IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

София Комерс - Заложни къщи (SCOM, SCOP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• На страницата на БФБ има информация за всички емисии облигации, които са качени за търговия, включително натрупана лихва до момента и мръсна цена.

Коментар

• Първоначално изпратено от vlado64 Разгледай мнение
      Преведи ако обичаш това с т. нар. "чиста цена" . Може и на лични .Номинала на тези облигаци когато са пуснат на БФБ е 100 евро .
      Чистата цена е цената на самата облизвация според котировката. Мръсната цена - която реално плащаш - е чистата цена плюс натрупаната лихва. Тоест ако купуваш Жабешки облизвации, сега ще платиш около 105 кинта някъде - не помня точно колко се е натрупало.

Но имай предвид, че Жабешките се продават в лотове по 10 броя.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Преведи ако обичаш това с т. нар. "чиста цена" . Може и на лични .Номинала на тези облигаци когато са пуснат на БФБ е 100 евро .
        иван давидов е написал доста добро обяснение - http://ivandavidov.blog.bg/biznes/20...na-bfb.1316014

Коментар

• Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнение
          за какъв номинал говорим???

на БФБ цените на облигациите се обявяват по т. нар. "чиста цена", измерена в проценти!

Коментар

• Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнение

на БФБ цените на облигациите се обявяват по т. нар. "чиста цена", измерена в проценти!
            И на мен не ми е ясна много процедурата - би ли обяснил - тези 100 % включват ли натрупаната до момента на продажбата лихва ?

Коментар

Тука пак стават някакви врътки с тия облигации . Продават по номинала , не мога ги разбера .

Коментар

• Тука пак стават някакви врътки с тия облигации . Продават по номинала , не мога ги разбера .

Коментар

• - Направиха ти показно ПРЕЛИВКА от ЛИХВАРСТВО към АПТЕКАРСТВО

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                    - Импе, Импе !!! - точно в тази посока е и предупреждението ми !
                    Заеби го жабока, избери си нещо друго, че бил малко по еФтин - шА ти си види скъп след време !
                    Аз сглупих като си оставих поръчката и си блокирах ~ 3Кила актив - та затова и беше приказката- един от вариантите на излизащия !
                    Стига си ме карал да правя перверзии: секс с жабоци - няма това.

Нищо му не е на Жабокът - развива си се супер. Аз така и така с времето си понамалих участието там - може да намаля с още 25-30%, но не повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Аз от Жабоците спечелил пре-предостатъчно - и хич не ми дреме колко струва акцията: стига да снасят по около половин лев дивидент на година.

И да ги продам - пак съм яко на плюс.

- Импе, Импе !!! - точно в тази посока е и предупреждението ми !
                      Заеби го жабока, избери си нещо друго, че бил малко по еФтин - шА ти си види скъп след време !
                      Аз сглупих като си оставих поръчката и си блокирах ~ 3Кила актив - та затова и беше приказката- един от вариантите на излизащия !

Коментар

• Аз от Жабоците спечелил пре-предостатъчно - и хич не ми дреме колко струва акцията: стига да снасят по около половин лев дивидент на година.

И да ги продам - пак съм яко на плюс.

Коментар

• І Той ли не знае ? ГОРКАНЧО !!!
                          Видял е всичко и ако не е спечелил , нито аз нито ти ще сме му полезни !

пп. - много точно съм ги уцелил - предупредихте !
                          Last edited by inta53; 03.11.2015, 13:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Не разбрах какво казваш, неговата кожа.
                            Ще се опитам да обясня/Инта53 не се сърди/
                            Очакват ръст на борсата, а тук рейндж, това мисля има предвид Инта53

Извинявам се, че се намесих в разговора Ви!

Коментар

• І Е ти не искаш , а и си знаеш - карай си влакчето на запад !

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                                - Жабокът ти е в топлата вода -и изненади в ръст няма - или едва до 12-15% и после пак минус тях !!! - Така че, ако сме пред онези точки /че ги забравих/, ще духаш супата , и ако е бързо затварянето на тази ножица от ~35/50 индексни пункта !
                                - За мен това е дилемата , а че сме пред ръст - не се съмнявам поне до над 90%, но колко бързи и резки , или бавно и продължително - тук е заровено кучето !
                                Не разбрах какво казваш, неговата кожа.

Коментар

Working...
                                X