IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Бъркаш се. Не помня да съм наричал някого сектант. Заявявал съм че дори и негативните новини се приемат за положителни, което за мен е непонятно. Последното за което се сещам е че спад от 3-4% се прие едва ли не за "успех". Но няма значение. Винаги когато съм смятал че нещо е правилно и полезно за групата съм го заявявал тук. Когато съм смятал че нещо не е полезно, също съм го заявявал. Не виждам какъв е проблема. Нали затова е форума. Не е фен клуб на Софарма че да "обсебваме" каквото и да било. В никакъв случай не се чувствам потиснат, нито от теб, нито от Фортис, Тони или някой друг. Това което казах е че е хубаво да се уважава и чуждото мнение.
    Би ли написал цифри затова кой не приема чуждото мнение? Колко мнения са "плюене" и колко "за Софарма", за да преценим ОБЕКТИВНО дали е фен-клуб на Софарма или писоар, в който всеки плюе с или без причина?
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Монти, цената я правим ние с теб най-образно казано. За мен е важен фундамента, а той ми допада. Да, за мен /човека без кеш/ е по-добре да расте, но като я намирам за ниска се стремя да набавям някакви левчета и допълвам колкото мога.
      Не,цената я правят фундамента ,отчетите,перспективата ,дивидента,мажо и големите миноритарни...спомняш ли как тържествувахте когато в кулите ви събираха и подигравките на някой от вас че си претачам зелето в блока срещу кафето ..Апартамента е мой в изток а вие сте гости на мажо...и в моето мога да правя каквото си искам а вие сте купили нещо което не зависи от вас ...както и аз ползвам книжа която цена зависи от друг... ако не ми харесва ,единствено продажбата е решение...при големите западни нещо като не върви оставка на СЕО...

.

Коментар

Манцев, и мен ме притеснява абсолютно същото! Ако има желание човек да бъде обективен, то може да разгледа страниците назад в тази тема и ще установи 1 факт - плюенето по Софарма и към Донев е взело връх и всеки, който не е съгласен с него, бива наричан "сектант, адепт и т.н.". Нека да видим кои са сектантите - най-вероятно визирате Тони и Фортис, като и аз се слагам доброволно към това число. Да причисляваш Батя или dddd /които са изразили някакви трезви мнения/ към тази секта е нелепо, убеден съм, че ако въобще имат акции, то те не са повече от 5-10% от портфейлите им. Невинният също не е редно да го причислявате. Всички останали мнения, със сигурност над 3/4, на всички участници в тази тема са 100% плюене по всичко! Моля, прегледай внимателно фактите и да говорим с числа, че явно така с думи не се разбираме. Та, оставаме тримата с Фортис и Тони. моля те, дай някой наш цитат, с който сме ви накарали да се чувствате потиснати, а аз ти обещавам, че на всеки 1 такъв ще ти пращам по 3 "ваши", в които се говори за всичко друго, но не и за моментно състояние и перспективи. Някак си е нагло да обсевате темата с макито, пип, прецаканато, грую и т.н., а в същото време да се оплаквате от едва ли не репресии! И за да бъда разбран правилно - нямам против да пишете, имам против да ревете колко сте смачкани и обиждате хора с разчино мнение от вашето . Брой мнения...

In Donev we trust
        Бъркаш се. Не помня да съм наричал някого сектант. Заявявал съм че дори и негативните новини се приемат за положителни, което за мен е непонятно. Последното за което се сещам е че спад от 3-4% се прие едва ли не за "успех". Но няма значение. Винаги когато съм смятал че нещо е правилно и полезно за групата съм го заявявал тук. Когато съм смятал че нещо не е полезно, също съм го заявявал. Не виждам какъв е проблема. Нали затова е форума. Не е фен клуб на Софарма че да "обсебваме" каквото и да било. В никакъв случай не се чувствам потиснат, нито от теб, нито от Фортис, Тони или някой друг. Това което казах е че е хубаво да се уважава и чуждото мнение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Vola.X Разгледай мнение

Какво разбирате под гръмкото понятие "фундамент" ?
          Разбирам това, че се строят нови заводи, нови мощности, садят се 1 милион дръвчета, правят се логистичи бази извън Бг. Също така се увеличава участието в други компании. Всички тези неща на мен ми говорят, че има добри перспективи за бъдещето. Не се режат заводи, не се строят на техни парцели офиси, апартаменти и т.н.

П.П. А защо понятието фундамент да е "гръмко" ? Виж как подхождаш и после Манцев ще реве, че ние, сектантите не приемаме чуждо мнение.
          Last edited by 15%; 01.05.2020, 21:10.

Коментар

Монти, цената я правим ние с теб, най-образно казано. За мен е важен фундамента, а той ми допада. Да, за мен /човека без кеш/ е по-добре да расте, но като я намирам за ниска се стремя да набавям някакви левчета и допълвам колкото мога.
            Какво разбирате под гръмкото понятие "фундамент" ?
            Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Хубаво е че цената не те притеснява както излизането на всичко кюраво и сакато и то когато фарма акциите правят дабъл и трипъл...
              Монти, цената я правим ние с теб, най-образно казано. За мен е важен фундамента, а той ми допада. Да, за мен /човека без кеш/ е по-добре да расте, но пък като я намирам за ниска се стремя да набавям някакви левчета и допълвам колкото мога.

Коментар

И нещо по темата - миналата година, още Септември, изказах огорчение от 2 действия на Софарма - намекването за втори дивидент /към онази дата бе просто намек и не вярвах, че ще има реален такъв/ и заема към Доверие. Не че имат значение моите трохички тук, но ако и двата проблема си останаха така, щях да продам всичко. За щастие, вече не ме притесняват - дадоха дивидент Декември и голяма част от заема вече е върнат. В момента ме притеснява падането на маржа. Разходите за заплати растат, което е неизбежно и не толкова лошо и затова се чудя дали може да се оптимизира производството/ себестойноста или да се вдигнат цените. Дали пазарите биха поели едно такова леко увеличение? Това ме притеснява като далечна перспектива.
                Хубаво е че цената не те притеснява както излизането на всичко кюраво и сакато и то когато фарма акциите правят дабъл и трипъл...

Коментар

• И нещо по темата - миналата година, още Септември, изказах огорчение от 2 действия на Софарма - намекването за втори дивидент /към онази дата бе просто намек и не вярвах, че ще има реален такъв/ и заема към Доверие. Не че имат значение моите трохички тук, но ако и двата проблема си останаха така, щях да продам всичко. За щастие, вече не ме притесняват - дадоха дивидент Декември и голяма част от заема вече е върнат. В момента ме притеснява падането на маржа. Разходите за заплати растат, което е неизбежно и не толкова лошо и затова се чудя дали може да се оптимизира производството/ себестойноста или да се вдигнат цените. Дали пазарите биха поели едно такова леко увеличение? Това ме притеснява като далечна перспектива.

Коментар

Всъщност нещото което ме притеснява е тоталната липса на толерантност и търпимост към различното (извън общоприетото) мнение...
                    Манцев, и мен ме притеснява абсолютно същото! Ако има желание човек да бъде обективен, то може да разгледа страниците назад в тази тема и ще установи 1 факт - плюенето по Софарма и към Донев е взело връх и всеки, който не е съгласен с него, бива наричан "сектант, адепт и т.н.". Нека да видим кои са сектантите - най-вероятно визирате Тони и Фортис, като и аз се слагам доброволно към това число. Да причисляваш Батя или dddd /които са изразили някакви трезви мнения/ към тази секта е нелепо, убеден съм, че ако въобще имат акции, то те не са повече от 5-10% от портфейлите им. Невинният също не е редно да го причислявате. Всички останали мнения, със сигурност над 3/4, на всички участници в тази тема са 100% плюене по всичко! Моля, прегледай внимателно фактите и да говорим с числа, че явно така с думи не се разбираме. Та, оставаме тримата с Фортис и Тони. моля те, дай някой наш цитат, с който сме ви накарали да се чувствате потиснати, а аз ти обещавам, че на всеки 1 такъв ще ти пращам по 3 "ваши", в които се говори за всичко друго, но не и за моментно състояние и перспективи. Някак си е нагло да обсевате темата с макито, пип, прецаканато, грую и т.н., а в същото време да се оплаквате от едва ли не репресии! И за да бъда разбран правилно - нямам против да пишете, имам против да ревете колко сте смачкани и обиждате хора с разчино мнение от вашето . Брой мнения...

In Donev we trust

Коментар

• В момента разликата "Софарма" - "Чайкафарма" е равносилна на небе - земя, нищо общо, "Софарма" си има проблеми, като недостатъчен растеж и експозиция към чужди пазари, но онези са им далеч от категорията.
                      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                        Maki, да се сравнява Чайкафарма и Софарма е също толкова нелепо като да се сравнява Софарма и Пфайзер. Разбирам, че мразиш Софарма и Донев, но това е направо нелепо. Тук става въпроса за различни категории. Но ние сме спекуланти стремящи се към печалба. Според мен при тези оценки на компаниите само лумпен би предпочел Чайкафарма пред Софарма и ти го знаеш отлично.
                        Не ги сравнявам изобщо. Само казвам къде ги стяга чепика. Все пак Софарма има 80 годишна история,световно признати медикаменти подобно на Пфайзер - нищо, че сега се изнасят с мъка само в 3-4 държави, заедно с другите няколко завода преди промените беше гръбнака на българската икономика. Просто не случи на приватизатори...., и далеч ни ги мразя - съжалявам ги за пропуснатите възможности.
                        Last edited by maki; 01.05.2020, 20:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                          Maki, да се сравнява Чайкафарма и Софарма е също толкова нелепо като да се сравнява Софарма и Пфайзер. Разбирам, че мразиш Софарма и Донев, но това е направо нелепо. Тук става въпроса за различни категории. Но ние сме спекуланти стремящи се към печалба. Според мен при тези оценки на компаниите само лумпен би предпочел Чайкафарма пред Софарма и ти го знаеш отлично.
                          ++ И аз имах възможността, да забележа, че човекът има някакви странни залитания към свръх неестествено балонирания цепелин ...чайкафарма.
                          Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

Koмпaния cъздaдeнa преди по-малко от 20 гoдини, а днec тя имa пopтфoлиo над 160 paзлични пpoдyĸтa. Има износ на пазари пaзapи като Чexия, Австрия, Гepмaния, Cлoвaĸия....,които 80 годишната фирма на дядо им Оги ще гледа само през крив макарон. Особено пък любимата Германия! Има и адекватна реакция за внедряване на нови продукти, които са актуални за пазара към днешна дата. Там ги стяга чепика....

Коментар

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

Koмпaния cъздaдeнa преди по-малко от 20 гoдини, а днec тя имa пopтфoлиo над 160 paзлични пpoдyĸтa. Има износ на пазари пaзapи като Чexия, Австрия, Гepмaния, Cлoвaĸия....,които 80 годишната фирма на дядо им Оги ще гледа само през крив макарон. Особено пък любимата Германия! Има и адекватна реакция за внедряване на нови продукти, които са актуални за пазара към днешна дата. Там ги стяга чепика....
                              Всъщност нещото което ме притеснява е тоталната липса на толерантност и търпимост към различното (извън общоприетото) мнение. Не е толкова страшно че някой харесва Софарма, а не харесва Чайкафарма. Страшното е че се проявява тотална нетърспимост към "всичко което не ни харесва". В една друга тема си позволих да помоля потребител да се изразява по-ясно, просто защото аз не го разбирам. Не исках да кажа че не е прав, не исках да кажа че не уважавам мнението му. Просто нямаше как мнението му да ми бъде полезно, при положение че не разбирам какво иска да каже. След това получих на лично нападки (от друг потребител) от рода 'много си си повярвал", " имаш двоен стандарт за компаниите", 'пишел съм неща, само за да се мазня на някого (интресно ми е защо да го правя) "потребител Х е толкова напред в инвестирането, че аз трябва само да чета и да благоговея'. Всеки е свободен да изразява и да споделя мнението си. Аз лично бих се радвал нещата при Софарма и дъщерните да са дори още по-добри, защото от това бих имал материален интерес. Не се обиждам, а дори напротив, опитвам се да разбера логиката на мисленето на "другата" страна. Не мисля че форума е място да си "мерим" инвестициите кой е по-стар, по-успешен или по-находчив инвеститор. Всеки е прав за себе си, и всеки инвестира собствените си пари. За мен форума е място където да обменя мнение, и да извлека ползи- за себе си и за околните ако мога. Не задължавам никой с мнението си. Смятам че всеки сам трябва да си направи заключенията кой в коя компания да инвестира, или да не инвестира.
                              Last edited by mancev; 01.05.2020, 14:20.

Коментар

Темата все пак е за Софарма. Фокусирайте се в тази компания. Щом не ви харесва Чайкафарма, не я купувайте. Не съм карал никой насила.

Коментар

Working...
                                X