If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Забрави да добавиш, че Булстрад е пет пъти по-скъпа от Евроинс при два пъти по-голям премиен приход за последните 12 месеца. Нека всеки си решава сам.
Не четеш внимателно. Това ви е грешката. Смятате само общото застраховане. Булстрад Живот не само че беше лидер, а скоро портфейла на Български имоти Живот мина в Булстрад Живот.
така че не говори за 5 пъти и 2 пъти преди да прецениш дали сравняваш круши с дини
Тук ще направя сравнение между Булстрад и Евроинс, тъй като meche_cveti93 поиска да пиша за Булстрад
1-во Булстрад има животозастраховане и то не обикновено, а на компанията с над 100 г. история каквато е Винер щедтише, Евроинс няма, а както писах
у нас проникването на общото е 2,4% от БВП, спрямо 3% във Франция. При животозастраховането у нас проникването е 0,4% при 6,2% във Франция. Тоест 15,5 пъти ръст в едното, при само 25% ръст в другото.
2-ро Булстрад има майка, с компании в цяла Средна, Централна и Източна Европа, затова не е чудно, че каското ми в Булстрад или БГ имоти важи и за цяла европа, ако имам зелена карта в Булстрад или БГ имоти и то без да доплащам. Просто Винер щетише има инфраструктура навсякъде и им е евтино
3-то Булстрад е 1-ви по премиен приход, Евроинс доста по-назад
4-то Булстрад има майка, която може да му предложи по-ниска презастрахователна ставка, докато Евроинс трябва да е на як пазарен принцип
5-то В момента Булстрад е с по-ниски цени на гражданската. Това не означава че губи, просто може да има икономии от мащаба и по-евтино презастраховане... Не мисля, че публикуват информация, на база на която да преценя
Плюса на Евроинс е, че може да разчита на премиен приход от продажби на коли от дилърите на Еврохолд, но доколкото съм чел, делът на тези приходи е 10-12%, което не е съвсем решаващо
До преди години Евроинс даваше отстъпки на лекари, военни и подобни социални групи. После се отказа. Според мен това е признание, че са сгрешили.
Нека всеки си реши сам.
Мнението ми е лично и не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар