IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На засадение на Управителния съвет на Монбат АД-София, което се проведе на 28.03.2007 год. е прието решение да бъде увеличен капитала на дъщерното дружество на Монбат АД-София - Monbat PLC D.O.O., гр. Инджия , Сърбия до 2 085 000 евро. Монбат АД-София притежава 100% от капитала на Monbat PLC D.O.O., гр. Инджия , Сърбия. Капиталът ще бъде увеличен с парична вноска.

Коментар

• 2007-03-28 - Други новини.....
      В БФБ-София АД е постъпила следната информация от Монбат АД-София /MONBAT/:
      Приетите на 05.03.2007 г. в гр. Добрич решения на Общо събрание на акционерите на „БАТ Холдинг" АД, гр. Добрич са вписани в Търговския регистър на Добрички Окръжен съд с решение N 787 от 27.03.2007., а именно:
      - Промяна в състава на Съвета на директорите на „БАТ Холдинг" АД, гр. Добрич
      - Промяна в капитала - увеличаване на капитала на дружеството на 400 000 лева чрез издаване на нови 350 000 броя акции при условията на чл. 195. във връзка с чл. 194, ал. 4 от ТЗ, които да бъдат записани и платени от Монбат АД
      - Приемане на нов устав.
      Като членове на СД на "БАТ Холдинг" АД, гр. Добрич са вписани Иван Петров Карагеоргиев, Станислава Павлова Павлова и Петър Христов Петров.
      Иван Петров Карагеоргиев и Петър Христов Петров са членове на УС на Монбат АД.
      В следствие на увеличение на капитала на "БАТ Холдинг" АД на 400 000 лева, чрез издаване на нови 350 000 броя акции акционерното участие на Монбат АД е нарастнало от 33 500 броя акции или 67% на 383 500 броя акции или 95.87% от капитала на дружеството.

Коментар

• Еми да, то си е въпрос на портфолио мениджмънт. Дали да продат сега на 9-30-9,50 или след година на 17-18 лв.
        Аз лично ще чакам, убеден съм че ще си заслужава.

Коментар

• sumnqvam se Hose,mislq 4e ni6to ne pre4i tova paket4e da se pravi ot raifata za da se prodade na biohim posle! dano ne e taka!

Коментар

• Мдаа, пакетчето на панираното чужденче мисля доста отъня. Вече се съмнявам дали ще успее да нъпълни нужните 100 Т на Биохим.
            Ще видим, но ще е интересна търговията до края на седмицата (а и след това)

Коментар

• Райфа стартира офанзивата 63 000, добре, очаквам и другите да започнат да се включват, 02.04. - наближава, края на промоцията също.

УСПЕХИ!

Коментар

• http://zip.bg/user/?id=6844
                Id-то на Даниела Пеева, ДВИ на Монбат в сайта за бизнес контакти Zip.bg

Коментар

• Монбат, монбат....
                  не е препоръка!!!

Коментар

• Monbatsan, мисля че прекалено много се шашкаш и надценяваш конкурентните възможности на Енерсис. Щом Монбат печели пазарен дял на тяхна територия (в Европа), защо си мислиш че ще им се даде толкова лесно в БГ (макар че тукашния пазар е с по-малко значение за продажбите)? Освен това, не забравяй че тази инвестиция на Енерсис в БГ по думите на г-н Бобоков дори може да е от полза за Монбат. В смисъл че по този начин се вдига имиджа на България като производител и доставчик на акумулатори за европейския пазар. Така че е твърде вероятно плюсовете да са повече от минусите.

superlud, казваш акциите в БГ са надценени. Признавам в масовия случай е точно така. Но нали работата на добрия инвеститор/спекулант е точно тази след купищата плява да открие златното зрънце което ще му помогне да бие индексите "като коте у дирек" . Мисля че тази акция е точно такава и не бива да я вкарваш под общ знаменател с другите. Един пример: Днес МСН обявява че се надява на 15% ръст на приходите т.г. и "изпреварващ" ръст на печалбата (да предположим двойно - 30%). На база на тези очаквания МСН се търгува при Р/Е 31! (при това след значителен спад напоследък)
                    Монбат очаква ръст на приходите т.г. с 41% и ръст на печалбата с 97%!!! Т.е. три пъти по-високи показатели от МСН. При това Монбат се търгува при Р/Е 23! Оставям коментара на вас.
                    Цената Abritus много добре се аргументира защо сега е такава - чужденчетата са супер щастливи да си приберат 30% печалба за 3 месеца, макар че продават акция с потенциал да поскъпне още три пъти по толкова до края на годината.
                    Така виждам аз нещата. Вярно не съм безпристрастен, 42% от портфейла ми е в тази акция, т.е. направо съм затънал до гуша в акции на Монбат , нещо което рядко си позволявам. Само когато съм сигурен че пазара греши и трябва максимално да се възползвам от това!

*Анализа е израз на лично мнение и не трябва да се приема като препоръка за покупко-продажба на акции.
                    **Автора притежава акции на Монбат АД.

Коментар

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
                      Брей, ти изкара мениджмънта абсолютно неграмотен
                      Не трябва да му се сърдим. Съди от себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Monbatsan
                        Опитай да мислиш по глобално за цената на оловото и по принцип.
                        Енерсис са най-големите и ТЕ ДВИЖАТ ЦЕНАТА НА ОЛОВОТО до голяма степен. Добави и това, че техни акционери са най-големите финансово институции, които също движат пазара. Извода е че те до голяма степен знаят как ще се движи цената, а Монбат НЕЗНАЯТ. С рециклирано олово се правят некачествнни акумулатори. И рециклираното олово е твърде малко за да се разчита на него при експанзия. Харсвам Монбат и искам да ги подтикна да са по-дълновидни.
                        Брей, ти изкара мениджмънта абсолютно неграмотен - незнаят как се движи цената на оловото, не знаят, че произвеждат некачествена стока от рециклирано олово.
                        А как са работили до сега в Европа??????

Коментар

http://www.enersys.com/ от тук е видно, че Енерсис произвеждат всички видове акумулатори и с инвазията си в България чрез Енергия Търговище ще са големите в България. Защо PR-a на Монбат продължава да твъди, че те не са в техния сегмент и че не ги засяга ? Тази позиция озадачва !
                          Не съм PR, а Директор за връзки с инвеститорите. Разликата е голяма.

Коментар

• Опитай да мислиш по глобално за цената на оловото и по принцип.
                            Енерсис са най-големите и ТЕ ДВИЖАТ ЦЕНАТА НА ОЛОВОТО до голяма степен. Добави и това, че техни акционери са най-големите финансово институции, които също движат пазара. Извода е че те до голяма степен знаят как ще се движи цената, а Монбат НЕЗНАЯТ. С рециклирано олово се правят некачествнни акумулатори. И рециклираното олово е твърде малко за да се разчита на него при експанзия. Харсвам Монбат и искам да ги подтикна да са по-дълновидни.

Коментар

• Abritus, аз ако участвам в някое IPO ще разкеширам 1 седмица преди крайния срок за участие в IPOto. За момента не се очертава такова в следващите 20 дни. Проблема на спада на цените е в това, че просто БГ акциите са надценени. Не е толкова просто да си купуваш акции където ти падне по света.... ако не вярваш опитай да си купиш акции в Буда Пеща там пазара е доста подценен. На бас се ловя че незнаеш как да го направиш
                              Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

Имам Монбат на 9.60 и не ми комфортно. Енергия не е ако а е закупена от Енерсис и с плановете си да увеличат в пъти производството ще продават там където продава и Монбат т.е. плановете за експанзия на Монбат може да не се реализират, ако не ги вземат НАВРЕМЕ насериозно.
                                Първоначално изпратено от Пипа
                                Въобще който е чел стратегията на Монбат няма от какво да се притеснява - там акцента е увеличаване на продажбите навън и превръщането му на 5 в Европа
                                иначе монбат има дистрибуторската мрежа в България и никой не може да го пипне барабар със Старт
                                а на външните пазари те и сега са си конкурент и продажбите на монбат растат Wink
                                на енерсис не ме интересуват
                                т.е. на външните пазари Енерсис и преди си го е имало и въпреки Енерсис, Монбат увеличават износа и планират допълнителни мощности. А на вътрешния пазар вече държат и средния и ниския сегмент.
                                А предполагам не си се замислял олово от къде ще купуват от Енерсис- дали Монбат ще им дава от евтиното, а?

Коментар

Working...
                                X