Първоначално изпратено от EquityPrivate
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеайде бе човек, къде се изгуби?!?!
Като го поствах за теб си мислех
ами на мен тази ми харесва, на теб Монбат, на други други компании и така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеАбе, за вас няма ли по-евтини акции на световните пазари, та толкова сте се засилили да купувате тази на такава цена?
Сега след като Русия и Украйна навлизат в криза, това ли е най-добрата акция за растеж?
Като го поствах за теб си мислех
ами на мен тази ми харесва, на теб Монбат, на други други компании и така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение"
Корекцията при Софарма продължава
23 Септември 2014 17:25
Явор Спасов, мениджър бизнес развитие в БенчМарк Финанс АД
Спокойствието на БФБ вероятно съвсем скоро ще бъде заменено от агресивни покупки или продажби. Търговията в спреда вече втори месец предполага акумулиране на енергия, която би могла значително да повиши волатилността на пазара.
Технически индикации за повишаване на волатилността можем да открием на графиката на Софарма. Днес акцията затвори на ново дъно в зоната на подкрепата при 3.900 лв. С това бе формиран низходящ тренд с начална точка 4.660 от 7 април. Търговията вече се развива под месечната, тримесечната и годишната средна, които от своя страна са подредени в меча формация.
Прекъсване на негативната серия около текущото ниво 3.900 лв. за акция би могло да обърне баланса на силите. Потвърждение на евентуалния край на корекцията би бил ръст над зоната 4.100, където в момента се намират съпротивите на низходящия тренд и годишната средна стойност на цената на акцията.
Но наблюдавайки търговията през последните сесии, в момента изглежда по-вероятно разпродажбите да продължат под подкрепата от 3.900 лв. Този пробив може да отключи низходящ импулс към следващото ниво на подкрепа - 3.200 лв. за акция."
тъкмо човек си каже - много поскъпнаха акциите, няма какво да се купува и хоп пак се отварят възможности
Сега след като Русия и Украйна навлизат в криза, това ли е най-добрата акция за растеж?
Коментар
-
"
Корекцията при Софарма продължава
23 Септември 2014 17:25
Явор Спасов, мениджър бизнес развитие в БенчМарк Финанс АД
Спокойствието на БФБ вероятно съвсем скоро ще бъде заменено от агресивни покупки или продажби. Търговията в спреда вече втори месец предполага акумулиране на енергия, която би могла значително да повиши волатилността на пазара.
Технически индикации за повишаване на волатилността можем да открием на графиката на Софарма. Днес акцията затвори на ново дъно в зоната на подкрепата при 3.900 лв. С това бе формиран низходящ тренд с начална точка 4.660 от 7 април. Търговията вече се развива под месечната, тримесечната и годишната средна, които от своя страна са подредени в меча формация.
Прекъсване на негативната серия около текущото ниво 3.900 лв. за акция би могло да обърне баланса на силите. Потвърждение на евентуалния край на корекцията би бил ръст над зоната 4.100, където в момента се намират съпротивите на низходящия тренд и годишната средна стойност на цената на акцията.
Но наблюдавайки търговията през последните сесии, в момента изглежда по-вероятно разпродажбите да продължат под подкрепата от 3.900 лв. Този пробив може да отключи низходящ импулс към следващото ниво на подкрепа - 3.200 лв. за акция."
тъкмо човек си каже - много поскъпнаха акциите, няма какво да се купува и хоп пак се отварят възможности
Коментар
-
Една интересна (според мен) статия от "The Economist" посветена на широко разпространеното сред големите западни корпорации обратното изкупуване на собствени акции. Публикувам я тук, само защото "Софарма" е може би най-изявеният застъпник на тази практика в български условия. Статията не е препоръка за покупко-продажба. Нямам акции.
Корпоративен кокаин...Last edited by Чичо Манчо; 16.09.2014, 13:27.Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Някой по-долу каза продажбите падат, перспективите са лоши - цената ще стане мазало! Е те сега е време да се купи де! Те като направят 100млн. печалба и износа расте - цената ще е друга!
Поздрави и приятен уикенд!
Коментар
-
Така като гледам дългото отсъствие на Куроператора не се отразява добре на темата.Яко ъпъри, чакащи 8-9 лв., яхти и други откровенни глупости. Поне някой да беше написал нещо за отчетите - я консолидиран, я неконсолидиран. Няма да коментирам приходи и печалби - тях всеки може да си ги види ( надявам се
)
На някой направи ли му впечатление двойното увеличение на консултантските услуги - от 4 на 8,4 млн. и от кого точно ги получава Софарма ???
Някой дали обърна внимание на почти двойното увеличение на разходите за реклама - Софарма и дъщерните й рекламират в натурален обем двойно повече ??? или има съществен скок на цените за реклама на нашия рекламен пазар??? или пробиват на някой чужд пазар агресивно ???
А защо данъците върху разходите скачат от 344 хил. на 1,7 млн.???
Някой дали забеляза почти двойното увеличение на просрочените НЕОБЕЗЦЕНЕНИ вземания???
Май дадох достатъчно теми за размисъл (въпросителни)Дано не съм ви развалил седянката, както казваше един вече бивш МП.
Успех с инвестирането.
ПП: Не притежавам акции от Софарма към момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеМисля че за съжалениие проблемите с Раша ще продължат и 2015, така че етф ракетите няма да излетят толкова скоро, да сега може би е монмент да се купува там(и аз имам), но не забравяй че говорим за почти тоталитарно управлявана страна, без корпоративна ккултура и там става каквото каже Човека. Така че риск си има
Колкото до Софарма мисля че подценяваш мениджмънта на компанията! Както казва един ортак, хубаво е че имаме шанса г-н Донев и г-н Димитров да работят за нас!
Браво на Инта за предположението - не знам дали е толкова лесно, но наистина може да се мисли в тази насока!!!
Някой по-долу каза продажбите падат, перспективите са лоши - цената ще стане мазало! Е те сега е време да се купи де! Те като направят 100млн. печалба и износа расте - цената ще е друга!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеМи не е никак лесно да се диверсифицират такива огромни пазари и дял от продукцията, ала колкото по бързо го направят - толкова по добре.
И дано по скоро се уталожат нещата с Украйна/Русия, ачи руските ми етф ракети са заредили ядрено гориво и само чакат бутона старт на космодрума..
Колкото до Софарма мисля че подценяваш мениджмънта на компанията! Както казва един ортак, хубаво е че имаме шанса г-н Донев и г-н Димитров да работят за нас!
Браво на Инта за предположението - не знам дали е толкова лесно, но наистина може да се мисли в тази насока!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеСофарма си има мениджмънт, който е добър, ще намерят решение.
Все пак дано не се стига до там, дано ситуацията се подобри и в двете страни - Украйна и Русия.
И дано по скоро се уталожат нещата с Украйна/Русия, ачи руските ми етф ракети са заредили ядрено гориво и само чакат бутона старт на космодрума..
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеИма и сръбски вариант даже... и беларуски може
догодина оперативката да я направим на:
Коментар
Коментар