IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Теми за размисъл.

http://www.capital.bg/biznes/kompani...etrolna_voina/

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение

за мен е голяма простотия.....на съда....

Коментар

• http://www.capital.bg/biznes/kompani...ite_na_petrol/

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
          Жека,

КТБ не ги брой докато са под особен надзор или ако им отнемат лиценза. => Свободните незапорирани акции стават 100% - 88,6% - 5% приблизително = 6,4%. За това говоря и за тяхната хипотетична ценност при равни други обстоятелства.

А иначе тези съдебни борби и фирмени врътки могат да объркат /подлудят/ всеки, на мен ми става почти невъзможно да следя новините и да си правя изводи .. .

Поздрави!
          Как да не ги броя, нали все някой ще ги представлява, както мисля и тия уж запорирани 88.6. В тях не влиза КТБ, т.е. ако влезе то ще е вече с поне 94.1 особени, без ония 2.7 млн., с тях - останаха свободни 3.44 %, в които са Нафтекс, държавата, пъпеши и цялото инвесторско войнство.

Коментар

• Жека,

КТБ не ги брой докато са под особен надзор или ако им отнемат лиценза. => Свободните незапорирани акции стават 100% - 88,6% - 5% приблизително = 6,4%. За това говоря и за тяхната хипотетична ценност при равни други обстоятелства.

А иначе тези съдебни борби и фирмени врътки могат да объркат /подлудят/ всеки, на мен ми става почти невъзможно да следя новините и да си правя изводи .. .

Поздрави!

Коментар

Може да не е едно лице, може и множество с общо 5%+.Поздрави!

Мисля излязоха, че са за собствена сметка, 7.96 %, но после от тия 8.7 млн. броя, на 4.47 ли беше минаха 2.7 млн. и се чудим дали е от тия 8.7, но пак ще са над 5 %, нямаше официална информация за прагове.
              Сега, тука се чудя вече какъв е маймунджулъка...
              Днес, по-скоро преди час-два е одобрен вече Николай Гергов за нов управител в Корект фарм и е ново седалището, хотела в Ловеч. След 10-15 минути е вписан и акта на съда, молбата за несъстоятелността. Тя е с дата 16.07.2014 г., тук обаче има и друго инфо:

Търговско дело 5168 от 2014г. По новия ГПК Търговско отделение ТО VI-13 състав
              500 Несъстоятелност

Разпореждане за образуване от 18.7.2014г.
              Образувано на 18.7.2014г. по Молба за обявяване в несъстоятелност
              Входящ документ 88530 от 17.7.2014г.
              Фирмено дело (на длъжника) Фирмено дело 4081/2004г. СОФИЙСКИ ГРАДСКИ СЪД

Молител КОРЕКТ ФАРМ ЕООД

Входящ № 88728 от 17.7.2014г. - молба за прекратяване на производство

Молител КОРЕКТ ФАРМ ЕООД
              На 18.07 мисля излезе СтОС за запор покрай Холдинга.
              Та какво става?
              Нямам препоръки!

Коментар

• Poncho

И аз така мисля.
                Но при сегашната хипотеза: запор на акциите и опити за смяна собствеността на ЮЛ собственици и опити за прехвърляне на акциите при извънредно ОС пак свободните акции биха изключително ценни за заинтересованите ...

Jekata

Може да не е едно лице, може и множество с общо 5%+.

Поздрави!

Коментар

Сещам се за интересна хипотеза: Ако запора на тези 88,6% от капитала, което логично блокира всякакви сделки с тях, включва и невъзможност за гласуване на ОС /запора за мен не би трябвало да пречи на гласуването/, представяте ли си каква стойност ще получат останалите неблокирани акции, особено ако някой или някои с над 5% решат да свикат ОС?!

Моля за мнението ви.

Поздрави!
                  Тук друг с над 5 % е КТБ.

Коментар

Сещам се за интересна хипотеза: Ако запора на тези 88,6% от капитала, което логично блокира всякакви сделки с тях, включва и невъзможност за гласуване на ОС /запора за мен не би трябвало да пречи на гласуването/, представяте ли си каква стойност ще получат останалите неблокирани акции, особено ако някой или някои с над 5% решат да свикат ОС?!

Моля за мнението ви.

Поздрави!
                    Няма общо запора с правото на глас. Те и на последното ОС половината акции са блокирани със залог.
                    Ершов е правил и други опити срещу дружеството. Оспорване на решенията на ОС:
                    ---------------------------------------------
                    Търговско дело 1524 от 2014г. По новия ГПК Търговско отделение ТО VI-4 състав
                    620 Искове по чл.74 от ТЗ

Разпореждане за образуване от 14.3.2014г.
                    Образувано на 14.3.2014г. по Искова молба-търг. дело
                    Входящ документ 30160 от 12.3.2014г.

Ищец А.С.К.
                    Ответник ПЕТРОЛ АД

Закрито/разпоредително заседание от 14.3.2014
                    Резултат: Без движение
                    В едноседмичен срок от съобщението ищеца следва да представи доказателства за платена по сметка на СГС държавна такса в размер на 240 лева. При неизпълнение в срок ИМ ще бъде върната.

Входящ № 33247 от 18.3.2014г. - молба за отказ
                    Ищец А.С.К.

Закрито/разпоредително заседание от 21.3.2014
                    Резултат: Прекратено

Определение от 21.3.2014
                    Резултат: Прекратява делото
                    Прекратява производството по т.д. 1524 по описа за 2014г. на СГС,ТО 6-4 състав.Определението подлежи на обжалване пред САС в едноседмичен срок от уведомяването на ищеца с частна жалба.
                    --------------------------------------------------------------
                    А.С.К. - Александър Славчев Каиков - редовен зажитник на Ершов на ОС.
                    Негов пълномощник на ОС на Петрол е била и Мариана Брага - адвокатка на Ершов. На ОС през 2011 г. extri.bg/show/download.php?id=139949 тя е твърдяла, че акциите закупени от Нафтекс трябва да се обезсилят - става дума за предишни сделки не за сегашните.

Коментар

• Сещам се за интересна хипотеза: Ако запора на тези 88,6% от капитала, което логично блокира всякакви сделки с тях, включва и невъзможност за гласуване на ОС /запора за мен не би трябвало да пречи на гласуването/, представяте ли си каква стойност ще получат останалите неблокирани акции, особено ако някой или някои с над 5% решат да свикат ОС?!

Моля за мнението ви.

Поздрави!

Коментар

• Денис Ершов пред Economic: Съд запорира акциите на "Петрол"

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение
                          Лошото е, че вместо да се ровим в отчетите на дружествата все по често ни се налага да се ровим по законите и по информационните системи на съдилищата.
                          Да видим следващия отчет дали няма да отдръпне тия вдясно.
                          А щом се ровим повече по съдилищата - явно има за какво да се водят там.
                          Нямам препоръки!

Коментар

Жека мара брат,

Преди време се сблъсках с подобен казус и бях неприятно изненадан:

След обявяването в несъстоятелност /като дата/ се назначава синдик.
                            И тук идва интересното: в продължение на една година от датата има право да атакува по целесъобразност и законност всички сделки две години преди датата.

Поздрави!
                            От миналата година въведоха известни промени: Новостите в материята на търговската несъстоятелност Сроковете са различни в зависимост от сделката, чието разваляне се иска. Не бива да се забравя, че конкретните сделки тук са в резултат на действията на ЧСИ, а не на длъжника - Петрол холдинг. Личното ми мнение е, че до разваляне на тези сделки няма как да се стигне и дори обжалването на запорите ще спечели.
                            Лошото е, че вместо да се ровим в отчетите на дружествата все по често ни се налага да се ровим по законите и по информационните системи на съдилищата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                              Здравей!
                              Нещо подобно мернах и аз в ТЗ преди малко, но доколко е възможно да се разтуря каквото и да е при положение, че са минали през ЧСИ и през борсатА?
                              Възможно е само ако променят няколко закона с обратна сила . Тоест , не е възможно !

Коментар

Жека мара брат,

Преди време се сблъсках с подобен казус и бях неприятно изненадан:

След обявяването в несъстоятелност /като дата/ се назначава синдик.
                                И тук идва интересното: в продължение на една година от датата има право да атакува по целесъобразност и законност всички сделки две години преди датата.

Поздрави!

Здравей!
                                Нещо подобно мернах и аз в ТЗ преди малко, но доколко е възможно да се разтуря каквото и да е при положение, че са минали през ЧСИ и през борсатА?

Коментар

Working...
                                X