IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Всеки е свободен да говори и прави каквото си иска. Кой съм аз че да забранявам на някой да харесва някоя компания. Щом на тях им харесва да се събират на сладка раздумка един или два пъти в годината, докато акционерите в други подобни компании правят пари, тяхно право. Просто заявявам че в темата отдавна не се пише за нови фармацевтични продукти, някаква иновация, редовна дивидентна политика, предвидимост в решенията и т.н. Дори в най-големия бум в търсенето на медицински продукти свързани с корона-кризата, компанията прави 4% спад. И пак се сложиха розовите очила, че това било нещо позитивно. Ами щом е позитивно ОК, тя и графиката е позитивна. За 5 години "НАЙ-СМЕ", цената не е мръднала, дори е надолу (виновни разбира се са други, 'ромите" че искали да излизат и затапвали ръста на акцията, държавата че не постоила нова болница, Сорос, Костов илюминатите също са виновни). В същото време цената на акцията на Чайкафарма СКАЧА 3 ПЪТИ !, без да броим дивидента в акции които изплаща няколко години. И когато го напиша всичкото това, ставам лош, и съм ползвал темата за 'психо-отдушник". Ами щом е така, ще пиша в други теми, а тук оставям поле за изява на феновете. "Най-сме, снимки на някоя нова нерентабилна аптека, подмяната на автопарка или завлаването от Табекс на американския пазар ама не сега, някой друг път"...
    Май покрай короната светна вече лампата за това, че Софармата от форума никога не е била тема фармацевтична, а е по-скоро хумористична и манипулативно-сектантска! https://www.youtube.com/watch?v=pDnrwU61VPA

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Хаха, ама колега ти вярно ли мислиш че цената на акция при Чайката почива на някаква реална търговия и икономическа логика!?
      Що не си понакупи акции там че да пИчелиш?
      Инвестиралите преди 5 години са спечелили достатъчно, живи и здрави да са. За съжаление аз не съм от тях. Мислиш ли че някой го интересува как се оценява компанията, ако е купил на 4,70лв. и е продал на 11,00лв. И то без да е ходил по 'сборища', и да е очаквал велики неща. Просто си е направил едни 200% доходност и е доволен. Но както стана дума и по-горе, това е темата на Софарма, не искам да разводнявам повече тук, и да се преча на оптимизма на изстрадалите инвеститори. Дано чичо се смили да пусне още 5 стотинки дивидент, че да има за горивото до София поне...
      Last edited by mancev; 14.04.2020, 13:16.

Коментар

...В същото време цената на акцията на Чайкафарма СКАЧА 3 ПЪТИ !....
        Хаха, ама колега ти вярно ли мислиш че цената на акция при Чайката почива на някаква реална търговия и икономическа логика!?
        Що не си понакупи акции там че да пИчелиш?

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

E, хайде сега, няма нужда от сарказми. Човека/сектата са прави.

НАЙ НАЙ пропадналата акция в софикс за последните 10г, факт, дори банките са с по малко.
          Само хима донейде им мъти водите за приза, ама скоро със сигурност и той ще им отстъпи.
          Всеки е свободен да говори и прави каквото си иска. Кой съм аз че да забранявам на някой да харесва някоя компания. Щом на тях им харесва да се събират на сладка раздумка един или два пъти в годината, докато акционерите в други подобни компании правят пари, тяхно право. Просто заявявам че в темата отдавна не се пише за нови фармацевтични продукти, някаква иновация, редовна дивидентна политика, предвидимост в решенията и т.н. Дори в най-големия бум в търсенето на медицински продукти свързани с корона-кризата, компанията прави 4% спад. И пак се сложиха розовите очила, че това било нещо позитивно. Ами щом е позитивно ОК, тя и графиката е позитивна. За 5 години "НАЙ-СМЕ", цената не е мръднала, дори е надолу (виновни разбира се са други, 'ромите" че искали да излизат и затапвали ръста на акцията, държавата че не постоила нова болница, Сорос, Костов илюминатите също са виновни). В същото време цената на акцията на Чайкафарма СКАЧА 3 ПЪТИ !, без да броим дивидента в акции които изплаща няколко години. И когато го напиша всичкото това, ставам лош, и съм ползвал темата за 'психо-отдушник". Ами щом е така, ще пиша в други теми, а тук оставям поле за изява на феновете. "Най-сме, снимки на някоя нова нерентабилна аптека, подмяната на автопарка или завлаването от Табекс на американския пазар ама не сега, някой друг път"...
          Last edited by mancev; 14.04.2020, 11:29.

Коментар

Всъщност, като се замисля си прав. Нямаше смисъл да пиша тук. Повече от трибуквени думи се смятат за гълчене и отдушник на недоволство
            п.п. "Айде пиши НАЙ и да си ходим"...
            E, хайде сега, няма нужда от сарказми. Човека/сектата са прави.

НАЙ НАЙ пропадналата акция в софикс за последните 10г, факт, дори банките са с по малко.
            Само хима донейде им мъти водите за приза, ама скоро със сигурност и той ще им отстъпи.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

ми споделям мнение - от родолюбна гледна точка сигурно е ОК, все пак официално похвалигха Сфарм за дарени 37 000 дози за пълно лечение - нека и друг фарма производител направи нещо за БГ, ОК. Но от бизнес гледна точка не знам дали ще има смисъл за Чайкафарма. Нищо не почва с Сфарм, ама ти идеш в нейната тема и почваш да гълчиш...просто иди в темата на Чайката, като ти е проблем отговора ми.

п.п. има няколко човека, които я ползват тази тема като някакъв психо отдушник - влзизат, нахокват и се накарват наред и това е... по-спокойно.
              Всъщност, като се замисля си прав. Нямаше смисъл да пиша тук. Повече от трибуквени думи се смятат за гълчене и отдушник на недоволство
              п.п. "Айде пиши НАЙ и да си ходим"...
              Last edited by mancev; 13.04.2020, 23:13.

Коментар

Тони, пак четеш библията, като дявола евангелието Голяма еуфория беше когато се твърдеше че хинина помагал за Ковид. (При 100-200 болни към онзи момент). След това се оказа че в Аналгин-хин-а, хинина бил микроскопична част от цялото. Сега обаче когато друга компания реално започва производство на много по-реално и ефективно лекарство против Ковид, за теб вече болните са малко, разработката била чужда, пък и Кипър произвеждали Не е сериозно... Аз лично се радвам за Чайкафарма, така както ще се радвам и на Софарма ако "произвежда" подобни новини. Но нека се знае че света не започва и не свършва със Софарма...
                ми споделям мнение - от родолюбна гледна точка сигурно е ОК, все пак официално похвалигха Сфарм за дарени 37 000 дози за пълно лечение - нека и друг фарма производител направи нещо за БГ, ОК. Но от бизнес гледна точка не знам дали ще има смисъл за Чайкафарма. Нищо не почва с Сфарм, ама ти идеш в нейната тема и почваш да гълчиш...просто иди в темата на Чайката, като ти е проблем отговора ми.

п.п. има няколко човека, които я ползват тази тема като някакъв психо отдушник - влзизат, нахокват и се накарват наред и това е... по-спокойно.
                Last edited by tony1975; 13.04.2020, 22:16.

Коментар

I’ll be back, or Sopharma is back!

??

Коментар

при 600 случая с Ковид в БГ и 16 000бр. медикамент на разположение на щаба, колко ли ще продадат и дали ще си заслужава? Дори не знам не струва ли ср-ва да произвеждаш чужда разработка, а и в Кипър май почнаха здраво да произвеждат преди 1-2 седмици...
                    Тони, пак четеш библията, като дявола евангелието Голяма еуфория беше когато се твърдеше че хинина помагал за Ковид. (При 100-200 болни към онзи момент). След това се оказа че в Аналгин-хин-а, хинина бил микроскопична част от цялото. Сега обаче когато друга компания реално започва производство на много по-реално и ефективно лекарство против Ковид, за теб вече болните са малко, разработката била чужда, пък и Кипър произвеждали Не е сериозно... Аз лично се радвам за Чайкафарма, така както ще се радвам и на Софарма ако "произвежда" подобни новини. Но нека се знае че света не започва и не свършва със Софарма...
                    Last edited by mancev; 13.04.2020, 21:42.

Коментар

https://profit.bg/balgariya/zapochva...j2GKJKoXzxCq4k
                      От „Чайкафарма“ съобщиха, че от този месец започват производството на MoriVir с активна съставка хидроксихлорохин.
                      И без Мини-купъри можело да се работи...
                      и даже не е нужно да имаш 80 - годишна история - „Чайкафарма Висококачествените Лекарства” АД е основана през 2000г. от Тихомир Димитров Каменов.

Коментар

https://profit.bg/balgariya/zapochva...j2GKJKoXzxCq4k
                        От „Чайкафарма“ съобщиха, че от този месец започват производството на MoriVir с активна съставка хидроксихлорохин.
                        при 600 случая с Ковид в БГ и 16 000бр. медикамент на разположение на щаба, колко ли ще продадат и дали ще си заслужава? Дори не знам не струва ли ср-ва да произвеждаш чужда разработка, а и в Кипър май почнаха здраво да произвеждат преди 1-2 седмици...

Коментар

• https://profit.bg/balgariya/zapochva...j2GKJKoXzxCq4k

Коментар

• Огнян Донев за Forbes BG:

Първи приоритет: Вътрешният Пазар

„Софарма” АД и дружествата от групата й работят активно, за да не се прекъсва възможността за доставяне на медикаменти на болниците. Още преди въвеждането на извънредното положение пазарният натиск върху производителите на лекарства в България стана по-голям от обичайното. Началото на март бе белязано от засилването на ефекта от COVID-19 в Европа, а след това и в България. След въвеждането на извънредното положение на 13 март потреблението на определен вид лекарства се увеличи с пъти заради презапасяване. Болниците също започнаха да увеличават заявките.

https://forbesbulgaria.com/2020/04/0...7%d0%b0%d1%80/

Коментар

Е пак се палиш сега. Нищо повече не може да се каже от 2те изречения и аз гадая като Вас . Имам по 100бр. тук и в Сфтрд и смятам , че на бфб това ще е една от групите която ще премине леко през кризата. Все пак имаме шок в доходите на потребителите и във веригите на доставки,както и ограничения в нормалната дейност на здравните заведения, така че не очаквам главозамайващи резултати, а да преминат леко. Бизнеса си върви:

​​​​​
                              Не ме разбираш, не се паля. Просто може би начина ми на изразяване е такъв, и оставаш с такова впечатление. Ироничното е че и аз харесвам Донев и Димитров като цяло, а също и компаниите, най-вече имотите и трейдинга. И точно заради това не мога да разбера решенията които вземат и резултатите които показват в последно време. Това което се опитвам да правя е да мисля реално, и да вземам най-доброто решение за себе си. Не за мениджмънта на групата или за някой друг. Т.е. доволен съм когато групата се движи добре и печели, и не съм доволен и споделям недоволството си тук (защото тук имам възможност), когато не върви добре. Мога да задавам много въпроси за аптеките, за мини-тата, за увеличенията на капитала и т.н. Няма да го правя, защото вече доста пъти са задавани. А и като не ми харесва, винаги имам възможност да продам и - чао. Но не ми се иска да го правя, искам групата да се развива добре и всичко акционери в нея да печелим. Точно затова се ядосвам и може би звуча прекалено нападелно и неуважително. Напротив.
                              Не разбирам защо имаш само по 100 акции тук и при трейдинга, при положение че толкова харесваш компанията и управлението. Ако това е вярно, значи ли това че си гласувал с краката си, като си продал повечето акции, или не си купувал повече? Ако е така защо, след като си убеден в светлото бъдеще на групата?

Коментар

не разбирам въпроса - аз лично съм доволен от резултата при този спек навсякъде!
                                Тони, подкрепям те изцяло!!!
                                Знам, че си реалист и сега не е по-различно.

Коментар

Working...
                                X