Първоначално изпратено от prodigal
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Евроинс (5IC / EURINS)
Collapse
X
-
Мече, капитала трябваше да се вдигне предвид променените изисквания за резерв и то с реална сума, която влиза в Дружеството.
Ако бяха хитреци на дребно щяха да запишат 51% от правата, че да мине увеличението и да вкарат пари в дружеството, а другото да вземат от пазара, като по този начин освен че са на сметка, държат цената и си увеличат повече участието за по-малко пари (да не забравяме, че парите дойдоха от ГФ).
Не го направиха и си платиха всичко по 4 лева, дребните/средните/едрите взеха на доста по-добри цени.
Да не търсим под вола теле, причините са по-прозаични. От кой сме взели с една дума. Не са големите в БГ като вече казах. Съвсем правилно (според мен) отбеляза, че сектора като цяло беше вкаран в графа „пази се” и то на общо основание и без особени основания за България. Чуждите инвеститори са го играли така:
Евроинс - към 30.09.2007.
Сума на актива (хил. лв.) 44 698
Капитализация (хил. лв) 200 700
Свободно търгуеми дялове от капитала (до 5%) 31,99%
Процент от капитализация в чужд. Лица 16,42
Евроинс - към 31.03.2009 г.
Сума на актива (хил. лв.) 69 635
Капитализация (хил. лв) 15 240
Свободно търгуеми дялове от капитала (до 5%) 24,70%
Процент от капитализация в чужд. Лица 8,96
Тоест при обем от 1,6 мил акции за периода половината са техни продажби, а останалото наша спекула. Мисля, че основния продавач излезе окончателно, а реалната цена е доста нагоре. Поне така ще го играя
Коментар
� -
Първоначално изпратено от meche_cveti93.............
Увеличение на капитала :
1. За една акция получаваш една с емисионна цена на 10 лв. при борсова 3 лв......Евроинс ,Булстрад
2. За една стара получаваш 20 нови с емисионна цена 1 лв. при при борсова 3 лв......Полимери
Това са начини за разводняване на капитала в полза на мажоритара...
3. На всяка стара акция получаваш от 0.3 до 1 нова акция при борсова 4 лв. и емисионна от 2.50 / криза/до 3.5 лв. /бичи пазар/...Булстрад през 2006 г. , Синергон холдинг , ССВ, ИХБГ , ХИМ ....
4. Получаване на безплатни акции вместо дивидент.....много са ...
Премия за дребните миноритари.....
Та да си минем на въпроса за да не ме обявите за профан окончателно ... Ти персонално в кое увеличение на капитала ще участваш и в кое ще продадеш акциите си в любимото дружество....взимаме ,сегашното състояние на борсата...
.............
Коментар
� -
Мече при долното дружество имаме съвсем аналогична ситуация, кажи ми сега мажоритаря прав ли е в случая. Вместо да пуснат акциите по 10 кинта и да ни дадат да запишем и техните права, те определиха емисионна над пазарната..., да се неначуди човек Явно собствениците на Бустрад и Евроинс имат сходни виждания как се процедира, когато се налага увеличение на капитала.
Има хора, които мислят и като теб обаче, нищо че щяло да има разводняване в такъв случай, голяма работа. Например г-н Банев предложи увеличение на капитал на Полимери на 1 лев, но странно защо КФН му отказа.Що не им пишеш и да изложиш вижданията си, може да си променят практиката
Ако ми прочетеш постовете в Булстрад ще се убедиш ,че от девет месеца не съм заделил и един лев за покупки при тях и съм намалил количеството на акциите си там..... точно затова .....засега.
Още един път. ХИМ/въпреки всичките им кусури/ успяха да зарибят много хора и в ССВ и в В Химимпорт защото при записване на нови акции дават премия на старите си акционери без да разводнят капитала ... мисля че и в ИХБГ те бяха купувачите при увеличение на капитала на 2.4 лв. и правата струваха над 3 лв. или нещо такова...
Увеличение на капитала :
1. За една акция получаваш една с емисионна цена на 10 лв. при борсова 3 лв......Евроинс ,Булстрад
2. За една стара получаваш 20 нови с емисионна цена 1 лв. при при борсова 3 лв......Полимери
Това са начини за разводняване на капитала в полза на мажоритара...
3. На всяка стара акция получаваш от 0.3 до 1 нова акция при борсова 4 лв. и емисионна от 2.50 / криза/до 3.5 лв. /бичи пазар/...Булстрад през 2006 г. , Синергон холдинг , ССВ, ИХБГ , ХИМ ....
4. Получаване на безплатни акции вместо дивидент.....много са ...
Премия за дребните миноритари.....
Та да си минем на въпроса за да не ме обявите за профан окончателно ... Ти персонално в кое увеличение на капитала ще участваш и в кое ще продадеш акциите си в любимото дружество....взимаме ,сегашното състояние на борсата...
Мечето се е набутало тогава в Евроинс като пате в лайна, това е пробема. Оставете го на мира, ще му мине.
Смяташе се и сега се смята ,че застраховането е една сфера на услуги с много потенциал....
ГО - непрекъснато растяща..
Автобомили , самолети , кораби , камиони .. с % растеж на покупките
Животозастраховането едва живурка и с радстящите доходи се чакаше бум и т.н.
до ЕИГ ....
В момента акциите и на двете застрахователни дружества точно заради начина на увеличения на капитала .... е на такова положение ... но до няколко месеца ще се промени и сантимента ако има и добри отчети... за БСТР съм сигурен защото им следя цените на акциите който имат в портфеила и застраховките им ... но това е за догодина според мен.
Не е препоръка..
Коментар
� -
Мече при долното дружество имаме съвсем аналогична ситуация, кажи ми сега мажоритаря прав ли е в случая.Вместо да пуснат акциите по 10 кинта и да ни дадат да запишем и техните права, те определиха емисионна над пазарната..., да се неначуди човек
Явно собствениците на Бустрад и Евроинс имат сходни виждания как се процедира, когато се налага увеличение на капитала.
Има хора, които мислят и като теб обаче, нищо че щяло да има разводняване в такъв случай, голяма работа. Например г-н Банев предложи увеличение на капитал на Полимери на 1 лев, но странно защо КФН му отказа.Що не им пишеш и да изложиш вижданията си, може да си променят практиката
Булстрад планира да увеличи капитала си от 1,974 млн. лв. на 2 153 455 лв. чрез издаване на нови 179 455 акции с номинална стойност 10 лева и емисионна цена 56 лева. Последната борсова цена е 40,5 лв. за акция, а в края на днешната сесия имаше предлагане на БФБ-София при цена 41,398 лв./акция за общо 15 книжа.Предложените 62 614 права за участие в увеличението на капитала на ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп АД намериха купувач при минималната цена от 0,001 лв./брой, показва справка в борсовия бюлетин. Това бяха правата, чиито собственици не са заявили, че ще участват в увеличението на капитала, и по закон те бяха предложени на търг.
Изтъргуваните права представляват 3,17% от общо издадените 1,97 млн. права. С дял от близо 97% в капитала на дружеството е австрийската Виена Иншурънс Груп (Винер Щедтише), като неговите права не бяха предложени на аукциона, тъй като мажоритарният собственик ги е заявил за плащане.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от meche_cveti93така е щеше да запишете, но не по желание, а за да не ви се размие дела ПО ПРИНУДА
а при увеличение на 4 лв., печелите двойно
вие взимате на 1-4 лв., а глупака мажоритар на 4 лв.
и пак си недоволен
не си прав
За последно .... ако увеличението беше в тези размери но на ниска цена ... фондовете на Райфата , Статус и дребните риби вместо да разпродават четири месеца като луди щяха да запишат увеличението и да бранят инвестициите си с надежда за бъдещето ... а аз и всички останали без да се замисляме още на другия ден почнахме да продаваме от 4 лв. надолу ....
Не виждам нищо чудно да имам акции на 18 лв. ... все пак купувам от 5 г. а не съм от вчера... още малко и ще се изкарате печеливши от позицията...като знам какви обеми се продаваха на 1 и нещо лева и то поради липса на желаещи на купят... тогава.
В момента когато мажоритара си върне доверието в акционерите ще тръгнат нагоре... по принцип вярвам в това .
Пресен пример е ХИМ....щом те си върнаха доверието ...
Успех на борсата и много профит на позициите ти ... въпреки ,че в някой колеги разпали духа на Шерлок Холмс...
не заради увеличението на 4 лв.
това защити акционерите, като не разми капитала
точка
Коментар
� -
така е щеше да запишете, но не по желание, а за да не ви се размие дела ПО ПРИНУДА
и пак си недоволен
не си прав
За последно .... ако увеличението беше в тези размери но на ниска цена ... фондовете на Райфата , Статус и дребните риби вместо да разпродават четири месеца като луди щяха да запишат увеличението и да бранят инвестициите си с надежда за бъдещето ... а аз и всички останали без да се замисляме още на другия ден почнахме да продаваме от 4 лв. надолу ....
Не виждам нищо чудно да имам акции на 18 лв. ... все пак купувам от 5 г. а не съм от вчера... още малко и ще се изкарате печеливши от позицията...като знам какви обеми се продаваха на 1 и нещо лева и то поради липса на желаещи на купят... тогава.
В момента когато мажоритара си върне доверието в акционерите ще тръгнат нагоре... по принцип вярвам в това .
Пресен пример е ХИМ....щом те си върнаха доверието ...
Успех на борсата и много профит на позициите ти ... въпреки ,че в някой колеги разпали духа на Шерлок Холмс...
Коментар
� -
Първоначално изпратено от meche_cveti93Мече бъркаш ....
Моето мнение е че при борсова цена 3.90 лв и емисионна цена 1 лв. близо 90 % от дребните и едрите и аз влючително з щяхме да запишем новите акции... така ,че няма да се разводни капитала... но може и да бъркам....
и пак си недоволна
не си права
Коментар
� -
Първоначално изпратено от анализаторътПървоначално изпратено от meche_cveti93Мече не си право
нещо си се объркало
Еврохолд се наби на 4 лв., ако беше на 1-2 лв., щеше да го духат дребните повече
сега Еврохолд се наби на 4 лв., а дребните се насукаха на 1-2
не ти е вярна логиката, даже е доста грешна
Не знам как трябва да протече даденото увеличение на капитала за да привлече свойте акционери ... ... При цена 3.80 , 3 . 90 лв. се обявява увеличение на капитала при емисионна на 4 лв. или на 1 лв. Аз като дребен акционер като виждам това положение какво бих направил ...при един лев бих записал новите акции а при 4 лв. бих продал и свойте акции ... Направих второто... както много други акционери ... няма нито едно записано право на дребните акционери.. заедно с доверието което загуби застрахователя... сравнете цената с другите компании и какъв е риска при такъв агресивен мажоритар купуващ в всички свери на развитие и в повишаване на дела в компаниите си за сметка на цацата ...
Продигал аз нищо не разбирам от акции Евроинс е най добрата компания и ЕУБГ заедно със Старком е най свестния мажоритар и всички се избиват да купуват акциите им...попитай ги защо го правят.... спекулант е майката му единствените ... тук.
Прав си ,че заедно със Евроинс върви цената и на Булстрад ...
П.П. В Пътища също има качествен мажоритар... истинско удоволствие да се гледат ходовете му....свикал събрание без да се разбере с финансовата институция ... за изкупуване .
Не е препоръка...
това че го направи над пазарна цена е хубаво за малките акционери
ти си купи на пазарна
ако го беше направил на 1 лв. щеше да запише не само 70%, а 100% от предложените акции и да ви размие дела на ниски цени
Тотално си в грешка
питай когото искаш
Човекът си е убеден, че по-добре да бяха емитирали 25 000 000 акции по 0,40 лв., отколкото 2 500 000 по 4 лв., и това при положение, че е имал акции от 18 лв. - безнадеждно е!Не-заслужил инвеститор
Коментар
� -
Първоначално изпратено от meche_cveti93Мече не си право
нещо си се объркало
Еврохолд се наби на 4 лв., ако беше на 1-2 лв., щеше да го духат дребните повече
Не знам как трябва да протече даденото увеличение на капитала за да привлече свойте акционери ... ... При цена 3.80 , 3 . 90 лв. се обявява увеличение на капитала при емисионна на 4 лв. или на 1 лв. Аз като дребен акционер като виждам това положение какво бих направил ...при един лев бих записал новите акции а при 4 лв. бих продал и свойте акции ... Направих второто... както много други акционери ... няма нито едно записано право на дребните акционери.. заедно с доверието което загуби застрахователя... сравнете цената с другите компании и какъв е риска при такъв агресивен мажоритар купуващ в всички свери на развитие и в повишаване на дела в компаниите си за сметка на цацата ...
Продигал аз нищо не разбирам от акции Евроинс е най добрата компания и ЕУБГ заедно със Старком е най свестния мажоритар и всички се избиват да купуват акциите им...попитай ги защо го правят.... спекулант е майката му единствените ... тук.
П.П. В Пътища също има качествен мажоритар... истинско удоволствие да се гледат ходовете му....свикал събрание без да се разбере с финансовата институция ... за изкупуване .
Не е препоръка...
това че го направи над пазарна цена е хубаво за малките акционери
ти си купи на пазарна
ако го беше направил на 1 лв. щеше да запише не само 70%, а 100% от предложените акции и да ви размие дела на ниски цени
Тотално си в грешка
питай когото искаш
Коментар
� -
В изпълнение на чл. 100ш от ЗППЦК и чл.27 и чл.28 от Наредба №2 за проспектите при публично предлагане и допускане да търговия на регулиран пазар на ценни книжа и разкриването на информация от публичните дружества и другите емитенти на ценни книжа и във връзка със свиканото за 12.10.2009г. Извънредно общо събрание на „Холдинг Пътища” АД и предложените за одобрение от акционерите сделки Ви уведомяваме, че в процеса на преговорите за осъществяването им не беше постигнато споразумение, което да може да бъде реално осъществено.
По тази причина дневния ред на общото събрание е напълно безпредметен, но съгласно българското законодателство няма възможност то да бъде отменено.
В тази връзка при вземане на решение за гласуване на общото събрание молим акционерите, които ще имат право на глас, да вземат под внимание така изложената информация и липсата на необходимост от овластяване.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от meche_cveti93Мече не си право
нещо си се объркало
Не е препоръка...
Коментар
�
Коментар