IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ako са обратно изкупуване - браво на Софкома добро решение.
    Ако не са - вероятно някой си сменя обикновените акции за привелириговани,което пак е добро -около 15% годишна доходност няколко години
    Не е препоръка .Имам акции.

Коментар

• Вале въпреки твойте притеснения... Гледам привилегированите днес са на тъмно зелено с добър оборот...
      Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...-akcii,141146/
        Пак ще си въртят игрички - в решението на ИОСА от 11.2011г е за изкупувана на собствени акции ,а в решението на СД е само за обикновените акции.
        Ако мислеха за дружеството щяха да си купят от привелиригованите ,които са 30-40% по-евтини и са с гарантиран дивидент още 4 години.
        Вероятно пак ще договорят да изкупят скъпо на някой обикновините акции ,както преди 1-2 години.

Коментар

• трябва да е дивидента за акционерите
          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Здравейте!
            Може ли , някой да ме информира какви са тези 291 000 хил.лв. други задължения , на София Комерс-Заложни къщи АД в баланса към м.06 .2012.

Коментар

• Първоначално изпратено от ttodorov75 Разгледай мнение
              Някой има нужда от кеш май.....
              с тия промоции при хима явно кеша се намества

Коментар

• Някой има нужда от кеш май.....

Коментар

• Какво - доайенът - нещо това за мен - Императорът ли?

И аз не чел проспект - но вярвам на хората от Жабокът - те са коректни и любезни.

Аз мисля, че в бизнесът хората трябва да си вярват. Ако насреща ти стои мошшшеник, колкото и документи да пишете и каквито и проспекти да ти даде, пак ще ти хлъзне по анус, но пък ако човек - честен, стискате си ръцети и сичко е точно. Аз - от втората група и гледам само с такива да си имам работа.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от novobranec1 Разгледай мнение
                    някой може ли да ми каже от къде мога да намеря проспекта на привилигированите акции на София Комерс - Заложни къщи и понеже намерих различни информации по 0,75ст. ли дават дивидент всяка година или за последните години дивидента е по-малко
                    Понеже доайена на темата отсътсва в момента, проспекта може да го намериш, освен на сайта на дружеството, и на сайта на борсата в секцията "Проспекти на емитенти"
                    http://bse-sofia.bg/?page=IssuersAndMembership
                    http://download.bse-sofia.bg/prospekt/

А пък за това, което питаш в другата тема, се отнася за привилегированите акции по принцип - дружеството е задължено да изплати гарантирания дивидент, но само ако е на печалба са съответната година.
                    За първата година обикновенно е по-малък, защото се смята пропорционално на дните от момента на публичното предлагане.
                    |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
                    |___________||__|___|)
                    (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Да. Още 4 години ще давт по 0,75 ( 0,71 за физически лица)

Коментар

• всяка година е по 75 ст. ако не се лъжа, мисля, че до 2016г ще е така

Коментар

• някой може ли да ми каже от къде мога да намеря проспекта на привилигированите акции на София Комерс - Заложни къщи и понеже намерих различни информации по 0,75ст. ли дават дивидент всяка година или за последните години дивидента е по-малко

Коментар

• Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение
                            Ми някой вече споделя и двата„жабока“червени.Импе къде си??
                            Просто допълнихме предметът на дейност, според както е по закон. Вече имаме право да обработваме и добиваме златце и скъпоценни камъни.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                              Да... Ако някой е ходил днес да сподели..
                              Ми някой вече споделя и двата„жабока“червени.Импе къде си??
                              Last edited by termit; 11.09.2012, 15:21.

Коментар

• по т. Разни...

Коментар

X