Първоначално изпратено от mancev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Хаха, ама колега ти вярно ли мислиш че цената на акция при Чайката почива на някаква реална търговия и икономическа логика!?
Що не си понакупи акции там че да пИчелиш?Last edited by mancev; 14.04.2020, 13:16.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение...В същото време цената на акцията на Чайкафарма СКАЧА 3 ПЪТИ !....
Що не си понакупи акции там че да пИчелиш?
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
E, хайде сега, няма нужда от сарказми. Човека/сектата са прави.
НАЙ НАЙ пропадналата акция в софикс за последните 10г, факт, дори банките са с по малко.
Само хима донейде им мъти водите за приза, ама скоро със сигурност и той ще им отстъпи.Last edited by mancev; 14.04.2020, 11:29.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Всъщност, като се замисля си прав. Нямаше смисъл да пиша тук. Повече от трибуквени думи се смятат за гълчене и отдушник на недоволство
п.п. "Айде пиши НАЙ и да си ходим"...
НАЙ НАЙ пропадналата акция в софикс за последните 10г, факт, дори банките са с по малко.
Само хима донейде им мъти водите за приза, ама скоро със сигурност и той ще им отстъпи.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
ми споделям мнение - от родолюбна гледна точка сигурно е ОК, все пак официално похвалигха Сфарм за дарени 37 000 дози за пълно лечение - нека и друг фарма производител направи нещо за БГ, ОК. Но от бизнес гледна точка не знам дали ще има смисъл за Чайкафарма. Нищо не почва с Сфарм, ама ти идеш в нейната тема и почваш да гълчиш...просто иди в темата на Чайката, като ти е проблем отговора ми.
п.п. има няколко човека, които я ползват тази тема като някакъв психо отдушник - влзизат, нахокват и се накарват наред и това е... по-спокойно.
п.п. "Айде пиши НАЙ и да си ходим"...Last edited by mancev; 13.04.2020, 23:13.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Тони, пак четеш библията, като дявола евангелиетоГоляма еуфория беше когато се твърдеше че хинина помагал за Ковид. (При 100-200 болни към онзи момент). След това се оказа че в Аналгин-хин-а, хинина бил микроскопична част от цялото. Сега обаче когато друга компания реално започва производство на много по-реално и ефективно лекарство против Ковид, за теб вече болните са малко, разработката била чужда, пък и Кипър произвеждали
Не е сериозно... Аз лично се радвам за Чайкафарма, така както ще се радвам и на Софарма ако "произвежда" подобни новини. Но нека се знае че света не започва и не свършва със Софарма...
п.п. има няколко човека, които я ползват тази тема като някакъв психо отдушник - влзизат, нахокват и се накарват наред и това е... по-спокойно.Last edited by tony1975; 13.04.2020, 22:16.
- 2 Харесвания
Коментар
-
при 600 случая с Ковид в БГ и 16 000бр. медикамент на разположение на щаба, колко ли ще продадат и дали ще си заслужава? Дори не знам не струва ли ср-ва да произвеждаш чужда разработка, а и в Кипър май почнаха здраво да произвеждат преди 1-2 седмици...Голяма еуфория беше когато се твърдеше че хинина помагал за Ковид. (При 100-200 болни към онзи момент). След това се оказа че в Аналгин-хин-а, хинина бил микроскопична част от цялото. Сега обаче когато друга компания реално започва производство на много по-реално и ефективно лекарство против Ковид, за теб вече болните са малко, разработката била чужда, пък и Кипър произвеждали
Не е сериозно... Аз лично се радвам за Чайкафарма, така както ще се радвам и на Софарма ако "произвежда" подобни новини. Но нека се знае че света не започва и не свършва със Софарма...
Last edited by mancev; 13.04.2020, 21:42.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеhttps://profit.bg/balgariya/zapochva...j2GKJKoXzxCq4k
От „Чайкафарма“ съобщиха, че от този месец започват производството на MoriVir с активна съставка хидроксихлорохин.
И без Мини-купъри можело да се работи...
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеhttps://profit.bg/balgariya/zapochva...j2GKJKoXzxCq4k
От „Чайкафарма“ съобщиха, че от този месец започват производството на MoriVir с активна съставка хидроксихлорохин.
- 1 like
Коментар
-
https://profit.bg/balgariya/zapochva...j2GKJKoXzxCq4k
- 3 Харесвания
Коментар
-
Огнян Донев за Forbes BG:
Първи приоритет: Вътрешният Пазар
„Софарма” АД и дружествата от групата й работят активно, за да не се прекъсва възможността за доставяне на медикаменти на болниците. Още преди въвеждането на извънредното положение пазарният натиск върху производителите на лекарства в България стана по-голям от обичайното. Началото на март бе белязано от засилването на ефекта от COVID-19 в Европа, а след това и в България. След въвеждането на извънредното положение на 13 март потреблението на определен вид лекарства се увеличи с пъти заради презапасяване. Болниците също започнаха да увеличават заявките.
https://forbesbulgaria.com/2020/04/0...7%d0%b0%d1%80/
Коментар
-
Е пак се палиш сега. Нищо повече не може да се каже от 2те изречения и аз гадая като Вас . Имам по 100бр. тук и в Сфтрд и смятам , че на бфб това ще е една от групите която ще премине леко през кризата. Все пак имаме шок в доходите на потребителите и във веригите на доставки,както и ограничения в нормалната дейност на здравните заведения, така че не очаквам главозамайващи резултати, а да преминат леко. Бизнеса си върви:
Не разбирам защо имаш само по 100 акции тук и при трейдинга, при положение че толкова харесваш компанията и управлението. Ако това е вярно, значи ли това че си гласувал с краката си, като си продал повечето акции, или не си купувал повече? Ако е така защо, след като си убеден в светлото бъдеще на групата?
- 2 Харесвания
Коментар
-
не разбирам въпроса - аз лично съм доволен от резултата при този спек навсякъде!
Знам, че си реалист и сега не е по-различно.
Коментар
Коментар