IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Promociqta e do 2-ri April

Коментар

• ГОСПОЖА ПЕЕВА, НАПОМНЯМ ВИ, ЧЕ ПРЕДИ ДОСТА ВРЕМЕ ИМАХ ВЪПРОСИ И КАЗАХТЕ ЧЕ ВИ ТРЯБВА ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ЗА ОТГОВОРИТЕ - ИЛИ СТЕ МИ ОТГОВОРИЛИ, НО АЗ НЕ УСПЯВАМ ДА ОТКРИЯ ОТГОВОРИТЕ?
      И В ДВАТА СЛУЧАЯ ВИ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Коментар

• Даниела, имам два въпроса във връзка с публикуваните вчера отчети:
        1. Доставката на стационарни батерии за Украйна еднократна сделка ли е или е следствие от подписан дългосрочен договор?
        2. Кога се очаква да влязат в експлоатация мощностите от увеличението на капацитета до 2,5 млн акумулатори?

Коментар

• Айде да свършват тези промоции, че моите акумулатори са малко над сегашните , а не съм свикнал да имам дълги позиции . Но няма страшно, щом има фундамент. Може за месец- два да си 5% назад по дадена позиция, но търпението се изплаща.

Коментар

• Първоначално изпратено от наблюдаваща
            Сега да очакваме ли да се прояви ефекта на пружината?
            Да, точно. Защото един чужденец толкова време се натискаше да продава на 9,10 вместо да изчака и скоро да продаде на 11-12 (говорим за краткосрочно). Нормално е така натегнатата пружина да се освободи тия дни.

Коментар

• Абе според вас с оглед изчислена средно претеглена ценя за деня и котировката от началото на сесията, ИЗМЕНЕНИЕТО НУЛА ЛИ Е ? - ЩОТ СПОРЕД МЕН НЕ Е !!!!!!!

Коментар

• Момци, само гледайте колко елегантно, някак по балкански, ще извъртим австрийците :-) Ще им набутаме монбатките на високото и ще им изкупим химчето на ниското :-) Заслужаваме нобелова награда за това, да видят те къде са се набутали :-)

А теорията за пружините заслужава едно широко :-))))))

Не е препоръка за ходене на КаФеНе ;-)
                МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Сега да очакваме ли да се прояви ефекта на пружината?

купих си тия дни на 9,15

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя
                    Крайно време е да отлепим тук. Цени под 12 лв. са пазарна грешка
                    И аз мисля така.

Коментар

• Доста бързо се развиха събитията днес. Промоцията от еланския чужденец приключи и сега да видим който закъсня да си купи как ще си напълни пакета.
                      Добрият, стар Батя

Коментар

• После ще ни е ясно защо фондовете на ОББ изкарват добра доходност Просто хората се възползват от промоции - в този случай предоставяна от клиент на Елана. Но както върви след като и Биохим му вземе 100 Т (ако има толкова за продажба) и промоцията ще приключи.
                        Успех в търговията!

Коментар

• ОББ си направи едно пакетче 10 300 , вчера 10 010 - не е зле . Прекалено дълго се застояхме на едно място. ВРЕМЕ Е ДА ЗАРЕДИМ АКУМУЛАТОРИТЕ !!!!! И ПЪЛЕН НАПРЕД !!!

Успех на всички, предстоят ни интересни моменти !

Коментар

• Крайно време е да отлепим тук. Цени под 12 лв. са пазарна грешка

Коментар

• Първоначално изпратено от Martingale
                              Do g-ja Peeva:

Imam slednia vupros. Zasto Monbat ne polzva poveche zaemen kapital v kapitalovata si struktura? Dva podvuprosa:

1) Ne beshe li po-dobre za starite akcioneri (predi IPO-to) da emitirat dulg ili da vzemat sindikirani krediti pred tova da praviat shirokomastabno IPO. Ili mojeshe mix ot IPO i dulg. Ako perespektivite pred drujestvoto sa tolkova rozovi, zasto akcionerite vi iskat da delqt pechalbi s drugi hora? Ili prosto riska e tolkova golqm, che iskat da go spodelqt s nas razvodnqvaiki sobstvenostta. A moje bi ima nesto, koeto nie ne znaem?!

2) Da priemem, che vsichko vurvi gladko i drujestvoto iska oste da se razshirqva. Kak Monbat misli da se finansira. Novi akcii, reinvestirane na pechalbi (i ne davane na hubav divident) ili dulg. Ne smqtate li che malko leveredge e optimalen. Za men kato akcioner sled IPO-to e po-dobre da ne delq pechalbi s drugi.

3) Vuv vruzka s gornoto. Kakva dividentna politika se targetira.

Molq za serizno otnoshenie. Sklonen sum da izchkam ako trqbva da napravite dopitvane do eksperti vuv finansoviq otdel.

Blagodaria.

Imam akcii.
                              Честно казано не ми беше необходимо много време за отговорите. Освен това се чувствам засегната, като ми пишете, че искате сериозно отношение към въпросите. Бихте ли ми посочили случай, в който да не съм се отнасяла сериозно и с респект към настоящите и бъдещи инвеститори.
                              Относно първия Ви въпрос - първичното публично предлагане е широко разпространен метод за набиране на евтин, свеж ресурс, което е било и замисъла на мениджмънта на компанията. В актуализирания проспект, който ще бъде предаден в срок ще получите информация как се разходват парите от първичното публично предлагане и сам ще прецените дали това е било важно за дружеството. В днешно време все по-малко дружества разчитат само на банкови кредити като форма на финансиране.
                              Относно другите Ви въпроси - всичко което Ви интересува е поместнено на нашия сайт, секция "Връзки с инвеститорите". В инвестиционната програма, която обявихме на 31.01.2007 г. са посочени източниците на финансиране. Дивидентната политика също е оповестена на страницата на компанията.
                              С уважение
                              Даниела Пеева

Коментар

• Do g-ja Peeva:

Imam slednia vupros. Zasto Monbat ne polzva poveche zaemen kapital v kapitalovata si struktura? Dva podvuprosa:

1) Ne beshe li po-dobre za starite akcioneri (predi IPO-to) da emitirat dulg ili da vzemat sindikirani krediti pred tova da praviat shirokomastabno IPO. Ili mojeshe mix ot IPO i dulg. Ako perespektivite pred drujestvoto sa tolkova rozovi, zasto akcionerite vi iskat da delqt pechalbi s drugi hora? Ili prosto riska e tolkova golqm, che iskat da go spodelqt s nas razvodnqvaiki sobstvenostta. A moje bi ima nesto, koeto nie ne znaem?!

2) Da priemem, che vsichko vurvi gladko i drujestvoto iska oste da se razshirqva. Kak Monbat misli da se finansira. Novi akcii, reinvestirane na pechalbi (i ne davane na hubav divident) ili dulg. Ne smqtate li che malko leveredge e optimalen. Za men kato akcioner sled IPO-to e po-dobre da ne delq pechalbi s drugi.

3) Vuv vruzka s gornoto. Kakva dividentna politika se targetira.

Molq za serizno otnoshenie. Sklonen sum da izchkam ako trqbva da napravite dopitvane do eksperti vuv finansoviq otdel.

Blagodaria.

Imam akcii.

Коментар

Working...
                                X