IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

не разбирам въпроса - аз лично съм доволен от резултата при този спек навсякъде!
    За автентично реалните ФАРМАЦЕВТИЧНИ фирми настоящият момент не само, че не е спек, а си е направо diarrhoea - по света и у нас!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Абе много добри са резултатите. Най-сме и това е. Продажби, печалби, аптеки, минита и т.н. Всичко е топ. Отидете на ОСА, чуйте мениджмънта, лошо няма. Най-вероятно ще чуете същото което, което и сега повтаряте. Кой съм аз че да ви развалям "рахатлкъка". Щом нямаме фирми на БФБ, нямаме право да коментираме И все пак не забравяйте че има една графика с цената. Няма да навреди да я поглеждате отвреме навреме след кафетата...
      Е пак се палиш сега. Нищо повече не може да се каже от 2те изречения и аз гадая като Вас . Имам по 100бр. тук и в Сфтрд и смятам , че на бфб това ще е една от групите която ще премине леко през кризата. Все пак имаме шок в доходите на потребителите и във веригите на доставки,както и ограничения в нормалната дейност на здравните заведения, така че не очаквам главозамайващи резултати, а да преминат леко. Бизнеса си върви:

​​​​​
      Last edited by tony1975; 06.04.2020, 17:18.

Коментар

жълто-кафевите медии дебнат, трябва да са деликатни в тези времена
        "в т.ч. изпълнение на продажбите за вътрешен пазар и 21% ръст на продажбите за износ." - вижте колко внимателно е написано във времена когато бизнеси фалират,
        На такива яки аргументи нямам сили за друг коментар...освен да се посмея от сърце..

Коментар

"в т.ч. изпълнение на продажбите за вътрешен пазар и 21% ръст на продажбите за износ." - вижте колко внимателно е написано във времена когато бизнеси фалират, други чакат помощ, а трети са на опашка пред БТ. Не разбирам защо палят Дидо и Манчев... Нека видим цифрите, нека видим поканата за оса, нека чуем мениджмънта

п.п. а ако можете по-добре - успех, после пуснете акции и на БФБ
          Абе много добри са резултатите. Най-сме и това е. Продажби, печалби, аптеки, минита и т.н. Всичко е топ. Отидете на ОСА, чуйте мениджмънта, лошо няма. Най-вероятно ще чуете същото което, което и сега повтаряте. Кой съм аз че да ви развалям "рахатлкъка". Щом нямаме фирми на БФБ, нямаме право да коментираме И все пак не забравяйте че има една графика с цената. Няма да навреди да я поглеждате отвреме навреме след кафетата...

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
            В интерес на истината за първи път виждам, че от Софарма не дават инфо за продажбите на вътрешен пазар за месец март и Q1 на 2020г. В обявената информация за същия период през 2019г е имало спад от 2%, но в отчета за Q1 има ръст на продажбите и печалбата.

2018 vs 2019

приходи: 54 981 000лв. печалба: 12 414 000лв. vs приходи: 56 304 000лв. печалба: 12 894 000лв.
            "в т.ч. изпълнение на продажбите за вътрешен пазар и 21% ръст на продажбите за износ." - вижте колко внимателно е написано във времена когато бизнеси фалират, други чакат помощ, а трети са на опашка пред БТ. Не разбирам защо палят Дидо и Манчев... Нека видим цифрите, нека видим поканата за оса, нека чуем мениджмънта

п.п. а ако можете по-добре - успех, после пуснете акции и на БФБ
            Last edited by tony1975; 06.04.2020, 15:43.

Коментар

• В интерес на истината за първи път виждам, че от Софарма не дават инфо за продажбите на вътрешен пазар за месец март и Q1 на 2020г. В обявената информация за същия период през 2019г е имало спад от 2%, но в отчета за Q1 има ръст на продажбите и печалбата, т.е има разминаване между обявената информация и некон. отчет.

2018 vs 2019

приходи: 54 981 000лв. печалба: 12 414 000лв. vs приходи: 56 304 000лв. печалба: 12 894 000лв.
              Last edited by Innocent; 06.04.2020, 15:32.

Коментар

• Хоп, имаме си репо. Дали тук ще влязат?

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение

Виж, вие от сектата сте ми много симпатични, но този наивитет не помага на никого от акционерите, с нЕкои малки изключения...

В момента има пандемия и търсенето на всякакви медикаменти и медицински изделия е огромно. Парацетамол, витамини, антибиотици, каквото се сетиш. За маски и други медицински изделия да не говорим. Всичко се изкупува, без значение от бранд, качество и характеристики. Хората се запасяват, болниците се запасяват, истерията е пълна. Ако една фармацевтична компания не може да прави пари по време на пандемия, то просто не знам кога ще може.

И сега поглеждаме към числата и какво виждаме? Спад (??) на продажбите спрямо година по-рано. Т.е. по време на пандемия и истерия по изкупуване на лекарства правим по-малко пари от година по-рано. Сигурно има и разумни причини за това, нека да помислим. Може да се рестрикции за износ, може да е друго... Но още преди да сме си помислили да помислим по темата, вече се е изтъпанил един от сектата с дежурното "страхотни резултати, много съм доволен и пр.". И от кое си толкова доволен, дай да разчепкаме малко по-конкретно?
                  в БГ лудницата е от 13март, така че няма как да сравняваме тримесечия - иначе месец март е по-добър от предния март. Ще разчепкаме като видим отчет - на 2 изречения толкова, другото ще са импровизирани размисли.

Коментар

Благодаря за мнението. Какво толкова казах - споделих, че резултатите са добри на фона на всички останали компании, където ще се очаква свиване на продажбите. Вярвам и че държавата ще заделя още повече средства за здраве и апаратура след това вирусно напомняне, че сме смъртни и всеки рано или късно се разболява. Продажбите през аптеките са в една друга компания и предполагам, че ще са добри. Е вероятно няма да са супер, защото все пак потребителите са ограничени и вероятно не пазаруват скъпа козметика с висок марж, а само най-необходимото. На БФБ групата на Софарма ще премине най-леко през тази криза - защо палиш?
                    Не паля, мисля и не мога да дам логично обяснение, как като умно и интелигентно момче, с много повече опит и най-вероятно успехи на борсата от мен, може да е доволен от подобни резултати. (4% спад в продажбите при пандемия, и предполага се много повече точки на продажба с увеличените като брой аптеки Софармаси, които "горят пари" за да може да вдигат общите приходи). Нека видим и резултатите на трейдинга. Да не се окаже че приходите са нагоре, ама печалбата е дори по-малка. Защото дори и дивидента вече го плащат с увеличение на капитала. Защо са ни стотици аптеки, при положение че не печелят? Те и старт-ъпите в един момент трябва да излязат на печалба, а те дори не са старт-ъп.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Тони не мисля че в случая си прав. С какво точно държавата пречи на продажбите на Софарма? Най-лесно е да обвиниш някой друг за собствените си проблеми или недобри резултати. Много по-градивно е да се замислиш защо се е стигнало до тук, да си извадиш поука, и да излезеш по-силен и по-подготвен от ситуацията. Нали само преди няколко дни или седмици очаквахте продажбите да скочат в ПЪТИ. Излизат резултатите и излиза че има спад от 4%. Уважавам ви много, но няма да се уморя да повтарям че не печелите нищо от носенето на розови очила. Не знам как построяването на една държавна болница, би помогнало с каквото и да било в развитието и продажбите на Софарма. Не знам дали знаеш но разходите за здраве са нараснали в пъти за последните няколко години. Ние сме държавата с най-много болници на глава от населението. За какъв ръст в апаратура говориш? Или може би очакваш някакво бурно развитие в здравеопазването на Молдова? И за тези ли резултати е виновна българската държава? Още веднъж се извинявам ако подхождам малко "твърдо", но виждаш че когато гледаш през розови очила и подхождаш емоционално, само и единствено губиш пари. (или потенциална доходност).
                      Благодаря за мнението. Какво толкова казах - споделих, че резултатите са добри на фона на всички останали компании, където ще се очаква свиване на продажбите. Вярвам и че държавата ще заделя още повече средства за здраве и апаратура след това вирусно напомняне, че сме смъртни и всеки рано или късно се разболява. Продажбите през аптеките са в една друга компания и предполагам, че ще са добри. Е вероятно няма да са супер, защото все пак потребителите са ограничени и вероятно не пазаруват скъпа козметика с висок марж, а само най-необходимото. На БФБ групата на Софарма ще премине най-леко през тази криза - защо палиш?

п.п. нека не забравяме, че има извънредно положение и болниците и другите места където се ползват продукти и разтвори на Сфарм не работят и не приемат в нормалния си режим
                      Last edited by tony1975; 06.04.2020, 15:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                        Нормално е, големите холдинги ще отчитат спад, ръст може да има при фармацевтичните компании. При офис имотите, производство на ризи, перилни препарати, направи си сам, банки ще е спад естествено.
                        Перилни препарати и сапуни също се купуват повече, не колкото химикали и дезинфектанти, но също имат ръст

Коментар

• Нормално е, големите холдинги ще отчитат спад, ръст може да има при фармацевтичните компании. При офис имотите, производство на ризи, перилни препарати, направи си сам, банки ще е спад естествено.

Коментар

Не, не съм Moonwalker , спек в продажбите и бизнесите търгувани на БФБ...

п.п. вярвам че след този студен Covit-душ, най-накрая спортистите и пожарникарите в управлението на държавата ще осъзнаят, че за 30години няма 1 построена държавна болница, за разлика от всичките стадиони и зали по селата. Вече дори патрЕотите взеха да говорят за стимулурането на генериците и т.н. и т.н.
                            Мисля си, че разходите за здраве и апаратура тепърва ще растат и това ще се отрази добре на групата!
                            Виж, вие от сектата сте ми много симпатични, но този наивитет не помага на никого от акционерите, с нЕкои малки изключения...

В момента има пандемия и търсенето на всякакви медикаменти и медицински изделия е огромно. Парацетамол, витамини, антибиотици, каквото се сетиш. За маски и други медицински изделия да не говорим. Всичко се изкупува, без значение от бранд, качество и характеристики. Хората се запасяват, болниците се запасяват, истерията е пълна. Ако една фармацевтична компания не може да прави пари по време на пандемия, то просто не знам кога ще може.

И сега поглеждаме към числата и какво виждаме? Спад (??) на продажбите спрямо година по-рано. Т.е. по време на пандемия и истерия по изкупуване на лекарства правим по-малко пари от година по-рано. Сигурно има и разумни причини за това, нека да помислим. Може да се рестрикции за износ, може да е друго... Но още преди да сме си помислили да помислим по темата, вече се е изтъпанил един от сектата с дежурното "страхотни резултати, много съм доволен и пр.". И от кое си толкова доволен, дай да разчепкаме малко по-конкретно?

Коментар

Не, не съм Moonwalker , спек в продажбите и бизнесите търгувани на БФБ...

п.п. вярвам че след този студен Covit-душ, най-накрая спортистите и пожарникарите в управлението на държавата ще осъзнаят, че за 30години няма 1 построена държавна болница, за разлика от всичките стадиони и зали по селата. Вече дори патрЕотите взеха да говорят за стимулурането на генериците и т.н. и т.н.
                              Мисля си, че разходите за здраве и апаратура тепърва ще растат и това ще се отрази добре на групата!
                              Тони не мисля че в случая си прав. С какво точно държавата пречи на продажбите на Софарма? Най-лесно е да обвиниш някой друг за собствените си проблеми или недобри резултати. Много по-градивно е да се замислиш защо се е стигнало до тук, да си извадиш поука, и да излезеш по-силен и по-подготвен от ситуацията. Нали само преди няколко дни или седмици очаквахте продажбите да скочат в ПЪТИ. Излизат резултатите и излиза че има спад от 4%. Уважавам ви много, но няма да се уморя да повтарям че не печелите нищо от носенето на розови очила. Не знам как построяването на една държавна болница, би помогнало с каквото и да било в развитието и продажбите на Софарма. Не знам дали знаеш но разходите за здраве са нараснали в пъти за последните няколко години. Ние сме държавата с най-много болници на глава от населението. За какъв ръст в апаратура говориш? Или може би очакваш някакво бурно развитие в здравеопазването на Молдова? И за тези ли резултати е виновна българската държава? Още веднъж се извинявам ако подхождам малко "твърдо", но виждаш че когато гледаш през розови очила и подхождаш емоционално, само и единствено губиш пари. (или потенциална доходност). Замисли се какво би станало ако беше купил която и да е европейска или американска голяма фармацевтична компания, вместо да купуваш акции на Софарма на 4,27лв. или такива на Ачийв?
                              Last edited by mancev; 06.04.2020, 14:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение

Спек в продажбата на лекарства? Пич, ти да не живееш на Луната? Народът изкупи де кво имаше по аптеките и ти наричаш това спек? Димитров от Трейдинга се хвали как оптимизирал онлайн продажбите и едвам смогвали, това ако е спек, не знам какво ще можем да наречем "бум"...
                                Не, не съм Moonwalker , спек в продажбите и бизнесите търгувани на БФБ ...

п.п. вярвам че след този студен Covid-душ, най-накрая спортистите и пожарникарите в управлението на държавата ще осъзнаят, че за 30години няма 1 построена държавна болница, за разлика от всичките стадиони и зали по селата. Вече дори патрЕотите взеха да говорят за стимулурането на генериците и т.н. и т.н.
                                Last edited by tony1975; 06.04.2020, 14:33.

Коментар

Working...
                                X