IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
    А после и синдика на Холдинга, ако вземе акциите и почне и тях да продава...
    Да не забравяме, че все пак зад "хартиите" стои нещо, а не са само за търгуване.

То вярно голяма опашката за тоя как го казваха - избушеняк?

Активите за половин година с 5 % нагоре, маржа вече споменах се увеличава с 30 %, 6.5 млн. дълг е изчистен за тримесечието или вече под 20 % дълг/активи, качват относителния дял на едровите продажби от половин-един % до над 6, като за това тримесечие са 15 млн. продажби на едро, а за миналите 2 г. по 2 млн. лв., намаляват с 10 % персонала, а разходите за него се качват с 4.5 %, споменатата EBITDA - 5 млн., а миналия юни - загуба от 900 хил. лв., 2013 г. 9.3 млн. печалба от дялово, за тази година още няма решение за дъщерните, мениджмънта си е орязал с 10 % възнагражденията,
    Пончо - пообърквали са доста, акционер е Кооперативна Търговска банка, приходи толкова, а за миналия период разходите за сравнение са толкова. Да се надяваме с другите числа да няма проблем.

Що така се движат тия компенсаторки?
    Нямам препоръки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

.... Не вдявам обаче защо е -0.001 лв., като загуба на 109 249 612 акции в размер на 776 000 лв. ми идва -0.007 лв.
      ....
      Къде го туй -0,001 лв.? Аз виждам -0,01 лв., което си е закръгление до стотинка от -0,007 лв.
      Намерих го - объркали са вероятно.
      Last edited by Poncho; 30.07.2014, 16:06.

Коментар

Това за Холдинг Кооп Юг го бях пропуснал. Май няма и друго за отбелязване от отчета. EBITDA е вече положителна (5 млн.), но това е така и от преди.

Аз отбелязвам на прима ножицата при отчетени доставни и продадени - миналата година 23 млн., тая 30 млн., рязко са паднали вътрешните обеми и най-вече финансовото им изражение. Не вдявам обаче защо е -0.001 лв., като загуба на 109 249 612 акции в размер на 776 000 лв. ми идва -0.007 лв.

Мече, тогава нещо блед спомен имам за цена 1.27, пък на 1.4-1.5 ли минаха, та после на колко чукна Хима?
        Относно останалия обем - да се надяваме да не се стига до там, не че Табака за 100 млн. не артиса...

Без препоръки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          .....
          Притесняват ме ,че ще ги продават сега и после ще има разпродажба на активите на КТБ....и там има акции....милиони...
          .....
          А после и синдика на Холдинга, ако вземе акциите и почне и тях да продава...
          Да не забравяме, че все пак зад "хартиите" стои нещо, а не са само за търгуване.

Коментар

Помниш ли Консолид комерс и 704 хиляди ли бяха?
            Там някъде....

Коментар

Очаквано КТБ пада от 7.96 на 5.51 % и разликата от 2.45 води Холдинг Кооп Юг от 0.65 на 2.54 %, но пак липсват 0.56 %.
              Това за Холдинг Кооп Юг го бях пропуснал. Май няма и друго за отбелязване от отчета. EBITDA е вече положителна (5 млн.), но това е така и от преди.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Имам акции....
                Но това е лош сигнал.....
                Не ги продадоха на 6,7 лева а на 2,90 ...
                Притесняват ме ,че ще ги продават сега и после ще има разпродажба на активите на КТБ....и там има акции....милиони...
                За това не бързам да пълня докрай...
                Не е препоръка....
                Помниш ли Консолид комерс и 704 хиляди ли бяха?

Коментар

Имам акции....
                  Но това е лош сигнал.....
                  Не ги продадоха на 6,7 лева а на 2,90 ...
                  За това не бързам да пълня докрай...
                  Не е препоръка....

Коментар

• Очаквано КТБ пада от 7.96 на 5.51 % и разликата от 2.45 води Холдинг Кооп Юг от 0.65 на 2.54 %, но пак липсват 0.56 %.

Коментар

Предполагам няма да ги дават срещу компесаторки ?

Коментар

• Индивидуалния на -0.001 лв.или 776 хил. лв., които мисля са си -0.007, ама все -.

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...a-cena,177155/

Коментар

• Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнение

Явно не сме се излъгали и единственото интересно е възможно да са решили, че може да има законови пречки с вписването на целия протокол в ТР. Остава само защо Юлинор не са се явили, ама бял кахър.

Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            Аз пък казвам, че не може да се напише в устава от 3 до 9. Трябва да бъде написана точната бройка.

241/4 ТЗ
                            Ко речи?

Първоначално изпратено от Damodaran Разгледай мнение
                            Значи, една небезизвестна кака е подала ръка на един голям батко, това се е случило с богословията на Бога – Слънце! Май ще има интересни моменти за преживяване…
                            Не е препоръка за каквото и да е било, още повече за търговия с ценни книжа!
                            Пончо - мерси за мнението!

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/kompani...urchaha_iskri/

Коментар

За отчетите - решенията на КФН http://www.fsc.bg/public/upload/files/menu/368.pdf подлежат на незабавно изпълнение (нещо което от Булгартабак не знаят ), така че въпреки че Петрол са обжалвали решението, те са го изпълнили още миналата година и са оповестили променени отчетите още тогава. Отнася се за уведомления в отчетите, че има такива обратно изкупени акции и че подлежат на обезсилване - намаление на капитала. Не става дума за промяна в цифрите на отчета.
                                Събития до момента (решения, запори и т.н.) не могат да доведат до промяна на капитала или на броя на акциите, без още действия, решения и т.н.
                                За запорите - не знам има ли човек дето да знае какво може да излезе от български съд. За мен не е възможно разваляне на сделките, макар и да не знам на 100 % какви са обстоятелствата около тях - кой продаваше през ЧСИ, откога му е вземането и т.н. - важни неща при отмяната на сделките при несъстоятелността. Дори да се стигне до връщане на акциите, те пак трябва да се продават от синдика и той би трябвало да постигне цена по добра от тази по предходните продажби, която средно за всичките над 90 % е някъде около пазарната в момента, така че всеки да си прави сметката.
                                Значи, една небезизвестна кака е подала ръка на един голям батко, това се е случило с богословията на Бога – Слънце! Май ще има интересни моменти за преживяване…
                                Не е препоръка за каквото и да е било, още повече за търговия с ценни книжа!
                                Last edited by Damodaran; 29.07.2014, 17:56. Причина: грешка

Коментар

Working...
                                X