Първоначално изпратено от mancev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма АД (SFA / SFARM)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Монти, цената я правим ние с теб най-образно казано. За мен е важен фундамента, а той ми допада. Да, за мен /човека без кеш/ е по-добре да расте, но като я намирам за ниска се стремя да набавям някакви левчета и допълвам колкото мога.
.
Коментар
-
Манцев, и мен ме притеснява абсолютно същото! Ако има желание човек да бъде обективен, то може да разгледа страниците назад в тази тема и ще установи 1 факт - плюенето по Софарма и към Донев е взело връх и всеки, който не е съгласен с него, бива наричан "сектант, адепт и т.н.". Нека да видим кои са сектантите - най-вероятно визирате Тони и Фортис, като и аз се слагам доброволно към това число. Да причисляваш Батя или dddd /които са изразили някакви трезви мнения/ към тази секта е нелепо, убеден съм, че ако въобще имат акции, то те не са повече от 5-10% от портфейлите им. Невинният също не е редно да го причислявате. Всички останали мнения, със сигурност над 3/4, на всички участници в тази тема са 100% плюене по всичко! Моля, прегледай внимателно фактите и да говорим с числа, че явно така с думи не се разбираме. Та, оставаме тримата с Фортис и Тони. моля те, дай някой наш цитат, с който сме ви накарали да се чувствате потиснати, а аз ти обещавам, че на всеки 1 такъв ще ти пращам по 3 "ваши", в които се говори за всичко друго, но не и за моментно състояние и перспективи. Някак си е нагло да обсевате темата с макито, пип, прецаканато, грую и т.н., а в същото време да се оплаквате от едва ли не репресии! И за да бъда разбран правилно - нямам против да пишете, имам против да ревете колко сте смачкани и обиждате хора с разчино мнение от вашето. Брой мнения...
In Donev we trust
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vola.X Разгледай мнение
Какво разбирате под гръмкото понятие "фундамент" ?
П.П. А защо понятието фундамент да е "гръмко"? Виж как подхождаш и после Манцев ще реве, че ние, сектантите не приемаме чуждо мнение.
Last edited by 15%; 01.05.2020, 21:10.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Монти, цената я правим ние с теб, най-образно казано. За мен е важен фундамента, а той ми допада. Да, за мен /човека без кеш/ е по-добре да расте, но като я намирам за ниска се стремя да набавям някакви левчета и допълвам колкото мога.Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
Хубаво е че цената не те притеснява както излизането на всичко кюраво и сакато и то когато фарма акциите правят дабъл и трипъл...Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеИ нещо по темата - миналата година, още Септември, изказах огорчение от 2 действия на Софарма - намекването за втори дивидент /към онази дата бе просто намек и не вярвах, че ще има реален такъв/ и заема към Доверие. Не че имат значение моите трохички тук, но ако и двата проблема си останаха така, щях да продам всичко. За щастие, вече не ме притесняват - дадоха дивидент Декември и голяма част от заема вече е върнат. В момента ме притеснява падането на маржа. Разходите за заплати растат, което е неизбежно и не толкова лошо и затова се чудя дали може да се оптимизира производството/ себестойноста или да се вдигнат цените. Дали пазарите биха поели едно такова леко увеличение? Това ме притеснява като далечна перспектива.
Коментар
-
И нещо по темата - миналата година, още Септември, изказах огорчение от 2 действия на Софарма - намекването за втори дивидент /към онази дата бе просто намек и не вярвах, че ще има реален такъв/ и заема към Доверие. Не че имат значение моите трохички тук, но ако и двата проблема си останаха така, щях да продам всичко. За щастие, вече не ме притесняват - дадоха дивидент Декември и голяма част от заема вече е върнат. В момента ме притеснява падането на маржа. Разходите за заплати растат, което е неизбежно и не толкова лошо и затова се чудя дали може да се оптимизира производството/ себестойноста или да се вдигнат цените. Дали пазарите биха поели едно такова леко увеличение? Това ме притеснява като далечна перспектива.Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Всъщност нещото което ме притеснява е тоталната липса на толерантност и търпимост към различното (извън общоприетото) мнение.... Брой мнения...
In Donev we trustПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеMaki, да се сравнява Чайкафарма и Софарма е също толкова нелепо като да се сравнява Софарма и Пфайзер. Разбирам, че мразиш Софарма и Донев, но това е направо нелепо. Тук става въпроса за различни категории. Но ние сме спекуланти стремящи се към печалба. Според мен при тези оценки на компаниите само лумпен би предпочел Чайкафарма пред Софарма и ти го знаеш отлично.Last edited by maki; 01.05.2020, 20:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеMaki, да се сравнява Чайкафарма и Софарма е също толкова нелепо като да се сравнява Софарма и Пфайзер. Разбирам, че мразиш Софарма и Донев, но това е направо нелепо. Тук става въпроса за различни категории. Но ние сме спекуланти стремящи се към печалба. Според мен при тези оценки на компаниите само лумпен би предпочел Чайкафарма пред Софарма и ти го знаеш отлично.Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
Koмпaния cъздaдeнa преди по-малко от 20 гoдини, а днec тя имa пopтфoлиo над 160 paзлични пpoдyĸтa. Има износ на пазари пaзapи като Чexия, Австрия, Гepмaния, Cлoвaĸия....,които 80 годишната фирма на дядо им Оги ще гледа само през крив макарон. Особено пък любимата Германия! Има и адекватна реакция за внедряване на нови продукти, които са актуални за пазара към днешна дата. Там ги стяга чепика....
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
Koмпaния cъздaдeнa преди по-малко от 20 гoдини, а днec тя имa пopтфoлиo над 160 paзлични пpoдyĸтa. Има износ на пазари пaзapи като Чexия, Австрия, Гepмaния, Cлoвaĸия....,които 80 годишната фирма на дядо им Оги ще гледа само през крив макарон. Особено пък любимата Германия! Има и адекватна реакция за внедряване на нови продукти, които са актуални за пазара към днешна дата. Там ги стяга чепика....Last edited by mancev; 01.05.2020, 14:20.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Темата все пак е за Софарма. Фокусирайте се в тази компания. Щом не ви харесва Чайкафарма, не я купувайте. Не съм карал никой насила.
- 1 like
Коментар
Коментар