IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
    Ще излезе ли Групата Софарма по-силна след кризата?

https://www.youtube.com/watch?v=wn4TCb_OVSg
    Искаше ми се да видя покана за ОСА тази седмица, но явно все още изчакват.

Коментар

• Ще излезе ли Групата Софарма по-силна след кризата?

https://www.youtube.com/watch?v=wn4TCb_OVSg

Коментар

• Коронавирус и някои цифри - Делът на пушачите сред хората, заразени със SARS-CoV-2, е много по-нисък. Китайско проучване, публикувано в края на март в New England Journal of Medicine и засягащо над 1000 заразени хора, показа, че делът на пушачите е 12,6%, много по-нисък от дела на пушачите в Китай (28%).
        Във Франция, по данни на болниците за обществена помощ в Париж - сред приблизително 11 000 пациенти, хоспитализирани заради Covid-19 в началото на април, а от началото на епидемията, 8,5% са били пушачи - докато процентът на ежедневните пушачи е 25,4% в страната.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
          ДСК Родина явно има по-голяма доверие в акциите на Софарма vs Химимпорт, ЦКБ, ПИБ и т.н. До момента броя на изтъргуваните акции e сравнително нисък ...
          Може да са се разбрали с чичо да им ги вземе накуп в някъв момент...
          В дъщерята - ДОХ, се разтовариха по пазара
          Last edited by Батя; 23.04.2020, 11:42.

Коментар

• ДСК Родина явно има по-голяма доверие в акциите на Софарма vs Химимпорт, ЦКБ, ПИБ и т.н. До момента броя на изтъргуваните акции e сравнително нисък ...

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              Всички живеят!
              Голямо изказване!

Коментар

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение
                Умните хора живеят днес и сега, а акциите на истинските фармацевтични компании би трябвало да растат в условията на пандемии, епидемии и презапасяване с лекарства... Това е нормалната житейска логика!
                Логиката ще я търсим в отчета за тримесечието. Или не.

Коментар

• Всички живеят!

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

повечето умни хора не оставят активи не само за внуците си, но дори и на децата ..... от една страна презумцията е, че всеки трябва сам да си спечели парите защото като се изсипят отгоре "готови пари" след това много лесно се занулява (историята показва, че на 95% от милионерите, ако не децата, то внуците им завършват на улицата) ..... а от друга страна времената бързо се менят ...... след Съединението на България за 60 год. имаме 2 световни войни и няколко съседски такива ...... след това национализация и 45 комунизъм ....... сега въждаш за 25 години някои тарикати напрупаха доста активи, но изведнъж се появява един шишо и започна един по един да ги отстрелва и за внуците им нищо няма да остане ..... отделно, че не се знае след нови 25 год. кои акции ще останат да се търгуват тук .... това, че софарма е 20 години на борсата не значи, че след 20 пак ще е тук ...... за тези 20 г. голяма част от сините чипове ги няма вече

мда ... така мисля аз
                    Умните хора живеят днес и сега, а акциите на истинските фармацевтични компании би трябвало да растат в условията на пандемии, епидемии и презапасяване с лекарства... Това е нормалната житейска логика!

Коментар

• "Да купуваш акции за внуците си" наистина е доста наивно. Нещата се променят толкова бързо, само при нас имаше над 10 г. застой, но тая Корона ще ни вкара в много релсите, само да падне тая блокада, която всички чакаме и нещата ще се ускорят много бързо

Коментар

А, забравих - като харчиш пари за акции, да вярваш, че ги купуваш за най-малкото си внуче, а не точно ти да ставаш милионер!!!
                        повечето умни хора не оставят активи не само за внуците си, но дори и на децата ..... от една страна презумцията е, че всеки трябва сам да си спечели парите защото като се изсипят отгоре "готови пари" след това много лесно се занулява (историята показва, че на 95% от милионерите, ако не децата, то внуците им завършват на улицата) ..... а от друга страна времената бързо се менят ...... след Съединението на България за 60 год. имаме 2 световни войни и няколко съседски такива ...... след това национализация и 45 комунизъм ....... сега въждаш за 25 години някои тарикати напрупаха доста активи, но изведнъж се появява един шишо и започна един по един да ги отстрелва и за внуците им нищо няма да остане ..... отделно, че не се знае след нови 25 год. кои акции ще останат да се търгуват тук .... това, че софарма е 20 години на борсата не значи, че след 20 пак ще е тук ...... за тези 20 г. голяма част от сините чипове ги няма вече

мда ... така мисля аз
                        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

Много издребнявате. Сега няма шанс в рамките на 10 години да направиш портфейл, с който да се издържаш. Това го забравете. Според мен в общи линии нещата през живота зависят от най-общата точна представа за нещата в бизнеса, характер (да не си свръх скръндза), да попаднеш на приятели, на които можеш да се довериш за неща, които не разбираш, да успееш да не гледаш котировките всеки месец, да работиш и се издържаш от заплата примерно, а не от акциите, да не си купиш на първите 500 хилки кола и да теглиш кредит за апартамент. Това за мен са най-общите критерии.
                          А, забравих - като харчиш пари за акции, да вярваш, че ги купуваш за най-малкото си внуче, а не точно ти да ставаш милионер!!!
                          Фортис, много ти се радвам че си успял и си бил находчив когато си започвал с инвестициите. Уцелил си тренда при земеделската земя и при трейдинга. Интересно ми е обаче, как прецени че в момента няма как да се изгради подобно нещо (портфейл с който да се издържаш)? Да, при земеделската земя и при трейдинга, потенциал нагоре може и да няма, но инвестиционните възможности не се изчерпват само с тях. Хубаво е да гледаш отвисоко, но така е много вероятно да изгубиш от поглед "общата картина" .
                          За мен е успех ако успееш да направиш така с активите които притежаваш, че да не ти се налага да работиш (или да го правиш само и единствено за удоволствие). А за да се случи това, трябва да имаш повече от един източник на доходи. Недвижим имот, портфейл от дивидентни акции и т.н. Ти може да си решил че е важно да не си купуваш скъпа кола, но приятелите които са ти "помогнали", и ти влагаш пари в техните компании, "народни" коли ли карат? Защо аз да карам 15 годишен голф, за да имам пари да купувам акции на фирма Х, а меринджейчетата на същата да карат чисто нови купъри? Дали това е издребняване - не знам. За теб може и да е, за мен не е - въпрос на гледна точка и мироглед.
                          За себе си мога да кажа че имам портфейл с 20-тина дивидентни компании (български и европейски), и един недвижим имот който ми носи доход към момента. Доволен съм от диверсификацията и спя спокойно. Не мога да си позволя обаче да говоря наставнически и да поучавам, дори и на хора които сега започват с инвестициите. Още по-малко да твърдя че моята стратегия е правилна, а тяхната грешна, и че преди 'ставало" ама сега не става. Просто това не е вярно.
                          Last edited by mancev; 15.04.2020, 22:48.

Коментар

• Много издребнявате. Сега няма шанс в рамките на 10 години да направиш портфейл, с който да се издържаш. Това го забравете. Според мен в общи линии нещата през живота зависят от най-общата точна представа за нещата в бизнеса, характер (да не си свръх скръндза), да попаднеш на приятели, на които можеш да се довериш за неща, които не разбираш, да успееш да не гледаш котировките всеки месец, да работиш и се издържаш от заплата примерно, а не от акциите, да не си купиш на първите 500 хилки кола и да теглиш кредит за апартамент. Това за мен са най-общите критерии.

Коментар

• Настоящата пандемия вече оказва влияние на всички участници в българската икономика. За Софарма, това се изразява в засилено производство поради повишеното търсене на определени групи лекарства, включително хининови препарати за борба с COVID-19, чийто износ министърът на здравеопазването забрани временно, за да бъде обезпечена местната нужда. От компанията изразяват увереност, че ще успеят да снабдят местния пазар с хининови продукти (първоначално исканото количество е около 250 хил. опаковки), като същевременно след отпадане на забраната им за износ, Софарма ще има възможност да доставя и за останалите държави, които имат нужда от тях. В допълнение, търсенето на хранителни добавки, витамини и медицински консумативи доведе до ръст в поръчките на някои от дъщерните дружества като Софарма Трейдинг и Вета Фарма.

Макар и негативна в общ план, пандемията с COVID-19 предоставя възможност за ръст в приходите на Софарма и нейните дъщерни компании. Поради силната динамика и неяснота в развитието на вируса е трудно да се направят прогнози, но екипът на Елана Трейдинг очаква 15% ръст в индивидуалната печалба на компанията през 2020г.

https://bgtrader.elana.net/bg/pazarn...0+%D0%90%D0%94

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Инвестиралите преди 5 години са спечелили достатъчно, живи и здрави да са. За съжаление аз не съм от тях. Мислиш ли че някой го интересува как се оценява компанията, ако е купил на 4,70лв. и е продал на 11,00лв. И то без да е ходил по 'сборища', и да е очаквал велики неща. Просто си е направил едни 200% доходност и е доволен. Но както стана дума и по-горе, това е темата на Софарма, не искам да разводнявам повече тук, и да се преча на оптимизма на изстрадалите инвеститори. Дано чичо се смили да пусне още 5 стотинки дивидент, че да има за горивото до София поне...
                                Както казва мой добър приятел "Следварително е много лесно!"

Успех в инвестициите и внимавай с "инвестиционните" възможности

Коментар

Working...
                                X