IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от wheely Разгледай мнение
    Уважаеми съфорумци, ако "чичо Оги" е спекулант и крадец, сега щеше да продава въпросното хапче за 1000лв/бр, а не да отреже износа за Русия, за да може Вие и Вашите родители да оцелеете.
    П. П. След отшумяването на пандемията, моля да не забравяте тази постъпка!
    Чувствам се спасен и оцелял благодарение на Софарма. Никога няма да забравя тази постъпка. Нека започнем кампания за обявяване му за светец и спасител на човечеството.
    п.п. наистина вярвам че би продавал таблетка аналгин-хинин за 1000лв. хапчето . Така де, това е велик пробив в света на медицината. Не 1000лв. 10000лв. за хапче е реалната му цена. Ако не беше тази забрана за износ, до няколко месеца с въпросния кеш, можеха да си позволяват да купят Рош, Санофи и Пфайзер взети заедно, и да ги влеят в холдинга.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

      Не знам защо се отнасяте нападателно, към всяко по-различно мнение извън "общоприетото". Информацията за дарението не ми е толкова важна на мен, просто когато се прави подобно дарение е маркетингово самоубийство да не се афишира. А за договорите, има форсмажорни обстоятелства. Когато държавата ти наложи мораториум за продажба, няма как да продаваш. Така че Софарма едва ли ще претърпи репутационен риск. Друг е въпроса защо не се произвежда достатъчно количество за да задоволи българския и чуждите пазари. Доколкото знам тези 35 000 дози са били от държавния резерв, а не са произвеждани сега. Та затова питах има ли официална информация, или всичко е "една жена каза' и някой да събира "2+2"... Имам акции, да не си помислиш че хейтя, просто се опитвам да съм обективен.
      Боко току що каза, че Сфарм е дарила 35к дози!

      Коментар


      • Първоначално изпратено от wheely Разгледай мнение
        Уважаеми съфорумци, ако "чичо Оги" е спекулант и крадец, сега щеше да продава въпросното хапче за 1000лв/бр, а не да отреже износа за Русия, за да може Вие и Вашите родители да оцелеете.
        П. П. След отшумяването на пандемията, моля да не забравяте тази постъпка!
        Държавата така или иначе забрани износа, а чичо ти много добре знае че го следят под лупа.....пък тебе щом те кефи тупането по гърдите - тупкай си се

        Коментар


        • https://apteka.framar.bg/17000515/%D...0%BC%D0%B3-100

          Аз съм сигурен че това бе бая пъти по евтино преди няма 2 месеца, имам някакъв спомен понеже сърфирах тогава из интернет след като китайците споменаха че имат добри резултати с него....

          Коментар


          • Уважаеми съфорумци, ако "чичо Оги" е спекулант и крадец, сега щеше да продава въпросното хапче за 1000лв/бр, а не да отреже износа за Русия, за да може Вие и Вашите родители да оцелеете.
            П. П. След отшумяването на пандемията, моля да не забравяте тази постъпка!

            Коментар


            • FYI https://www.francebleu.fr/infos/sant...5hJYQuqwAy86fU

              Коментар


              • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение


                мда, а какво мислеха медиите на най-големия дарител на болница Пирогов, преди 6 години



                Не само мислеха, но и държавата не даваше да го регистрират. Чу ли репликата на ББ: През 2012 година ли им го спряхме?

                Коментар


                • За мен Софарма може да е интересна акция не заради хинина или някакво лекарство за корона вируса, а заради евентуално прибиране на производството на активни съставки в Европа от Китай и подобни страни. Там БГ фирми може да имат роля. Въпрос на национална сигурност за ЕС. А за короната каквото и да се продава, то ще е без марж или символичен.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                    Виждам, че доста хора във форума не правят разлика между Хинин, Аналгин-хинин (стария вид), Аналгин-хин https://sopharmacy.bg/sopharma-analg...mg-10tabl.html продаван в България и най-важното Хлороквин. Както е известно, хининът има аналгетично и антивъзпалително действие и в е основата на лекарствата, с които успешно се лекува малария.

                    Аналгин-хининът е отпаднал от номенклатурата на разрешените за употреба у нас лекарствени средства преди повече от десет години. Това се е наложило поради установения не голям, но безспорно повишен риск от възникване на нежелани реакции, предизвикани от хинина, въпреки включването му в сравнително не голямата доза от 50 мг. Хининът се прилага в практиката в дози от 50 до 200 мг, като рискът от възникване на нежелани реакции се повишава успоредно с повишаване на дозата.

                    В новия препарат Аналгин-хин е включен хинин в минимална доза от 15 мг. По този начин рискът от дозозависими нежелани реакции е сведен до минимум. Дори при поемане на 6 таблетки дневно, общата доза на хинина би достигнала 90 мг., колкото е количеството хинин, разрешено за употреба като добавка в страните от ЕС, САЩ, Австралия и др. За повече информация по темата може да прочетете тук: http://www.sopharmatrading.bg/upload...RUARY_2012.pdf.

                    Какво представлява хлороквин? Хлороквин принадлежи към голямата група на лекарствата, известни като антималарици (препарати, прилагани за лечение и/или профилактика при малария) и по същество представлява 4-аминоквинолон. Открит е през 1934 година от Hans Andersag, като малко след това е въведен официално в клиничната практика и се счита за едно от основните лекарства съгласно Световната Здравна Организация (СЗО). Прилага се перорално, под формата на таблетки, като дозовият режим и честотата на прием се определят от потребностите на пациента. Така например за целите на химиопрофилактиката срещу малария (при посещение или пребиваване в ендемичен за малария регион) се препоръчва прием веднъж седмично (например всеки понеделник сутрин), като се започва две седмици преди заминаването, приема се по време на престоя и между 4 и 8 седмици след завръщането. Обичайната доза, използвана за профилактика на малария, е 500 милиграма. За повече информация по темата може да прочетете тук: https://medpedia.framar.bg/%D0%BB%D0...B2%D0%B8%D0%BD

                    Да се върнем към статията в Club Z от 20.03.2020г.

                    Забранихме износа на хинин. Произвеждаме лекарство срещу COVID-19 https://clubz.bg/95959-zabranihme_iz...pzOCnpKNkihUEg
                    Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде днес заповед, с която се забранява износът на лекарства на хининова основа до второ нареждане. България започва производство на лекарства срещу COVID-19, бе обявено паралелно и от премиера Бойко Борисов.
                    "Целта е да бъдат задоволени нуждите на българския пазар във връзка с обявената от Световната здравна организация пандемия и усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на България‘‘. Малко след това в кабинета на премиера Бойко Борисов се проведе среща с националния консултант по инвазивна кардиология проф. Иво Петров, със здравния министър и с членове на Националния оперативен щаб. По време на срещата проф. Петров докладвал за положителния ефект на антималарийното лекарство "Хлороквин" при лечението на болни от COVID-19. Петров цитирал изследвания за медикамента от Китай и Франция, според които класическото антималарийно средство оказва намаляващ ефект върху силата на симптомите и скъсява периода за реконверсенция при инфекция с коронавирус. В първата минута на видеото към статията проф. Иво Петров говори за положителния ефект на антималарийното лекарство „Хлороквин“ при лечението на болни от COVID-19. Не говори за Аналгин-Хинин или други лекарства съдържащи хинин. Говори конкретно и единствено за „Хлороквин“. Видеото можете да видите тук: https://www.facebook.com/boyko.boris...782943608/?t=0

                    Потърсих инфо за проф. Иво Петров в интернет от последната седмица и попаднах на статия в Труд от 20.03.2020г. За съжаление не може да се копират текстове, но интервюто може да бъде прочетено тук: https://trud.bg/%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D...1%83-covid-19/
                    В интервюто проф. Иво Петров много подробно описва действието на Хлороквин. Българските фармацевтични компании са готови да започнат производството на лекарството „Хлороквин“. В най-кратки срокове ще бъде доставен в болниците и аптеките. Най-важната информация за нас в статията е че Софарма е потвърдила в най-кратки срокове доставката на „Хлороквин“ в болниците.

                    Поздрави. Надявам се да съм бил полезен

                    мда, а какво мислеха медиите на най-големия дарител на болница Пирогов, преди 6 години




                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

                      Ще ти споделя, с уговорката че това е мое лично мнение, и не е препоръка за търговия с ценни книжа. Аз съм дивидентно насочен инвеститор, и стратегията ми да инвестирам в компании които изплащат дивидент. Ако мажоритаря споделя печалбата с миноритарите под формата на дивиденти, за мен това е една добра практика. (Но не и единствена). Тъй като сме в групата на Софарма, започваме със компаниите от нея. Софарма имоти, Софарма трейдинг и донякъде Софарма. Стара планина холд и дъщерните Хидравлични елементи и системи и М+С Хидравлик (донякъде), също попадат в тази група. Спиди, Корадо, Фонд за недвижими имоти България, Елана агрокредит. Компании с по-къса дивидентна история но с намерение за редовно изплащане на дивидент са Градус и Браво пропърти. Някой харесват и София комерс заложни къщи, но аз лично не мога да се 'наканя' да вляза при тях. Това са компаниите към които към момента имам някакво доверие. Дано с годините станат повече...
                      Благодаря

                      Значи все пак не е толкова трагична ситуацията на БФБ щом може поне 10тина компании да попаднат в тази група

                      В контекста на задаващата се криза може би най малко ще пострадат приходите на Елана и хранителните като Градус

                      Фармите в момента имат възход на приходите, но на годишна база може би ще имат малък ръст

                      Единствено София комерс си мисля че ще има чуствително завишен оборот и печалба

                      Горното си е само мое мнение и не е препоръка

                      Поздрави

                      Коментар


                      • Виждам, че много хора във форума не правят разлика между Хинин, Аналгин-хинин (стария вид), Аналгин-хин https://sopharmacy.bg/sopharma-analg...mg-10tabl.html продаван в България и най-важното Хлороквин. Както е известно, хининът има аналгетично и антивъзпалително действие и в е основата на лекарствата, с които успешно се лекува малария.

                        Аналгин-хининът е отпаднал от номенклатурата на разрешените за употреба у нас лекарствени средства преди повече от десет години. Това се е наложило поради установения не голям, но безспорно повишен риск от възникване на нежелани реакции, предизвикани от хинина, въпреки включването му в сравнително не голямата доза от 50 мг. Хининът се прилага в практиката в дози от 50 до 200 мг, като рискът от възникване на нежелани реакции се повишава успоредно с повишаване на дозата.

                        В новия препарат Аналгин-хин е включен хинин в минимална доза от 15 мг. По този начин рискът от дозозависими нежелани реакции е сведен до минимум. Дори при поемане на 6 таблетки дневно, общата доза на хинина би достигнала 90 мг., колкото е количеството хинин, разрешено за употреба като добавка в страните от ЕС, САЩ, Австралия и др. За повече информация по темата може да прочетете тук: http://www.sopharmatrading.bg/upload...RUARY_2012.pdf.

                        Какво представлява хлороквин? Хлороквин принадлежи към голямата група на лекарствата, известни като антималарици (препарати, прилагани за лечение и/или профилактика при малария) и по същество представлява 4-аминоквинолон. Открит е през 1934 година от Hans Andersag, като малко след това е въведен официално в клиничната практика и се счита за едно от основните лекарства съгласно Световната Здравна Организация (СЗО). Прилага се перорално, под формата на таблетки, като дозовият режим и честотата на прием се определят от потребностите на пациента. Така например за целите на химиопрофилактиката срещу малария (при посещение или пребиваване в ендемичен за малария регион) се препоръчва прием веднъж седмично (например всеки понеделник сутрин), като се започва две седмици преди заминаването, приема се по време на престоя и между 4 и 8 седмици след завръщането. Обичайната доза, използвана за профилактика на малария, е 500 милиграма. За повече информация по темата може да прочетете тук: https://medpedia.framar.bg/%D0%BB%D0...B2%D0%B8%D0%BD

                        Да се върнем към статията в Club Z от 20.03.2020г.

                        Забранихме износа на хинин. Произвеждаме лекарство срещу COVID-19 https://clubz.bg/95959-zabranihme_iz...pzOCnpKNkihUEg
                        Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде днес заповед, с която се забранява износът на лекарства на хининова основа до второ нареждане. България започва производство на лекарства срещу COVID-19, бе обявено паралелно и от премиера Бойко Борисов.
                        "Целта е да бъдат задоволени нуждите на българския пазар във връзка с обявената от Световната здравна организация пандемия и усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на България‘‘. Малко след това в кабинета на премиера Бойко Борисов се проведе среща с националния консултант по инвазивна кардиология проф. Иво Петров, със здравния министър и с членове на Националния оперативен щаб. По време на срещата проф. Петров докладвал за положителния ефект на антималарийното лекарство "Хлороквин" при лечението на болни от COVID-19. Петров цитирал изследвания за медикамента от Китай и Франция, според които класическото антималарийно средство оказва намаляващ ефект върху силата на симптомите и скъсява периода за реконверсенция при инфекция с коронавирус. В първата минута на видеото към статията проф. Иво Петров говори за положителния ефект на антималарийното лекарство „Хлороквин“ при лечението на болни от COVID-19. Не говори за Аналгин-Хинин или други лекарства съдържащи хинин. Говори конкретно и единствено за „Хлороквин“. Видеото можете да видите тук: https://www.facebook.com/boyko.boris...782943608/?t=0

                        Потърсих инфо за проф. Иво Петров в интернет от последната седмица и попаднах на статия в Труд от 20.03.2020г. За съжаление не може да се копират текстове, но интервюто може да бъде прочетено тук: https://trud.bg/%D0%BC%D0%BE%D0%B6%D...1%83-covid-19/
                        В интервюто проф. Иво Петров много подробно описва действието на Хлороквин. Българските фармацевтични компании са готови да започнат производството на лекарството. В най-кратки срокове ще бъде доставен в болниците и аптеките.
                        Най-важната информация за нас в статията е че Софарма е потвърдила, че в най-кратки срокове ще достави „Хлороквин“ в болниците.

                        Поздрави. Надявам се да съм бил полезен
                        Last edited by Innocent; 22.03.2020, 14:46.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

                          Не търгувам с акции и един ден се замислих че ако купя от български компании бих избрал такива не според цената или отчетите а според имиджа на мениджмънта

                          Сега виждам че поставяш Сафарма сред фирмите с добър мениджмънт - Можеш ли да ми посочиш 5 такива компании на БФБ и ако можеш Софарма подада ли в топ 5

                          Благодаря предварително
                          Ще ти споделя, с уговорката че това е мое лично мнение, и не е препоръка за търговия с ценни книжа. Аз съм дивидентно насочен инвеститор, и стратегията ми да инвестирам в компании които изплащат дивидент. Ако мажоритаря споделя печалбата с миноритарите под формата на дивиденти, за мен това е една добра практика. (Но не и единствена). Тъй като сме в групата на Софарма, започваме със компаниите от нея. Софарма имоти, Софарма трейдинг и донякъде Софарма. Стара планина холд и дъщерните Хидравлични елементи и системи и М+С Хидравлик (донякъде), също попадат в тази група. Спиди, Корадо, Фонд за недвижими имоти България, Елана агрокредит. Компании с по-къса дивидентна история но с намерение за редовно изплащане на дивидент са Градус и Браво пропърти. Някой харесват и София комерс заложни къщи, но аз лично не мога да се 'наканя' да вляза при тях. Това са компаниите към които към момента имам някакво доверие. Дано с годините станат повече...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

                            Човече, по-спокойно. Разбирам че си купил на 4,27лв. а сега цената е малко над 2,60лв. и капиталово си доста назад, но хората във форума не са ти виновни. Всеки има глава на рамене, и си носи риска. Не мисля че правите услуга на Софарма или на Донев по този начин, просто защото хората не ви приемат насериозно вече. Компанията не е лоша, мениджмънта е приличен и е факт че това е една от малкото читави компании на БФБ. Но подобен фанатизъм и липса на връзка с реалността не е полезна за никого.
                            Не търгувам с акции и един ден се замислих че ако купя от български компании бих избрал такива не според цената или отчетите а според имиджа на мениджмънта

                            Сега виждам че поставяш Сафарма сред фирмите с добър мениджмънт - Можеш ли да ми посочиш 5 такива компании на БФБ и ако можеш Софарма подада ли в топ 5

                            Благодаря предварително

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

                              https://www.vidal.ru/drugs/analgin-chinin__3002
                              Хинина е 50мг,метамизола е 200мг
                              Ако Софарма се беше концентрирала върху такива продукти, а не както последните 10 г върху какво ли не от офис имоти, аптеки, банки извън ЕС, приватизационни фондове, сефто-мефто и т.н, сега щяхте да викате ъп ъп 5 лв.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

                                Пълно невежество, спекулация и манипулация! Зададох прост въпрос - колко мг. хинин има в този продукт, защото това не е видно от информацията в интернет. Не - не само не се кефя, но и не искам да тровя нито вашите, нито моите родители...Напротив!!!! И откъде в тази обстановка ще вземете субстанция за да се произведат цитираните количества или ще садите сега хининови гори? Ако все пак има субстанция отнякъде - защо направо не се произведат таблети хинин/хлорохин - Софарма имаше такъв продукт преди??? Попитах къде има официална информация за подобно дарение - и съвсем не става дума за популиското обяснение, че не е нужно да се хвали човек, а за това какво е мнението на специалистите, как и колко да се приема, че да не изтровим хората?
                                https://www.vidal.ru/drugs/analgin-chinin__3002
                                Хинина е 50мг,метамизола е 200мг

                                Коментар

                                Working...
                                X