IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• За печалбата всъщност съм взел числото за EBITDA, защото ми се е явявало съседното. Ще коригирам вместо печалба на EBITDA и няма да обявявам резултата. При приходите отново има някакво разместване в таблицата ми, но разликата не е голяма, така че очакването за приходите може да бъде валидно.

Подсказката ми за приходите и печалбата има само насочващ характер. Трябва да внимавам явно повече, защото само един забеляза грешката, всички останали са приели моите числа за верните. Извинете ме. Писането на самата логика на въпросите отклони вниманието ми от проверката на числата. Идеята на тези анкети е малкото останали инвеститори на БФБ да търгуваме поне малко по-икономически обосновано. Както и да дават сумарното предварително очакване за разни по-интересни събития.

Ако някой има идея за други анкети за събития или компании пишете на лично съобщение.

Знаещ, благодаря за поправката. Вярно си знаещ
    Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
      Сверете си очакванията за акциите на Софарма. Дайте вашите прогнози за приходите, печалбата и цената на акциите на Софарма.

Анкетата e анонимна, има стастистически и прогнозен характер, но не е препоръка за покупкопродажба на акции на Софарма.
      Само, че числата за приходи и печалба в моите файлове са различни, особено при печалбата и аз съм дал моите прогнози спрямо моя файл, а не спрямо твоите данни, които не знам откъде са

Коментар

• какво показва анкетата. Да видим дали форума ще познаяе
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Сверете си очакванията за акциите на Софарма. Дайте вашите прогнози за приходите, печалбата и цената на акциите на Софарма.

Анкетата e анонимна, има стастистически и прогнозен характер, но не е препоръка за покупкопродажба на акции на Софарма.
          Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от vembata Разгледай мнение
            Не 7:1 а 10:1 беше големия удар в софарма ад
            7:1 беше в Биовет

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13 Разгледай мнение
              Да не си гледал някой спортен резултат, това 1:0 на такова прилича!
              Виж, като стане 7:1 - ей това е интересно за участниците.
              Не 7:1 а 10:1 беше големия удар в софарма ад

Коментар

Ето какво дават в Investor за последния сплит на Софарма
                "Сплит 11.10.2006 1:0"
                Да не си гледал някой спортен резултат, това 1:0 на такова прилича!
                Виж, като стане 7:1 - ей това е интересно за участниците.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                  За сплит примерно 1 стара към 2 нови знам , ама 1:0 какво трябва да значи не схващам
                  Ето какво дават в Investor за последния сплит на Софарма
                  "Сплит 11.10.2006 1:0"

Коментар

• Имам дивидент...

Коментар

Добре а това значи ли че може да е повече от 1:0 в този момент
                      За сплит примерно 1 стара към 2 нови знам , ама 1:0 какво трябва да значи не схващам
                      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Не мога да те разбера какво искаш да кажеш.
                        Няма никаква връзка между пазарната цена и сплита.
                        След като сумата от неразпределената печалба, част и резервите и досеташния регистриран капитал разделено на новия брои акции е над минималния размер на номинала на акция по ТЗ няма проблем да го реализира мажото...
                        Добре а това значи ли че може да е повече от 1:0 в този момент

Коментар

Ако не се лъжа с тези 200млн. за да има сплит 1:0 трябва пазарната капитализация да стане на 200 млн. т.е. 1.51лв. за акция и после чак тогава да се дели на 2 което ще бъде под номинала
                          Не мога да те разбера какво искаш да кажеш.
                          Няма никаква връзка между пазарната цена и сплита.
                          След като сумата от неразпределената печалба, част и резервите и досеташния регистриран капитал разделено на новия брои акции е над минималния размер на номинала на акция по ТЗ няма проблем да го реализира мажото...

Коментар

• Ако не се лъжа с тези 200млн. за да има сплит 1:0 трябва пазарната капитализация да стане на 200 млн. т.е. 1.51лв. за акция и после чак тогава да се дели на 2 което ще бъде под номинала
                            Last edited by vembata; 31.08.2012, 13:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Да напомняме ли как рязкото увеличение на капиталът вдигна в пъти капитализацията на ХЕС, М+С и Медика? Разбира се, това зависи и то моментът... горепосочените направиха сосни сплитове в момент на оптимизъм и всеобщо яко Яхо-о-о...
                              Така е но аз посочих Каолин щото цитираните от теб бяха в друг момент а на КАО беше в условия сходни със сегашните след големия спад.

Коментар

Принципно е така, но не пада точно кратно на броя на безплатни акции.
                                Примерно при Каолина увеличението на капитала не свали цената точто с 2 пъти а с по-малко и инвеститорите имаха печалба....

п.п.
                                Да добавя че днес дивидента ви е по сметката...
                                Да напомняме ли как рязкото увеличение на капиталът вдигна в пъти капитализацията на ХЕС, М+С и Медика? Разбира се, това зависи и то моментът... горепосочените направиха сосни сплитове в момент на оптимизъм и всеобщо яко Яхо-о-о...
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X