IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=EquityPrivate;1059719765]Не знам дали някой е гледал графиката как курса на еврото се е променил спрямо рублата от юли насам. .......

- ТОЗИ ВЪПРОС , зададен от Теб ? - звучи твърде несериозно .
    Едва ли някой от този форум не знае , че в Русия , основно с $$$$$ се търгува , а повишението му спрямо евро в последно време , води само до ++++ .

Друг е въпроса как се отразява ,като цяло санкциите с/у Русия.
    Last edited by inta53; 05.11.2014, 21:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      как оценяваш поевтиняването на рублата и отражението върху продажбите на Софарма там?
      Едва ли продават в рупли там , по-скоро в зелено .

Днес излезе инфо че им скачат продажбите като цяло , но тия в ОНД страните намаляват

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
        Не знам дали някой е гледал графиката как курса на еврото се е променил спрямо рублата от юли насам. Промяната е над 20% и може дори да стане по-голяма до края на годината, ако нещата политически между Европа и Русия не се подобрят.
        Интересно защо повечето инвеститори не отчитат това (или поне не го прайсват) в цената на акцията.

как оценяваш поевтиняването на рублата и отражението върху продажбите на Софарма там?

Коментар

Не знам дали някой е гледал графиката как курса на еврото се е променил спрямо рублата от юли насам. Промяната е над 20% и може дори да стане по-голяма до края на годината, ако нещата политически между Европа и Русия не се подобрят.
          Интересно защо повечето инвеститори не отчитат това (или поне не го прайсват) в цената на акцията.
          Тук си прав, но пазара има думата

Коментар

• На основание чл. 100к., ал. 1, от ЗППЦК Ви уведомяваме, че за месец октомври 2014 година „СОФАРМА” АД реализира ръст в продажбите си с 4% спрямо същия месец на предходната година в т.ч. с 12% ръст на продажбите за вътрешен пазар и 1% ръст на продажбите за износ.
            Приходите от продажби през десетте месеца на 2014 година се намаляват с 4% спрямо същия период на миналата година в т.ч. с 4% увеличение на продажбите за вътрешен пазар и със 7% намаление на продажбите за износ.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Ами гривнята, или оная лукашенковницата...дисконтират, трънки.
              То и търговията и ликвидността толкова, колкото каже обратното и най вече чичо.

И " инвеститори" - много ларж думичка от твоя страна за хора щастливи да купуват на РЕ 25-30 артия след 6 поредни отчета на падаща печалба и ебитда...ма нали уж велик син чип на велика борса...

Търпение и здрава храна, валюейшъна ти не е крив, ще му дойде времето и 1$ да видим тук
              Хривнята не е мръднала много последните 4 месеца, а по-скоро от началото на годината.
              Украйна и Русия представляват почти 50% от продажбите на фирмата, така че ефекта от обезценката на валутата определено би трябвало да се почувства в резултатите на компанията. Освен това бизнес доверието и в двете държави е на такова ниво, че не са много европейските фирми, които искат в момента да правят бизнес там.
              Иначе съм съгласен, че свободните акции са толкова малко, че реално пазарната цена на нашата борса няма нищо общо със ставащото с компанията.
              Както бях писал преди, дори очаквам някой (разбирай FFBH) да напишат анализ, че има тригър за скорошно вдигане на акциите на фирмата.
              Last edited by EquityPrivate; 05.11.2014, 18:42.

Коментар

Ами гривнята, или оная лукашенковницата...дисконтират, трънки.
                То и търговията и ликвидността толкова, колкото каже обратното и най вече чичо.

И " инвеститори" - много ларж думичка от твоя страна за хора щастливи да купуват на РЕ 25-30 артия след 6 поредни отчета на падаща печалба и ебитда...ма нали уж велик син чип на велика борса...

Търпение и здрава храна, валюейшъна ти не е крив, ще му дойде времето и 1$ да видим тук
                Last edited by pipbel; 05.11.2014, 16:19.

Коментар

Инвеститори !? То няма много
                  Фриифлоата активно търгувани акции вероятно вече е мизерен. Има 5,6 офшорки и толква свързани лица с Донев дето си въртят "симулативана" търговия ..
                  A позиции където не му е удобно или няма полза ,цената се натиска.
                  Това е неудобната истината за т.нар търговия БФБ ,не само тука.

Коментар

• Не знам дали някой е гледал графиката как курса на еврото се е променил спрямо рублата от юли насам. Промяната е над 20% и може дори да стане по-голяма до края на годината, ако нещата политически между Европа и Русия не се подобрят.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      тук да не започна поглъщането/вливането на Медика?

Засега ми изглежда като ликвидна и капиталова подкрепа от Донев към Доверие! Доверие има падежиращи по големи заеми в следващите няколко месеца и мисля че затова се прави

Не е препоръка!

Коментар

• тук да не започна поглъщането/вливането на Медика?

Коментар

• Ееех, не знам дали ще доживея чичо Оги - ПРИЗИДЕНТ! Или поне МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                            Ти не се обаждай - послушах те и си бях приготвил таргет 2 лв.
                            Не се сърдя....достатъчно съм търпелив
                            Ти ако искаш и за 1 лев си ги приготви, но докато има големи играчи с големи обеми за продажба, анализите ще са такива, че Софарма ще струва я 5лв, че защо не и повече. Нищо че резултатите им не съответстват на цената на акцията и нищо, че главните пазари са Русия и Украйна (и двете с огромен FX риск за квази евро фирма като Софарма).

Коментар

Да, 12 - 13х ЕБИТДА е определено справедливата цена
                              Става ти ясно колко акции имат ПФБК да разтоварят на инвеститорите.
                              Ти не се обаждай - послушах те и си бях приготвил таргет 2 лв.
                              Не се сърдя....достатъчно съм търпелив
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                                ПФБК с таргет 5,2лв в последния анализ
                                Да, 12 - 13х ЕБИТДА е определено справедливата цена
                                Става ти ясно колко акции имат ПФБК да разтоварят на инвеститорите.

Коментар

X