когато съм сигурен че пазара греши и трябва максимално да се възползвам от това!
*Анализа е израз на лично мнение и не трябва да се приема като препоръка за покупко-продажба на акции.
**Автора притежава акции на Монбат АД.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от MonbatsanОпитай да мислиш по глобално за цената на оловото и по принцип.
Енерсис са най-големите и ТЕ ДВИЖАТ ЦЕНАТА НА ОЛОВОТО до голяма степен. Добави и това, че техни акционери са най-големите финансово институции, които също движат пазара. Извода е че те до голяма степен знаят как ще се движи цената, а Монбат НЕЗНАЯТ. С рециклирано олово се правят некачествнни акумулатори. И рециклираното олово е твърде малко за да се разчита на него при експанзия. Харсвам Монбат и искам да ги подтикна да са по-дълновидни.
А как са работили до сега в Европа??????
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Monbatsanhttp://www.enersys.com/ от тук е видно, че Енерсис произвеждат всички видове акумулатори и с инвазията си в България чрез Енергия Търговище ще са големите в България. Защо PR-a на Монбат продължава да твъди, че те не са в техния сегмент и че не ги засяга ? Тази позиция озадачва !
Коментар
� -
Опитай да мислиш по глобално за цената на оловото и по принцип.
Енерсис са най-големите и ТЕ ДВИЖАТ ЦЕНАТА НА ОЛОВОТО до голяма степен. Добави и това, че техни акционери са най-големите финансово институции, които също движат пазара. Извода е че те до голяма степен знаят как ще се движи цената, а Монбат НЕЗНАЯТ. С рециклирано олово се правят некачествнни акумулатори. И рециклираното олово е твърде малко за да се разчита на него при експанзия. Харсвам Монбат и искам да ги подтикна да са по-дълновидни.
Коментар
� -
Abritus, аз ако участвам в някое IPO ще разкеширам 1 седмица преди крайния срок за участие в IPOto. За момента не се очертава такова в следващите 20 дни. Проблема на спада на цените е в това, че просто БГ акциите са надценени. Не е толкова просто да си купуваш акции където ти падне по света.... ако не вярваш опитай да си купиш акции в Буда Пеща там пазара е доста подценен. На бас се ловя че незнаеш как да го направишВинаги пазарувам евтино http://bureto.com
Коментар
� -
Първоначално изпратено от MonbatsanИмам Монбат на 9.60 и не ми комфортно. Енергия не е ако а е закупена от Енерсис и с плановете си да увеличат в пъти производството ще продават там където продава и Монбат т.е. плановете за експанзия на Монбат може да не се реализират, ако не ги вземат НАВРЕМЕ насериозно.Първоначално изпратено от ПипаВъобще който е чел стратегията на Монбат няма от какво да се притеснява - там акцента е увеличаване на продажбите навън и превръщането му на 5 в Европа
иначе монбат има дистрибуторската мрежа в България и никой не може да го пипне барабар със Старт
а на външните пазари те и сега са си конкурент и продажбите на монбат растат Wink
на енерсис не ме интересуват
А предполагам не си се замислял олово от къде ще купуват от Енерсис- дали Монбат ще им дава от евтиното, а?
Коментар
�
Коментар