IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Грахам, все си мисля, че нямам право да ви спамвам с мечтите си ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Марешки ми се вижда негодяй и криминален тип - мяза ми на Ранърсът от Шоуто на Станисльави. По-хубаво с него Софарма общо да си няма.
      Ааааа ...некакви доказателства все пак ще посочиш ли, че Марешки е такъв...или както 3.1 милиарда за циганите ги "скиваш" като "скиваш" някаде по таваните.

Коментар

• Благодаря за отговора на един от въпросите ми Г-н Донев. Въпреки някои спекулации аз мисля, че отговаряте Вие лично. Ето още едно питане.

Г-н Донев разликата между публични и непублични дружества е това, че публичните предоставят на акционерите си мнооо....го повече периодична и текуща информация. Тя се предоставя от лицето Директоз за връзки с инвеститорите/ДВИ/. Това е негово основно задължение.... ето текста от ЗППЦК.
        Чл. 116г. (Нов - ДВ, бр. 61 от 2002 г.) (1) Управителният орган на публичното дружество е длъжен да назначи по трудов договор директор за връзки с инвеститорите.
        (2) Директорът за връзки с инвеститорите трябва да има подходяща квалификация
        (3) Директорът за връзки с инвеститорите:
        1.................. като им предоставя информация относно текущото финансово и икономическо състояние на дружеството, както и всяка друга информация, на която те имат право по закон в качеството им на акционери или инвеститори;
        За да стане това обаче са необходими следните предпоставки ...заедно обаче.
        =====================
        1. Пълен и свободен достъп до по-горе посочената информация.
        2. Висока кфалификация. Назначаване беш шуробаджанащина.
        3. Той да я предоставя по-горе посочената информация така както прецени той самия.
        .................................................. ....................
        Всички знаем, че на практика почти всички мажоритари гледат на ДВИ-то като на нещо ненужно, но понеже е задължително по закон ще назначим такъв. Познавам случай когато искаха да назначат за ДВИ литературовед. Не стана но имаше опит. ДВИ-тата на практика масово не покриват точка 1 и точка 3.
        В тая връзка да Ви попитам следното ако сте съгласен с моята констатация.
        Бихте ли подкрепили инициатива за промяна в ЗППЦК която да даде право на миноритарните акционери да избират ДВИ-то на редовното годишно ОСА за срок до следващото редовно годишно ОСА. Мажоритарите да нямат право да гласуват при този избор. Лишаването на можоритаря в този случай от глас няма да е прецедент защото и сега има случай при които той нама право да гласува. На следващото редовно ОСА миноритарите ако не са доволи няма да го изберат. Идеята е и ДВИ - то да бъде изборна длъжност от ОСА. Така той ще може да изпълнява и трите посочени по-горе точки ако е добросъвестен разбира се. Ако не е, миноритарите при доказана недобросъвестност да могат да го сменят по всяко време с подходяща процедура. Не е проблем да се измисли такава.
        Г-н Донев ние миноритарите Ви вярваме но ....повече ще вярваме на човек който ние самите сме избрали, и който не е зависим от мажоритарите в никакав случай. Качеството на информацията е по-важна от количеството и.
        .................................................. .................
        Бил съм ДВИ - материята ми е напълно позната. Уволнен поради непредоставена ми въжможност да изпълнявам точка 1 и точка 3.
        Last edited by cokrat1; 12.08.2012, 13:57.

Коментар

• Марешки ми се вижда негодяй и криминален тип - мяза ми на Ранърсът от Шоуто на Станисльави. По-хубаво с него Софарма общо да си няма.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• ей симов какво правиш тук бе ти нали си имаш шапка от г-н Божков - къш от тука, тука чичо оги ще даде на мен, Импето и Форти!!!
            Мисля че всички виждат как от една ръждясала фабричка на края на града(както казва онзи с червения меч), чичо Оги направи нещо голямо!!! Мисля че няма сравнение между 2003 и сега нито в икономически, нито в какъвто и да е план и само да те поправя ако не греша 40млн в момента е само печалбата на фармата, ами 6млн СФТРД, ами Севто, ами Медика, ами Момата, ами Иванич, ами Унифарм и много други - просто няма място за сравнение!!!

Тъй като явно чичо Оги му е приятно да бъбри със съмишленици, като мен , по скоро бих попитал:
            1. Не е ли време СФТРД да погледне извън България(ще кажете не я управлявам аз да ама...)?
            2. Кой е отказал на Марешки да му зарежда аптеките та направи Фармнет
            3. При положение че най-популярните аптеки се обвързват с четвъртия дистрибутор какъв е отговора на Трейда(healthcare provider - какво мамка му е това?)
            4. Какви са плановете за развитие на Трейдинга при положение че 90% от печалбата му отива за дивидент(за което аз, Кумру, Импето и Форти нямаме против) и как ще запази позициите си срещу такъв сериозен конкурент, който е обвързан и с ОГРОМНА верига аптеки?
            ааааа и 5-то
            5. Винаги сте казвали че предпочитате публичните компании - да очаквам ли някога Донев инвестмънтс качена на БФБ?????
            6. По спомен(тъй като спя с журналистка и това гледам) Фармата отделя над 1млн за реклама, а сега сигурно и повече! Кога ще ни съберете на една маса най верните фенове да се видим(с тоя бюджет) - пък може и ние като марешки в политиката да решим да влизаме, а Импе???

п.с. Видях последните снимки на г-жа Вячева - завода става много готин!!!
            и внимавайте какво пишете - все пак на Мариян хонорара зависи от това!!!
            Last edited by tony1975; 12.08.2012, 13:57.

Коментар

• Ако новините за скъпи лекарства са вярни аз пък не искам шапка.

Признавам, че г-н Донев е до голяма степен мажоритар за пример за разлика от масата предимно от изедници.

Но и г-н Донев си знае, че си има недостатъци.
              Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• Никой не посмя да попита най-болния въпрос: Продават ли се скъпо лекарствата за Българите от Софарма.

Нали заради това е всичко. Ако има скъпи лекарства ще има ли регулиране на цените а от това ще падане печалбата.

Всичко е вързано.

Коментар

• Ето ви една малка справка.

През 2003-та година Софарма Ад е имала 66 милиона броя акции и се е търгувала предимно от 2 лева до 2.50 лева.

Тогавашната печалба на Софарма заедно с дъщерните и е била 15 милиона лева.

Сега когато Софарма има 132 милиона броя акции това значат цени от 1 лев до 1.25лв при печалби 15-20 милиона.

Ако печалбата падне на Софарма на едно около 20 милиона до 30 милиона ще настъпи обратен ефект и тогава както е била направена на 4 пъти цената така ще последва връщане на процеса назад.

Балансите ги има обявени на сайта на Борсата. Цените на които се е търгувало дружеството ги има в профила му тук.
                  http://www.investor.bg/companies/SFARM/view/

Софармата феноменално увеличи печалбата си два пъти не ми се чопли да обяснявам как точно от 20 милиона скочи на 40 милиона, защото Донев чете тук.

Коментар

• Донев, преди няколко дни съвсем приятелски ви обърнах внимание за подвеждащата информация за цената на Софарма на Варшавската борса. Толкова ли е трудно да нашокате канчето на този който е пуснал графика, че акциите се търгуват на 4 лева, а не на 4 злоти

http://www.sopharma.us/Investors/Sopharma-Shares.html

http://www.sopharma.bg/%D0%98%D0%BD%...%B8%D0%B8.html

Или ще кажете че издребнявам???? Мамка му веднъж преди 10 години, шефчетата на борсата казаха, че издребнявам, че часовникът на борсовия сървър е неверен и борсата отваря с 5-6 мин закъснение

Коментар

• Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнение
                      В.В. не управлявам и тази фирма ... Кулите се пълнят, но сега през лятото сигурно са доста празни. На мен лично ми харесва най-много книжарницата и итал. ресторант, нясои предпочитат фитнеса. Камъни от бъбреците не вадим, щото ще задръстим движението нагоре-надолу. Добиват обаче електричество.
                      Септември ще мога да ти отговоря с числа и проценти - сега както Тони предположи съзерцавам морските вълни.
                      от книжарницата си купих това http://www.amazon.com/Physik-Septimu.../dp/0060577371

те кулите хубави ама заобикалящята ги среда соц грозотия панелки
                      Last edited by vabo_2008; 12.08.2012, 11:16.
                      в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                        ха ха не знам дали сте в БГ ама дано вали повече за да ви имаме сред нас!!!
                        И аз спирам да ви досаждам с въпроси, помислете само дали сега(отпуската) не е момента да си направите и Фейсбук страница - вие сте съвременен човек а така получавате още един информационен канал, а и място където да видите че има и хора които ви подкрепят!
                        приятна почивка.

Коментар

Грахам, разбира се гледаме сериозно. Не го правим само за да си намираме работа. За ДВИ това е драстично повишаване на обема работа, но ни позволява да си сверим часовника. На този етап смятам, че по-големи - ти ги изброяваш - не са на дневен ред, а и надали имат практическа стойност. Само разходи ...
                          На този етап и в тези времена -да, но стратегически си струва да се помисли.
                          "Пожелай си целия свят, за да получиш поне половината"
                          Life won't wait for you.

Коментар

В.В. не управлявам и тази фирма ... Кулите се пълнят, но сега през лятото сигурно са доста празни. На мен лично ми харесва най-много книжарницата и итал. ресторант, нясои предпочитат фитнеса. Камъни от бъбреците не вадим, щото ще задръстим движението нагоре-надолу. Добиват обаче електричество.
                            Септември ще мога да ти отговоря с числа и проценти - сега както Тони предположи съзерцавам морските вълни.
                            Аз пък най-харесвам щандченцето за скъпоценни камъни...

Приятен плаж и лека почивка...
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

ха ха не знам дали сте в БГ ама дано вали повече за да ви имаме сред нас!!!

Коментар

• УНСС, Комарницки не го познавам лично, но е много добър. Имаше преди месеци и по-добри попъдения.

Коментар

X