IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dimitracis Разгледай мнение

Софарма предлага дивидентът за 2019 г. да стане 0,12 лв. на акция Вече бяха гласувани 0,05 лв. през декември 2019 г., а на събранието на 5 юни 2020 г. се предлагат нови 0,07 лв.

https://www.investor.bg/novini-i-ana...akciia-303653/
    Казваш 7 стинки плюс , това не е прието много добре от маркета ,особенно оня със 67К който ги прежали от раЗ до 2 ,70...
    Акцията от 5 лева ,стигна 2,40 и тези 12% корекция на дъното , изглеждат смешни спрямо други....
    И то при Медицинска криза и празни аптеки....
    Верно сте непредвидими.....
    А като знам как купуваха Доверие на 2,00-2,50 от Любо пъпката и ако излизат....?

Коментар

• Минаха пак едни 200 хил,
      Как мислите, прилича ли ви на остатъка от "родина"?
      Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
        Има ли вече официална информация за седемте стотинки дивидент?
        Софарма предлага дивидентът за 2019 г. да стане 0,12 лв. на акция Вече бяха гласувани 0,05 лв. през декември 2019 г., а на събранието на 5 юни 2020 г. се предлагат нови 0,07 лв.

https://www.investor.bg/novini-i-ana...akciia-303653/

Коментар

• Годишен консолидиран отчет за 2019г.

Печалбата преди лихви, данъци и амортизации (EBITDA) се увеличава с 31,4 млн. лв. или с 43%, като през 2019 г. тя е в размер на 103,7 млн. лв. в сравнение със 72,3 млн. лв. през 2018 г. Нарастването й през периода частично е в резултат на въвеждането на МСФО 16 Лизинг, като ефектът е намаление на разходите за наеми в размер на 10,6 млн. лв. Печалбата от оперативна дейност се увеличава с 20,5 млн. лв. или с 52%, до 59,7 млн. лв. през 2019 г. спрямо 39,1 млн. лв. през 2018 г. Нетната печалба се увеличава с 53,7 млн. лв. или със 175%, до 84,4 млн. лв. през 2019 г. в сравнение с 30,6 млн. лв. през 2018 г. Основен принос за този ръст има увеличението на печалбата от асоциирани дружества („Доверие – обединен холдинг“ АД) в размер на 44,5 млн. лв., както и печалбата от освобождаване от дъщерни дружества в размер на 4,4 млн. лв. Негативно влияние оказват начислената обезценка на нетекущи активи извън обхвата на МСФО 9 в размер на 18,9 млн. лв. Тя е основно в резултат на начислени обезценки на репутация в размер на 4,2 млн. лв. и обезценки на дълготрайни нематериални активи в размер на 14.4 млн. лв. свързани основно с дъщерните дружества на СИА Бриз. Обезценките са направени на база прогнозните парични потоци спрямо актуалните финансови планове/прогнози, които отразяват преструктуриране на бизнес модела на Групата в Прибалтика и Беларус, изразяващ се в диверсификация на дистрибуционните канали в тези региони.

http://www.x3news.com/?page=News

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            Последните 2 дни са минали над 370к лева, ако умниците от Родина излизат на 2,8 - колко им остава от пакета на етф-а, че не намирам табличката на прецаканото?

п.п. ако всичките са техни, май от този пакет им остават 120-130к лв.?
            Тони,коментар на конс.отчета...?Иначе Чичо вместо да купува хим да помисли за фармата...като цена...

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
              Броиш ли Манцев, броиш ли
              Парите от дивидента ли

Коментар

• Броиш ли Манцев, броиш ли
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
                  Има ли вече официална информация за седемте стотинки дивидент?
                  И аз да попитам....?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение

въпреки това
                    забраните на властта са едно, потенциала от зараза е друго
                    Сигурен ли си ? Мисля ,Търговище е по опастно отколкото София,там тестове нямат и никой не знае какво става...при нас Тиквата опре до ромите да търси болни...не че няма ама по леко минава от западна европа..
                    Last edited by RUBLA; 02.05.2020, 16:04.

Коментар

• Има ли вече официална информация за седемте стотинки дивидент?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

Фортис,до тогава ще отпаднат забраните...?
                        въпреки това
                        забраните на властта са едно, потенциала от зараза е друго

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          12 поредни години не съм пропускал ОС ….
                          Сега този вирус ми срина всичко ……
                          Пак припомпих гумите, пак съм заредил до тавана - резервоар и джоб ……
                          Но ще си остана тук засега, за да предпазим всички от опасността !!!
                          Фортис,до тогава ще отпаднат забраните...?

Коментар

• 12 поредни години не съм пропускал ОС ….
                            Сега този вирус ми срина всичко ……
                            Пак припомпих гумите, пак съм заредил до тавана - резервоар и джоб ……
                            Но ще си остана тук засега, за да предпазим всички от опасността !!!

Коментар

Не,цената я правят фундамента ,отчетите,перспективата ,дивидента,мажо и големите миноритарни...спомняш ли как тържествувахте когато в кулите ви събираха и подигравките на някой от вас че си претачам зелето в блока срещу кафето ..Апартамента е мой в изток а вие сте гости на мажо...и в моето мога да правя каквото си искам а вие сте купили нещо което не зависи от вас ...както и аз ползвам книжа която цена зависи от друг... ако не ми харесва ,единствено продажбата е решение...при големите западни нещо като не върви оставка на СЕО...

.
                              https://bgrabotodatel.com/company/2051 FYI

не е лошо да се прегледат и постовете на групата от 7-8 години назад - не е секта, нещо друго е, но нямам нужните квалификации за да го дефинирам! Лека нощ!
                              Last edited by maki; 01.05.2020, 21:59.

Коментар

Не,цената я правят фундамента ,отчетите,перспективата ,дивидента,мажо и големите миноритарни...спомняш ли как тържествувахте когато в кулите ви събираха и подигравките на някой от вас че си претачам зелето в блока срещу кафето ..Апартамента е мой в изток а вие сте гости на мажо...и в моето мога да правя каквото си искам а вие сте купили нещо което не зависи от вас ...както и аз ползвам книжа която цена зависи от друг... ако не ми харесва ,единствено продажбата е решение...при големите западни нещо като не върви оставка на СЕО...

.
                                Монти, никога не съм бил на ОСА на Софарма, никога не съм се виждал с Донев, нямам шапка и т.н. Това, че фундамента прави цената е едно пожелателно за мен мислене. Не винаги е така, за съжаление.
                                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Working...
                                X