Първоначално изпратено от vembata
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеНе мога да те разбера какво искаш да кажеш.
Няма никаква връзка между пазарната цена и сплита.
След като сумата от неразпределената печалба, част и резервите и досеташния регистриран капитал разделено на новия брои акции е над минималния размер на номинала на акция по ТЗ няма проблем да го реализира мажото...
Коментар
-
Първоначално изпратено от vembata Разгледай мнениеАко не се лъжа с тези 200млн. за да има сплит 1:0 трябва пазарната капитализация да стане на 200 млн. т.е. 1.51лв. за акция и после чак тогава да се дели на 2 което ще бъде под номинала
Няма никаква връзка между пазарната цена и сплита.
След като сумата от неразпределената печалба, част и резервите и досеташния регистриран капитал разделено на новия брои акции е над минималния размер на номинала на акция по ТЗ няма проблем да го реализира мажото...Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеДа напомняме ли как рязкото увеличение на капиталът вдигна в пъти капитализацията на ХЕС, М+С и Медика? Разбира се, това зависи и то моментът... горепосочените направиха сосни сплитове в момент на оптимизъм и всеобщо яко Яхо-о-о...Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеПринципно е така, но не пада точно кратно на броя на безплатни акции.
Примерно при Каолина увеличението на капитала не свали цената точто с 2 пъти а с по-малко и инвеститорите имаха печалба....
п.п.
Да добавя че днес дивидента ви е по сметката...Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнениеАко се увеличи капитала, да кажем да стане 2 пъти повече от сегашния, цената на картоните пада двойно. Но поне имаме артии
Примерно при Каолина увеличението на капитала не свали цената точто с 2 пъти а с по-малко и инвеститорите имаха печалба....
п.п.
Да добавя че днес дивидента от Софармата ми е по сметката...Last edited by markov; 31.08.2012, 10:05.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеБиков - това е винаги полезно, макар да не съм чувал за счетоводител-инвеститор.
Честит ти предварително хилядният пост.Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеТеоретично погледнато с тях рано или късно трябва да бъде увеличен капитала и раздадени безплатни акции.....или разпределен дивидент при наличие на достатъчно кеш и воля на мажоритаря....Не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениесчетоводство и контрол
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеАбе не че нещо, ама това, че има 200 милиона резерви и неразпределена печалба нищо не значи. Тези пари не са налични за инвестиции. В отчета си пише колко кеш имат. Малко над 30 милки. Правете разликата. Тез отчети така ги четете, че виждате това, което ви се иска на вас.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеНа какво е съкращение СК?Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант Разгледай мнение
Не се базикам. Аз лично съм завършил СК, и ми е много полезно.
Коментар
-
Момци, ако нямате подходящо образование, а имате сериозни намерения да търгувате с акции и то с разум, четейки отчетите на компаниите, добър вариант е да инвестирате в едно курсче по Счетоводство. Със сигурност ще си струва инвестицията. Ще се отплати богато
Не се базикам. Аз лично съм завършил СК, и ми е много полезно.
После добавих една магистратурка по Корпоративни финанси... като се ориентирах вече на къде ме влечеДобрият, стар Батя
Коментар
Коментар