IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

++
    Не се лъжеш, при повечето уважаващи себе си компании е практика отдавна, много преди тоя вирус.
    Интересно ми е как на практика дистанционно се удостоверява самоличността на учасниците в събранието и възможността им да гласуват,с електронен подпис ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Всъщност ще е супер ако събранието се направи като уебинар и това даде възможност на акционерите да присъстват онлайн. В доста 'западни" компании се прави ако не се лъжа, и мисля че няма да е лошо да започне да се прави и при нас на БФБ. Всъщност ако се направи така, ще е първото събрание на което ще присъствам, макар и без кафе и шапка...
      ++
      Не се лъжеш, при повечето уважаващи себе си компании е практика отдавна, много преди тоя вирус.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

И какво стана, купих толкова акции във Фармата за да имам шапка и снимка с чичо Оги а то виртуална шапка и кафе...Май требваше да си купя още акции на Трасе там некой гащиризон и снимка с багер щях да си имам..за Промоция...
        Всъщност ще е супер ако събранието се направи като уебинар и това даде възможност на акционерите да присъстват онлайн. В доста 'западни" компании се прави ако не се лъжа, и мисля че няма да е лошо да започне да се прави и при нас на БФБ. Всъщност ако се направи така, ще е първото събрание на което ще присъствам, макар и без кафе и шапка...

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          Тази година, само тази година много моля всички колеги да упражнят гласа си на ОС дистанционно !!!
          Традиционното кафе при г-н Донев ще се състои виртуално, за което ще има допълнителни указания как !!
          Благодаря Ви !!!!!
          И какво стана, купих толкова акции във Фармата за да имам шапка и снимка с чичо Оги а то виртуална шапка и кафе...Май требваше да си купя още акции на Трасе там некой гащиризон и снимка с багер щях да си имам..за Промоция...

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            Тази година, само тази година много моля всички колеги да упражнят гласа си на ОС дистанционно !!!
            Традиционното кафе при г-н Донев ще се състои виртуално, за което ще има допълнителни указания как !!
            Благодаря Ви !!!!!

Благодаря много на мюрето на Донев за ценната информация! Да питам, плащат ли ти нещо или го правиш на добра воля? Защо не те наместиха в новата банка на групата? Все пак си голям банкер от Търговище и щеше да си постоянно в поза Г пред щенията на боговете ти!

Коментар

• Тази година, само тази година много моля всички колеги да упражнят гласа си на ОС дистанционно !!!
              Благодаря Ви !!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Колега Манцев, ще ми изчислите ли моля Р/Е-то на така дадената за пример от вас инвестиционна възможност?
                Че калкулатора ми нещо запецна
                Темата все пак е за Софарма. Фокусирайте се в тази компания. Щом не ви харесва Чайкафарма, не я купувайте. Не съм карал никой насила.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Колега Манцев, ще ми изчислите ли моля Р/Е-то на така дадената за пример от вас инвестиционна възможност?
                  Е как няма запецне...
                  Амазоня и нетфликса са къде къде по скромни в сравнение с това чудо на чудесата.

Коментар

• За миналата година приходите от продажби на дружеството се понижават с 8,5% до 34,78 млн. лева, а нетната печалба се свива със 74,59% до 2,849 млн. лева. Основните приходи на компанията идват от продажбата на таблетки.

Цената на 1 брой акция на „Чайкафарма“ е 11,8 лева – това е и достигнатият на 14 април 52-седмичен връх. Почти година по-рано – в началото на май 2019 г., е отчетена най-ниска цена от 9,2 лева. Пазарната капитализация на дружеството е 851,96 млн. лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                      И сега да си вземеш Трасе пак няма да сгрешиш
                      Аз съм си взел на 2,2....не мисля за сега да увеличавам,чакам намигване от мажо...на ОСА..

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Байер пада защото изпуснах "Шел", кеш-а ми стои, а ако Байер падне на 50 евро, мисля че ще е добра сделка. Шегувам се разбира се. Да видим какви ще покажат Шел утре...
                        Както каза ,като ВР, намаление но не толкова и по малко от прогнозното.Интересно дали ще падне до 15,5-16 евра ...и после ще се вдигне...
                        А по темата не ви писна да пишете простотии от рода акциите на Родина свършиха в Доверие и Фармата а те вече трети ден продават , преди беше Доверие...
                        Никога не е имало такова безхаберие да се надъхват форумците да купуват на всяка цена и определени акции ....а в същото време се продава по тези позиции.... Крайно време е да направя засечка на тези който според техните думи са купили милиони акции и конкурират мажо...

Коментар

Гледам отчета и анализа на Инвестор за отчета на Софарма изглежда пак се доверих на грешните хора и при такова безогледно запасяване....требваше в Трасе не да воювам с ПФ за няколко стотинки..Защо всички излизат от тук? Имам...
                          И сега да си вземеш Трасе пак няма да сгрешиш

Коментар

Последното ми желание на чета излиянията на чичо Оги....Прегледах дали очакванията са ми верни ,че при пандемията ще пори небето производството и продажбите ще ни Очудят е не бяха верни ,какво повече да чета.
                            Каквото и да напише ще има желаещи да купуват на ниски цени и продавачи на високи.....
                            Имам по интересни четива вчера цял одиторски доклад от сумати страници за Вирекард дали днес да влеза ,утре отчета за шел , байер защо пада....такива работи.....
                            пандемията е златна кокошка за фармацията, - https://money.bg/investments/chaykaf...ay-sofiya.html и още - http://iconomist.bg/103130-%22%D0%91...B4%D0%B5%D0%BE
                            Last edited by maki; 29.04.2020, 17:31.

Коментар

Последното ми желание на чета излиянията на чичо Оги....Прегледах дали очакванията са ми верни ,че при пандемията ще пори небето производството и продажбите ще ни Очудят е не бяха верни ,какво повече да чета.
                              Каквото и да напише ще има желаещи да купуват на ниски цени и продавачи на високи.....
                              Имам по интересни четива вчера цял одиторски доклад от сумати страници за Вирекард дали днес да влеза ,утре отчета за шел , байер защо пада....такива работи.....
                              Байер пада защото изпуснах "Шел", кеш-а ми стои, а ако Байер падне на 50 евро, мисля че ще е добра сделка. Шегувам се разбира се. Да видим какви ще покажат Шел утре...

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Ето затова няма да имаме нищо хубаво, в това число и броса, защото участниците взимат решенията си на база щуротии във форума. Почти никой не си прави труда за 5 минути да прехвърли ПДФ-ите на отчетите, отделно няма и смисъл, защото думите и числата не биха им говорили много. И ето пак, разчита се на това, което Мариян е смлял, а Мариян все пак е човек и първо може да не види нещо, второ, може да пропусне да тълкува някой факт, който за друг може и да има значение, и трето, все пак има и някакъв субективен фактор. Например ръстът на неразпределената печалба с 22% спрямо последното тримесечие на 2019.не го виждам в статията...

А че отчетът не е впечатляващ, не е.

Коментар

X