IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Абе може би си прав. Ма за себе си.
    За мене най добре е дълг хич ( или почти) да няма.
    М да, и Бъфет е на този принцип, като за тези времена не е никак лоша стратегия.

Все пак всичко зависи от моментната конюнктура. Дълга освен тежест е и жедж срещу инфлация, може даже да бъде инструмент за „неправомерно” забогатяване в определени периоди. Например купилите имоти на дълъг кредит преди цените им да нараснат двойно за няколко години не съжаляват за лихвите, да не говорим за дълъг в местна валута при хиперинфлация.

Но да се ограничим до основните валути.. - „количествени улеснения”, „печатане” и т.н. Както и да му викаме в момента тече безобразно размиване на капитала на притежателите на подобни хартии и все някъде ще избие, най-нормално е в инфлация, като статистиката в началото вероятно агресивно няма да отразява реалностите и ще рапортува ниска обща инфлация, без да уточнява че е скочило всичко без което не можеш, та така

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
      Пипбел, според мен, да имаш сравнително голям и управляем дълг означава че имаш и подкрепата на тези които са ти го дали, все пак са лично заинтересовани да ти върви , а интереса на дружество е дългът да е евтин!

По точка 2, съм напълно съгласен, но проверявал ли си на практика как това е осъществимо, предвид родното законодателство?

Поздрави
      Абе може би си прав. Ма за себе си.
      За мене най добре е дълг хич ( или почти) да няма.

ПС Той и ВЗ имаше подкрепата им на тия дето дават пари (нали не са техни), да не споменавам и други знакови фигури от "оня списък".
      Last edited by pipbel; 12.08.2012, 15:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Сократов още малко ще ми поиска доказателства, че слънцето залязва на запад.

Пипбелов - като искаш сосно дивидент - купи си жабоци.
        Атерките ми са по сосни, мерси.
        Жабите най им харесвам бутчетата.
        Но виж царицата ви жабка си я бива

Коментар

• Пипбел, според мен, да имаш сравнително голям и управляем дълг означава че имаш и подкрепата на тези които са ти го дали, все пак са лично заинтересовани да ти върви , а интереса на дружество е дългът да е евтин!

По точка 2, съм напълно съгласен, но проверявал ли си на практика как това е осъществимо, предвид родното законодателство?

Поздрави

Коментар

• Сократов още малко ще ми поиска доказателства, че слънцето залязва на запад.

Пипбелов - като искаш сосно дивидент - купи си жабоци.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Бе де ме слагаш бе Импе, аз грам акция нямам вече. Логично, след като се ядосах за дивидента и разкарах всичко.

Ма може пак да стана акционерин и непременно ще дойда 2013.
              Обаче само при 2 условия :

1/ Г-н Донев пак да обещае дивидент. Поне 40% минимум. Ще му повярваме пак. Ама за последно !
              2/ Бонусите на мениджмънта - 10% кеш и 90% в акции. По западен модел, щом ще претендираме за модерност и акция-лидер на БФБ.
              Е те тогава ще видите кон боб яде ли и мога да се басирам че няма видите Фарма под 3 лева квато и криза да дойде.
              Няма нужда от обратно. Интереса клати феса са казали хората.
              Г-н Донев, само на Тонито отговаряме нали..щот иска шапка. Аз не искам.
              Все пак се надявах и на отговор на тези 2 условия, та да знам да оставям ли Фармата на монитора си още или да я зачерквам от наблюдавания списък.

По 1/ бих бил склонен и на липса на дивидент за 2 години, ако това способства за редуцирането на дълговете поне на половина. Че сегашните нива са бая отвъд критериите ми и никак не ми се нравят.
              По 2/ също чакам личното Ви мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Огнян Донев Разгледай мнение
                4и40, забравил съм си кристалната топка в София ...
                За каква винарна ме питаш?
                Тодоров. Все пак,10 % са си 10 %...не са като 10 см.....

Коментар

Тони, не винаги разполагам със свободно време, а и сега природата е с теб ... вали
                  Изгря слънце над залива, Несебър-Слънчев бряг-Св. Влас, ще ходим на плаж...

В процентно отношение, Какво е влиянието на Политеката на обратно изкупуване и листването на Варшавската върху цената на ФФлоута на БФБ?

Коментар

• Сократе, мисля че ни е добро ДВИ. Подсилихме с още хора, особено във връзка с Варшава. Предлага се от СД, където от 5 - 2 са отвън, независими. Всички смятат, че сме избрали добри хора, не са "роднини"

Коментар

• Тони - на последната ти половин дузина въпроси:
                      1 - мислим по въпроса, първо на 60 км на запад може би
                      2 - никой не е отказвал, просто той си заграби Хигия, която имаше 24% пазарен дял, сега са по-малко, но нараства.
                      3 - всичко свързано със здравеопазването
                      4 - по-добре дивидент, отколкото собственост на футболен отбор, не мислиш ли ... и на мен са ми предлагали по-популярен отбор, но не разбирам от футбол
                      5 - щеше вече да е факт, но дойде Голямата Мечка 2008 г.
                      6 - Мариян може да ви каже какво е общото на тези 147 ника ... които мислят в строй

Коментар

• Симов, мислиш ли, че някой би купувал продуктите на Софарма, ако са най-скъпи? При тази конкуренция? Имали сме монопол, да не сме енергото? Или вярваш на спамаджийте, че пазарния ни дял не е 5,17%, че държим болниците с 70% от доставките и т.н. и т.н.
                        Вече разбрах, че е забранено да се инвестира в медии ...
                        Или как така за 1 година станах от най-прозрачните в най-големия престъпник?
                        Скоро сам ще сложиш подходяща шапка по свой избор. Поздрави

Коментар

• Симов, няма безгрешни хора, но няма и толкова грешни, колкото организирана пропагандна машина може да те искара. Особено с лавината глупости, в които ме "обвиняват". По едно време станах по-опасен от Сретен Йосич, Франкенщайн и т.н. Мислех че това не работи при размишляващите хора ... Уви не винаги ...
                          Как се е дигнала печалбата? От 2001 до 2011 относителния дял на БГ пазара е паднал от 78% на ... Сам поразмишлявай за Бареков и сие

Коментар

• Наивник, прав си. Но не съм ръководителя, които всеки ден звъни на хората си да види как им тече малкото отпуска ... имай малко търпение, ще прочетат чата, ще проверят, поправят ... всеки ден иначе има по нещо

Коментар

Тони, не винаги разполагам със свободно време, а и сега природата е с теб ... вали

Коментар

• Тони, не винаги разполагам със свободно време, а и сега природата е с теб ... вали

Коментар

Working...
                                X