IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Евроинс (5IC / EURINS)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ghettoff
    Първоначално изпратено от анализаторът
    Първоначално изпратено от Vinetu
    Най-вероятно аз съм лаик и не разбирам, но Булстрад Живот не е ли напълно отделна компания от Булстрад АД. Животозастрахователите не са ли отделни компании?!? Много странно, в голямо неведение съм бил тогава!
    Вие искате да ми кажете, че на борсата търгуваме Булстрад, който консолидира и Булстрад Живот, така ли?!?
    Ми да ЗПАД Булстрад има 94% в Булстрад Живот
    това което се трейдва на БФБ имаше и дял в ПОК Доверие (май към 9%)
    което не е евтин дял
    продаде се за бая кинти
    Да, ама това в темата на Булстрад и в понеделник Винету стронг бай. Не е препоръка.
    да консолидира го имат малко над 95% там премийния им приход е 10мил. за шестмесечието при 120мил в Общото.

Мен поне ме развеселиха момчетата.

Понеже тук сме на тема общо застраховане малко статистика да ги подразня.

Общо застраховане Q2 2006 - Q2 2009:

Евроинс Q2 2006 пазарен дял 3,85% / Q2 2009 г пазарен дял 5% ръст 30%

Булстрад Q2 2006 пазарен дял 16,69% / Q2 2009 г пазарен дял 16,58 % спад 1%

Коментар

Първоначално изпратено от De Niro
      Що за глупост е да сравнявате най-добрата с най-лошата компания на нашия пазар.
      В Евроинс нямат сервиз в който да ти оправят колата. Тук в Бг. Какво повече има да говорите за чужбина и за приходи.
      Все едно сравнявате Майкрософт със сергия на женския пазар....

Имат още 1000 предимства пред Евроинс. То пред тях всеки има всякакви предимства. Дори инс-а могат да кандидатстват за гинес като най-скъп продукт с най-лошо качество във всички сфери. Едва ли ще имат конкуренция...
      Майна, теб те знаем. И не ти обръщаме внимание. Спокойно.
      Ама майна, защо заблуждаваш хората? Не може компания която не работи с никакви сервизи да бъде скъпа, добра и т.н. Клиентите плащат най-скъпо и не могат да си оправят колите.... Това води към фалит, а не към ръст на акциите. Не лъжи хората!

Коментар

• Първоначално изпратено от анализаторът
        Първоначално изпратено от Vinetu
        Най-вероятно аз съм лаик и не разбирам, но Булстрад Живот не е ли напълно отделна компания от Булстрад АД. Животозастрахователите не са ли отделни компании?!? Много странно, в голямо неведение съм бил тогава!
        Вие искате да ми кажете, че на борсата търгуваме Булстрад, който консолидира и Булстрад Живот, така ли?!?
        което не е евтин дял
        продаде се за бая кинти
        Да, ама това в темата на Булстрад и в понеделник Винету стронг бай. Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vinetu
          което не е евтин дял
          продаде се за бая кинти

Коментар

• Най-вероятно аз съм лаик и не разбирам, но Булстрад Живот не е ли напълно отделна компания от Булстрад АД. Животозастрахователите не са ли отделни компании?!? Много странно, в голямо неведение съм бил тогава!

Коментар

• Първоначално изпратено от De Niro
              Що за глупост е да сравнявате най-добрата с най-лошата компания на нашия пазар.
              В Евроинс нямат сервиз в който да ти оправят колата. Тук в Бг. Какво повече има да говорите за чужбина и за приходи.

Имат още 1000 предимства пред Евроинс. То пред тях всеки има всякакви предимства. Дори инс-а могат да кандидатстват за гинес като най-скъп продукт с най-лошо качество във всички сфери. Едва ли ще имат конкуренция...
              Майна, теб те знаем. И не ти обръщаме внимание. Спокойно.

Коментар

• Използвам стари данни, за да имам някаква база на сравнение. Всичко друго ново е въпрос на потенциал. Оттук нататък отчасти си прав, че Булстрад има малко по-голям потенциал. Който разбира се е вече отдавна в цената. Но малко по-долу в поста си с елементарни сметки те питам дали според твоята оценка на потенциала Булстрад оттук нататък трябва да нараства с шесткратно по-високи темпове?? Защото на практика ти това казваш.

Коментар

• Що за глупост е да сравнявате най-добрата с най-лошата компания на нашия пазар.

Коментар

ghettoff здраво си се объркал, че Евроинс има 2 пъти по-малко премиен приход в общото
                    3,3 пъти по-малко му е
                    като добавиш и данните на БГ имоти с които Булстрад се слива и като добавиш животозастраховането, може и да ги докарам 5 пъти, а общото е нищо спрямо животото като потенциал

ето файла в КФН само за общото
                    http://www.fsc.bg/go.idecs?m=library...nload&id=18768
                    Виж, аз не деля на общо, живото- и какво ти там- застраховане. Гледам общия премиен приход. В инвестора си пише за последните 12 месеца: 167млн срещу 83 млн. Оттам нататък разглеждаме какво може да стане. Нас това ни интересува, нали?
                    гледаш стари данни, тази година Евроинс губи дял и вече е 3,3 пъти по-малък в общото
                    Освен това гледаш в Инвестор.бг е неконсолидирани данни. Животото на Булстрад е в консолидирания
                    и недей да сравняваш 1 лв. в живоото с 1 лв. в общото
                    1 лв. в животото е в пъти по-скъп от 1 лв. в общото

Коментар

ghettoff здраво си се объркал, че Евроинс има 2 пъти по-малко премиен приход в общото
                      3,3 пъти по-малко му е
                      като добавиш и данните на БГ имоти с които Булстрад се слива и като добавиш животозастраховането, може и да ги докарам 5 пъти, а общото е нищо спрямо животото като потенциал

Виж, аз не деля на общо, живото- и какво ти там- застраховане. Гледам общия премиен приход. В инвестора си пише за последните 12 месеца: 167млн срещу 83 млн. Оттам нататък разглеждаме какво може да стане. Нас това ни интересува, нали?

Коментар

• Да приемем тогава, че базата за изчисляване на потенциал е следната:

Изходна позиция: Булстрад 2 пъти повече премиен приход, 2 пъти повече капитализация от Евроинс, т.е. 40 млн.

Т.е в момента капитализацията на Булстрад генерира около 2.5 пъти повече потенциал, нали така? Не коментираме дали е справедливо или не.

Ти говориш обаче за 15 пъти срещу 25%, т.е. според теб капитализацията на Булстрад трябва да е още 15/2.5=6 пъти над сегашната, докато тази на Евроинс е горе долу в справедливия си диапазон. Така ли?

Или изразено по друг начин: Капитализацията на Булстрад трябва да нараства с шесторно по-големи темпове от тази на Евроинс, така ли?

Няма да се получи приятелю, от сега ти казвам.

Коментар

• ghettoff здраво си се объркал, че Евроинс има 2 пъти по-малко премиен приход в общото
                          3,3 пъти по-малко му е

Коментар

Първоначално изпратено от ghettoff
                            Забрави да добавиш, че Булстрад е пет пъти по-скъпа от Евроинс при два пъти по-голям премиен приход за последните 12 месеца. Нека всеки си решава сам.
                            Не четеш внимателно. Това ви е грешката. Смятате само общото застраховане. Булстрад Живот не само че беше лидер, а скоро портфейла на Български имоти Живот мина в Булстрад Живот.

така че не говори за 5 пъти и 2 пъти преди да прецениш дали сравняваш круши с дини

Не е препоръка за покупка на ценни книжа.
                            Е ли въпреки това Булстрад ПЕТ пъти по-скъпа от Евроинс? Не мисля.
                            Щом в едното потенциала е 15,5 пъти, а в другото 25% защо не?

Дори при общото застраховане в Бустрад се застраховаш на нормалните цени (дори по-ниски от Евроинс при гражданската, при каското не ми се проверява точно сега)
                            и ти важи за цяла Европа, защото имаш инфраструктура
                            И в Италия и в Солун да се счупиш, всичко то е осигурено.
                            Другите застрахователи просто не могат да направят такава услуга на такава цена.
                            Елементарно е.

Не е препоръка за покупка и продажба на ценни книжа.

Коментар

Първоначално изпратено от ghettoff
                              Забрави да добавиш, че Булстрад е пет пъти по-скъпа от Евроинс при два пъти по-голям премиен приход за последните 12 месеца. Нека всеки си решава сам.
                              Не четеш внимателно. Това ви е грешката. Смятате само общото застраховане. Булстрад Живот не само че беше лидер, а скоро портфейла на Български имоти Живот мина в Булстрад Живот.

така че не говори за 5 пъти и 2 пъти преди да прецениш дали сравняваш круши с дини

Не е препоръка за покупка на ценни книжа.
                              Е ли въпреки това Булстрад ПЕТ пъти по-скъпа от Евроинс? Не мисля.

Коментар

2-ро Булстрад има майка, с компании в цяла Средна, Централна и Източна Европа, затова не е чудно, че каското ми в Булстрад или БГ имоти важи и за цяла европа, ако имам зелена карта в Булстрад или БГ имоти и то без да доплащам.
                                Това пък, как ти хрумна?!? Май, май си съчиняваш нещо . Първо, че не е безплатно и второ - каското не важи за кражба.

Коментар

Working...
                                X