Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Петрол АД (PET)
Collapse
X
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеЖека,
КТБ не ги брой докато са под особен надзор или ако им отнемат лиценза. => Свободните незапорирани акции стават 100% - 88,6% - 5% приблизително = 6,4%. За това говоря и за тяхната хипотетична ценност при равни други обстоятелства.
А иначе тези съдебни борби и фирмени врътки могат да объркат /подлудят/ всеки, на мен ми става почти невъзможно да следя новините и да си правя изводи .. .
Поздрави!
Коментар
-
Konsultant
Жека,
КТБ не ги брой докато са под особен надзор или ако им отнемат лиценза. => Свободните незапорирани акции стават 100% - 88,6% - 5% приблизително = 6,4%. За това говоря и за тяхната хипотетична ценност при равни други обстоятелства.
А иначе тези съдебни борби и фирмени врътки могат да объркат /подлудят/ всеки, на мен ми става почти невъзможно да следя новините и да си правя изводи .. .
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеМоже да не е едно лице, може и множество с общо 5%+.Поздрави!
Мисля излязоха, че са за собствена сметка, 7.96 %, но после от тия 8.7 млн. броя, на 4.47 ли беше минаха 2.7 млн. и се чудим дали е от тия 8.7, но пак ще са над 5 %, нямаше официална информация за прагове.
Сега, тука се чудя вече какъв е маймунджулъка...
Днес, по-скоро преди час-два е одобрен вече Николай Гергов за нов управител в Корект фарм и е ново седалището, хотела в Ловеч. След 10-15 минути е вписан и акта на съда, молбата за несъстоятелността. Тя е с дата 16.07.2014 г., тук обаче има и друго инфо:
Търговско дело 5168 от 2014г. По новия ГПК Търговско отделение ТО VI-13 състав
500 Несъстоятелност
Разпореждане за образуване от 18.7.2014г.
Образувано на 18.7.2014г. по Молба за обявяване в несъстоятелност
Входящ документ 88530 от 17.7.2014г.
Фирмено дело (на длъжника) Фирмено дело 4081/2004г. СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД
Молител КОРЕКТ ФАРМ ЕООД
Входящ № 88728 от 17.7.2014г. - молба за прекратяване на производство
Молител КОРЕКТ ФАРМ ЕООД
Та какво става?
Нямам препоръки!
Коментар
-
Konsultant
Poncho
И аз така мисля.
Но при сегашната хипотеза: запор на акциите и опити за смяна собствеността на ЮЛ собственици и опити за прехвърляне на акциите при извънредно ОС пак свободните акции биха изключително ценни за заинтересованите ...
Jekata
Може да не е едно лице, може и множество с общо 5%+.
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеСещам се за интересна хипотеза: Ако запора на тези 88,6% от капитала, което логично блокира всякакви сделки с тях, включва и невъзможност за гласуване на ОС /запора за мен не би трябвало да пречи на гласуването/, представяте ли си каква стойност ще получат останалите неблокирани акции, особено ако някой или някои с над 5% решат да свикат ОС?!
Моля за мнението ви.
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеСещам се за интересна хипотеза: Ако запора на тези 88,6% от капитала, което логично блокира всякакви сделки с тях, включва и невъзможност за гласуване на ОС /запора за мен не би трябвало да пречи на гласуването/, представяте ли си каква стойност ще получат останалите неблокирани акции, особено ако някой или някои с над 5% решат да свикат ОС?!
Моля за мнението ви.
Поздрави!
Ершов е правил и други опити срещу дружеството. Оспорване на решенията на ОС:
---------------------------------------------
Търговско дело 1524 от 2014г. По новия ГПК Търговско отделение ТО VI-4 състав
620 Искове по чл.74 от ТЗ
Разпореждане за образуване от 14.3.2014г.
Образувано на 14.3.2014г. по Искова молба-търг. дело
Входящ документ 30160 от 12.3.2014г.
Ищец А.С.К.
Ответник ПЕТРОЛ АД
Закрито/разпоредително заседание от 14.3.2014
Резултат: Без движение
В едноседмичен срок от съобщението ищеца следва да представи доказателства за платена по сметка на СГС държавна такса в размер на 240 лева. При неизпълнение в срок ИМ ще бъде върната.
Входящ № 33247 от 18.3.2014г. - молба за отказ
Ищец А.С.К.
Закрито/разпоредително заседание от 21.3.2014
Резултат: Прекратено
Определение от 21.3.2014
Резултат: Прекратява делото
Прекратява производството по т.д. 1524 по описа за 2014г. на СГС,ТО 6-4 състав.Определението подлежи на обжалване пред САС в едноседмичен срок от уведомяването на ищеца с частна жалба.
--------------------------------------------------------------
А.С.К. - Александър Славчев Каиков - редовен зажитник на Ершов на ОС.
Негов пълномощник на ОС на Петрол е била и Мариана Брага - адвокатка на Ершов. На ОС през 2011 г. extri.bg/show/download.php?id=139949 тя е твърдяла, че акциите закупени от Нафтекс трябва да се обезсилят - става дума за предишни сделки не за сегашните.
Коментар
-
Konsultant
Сещам се за интересна хипотеза: Ако запора на тези 88,6% от капитала, което логично блокира всякакви сделки с тях, включва и невъзможност за гласуване на ОС /запора за мен не би трябвало да пречи на гласуването/, представяте ли си каква стойност ще получат останалите неблокирани акции, особено ако някой или някои с над 5% решат да свикат ОС?!
Моля за мнението ви.
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнениеЛошото е, че вместо да се ровим в отчетите на дружествата все по често ни се налага да се ровим по законите и по информационните системи на съдилищата.
А щом се ровим повече по съдилищата - явно има за какво да се водят там.
Нямам препоръки!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеЖека мара брат,
Преди време се сблъсках с подобен казус и бях неприятно изненадан:
След обявяването в несъстоятелност /като дата/ се назначава синдик.
И тук идва интересното: в продължение на една година от датата има право да атакува по целесъобразност и законност всички сделки две години преди датата.
Поздрави!
Лошото е, че вместо да се ровим в отчетите на дружествата все по често ни се налага да се ровим по законите и по информационните системи на съдилищата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеЗдравей!
Нещо подобно мернах и аз в ТЗ преди малко, но доколко е възможно да се разтуря каквото и да е при положение, че са минали през ЧСИ и през борсатА?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеЖека мара брат,
Преди време се сблъсках с подобен казус и бях неприятно изненадан:
След обявяването в несъстоятелност /като дата/ се назначава синдик.
И тук идва интересното: в продължение на една година от датата има право да атакува по целесъобразност и законност всички сделки две години преди датата.
Поздрави!
Здравей!
Нещо подобно мернах и аз в ТЗ преди малко, но доколко е възможно да се разтуря каквото и да е при положение, че са минали през ЧСИ и през борсатА?
Коментар
Коментар