IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма АД (SFA / SFARM)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от maki Разгледай мнение

Манчев, както казах със секта не бива да се спори. И печатните грешки при тях са аргумент за манипулация!
    Никога не спори с глупави хора. Те ще те свалят на тяхното ниво и ще те победят с опит! Марк Твен.
    Да, прав си. Напълно съм съгласен с написаното от Марк Твен. Поздрави и успех в търговията.

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение

Ок. След като не са ти важни и имаш много свободно време, хвърли един поглед между кафета тук ... https://slovored.com/search/pravopis...BE%D1%81%D1%82
      Манчев, както казах със секта не бива да се спори. И печатните грешки при тях са аргумент за манипулация!
      Никога не спори с глупави хора. Те ще те свалят на тяхното ниво и ще те победят с опит! Марк Твен.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Благодаря за информацията. И сам можех да я "изровя", но както казах съм замразил инвестициите на БФБ. Просто си помислих че между кафетата може да ги изкоментирате тези неща. На мен не са ми особено важни и интересни.
        Ок. След като не са ти важни и имаш много свободно време, хвърли един поглед между кафета тук ... https://slovored.com/search/pravopis...BE%D1%81%D1%82

Коментар

• Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
          Към mancev с най-добри чувства. Директор за връзки с инвеститорите в „Софарма Трейдинг” АД от 28.11.2019 г е Вяра Йорданова Димитрова. Адрес за кореспонденция: гр. София, район „Изгрев“, ул. „Лъчезар Станчев“ №5, Софарма Бизнес Тауърс, сграда „А“, ет. 12. Email: ir@sopharmatrading.bg / Телефон: +359 2 81 33 660

http://www.sopharmatrading.bg/s_51_4_BG.html

Тук може да зададеш всички въпроси свързани със Софарма Трейдинг (Мини Купъри, Локация на аптеки, рентабилност и т.н).

Тук за Софарма: http://www.sopharmagroup.com/bg/investitori/ir-kontakti

Поздрави и успешна търговия.
          Благодаря за информацията. И сам можех да я "изровя", но както казах съм замразил инвестициите на БФБ. Просто си помислих че между кафетата може да ги изкоментирате тези неща. На мен не са ми особено важни и интересни.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Привет,
            За колите не мога да коментирам - едва ли а голям разход, а и зависи каква отстъпка им е направил представителя на Мини. Аз бих мислил за електромбили вече, но с тези цени на петрола и това не е на дневен ред . За локациите на аптекитте, г-н Димитров бе казвал че се спазва определен модел и правила за избор на локация. Ако не се лъжа имаха консултанти при стартиране на проекта, които имаха модел за избор на локация. Също той бе споменал, че първите стартирали аптеки вече са на печалба(предполагам че трябва около година, за да се избият стартовите разходи). До колкото знам СФИ е фокусиран върху проекта с кулите и няма да има инвестиции в нови проекти.

На запад големите гигамегабасси компании разстроиха Импето с орязването на дивидентите си, за тук не чух прогнозата ти?
            Прогнозата ми се припокрива с твоята. Трейдинга и Имотите ще изплатят дивидент (най-вероятно подобни на миналогодишните), като за целта вдигнат капитала. При Софарма не се наемам с прогнози, поради непоследователсноста на компанията.
            Last edited by mancev; 27.04.2020, 10:43.

Коментар

Бях си казал че няма да пиша в темата известно време, за да не преча на всеобщата еуфория, но тъй като бивам споменат, ще се включа.
              Тони, не съм купувал акции на Чайкафарма. В бъдеще може и това да се случи, но към момента съм на стендбай за инвестиции на БФБ по ред причини. Неведнъж съм казвал че групата Софарма заема немалък процент от портфейла ми. (Основно Софарма имоти и Софарма трейдинг). Това което исках да кажа по-рано, и може би не бях разбран и се прие като хейт, е че недоумявам как една фирма като Чайкафарма може да увеличи цената на акциите си тройно, докато тази на Софарма лакатуши и по-скоро пада, а въпреки чупещия рекорди по оборот и печалба Трейдинг, акцията също пада, и не увеличава дивидента (който дори се плаща с увеличение на капитал вече). Приема се за успех ако евентуално го гласуват. Това не разбирам.
              Имам и доста въпроси към групата и мениджмънта, които в голяма степен също съм засягал в темата. Някой ще споделя тук, пък ако ви се пита по събиранията, питайте. Няма да се спирам на продажби, маркетинг, производство и т.н. тъй като са неща от кухнята, и няма как да съм компетентен.
              Искам да питам обаче-
              'Какво наложи да бъдат купувани луксозни служебни коли, при положение че има двойно по-евтини алтернативи? Едно МИНИ- повече "хапчета ли продава" от едно Рено клио примерно?
              Не е ли логично да се отварят аптеки които ще заработят ефективно (да носят печалба, а не само да вдигат оборота), максимално скоро, и да се изибират локации близки до болнични заведения, а не на топ-локации със свръх-високи наеми? В какъв прогнозен срок аптеките ще станат рентабилни все пак?
              Не беше ли логично имотите за новите аптеки да бъдат закупени от Софарма имоти, и наемите да остават в дъщерното дружество?
              Имам още няколко въпроса, но не искам да звуча негативно пак, и да се приеме като нападка или хейт. Темата за заема към ДОХ ти си я засегнал. Надявам се да си върнат коректно заема, но дори и това да се случи, мисля че дори и във вас остава неприятното усещане от действието. Защото нали знаеш какво казват хората- Доверието се гради с години, а се губи за секунди... И нямам предвид дружеството Доверие
              За да се търси някъде логика е необходимо първо да се знае каква цел се преследва?! Защо примерно се ликвидира изцяло НИХВИ и как едно фармацевтично предприятие, дори било то само генерично, може да се развива без научно-развойна дейност, защо се махна Медика - едно от водещите предприятия за защитни облекла и превързочни материали в Европа, защо първоначално се продадоха всички аптеки на топ места в столицата - част от Софийски аптеки, купени на безценица с кредит от Общинската тогава банка - за да се купуват сега нови такива, защо примерно Банев ликвидира, може би един от водещите в света, завод за ел.мотори - Елма Троян, за да си купи също разни работи.....Ако си създал един бизнес от самото начало - всичко по пътя има логика и може да се обясни много просто, иначе е трудно! Още по-малко пък сектата ще го обясни! Препоръчвам горещо книгата на Фил Найт, собственикът на NIKE - "Изкуството на победата", където в най-малки подробности, много увлекателно, стъпка по стъпка, е описано как се създава един успешен бизнес! И защо много от акционерите в NIKE станаха милионери или поне забогатяха значително.... Другото е ПУНТА МАРА!!!!!!
              Last edited by maki; 27.04.2020, 09:50.

Коментар

Има значение за ликвидността. За капиталовата печалба или загуба няма никакво значение. Купил си на 4лв. продаваш на близо 12лв. При Спиди е същата работа. 10% ФФ, ама бърка ли го някой? От 20-25лв. на 50лв. към момента. Докато се чудим дали е пазарно или не е пазарно, съдържателите на тези акции направиха пари. Но това е темата на Софарма, нека не коментираме други компании.
                Колега, стига си я повтарял тази глупост. Има милиони активи на света които като погледнеш назад в историята е МОЖЕЛО да напарвиш големи пари.
                Въпроса е стиска ли ти сега да вложиш едни 10% от портфейла си в тази акция с цел да спечелиш при следващите 200% ръст!?

Коментар

• Към mancev с най-добри чувства. Директор за връзки с инвеститорите в „Софарма Трейдинг” АД от 28.11.2019 г е Вяра Йорданова Димитрова. Адрес за кореспонденция: гр. София, район „Изгрев“, ул. „Лъчезар Станчев“ №5, Софарма Бизнес Тауърс, сграда „А“, ет. 12. Email: ir@sopharmatrading.bg / Телефон: +359 2 81 33 660

http://www.sopharmatrading.bg/s_51_4_BG.html

Тук може да зададеш всички въпроси свързани със Софарма Трейдинг (Мини Купъри, Локация на аптеки, рентабилност и т.н).

Тук за Софарма: http://www.sopharmagroup.com/bg/investitori/ir-kontakti

Поздрави и успешна търговия.
                  Last edited by Innocent; 27.04.2020, 09:40.

Коментар

Искам да питам обаче-
                    'Какво наложи да бъдат купувани луксозни служебни коли, при положение че има двойно по-евтини алтернативи? Едно МИНИ- повече "хапчета ли продава" от едно Рено клио примерно?
                    Не е ли логично да се отварят аптеки които ще заработят ефективно (да носят печалба, а не само да вдигат оборота), максимално скоро, и да се изибират локации близки до болнични заведения, а не на топ-локации със свръх-високи наеми? В какъв прогнозен срок аптеките ще станат рентабилни все пак?
                    Не беше ли логично имотите за новите аптеки да бъдат закупени от Софарма имоти, и наемите да остават в дъщерното дружество?
                    Имам още няколко въпроса, но не искам да звуча негативно пак, и да се приеме като нападка или хейт. Темата за заема към ДОХ ти си я засегнал.
                    Привет,
                    За колите не мога да коментирам - едва ли а голям разход, а и зависи каква отстъпка им е направил представителя на Мини. Аз бих мислил за електромбили вече, но с тези цени на петрола и това не е на дневен ред . За локациите на аптекитте, г-н Димитров бе казвал че се спазва определен модел и правила за избор на локация. Ако не се лъжа имаха консултанти при стартиране на проекта, които имаха модел за избор на локация. Също той бе споменал, че първите стартирали аптеки вече са на печалба(предполагам че трябва около година, за да се избият стартовите разходи). До колкото знам СФИ е фокусиран върху проекта с кулите и няма да има инвестиции в нови проекти.

На запад големите гигамегабасси компании разстроиха Импето с орязването на дивидентите си, за тук не чух прогнозата ти?
                    Last edited by tony1975; 27.04.2020, 05:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от margen Разгледай мнение

Доколко е пазарно това увеличение? Това, че има 4,4% ФФ, дали има някакво значение?!
                      Има значение за ликвидността. За капиталовата печалба или загуба няма никакво значение. Купил си на 4лв. продаваш на близо 12лв. При Спиди е същата работа. 10% ФФ, ама бърка ли го някой? От 20-25лв. на 50лв. към момента. Докато се чудим дали е пазарно или не е пазарно, съдържателите на тези акции направиха пари. Но това е темата на Софарма, нека не коментираме други компании.

Коментар

недоумявам как една фирма като Чайкафарма може да увеличи цената на акциите си тройно
                        Доколко е пазарно това увеличение? Това, че има 4,4% ФФ, дали има някакво значение?!
                        Мненията ми не са препоръка за търговия.

Коментар

Хидроксихлорохинът може да се окаже смъртоносен за пациенти с Ковид-19 - Това се твърди в ново проучване на учени от САЩ

Ново предупреждение за рисковете от хидроксихлорохин(По-рано тази седмица подобно предупреждение отправи и Европейската агенция по лекарствата)

Въпреки всичко желая успех на Чайкафарма - дано са си направили сметката.

Манчев, имаме замръзнала доболнична и болнична помощ и въпреки този факт март бе с прилични продажби(предполагам дължащи се на аптечен пазар). Има много предизвикателства и се надявам, да извлекат максималното и да излязат в още по-добра форма от кризата. Нещо КЗК се умълча за аптеките, чичо Оги м.г. намекна на акционерите да очакват приличен дивидент 2020, но да видим с новото развитие на нещата и висящия заем към ДОХ това ще се промени ли? И тоя Ачийв заспа в щатите... абе има много неща които могат да са катализатор за интерес към компанията и по-добра оценка от настоящата.
                          Очаквате ли дивидент и какъв?
                          Аз мисля, че СФТРД ще даде, но за СФАРМ вече не съм сигурен...
                          Бях си казал че няма да пиша в темата известно време, за да не преча на всеобщата еуфория, но тъй като бивам споменат, ще се включа.
                          Тони, не съм купувал акции на Чайкафарма. В бъдеще може и това да се случи, но към момента съм на стендбай за инвестиции на БФБ по ред причини. Неведнъж съм казвал че групата Софарма заема немалък процент от портфейла ми. (Основно Софарма имоти и Софарма трейдинг). Това което исках да кажа по-рано, и може би не бях разбран и се прие като хейт, е че недоумявам как една фирма като Чайкафарма може да увеличи цената на акциите си тройно, докато тази на Софарма лакатуши и по-скоро пада, а въпреки чупещия рекорди по оборот и печалба Трейдинг, акцията също пада, и не увеличава дивидента (който дори се плаща с увеличение на капитал вече). Приема се за успех ако евентуално го гласуват. Това не разбирам.
                          Имам и доста въпроси към групата и мениджмънта, които в голяма степен също съм засягал в темата. Някой ще споделя тук, пък ако ви се пита по събиранията, питайте. Няма да се спирам на продажби, маркетинг, производство и т.н. тъй като са неща от кухнята, и няма как да съм компетентен.
                          Искам да питам обаче-
                          Имам още няколко въпроса, но не искам да звуча негативно пак, и да се приеме като нападка или хейт. Темата за заема към ДОХ ти си я засегнал. Надявам се да си върнат коректно заема, но дори и това да се случи, мисля че дори и във вас остава неприятното усещане от действието. Защото нали знаеш какво казват хората- Доверието се гради с години, а се губи за секунди... И нямам предвид дружеството Доверие

Коментар

https://profit.bg/balgariya/zapochva...j2GKJKoXzxCq4k
                            От „Чайкафарма“ съобщиха, че от този месец започват производството на MoriVir с активна съставка хидроксихлорохин.
                            И без Мини-купъри можело да се работи...
                            Хидроксихлорохинът може да се окаже смъртоносен за пациенти с Ковид-19 - Това се твърди в ново проучване на учени от САЩ

Ново предупреждение за рисковете от хидроксихлорохин(По-рано тази седмица подобно предупреждение отправи и Европейската агенция по лекарствата)

Въпреки всичко желая успех на Чайкафарма - дано са си направили сметката.

Манчев, имаме замръзнала доболнична и болнична помощ и въпреки този факт март бе с прилични продажби(предполагам дължащи се на аптечен пазар). Има много предизвикателства и се надявам, да извлекат максималното и да излязат в още по-добра форма от кризата. Нещо КЗК се умълча за аптеките, чичо Оги м.г. намекна на акционерите да очакват приличен дивидент 2020, но да видим с новото развитие на нещата и висящия заем към ДОХ това ще се промени ли? И тоя Ачийв заспа в щатите... абе има много неща които могат да са катализатор за интерес към компанията и по-добра оценка от настоящата.
                            Очаквате ли дивидент и какъв?
                            Аз мисля, че СФТРД ще даде, но за СФАРМ вече не съм сигурен...

Коментар

• Според МЗ България има достатъчно запаси от лекарството

Коментар

Искаше ми се да видя покана за ОСА тази седмица, но явно все още изчакват.
                                Говорейки за групата, споменават ли и за офисите, където се намират и те, както и Молдован банката? Не съм ги слушал

Коментар

Working...
                                X