IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Петрол АД (PET)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Монти аз нищо не съм продал, но за 4.50-60 вече съм сигурен с тези маджовци
    Не е препоръка за нищо..
    Е аз си купувам и продавам ,но последната ми сделка е за хилядарка под 4....
    Имах още една ..там ,но не стигна цената за изпълнение за милимунда...вчера...

Коментар

• Монти аз нищо не съм продал, но за 4.50-60 вече съм сигурен с тези маджовци
      Не е препоръка за нищо..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Браво - Събраха се все сериозни играчи- увеличението е осигурено
        Разбира се ...
        Имаше един с 3 К на 4,25 и моя боб го подплаши....

Коментар

• Браво - Събраха се все сериозни играчи- увеличението е осигурено

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
            Гришата какво прави тук?

http://tranzit.dir.bg/load.php?id=1y...56tfIYF1859519
            Явно Петрол е голяма и апетитна хапка.
            Литекс АД
            Внос, преработка и търговия на петрол
            Една от първите и основни търговски дейности на групата ЛИТЕКС е бизнесът с горива. Търговията с горива изиграва ключова роля за развитието и успеха на дружеството. Литекс АД е първата компания на родния пазар, която внася пропан-бутан с корабни партиди. Дистрибуцията на светли, тъмни горива и пропан-бутан на територията на България е от основните дейности на дружеството.
            Литекс АД притежава петролна база, разположена в северна България. По проект базата е с капацитет от 10 000 метрични тона. През 2006 г. базата е лицензирана и към момента се използва като склад за горива на държавния резерв.
            В градовете Ловеч и Бургас Литекс АД притежава лицензирани данъчни складове за съхранение и производство на пропан бутан. В склада се извършва пълнене на битови бутилки с пропан бутан. Правят се и доставки на газови бутилки по домовете.
            В рамките на 2010 година, търговското дружество за горива Литекс АД запази обема на предлаганите суровини и търговията с тях на територията на страната.

ДИСТРИБУЦИЯ НА ПЕТРОЛНИ ПРОДУКТИ ЧРЕЗ ВЕРИГА БЕНЗИНОСТАНЦИИ, ЕКСПЛОАТИРАНИ ОТ ШЕЛ
            Литекс АД разполага с 32 бензиностанции и газстанции, предоставени на концесия и реконструирани по изискванията на Шел.
            Станциите са изградени като съвременни комплекси, предлагащи голям брой висококачествени услуги според световните стандарти и изисквания в бранша.
            В момента дружеството оперира с четири бензиностанции (две в София, една в Пловдив и една в Ловеч), изградени според последните изисквания. Метанстанции са изградени в градовете Ловеч и Пловдив.
            При съхранението на горивата, в станциите на ЛИТЕКС са спазени всички технологични, екологични изисквания и условия за безопасност. Съоръженията са изградени и се поддържат според най-добрите Европейски практики.

Коментар

• боба показва ,че под и на 4 , който иска продаде , не е вече ниво за продажба а ниво за покупка... което означава ,че съпротивата вече е към 4,25 лв - 4,30....
              Вземем ли 4, 25 лв Остановяваме ,че сме пробили най после там съпротивата след третия опит и Отиваме към 4,5...
              бобът е смилянски..... и се вижда без Учила.....
              Ако сбъркам другата седмица ще пускам каВе Инка....за дооценка...

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                Kaто гледам стройните правила в новия устав, звездите ми говорят, че има или ще има повече от 1 с-к (което винаги ми е харесвало като вариант на БФБ)
                Като гледам гласуването с единодушие, оня Гришата ще да е бил..
                Пак изпуснах, но следващия път може и да ида (не казахте нищо за картите

Мисля на глас, Нямам препоръки!
                Че той ,той е бил...
                какво стана с литекс петролеум ли беше....

Коментар

Ти къщичка за пиленца правил ли си?
                  Колко са у нас Гриша Данаилов Ганчев, еле у тоя бизнес.
                  ...
                  Нямам препоръки!
                  Kaто гледам стройните правила в новия устав, звездите ми говорят, че има или ще има повече от 1 с-к (което винаги ми е харесвало като вариант на БФБ)
                  Като гледам гласуването с единодушие, оня Гришата ще да е бил..
                  Пак изпуснах, но следващия път може и да ида (не казахте нищо за картите

Мисля на глас, Нямам препоръки!
                  Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
                    Дано е 1:1 с лицето, което мислим всички. Това ще е добра новина. Иначе за част от долните мнения или за тези, които не са разбрали - другото общо събрание (за увеличението на капитала) няма да се проведе, тъй като бе отложено.
                    Ти къщичка за пиленца правил ли си?
                    Колко са у нас Гриша Данаилов Ганчев, еле у тоя бизнес.
                    В петък са пуснали заповед от КФН за двама техни представители на ОСА.
                    Същевременно пък са отрязали пъпешите, че са с пълномощно от 2011, старо било...
                    Май е имало и агенти от стария мажоритар, съдейки по книгата.
                    1.81 % са физически лица акционери.
                    Следващо ИОСА е отложено и при вписване в ТР ще се проведе на 23.04.2014 г.
                    Нямам препоръки!

Коментар

Гришата какво прави тук?

Дано е 1:1 с лицето, което мислим всички. Това ще е добра новина. Иначе за част от долните мнения или за тези, които не са разбрали - другото общо събрание (за увеличението на капитала) няма да се проведе, тъй като бе отложено.

Коментар

• Гришата какво прави тук?

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
                          Как мина ОСАто Жека ?

Да съм бил - да ти кажа, пък то...

Коментар

Интересът от последните дни дали е продиктуван само от новината за увеличението или има гориво и покрай новината за влизането в индекса?
                            Всъщност утре на събрание?
                            Нямам препоръки!
                            Как мина ОСАто Жека ?

Коментар

• Интересът от последните дни дали е продиктуван само от новината за увеличението или има гориво и покрай новината за влизането в индекса?
                              Всъщност утре на събрание?
                              Нямам препоръки!

Коментар

• Дистрибуторът на горива "Петрол" смята да направи най-голямото набиране на капитал в историята на Българската фондова борса – компанията ще търси над 270 млн. лв. от акционерите си и потенциални инвеститори, става ясно от покана за извънредно общо събрание.

Датата, на която то трябваше да се проведе, първоначално беше определена за 8 април, но тъй като поканата не е вписана в Търговския регистър, се налага насрочване на друг ден според съобщение на дружеството, пише "Капитал"

Компанията смята да набере парите, като пусне нова емисия акции, с която да увеличи и акционерния си капитал.

При успешно записване той ще нарасне от 109.25 млн. лв. на 163.87 млн. лв. За да се смята емисията за успешна, трябва да бъдат записани поне 40 млн. нови акции (200 млн. лв ) и според портфолио мениджъри това е знак, че ръководството вече се е уговорило с един или няколко инвеститори да запишат такова количество книжа.

Ако всички нови акции бъдат продадени успешно, това ще е най-голямата еднократно събрана сума от увеличение на капитал на българския фондов пазар според справка от БФБ.

Все още няма яснота за какво точно ще бъдат използвани парите. Директорът за връзки с инвеститорите на дружеството Юлияна Григорова обясни, че засега не може да даде повече информация и предстои тя да бъде публикувана. Посредник по новата емисия ще е "София интернешънъл секютириз". В поканата си до акционерите от управителния съвет обясняват, че набирането на пари се налага, за да бъде капитализирано дружеството.

В момента около 90% от капитала на "Петрол" са собственост на няколко фирми, свързани с "Корпоративна търговска банка" АД и основния й собственик Цветан Василев. Това стана след поредица прехвърляния на пакети от акции, като най-голямата сделка беше през декември, когато частен съдебен изпълнител продаде над 55% от капитала, дотогава на "Петрол холдинг".

Дружеството се опитва да обжалва продажбата (макар сделките през борсата да са неотменяеми). Затова може да се окаже, че увеличението на капитала на "Петрол" ще е поредният казус около компанията. Ако увеличението обаче мине, това може да бетонира новите акционери. Вчера акциите на "Петрол" АД затвориха на нива от 4.050 лв. за лот.

Коментар

Working...
                                X