IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монбат (5MB / MONBAT) Архив 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Странджата
    Предполагам схващаш че току що обясни че от теб и чеп за зеле не става.
    Аз купувам Монбат и съм спекулант.
    Моята оценка и очаквания са различни от тези на продавача и той има различна от моята информация. Ако нямаше продавачи аз нямаше да съм купувач, а това че пазара бил нестабилен заради спекулантите е най- безкрайната глупост! Омитане от пазара ХАХАХА ти добре ли си бе "инвеститоре"?

Между другото няма как да продават заради друго ИПО освен ако съм пропуснал параметрите на някое от очаквнаите
    Нали говорим за чуждестранни инвеститори да не стават ИПО само в България и не аз ами ти си чеп ако не осъзнаваш, че мнозина участват в ИПО за да спечелят краткосрочно и не всички участват в търгове защото предприятието има преспективи. Спекулантите търсят бързата печалба и ако видят някаде възможност за такава бързат да продадат притежаваните от тях акции на каквато и да е цена за да не изпуснат възможността. Заради глупоста на някои предпричащи постоянно някакав срив от 30-40 % такива спекуланти са отишли на други пазари където има оптимизъм и ще направят по-бързо пари. Като видят че няма да има срив, сигурен съм че ще се върнат много бързо отново и цените ще скочат рязко.

Коментар

• Предполагам, Abritus, схващаш че току що обясни че от теб и чеп за зеле не става.
      Аз купувам Монбат и съм спекулант.
      Моята оценка и очаквания са различни от тези на продавача и той има различна от моята информация. Ако нямаше продавачи аз нямаше да съм купувач, а това че пазара бил нестабилен заради спекулантите е най- безкрайната глупост! Омитане от пазара ХАХАХА ти добре ли си бе "инвеститоре"?

Между другото няма как да продават заради друго ИПО освен ако съм пропуснал параметрите на някое от очаквнаите

Коментар

• Имам Монбат на 9.60 и не ми комфортно. Енергия не е ако а е закупена от Енерсис и с плановете си да увеличат в пъти производството ще продават там където продава и Монбат т.е. плановете за експанзия на Монбат може да не се реализират, ако не ги вземат НАВРЕМЕ насериозно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Странджата
          Abritus, акция която не предизвикава интерес сред спекулантите не ми я хвали.
          Отбелязвам, че не казвам че Монбат е лоша акция, а че логиката на Abritus не е добра и вярна
          Защо бе хората купиха акцията в ИПО и реализираха 20-30 % доходност и сега търсят такава доходност от друго ИПО затова продават, а не че акцията няма преспективи. Спекулантите търсят бърза печалба и ще продадат най-добрата акция и ще купят най-големия боклук ако си мислят, че в кратък срок това ще им даде по-голяма печалба.

Коментар

• Първоначално изпратено от Monbatsan
            http://www.enersys.com/ от тук е видно, че Енерсис произвеждат всички видове акумулатори и с инвазията си в България чрез Енергия Търговище ще са големите в България. Защо PR-a на Монбат продължава да твъди, че те не са в техния сегмент и че не ги засяга ? Тази позиция озадачва !
            Ей ти колко пъти трябва да ти казват едно и също, предполагам че си си купил акции на Енергия Търговище за по 80 лева и сега като ръководството им Ви прецаква с търговото ми врещиш тук колко са велики Енерсис. Като толкова са добри купувай още акции какво се палиш в тази тема. Засега хората казаха Енергия не са ни конкуренти и толкова. Американците ако направят нещо и се превърнат в конкуренция и тогава ще се предприемат мерки. Сега да се говори за това е като неродения Петко - ако Енерсис сключат действително сделка, ако инвестират много пари, ако започнат да произвеждат същата продукция, ако изведнъж станат сериозни конкуренти, ако подбиват цени, ако, ако, ако.... Хората от Монбат са се насочили да вземат съществен дял от пазара в Европа, така че конкуренцията явно не ги притеснява.

Коментар

• Първоначално изпратено от Monbatsan
              http://www.enersys.com/ от тук е видно, че Енерсис произвеждат всички видове акумулатори и с инвазията си в България чрез Енергия Търговище ще са големите в България. Защо PR-a на Монбат продължава да твъди, че те не са в техния сегмент и че не ги засяга ? Тази позиция озадачва !
              аз инвестирам в ENS, според мен са в по-добра позиция и с по-добри дългосрочни переспективи.

Нищо не препоръчвам, това ми е лично мнение!

Коментар

• Abritus, акция която не предизвикава интерес сред спекулантите не ми я хвали.
                Отбелязвам, че не казвам че Монбат е лоша акция, а че логиката на Abritus не е добра и вярна

Коментар

• http://www.enersys.com/ от тук е видно, че Енерсис произвеждат всички видове акумулатори и с инвазията си в България чрез Енергия Търговище ще са големите в България. Защо PR-a на Монбат продължава да твъди, че те не са в техния сегмент и че не ги засяга ? Тази позиция озадачва !

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
                    Мдаа, другата седмица и Биохим като им глътне 100Т за сертификата и на панираните чужденчета доста ще им привършат акцийките.
                    Тези чужденци които продават сега са спекуланти, от тях съществена полза пазара няма, само повишават ликвидността, но за сметка на това го правят много нестабилен. Спекулантите са непостоянни и се радвам че мнозина от тях се ометоха от пазара. Мисля си че тепърва на нашия пазар ще идват и стабилни инвеститори търсещи дългосрочна преспектива. Тогава за качествените акции ще има сериозно търсене, така че спокойно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хосе
                      Мдаа, другата седмица и Биохим като им глътне 100Т за сертификата и на панираните чужденчета доста ще им привършат акцийките.
                      Прав си Xoce, с добавка ,че не само Биохим ще пълнят . И наистина се надявам акциите на обожествяваните чуждестранни инвеститори, на които така щедро си предлагат задните части да привършат - и да се разкарат оттука.
                      Ако продължанва да има такива "инвеститори" - очакванията ни за добро бъдеще няма да се сбъднат. Нямам нищо против чужденците,но тези,които влязоха тук при IPO- то показаха манталитет и поведение на селски спекуланти, и за да си приберат смешните печалби се надпреварваха да продават, кой от кой по-надолу, а нас оставиха да се въртим в кръг, от който вече два месеца не можем да излезем !

Коментар

• Мдаа, другата седмица и Биохим като им глътне 100Т за сертификата и на панираните чужденчета доста ще им привършат акцийките.

Коментар

• Айде, още 27,5 Т минаха

Коментар

• Първоначално изпратено от Abritus
                            ...., но като се свикне е много забавен.
                            ...и не само! Поздрави
                            //(. )( .)\\

Коментар

• Първоначално изпратено от Даниела Пеева
                              Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                              Успех на монбатците!
                              г-жо Даниела Пеева, може ли един личен въпрос да попитам - ако случайно немате акции на Монбат, не се ли изкушавате да си купите некой ден, дружеството не е лошаво комай ?
                              Дружеството ми харесва, но нали написах аргументите си за неучастието си. При други обстоятелства бих си купила. Това не е съвет за покупка или продажба !
                              Чувствам ирония в постинга Ви и не ми харесва това.
                              Не слънчев вятър просто има изключително интересен начин на изразяване. Неговия възрожденски стил в началото може да изглежда дразнещ, но като се свикне е много забавен. Може и да е закачка, но не е злобна, сигурен съм

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                                Успех на монбатците!
                                г-жо Даниела Пеева, може ли един личен въпрос да попитам - ако случайно немате акции на Монбат, не се ли изкушавате да си купите некой ден, дружеството не е лошаво комай ?
                                Дружеството ми харесва, но нали написах аргументите си за неучастието си. При други обстоятелства бих си купила. Това не е съвет за покупка или продажба !
                                Чувствам ирония в постинга Ви и не ми харесва това.

Коментар

Working...
                                X