If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Крайно време е аптеките да ги направят на кръчми....
Мисля, че грешиш: Софарма Трейдинг АД приключи първото тримесечие на 2020 г. с ръст във финансовите си показатели. Само за март приходите на компанията бележат ръст от 43% до 92 733 хил. лв. спрямо реализираните 64 986 хил. лв. през същия месец на миналата година. Печалбата преди данъци в третия месец достига 3 428 хил. лв., което представлява 49% ръст сравнено с 2 297 хил. лв., отчетени през 2019 г.
Излизат, за да ти покажат, колко си разбирач. Нали си по трендовете, ами продавай и ти
Що даже ако пак падне на 2,5 ще допълня , другия месец.....ще бъде мазало от към ликвидност и ...и мажо ще може да купува...
Купих още малко на 2,80 с цел 3,30 до края на юни....
Нема да ходя на кафе и няма да имам шапка за плажа и не НЕма да се приобщавам към камората..........
Гледам отчета и анализа на Инвестор за отчета на Софарма изглежда пак се доверих на грешните хора и при такова безогледно запасяване....требваше в Трасе не да воювам с ПФ за няколко стотинки..Защо всички излизат от тук? Имам...
Излизат, за да ти покажат, колко си разбирач. Нали си по трендовете, ами продавай и ти
Гледам отчета и анализа на Инвестор за отчета на Софарма изглежда пак се доверих на грешните хора и при такова безогледно запасяване....требваше в Трасе не да воювам с ПФ за няколко стотинки..Защо всички излизат от тук? Имам...
Ето затова няма да имаме нищо хубаво, в това число и броса, защото участниците взимат решенията си на база щуротии във форума. Почти никой не си прави труда за 5 минути да прехвърли ПДФ-ите на отчетите, отделно няма и смисъл, защото думите и числата не биха им говорили много. И ето пак, разчита се на това, което Мариян е смлял, а Мариян все пак е човек и първо може да не види нещо, второ, може да пропусне да тълкува някой факт, който за друг може и да има значение, и трето, все пак има и някакъв субективен фактор. Например ръстът на неразпределената печалба с 22% спрямо последното тримесечие на 2019.не го виждам в статията...
Надявах се на приятна "изненада" при продажбите заради мартенската лудост, но явно резултатите от пика на презапасяване с лекарства и хранителни добавки ще стане видим в отчета за Q2. Прибирането на част от заема към Доверие е същинската добра новина. При относително скромния дивидент една програма за обрато изкупуване няма да се отрази зле на пазара. Сутрешни брътвежи на един имащ...
Гледам тютюневите днес вървят на 3, че дори и над 4% на зелено, случайност.. ?
При това презапасяване и тая жътва тая година Мъкааа...
Последните 2 дни са минали над 370к лева, ако умниците от Родина излизат на 2,8 - колко им остава от пакета на етф-а, че не намирам табличката на прецаканото?
п.п. ако всичките са техни, май от този пакет им остават 120-130к лв.?
Зависи от коя дата са започнали да продават акции на Софарма. От 16.04 до 28.04.2020г са изтъргувани 207 135бр. / 589 154лв. / средна цена 2,84лв.
Поръчки за теглене на вложения в размер на 4,1 млн. дяла са били подадени на 15 април 2020 г., съобщиха от Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF на сайта си ... https://www.investor.bg/novini-i-ana...ix-etf-302712/
Последните 2 дни са минали над 370к лева, ако умниците от Родина излизат на 2,8 - колко им остава от пакета на етф-а, че не намирам табличката на прецаканото?
п.п. ако всичките са техни, май от този пакет им остават 120-130к лв.?
Приходите от продажби на продукция през първо тримесечие на 2020 г. намаляват с 2 млн. лв. или с 4% до 49,8 млн. лв., спрямо 51,8 млн. лв. през първо тримесечие 2019 г. Приходите от продажби за европейските страни намаляват с 10% в сравнение с първо тримесечие на 2019 г., основно поради намаление на приходите от продажби в Русия с 38% и Прибалтика с 21%. Спадът на продажбите в Русия спрямо същия период за предходната година се дължи на предварително планиран забавен темп на доставките през януари и февруари, във връзка с регулаторни изисквания, свързани със сериализацията на лекарствата за износ за Русия.
Приходи от продажби в Европа Q1/2020 VS Q1/2019
24 717 000 лв. vs 27 616 000 лв.
-10%
Увеличение се отчита на продажбите в Украйна с 47%, Балкански страни, Полша, Молдова и др. Продажбите на „Софарма“ АД на вътрешния пазар запазват стойността си до 19,6 млн. лв. Приходите от другите пазари се увеличават с 19% спрямо първото тримесечие на 2019 г., основно в резултат на увеличение на износа за Виетнам.
На 22.04.2020 г. в дружеството постъпиха 30 млн. лв., които са изплатени лихви и заеми от асоциирано дружество и контролирано от него дружество („Доверие – обединен холдинг“ АД и „Доверие инвест“ АД).
Добро утро!
Колега (съфорумец) ми сподели, че в ТР има покана за ОСА с предложен дивидент от 7ст, което с вече дадените 5ст през 2019 прави около 4% доходност от дивидент
Ако това е вярно, е стъпка в правилната посока. Ако подобна дивидентна политика се запази, смятам че акцията има доста потенциал за ръст. Да видим...
Добро утро!
Колега (съфорумец) ми сподели, че в ТР има покана за ОСА с предложен дивидент от 7ст, което с вече дадените 5ст през 2019 прави около 4% доходност от дивидент
Кажи го на "специалистите" от ПФ Родина.. там предпочитат ДЦК на отрицателна доходност
Добро утро!
Коментар